| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2019 07:05
- Nahlásit
mám umytou hlavu, dělám si svačinu a za hodinu vypadnu do školy. Kluci mají zatím půlnoc... NIghtovi je úplně jedno, když vstávám a snídám (všechny ostatní dogy vstávaly se mnou a chodily jsme na první procházku bez páníka...), Night je postelový povaleč
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2019 08:47
- Nahlásit
Maya
ono to s pekarnou neni tak jednoduchy, protoze ty mouky sou proste i tak dost drahy, a ja chleba v principu zas tak moc nejim, ani mi nechybi.
To spis jen, ze sem na nej dostala chut, chleba zapecenej se syrem v troube
Xerxová
uzij si den otevrenych dveri a hlavne vecer paaaarty
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2019 20:26
- Nahlásit
ve škole pohoda, pak s klukama do lesa (pravda - měla jsem si požádat o dovoz jiných bot - v těch naleštěných to nebylo v lese ono ) a od půl páté akce svíčková. Teď jsme dorazili...
A průřez tohoto týdne: poslední řádek jasně ukazuje, v jakých terénech psík rád skotačí - a to je to, kde ho klidním, neb se divím, že má ještě obě oči a neroztrhaný kožušek...
ta smrková školka v bukové větvi vysoko nad zemí byla úžasná
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 09:46
- Nahlásit
Xerxová
smrkova skolka je uzasna
ja dycky premyslim, kdyz ty zvirata vyplasene behaj v lese ze si nevypichnou voko
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 14:58 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Ze Smědavy na Zelený kámen, Černá jezírka, Hennrichovou cestou dolů do údolí a vystoupat na Černý vrch na Vlašském hřebeni. A spadnout dolů na Smědavu… Co šlo, tak úzkými chodníčky a průseky. Voda v horách je - místy se to bořilo do půl lejtek Máme rádi mlžné a mokré a syrové hory... Psík nadšen
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 16:22
- Nahlásit
Xerxová
tak to ste si museli uzivat tady dneska krasne slunecno celej den, ted koukame s muzem na novyho vineouta a koupil mi vcera chlebik, v hustopecich postavili novej lidl a tam neco ulovil
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 17:05
- Nahlásit
cestou krásně svítilo slůňo kolem Hejnic... cestou tam, i zpátky. Ale vršky hor byly listopadově zamlžené a ani v Liberci sluníčko nevylezlo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 18:28
- Nahlásit
Fifi
help help jak se dela fazolova polivka? mam ty velky barevny fazole koupeny ale vlastne nevim co s nima, fazulacku vzdycky delavala maminka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 18:30
- Nahlásit
nasla sem tenhle
https://www.prozeny.cz/clanek/babicciny-recepty-vy nikajici-domaci-fazolacka-19272
ten vypada dobre, mam teda zeleninu mrazenou ale bez jisky asi neni problem jen ji vynechat a uvarit jdu namocit fazole ;)
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 19:42
- Nahlásit
Xerxová
Smrkova skola je kouzelna.
Jakej byl tatarak?
cernej caj
Fazolovou polivku moc casto nedelam, ja radsi fazolovej gulas. Jestli mas brambory, misto jisky tam muzes najemno strouhnout bramboro.
Ale zalezi, co mas doma za ingredience, zeano. Recept, cos nasla, nevypada spatne, ja ji takhle nedelam.
Uplne jednoducha polivka/gulas (zalezi, zda pridas vic vody nebo budes zahustovat) po mym stylu je: fazole namocit, po nacucani varim ve stejny vode, pridam jeden bobkac na ovoneni, varim do polomekka. Pak pridam nakrajeny brambory, varim spolecne. Osmahnu separe kousek nakrajenyho uzenyho/sunkovy klobasy, sypnu trosku sladky papriky, priliju trosku vody z kastrolu, rozmicham a vleju do hrnce. Vsechno necham povarit, az ted ochutim soli, peprem, macknu do teho strouzek, dva cesneku... Kdyz mam kysany zeli, pokrajim ho tam trosku. Proste takovej mismas.
A velky cerveny fazole jsou mnaam, z tech jde udelat klidne i studenej/teplej salat fazolovej. Uvaris fazole, vedle si najemno nakrajis cibuli, macknes do toho cesnek, osolis, opepris, zakapnes olejem a vysypes do toho uvareny fazole. Muzes dle libosti prisypavat dalsi veci - nakrajeny vajicko natvrdo, tvrdej sejra, sunku, uvareny brambory...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 19:45
- Nahlásit
Fifi
brambory nemam, to se musi loupat
jinak to vypada taky dobre tvuj recept, gulas by z toho taky asi sel, ale to by chteo nejaky to maso a vic cibule, tak treba zkusim priste jeste mam ty velky bily.
jj, ja to miluju i studeny jen tak povareny v osoleny vode. Ten tvuj salat ale zni tak skvele, ze mam chut spis na ten fazolovej salat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 19:50
- Nahlásit
dnešní Vlašáček... Psíček poběhal, klackama se mlátil, brodil potůčky i kaluže - byl perfektně poslušný - takže vodítko zahálelo celou cestu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 19:51
- Nahlásit
akce svíčková se vydařila - dala jsem si trošku tataráku, stejk a trochu omáčky... kus kynutého koláče s povidly a není se co divit, že dneska musela být dlouhá výprava
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 19:54
- Nahlásit
en tvuj salat ale zni tak skvele, ze mam chut spis na ten fazolovej salat
Je s tim min prace.
Xerxová
že dneska musela být dlouhá výprava
Pekne jste se kutaleli!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 19:55
- Nahlásit
brambory nemam, to se musi loupat
Ty neumis loupat nebo nemas skrabku? Nebo to jen nesnasis?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 20:00
- Nahlásit
bez pytle brambor ve sklepě bych neuměla vařit... bramborové placky, šišky, knedlíky, bramboráky, kašička, pečené, vařené, salát, buřtguláš, bramboračka...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 20:11
- Nahlásit
Xerxová
Jsem stejna, naky bramboro musi bejt furt doma. Taktez cibule a dalsi propriety. Cajda to ma holt jinak.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 20:27
- Nahlásit
Fifi
s chronickejma zanetama zapesti nechces nic loupat ani skrabkou. Su ochotna loupat jeste tak cibuli, pac bez ni to neje, ale tim to hasne (ono je totiz moc super, kdyz oloupes dve brambory a pak si v ty ruce ani neodneses hrnek...)
Xerxová
krasnej mlznej vylet zavidim
ja mam taky treba kasi rada (peceny muzou byt ve slupce) ale proste nerada si zbytecne zpusobuju bolest, kdyz se ji snadno muzu vyhnout tim, ze veci, co mi vadi, proste nedelam... a loupani cehokoli je bohuzel jedna z nejproblematictejsich veci, protoze je to drobna prace jakoby a zaroven musi byt stisk
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 22:24
- Nahlásit
cernej caj
pro tyhle nemocný případy existujou bazmeky žejo
https://www.baksy.cz/produkt/elektricky-loupac-na- ovoce-a-zeleninu/
Xerxová
pěkný fotky, ale teda brodit se někde močálem skoro po kolena, to bych nechtěla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2019 22:25
- Nahlásit
Maya
tak zas takovej kram do domacnosti kdyz dostanu 2x za rok chut na br kasi tak si skocim do hospody ale jako dobry asi na castejsi pouziti
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 06:53
- Nahlásit
čaj a manžela bys nepřesvědčila ?? Vždyť jednou za čas by ho neubylo ti pár brambor oškrábat a nebo oloupat vařené.
Na Zvířetníku je článeček o štěníkách - docela by mě zajímalo, co na něj řeknete - na co jsem zapomněla a co vidíte jinak. Do fotodokumentace jsem nacpala všechny naše dogušky…
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 06:57 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Maya Když Jizerky mají hodně cest asfaltových. Sice včera v horách nebyli ani cyklisti - ale my raději chodíme přírodou. A řada průseků je silně podmáčená. Krásný zelený porost mechů a mokřadních travin napovídá, že se bude houpat zem pod tlapátky… Night včera zahučel na jenom místě po pupek - ne do rašeliny (takoví šílenci nejsme - tedy většinou), ale do krásné tůňky překryté trsy mechu... No a i když jsme si vybírali cestu a dávali pozor, kam šlapeme - tak to občas nevyšlo. Pepa měl pohory vrchem... já měla botasky - tak jsem to od určité doby neřešila. Když se jde, tak zima není...
přihodím jeden ilustrační snímek - z jiného výletu - ale takto vypadají některé naše stezníčky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 09:05
- Nahlásit
Xerxová
jednou za cas ho neubyde, takze treba ho nutim strouchat, pac to je podobne blba cinnost
na zviretnik kouknu, su zvedava
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 09:22
- Nahlásit
Xerxová
To jsem se zase po víkendu pokochala fotečkama. Paráda. Najtík je jak štěně...hopsá, blbne....To je super!
Já o víkendu zvládla jen jednu pořádnou procházku s fousiskem, ale užili jsme si ji. Byl zlatíčko, poslušnej, hodnej, dělal mi jen radost. Dokonce poslechl i ve chvíli, kdy se už už chystal vyválet v nějakém strašném sajrajtu... A to jsem vůbec neřvala...jen důrazné "NE!" stačilo....Prostě měl Edánek den, kdy se rozhodl dělat "mamince" jenom radost. A já ho večer "za odměnu" vykoupala
On jinak může po celém baráku jen výjimečně, většinou má vyhrazenu jen předsíň, kde má to svoje pohodlné "letiště", takže když je vpuštěn i dále do domu, tak je pokaždé děsně nadšený. A byl zase, když jsem večer otevřela předsíň a řekla "tak pojď"...vystřelil za mnou jak raketa, já ho pomazlila, pochválila a ukázala mu, ať jde do koupelny. Ještě šel ochotně, ale jak uviděl sprcháč, tak se šprajcnul a úplně mi ho bylo líto, když jsem viděla ten výraz "jo to jako todle zase, jo??? Doprčic, to jsem si zas naběh". On zbožňuje vodu ale rybníček, řeka, potok, studánky....ale sprcháč fakt ne. Není to strach, ale prostě ho to hrozně nebaví a děsně otravuje.
Musela jsem ho tam prostě nacpat. Ale nutno říci, že to drbání si pak pokaždé vesměs užívá. A hlavně drbání ručníkem....to si přímo vrní Tak teď vypadá jak rozetové morče...všechno odstává...ale ono si to zas tak za dva tři dny lehne...než půjdeme na výstavu, bude to v pohodě....Nechala jsem se ukecat...musíme 8.12. Ozvala se nám nevěsta, tak máme za úkol doběhat aspoň klubového "šampóna".
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 11:37
- Nahlásit
Fousisko
tak to byla skvela prochazka s fousiskem
jee fousisko jak rozetka to musi byt skvely nevim, jestli sem vam to tu psala, jak mam ten novej sprchac, jeste nema dvirka, tak feri se sla za mnou pod sprchu podivat, co se to deje, obesla me dokola, ze nani neco zezhora pada ji bylo fucik a pak tema mokryma tlapama zatlapala celou kouplenu a kuchyn
tak su zvedava, jak to klapne na vystave drzim palce
ja stravila vikend promazavanim fotek a zmensovanim tech nic moc ale usetrila sem 50gb
varim fazole (nemam bobek) tak snad to neva a jisku zkusim jen zpeneny maslo s paprikou na chut, deda vlastne nikdy moukou nezahustoval, do polivky proste "mouka nesmi"
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 11:52
- Nahlásit
cernej caj
Promiň, musela jsem se smát při představě, jak Ferinka obchází ve sprše paničku a ta jen pak bezmocně kouká, jak psisko odchází mokré dělat všude cestičky.
Já mám naštěstí sprcháč s dveřmi, které fousisko sice umí otevřít, ale naštěstí se nesnaží cpát ven, když už tam jednou je. Ale kdyby tam nebyly, tak mám mokro asi až na stropě
Na výstavu držte palce i tlapky....Nebyli jsme na výstavě skoro 2 roky a nějaký postoj takřka netrénujeme, takže to bude ještě sranda Dcera chtěla do "dítě a pes", takže to teprve bude sranda. Tam si nebude moct dovolit na něj řvát, jako to občas dělá doma....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 12:16
- Nahlásit
Fousisko
ja se napred smala, jak se rozhlizi ve sprse a pak jsem si nasadila bryle
dvere prijely dneska
tak to jeste mate nastesti tak dva tydny cas, neni to moc ale neco urcite stihnete co je dite a pes?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 14:05
- Nahlásit
cernejcaj
no vidis, tak jeste zes byla doma, jinak byste byli furt bez dveri
Xerxova
jako to je masakero, to bych fakt nechodila ani omylem
zas nemusim mit vsechno
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 14:11
- Nahlásit
cernej caj
co je dite a pes?
to je taková ta česká verze "juniorhandlingu"
Prostě si tam ten "prcek" vyzkouší předvedení psa a odpoví na takové ty všetečné otázky rozhodčího, kolik má pes zubů (větší děti) a kolik nohou (ty menší)
Já vždycky spoléhala na to, že to prostě s Edanem oběhnu, chvilku zůstaneme stát, rozhodčí mu čumne na zoubky a kulky a jdem do pryč... Takže na to spoléhám i teď....Jen holka bude muset potrénovat...asi hlavně sebe a manipulaci s výstavním vodítkem...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2019 14:47
- Nahlásit
Maya
to neni "jeste ze" on prijel, ze vedel ze su doma, si overoval u muze uz minulej tyden. by si muz prijel, by nebyl problem, to sem ma autem z prace 10 minut.
Fousisko
aha, takze to je pro deti takovy spis jeee divejte jakyho mam pejska a byla sem s nim v televizi
|