Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 09:21
- Nahlásit

Fousisko
takhle ti moji jednou zrubaly kus stary karimatky, to ferinku bavi porad

Dekujee, vyridim

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 10:30
- Nahlásit

Fousisko,
tak ono to skubani krabic bylo i prakticky, ty kousky jsem nasypala do tasky a odnesla do kontejneru, ted mam obr krabice, co ani nejdou poradne seslapat, natoz nacpat do tasky a musim to vlacet tak poruznu v ruce nebo na vozejku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 10:33
- Nahlásit

Maya
to chce novy stenatko

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 11:10
- Nahlásit

cernejcaj
ne nevim, ani mi to kazdodeni zasypavani der a zabednenej barak ani nechybi

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 11:34
- Nahlásit

Maya
tak si porid misto lapinky zas spicatko

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 11:37
- Nahlásit

cernejcaj
jedine nejaky mrnavce a ten by mi asi krabice moc nerecykloval
do vlcouna uz by se mi nechtelo kvuli srsti

Fousisko
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 12:11
- Nahlásit

Maya

ano, skartace krabic psem je výhodná...lépe se to odnáší do kontíku na kousky než v ruce. Eda nejvíc miluje právě ty veliké...ideálně si do ní vleze a škube zevnitř.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 12:13
- Nahlásit

Maya
aby ses nedivila, stenatko jakykoli velikosti bude milovat krabice

Fousisko
to musi byt vtipna podivana

Fousisko
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 12:14
- Nahlásit

Jinak když jste tu naťukli lapinku, tak já v neděli potkala paní s norským losím psem a labíkem. Bydlí v paneláku...Myslíte, že i tihle seveřani...lapi...losáci apod. můžou být v bytech fakt v pohodě?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 14:31
- Nahlásit

Fousisko
no nevidim duvod, proc by nemely, kdyz maj dost pohybu a vyuziti, asi jako jakejkoli jinej pes

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 14:43
- Nahlásit

když doma nepřetápí - a mají třeba chladnější chodbu, tak klidně může být i chlupatec v paneláku.

Vše nejlepší Ferryšce

Fousisko
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 14:56
- Nahlásit

Já si právě říkala s ohledem na tu chlupatost...Paneláky většinou bývají dost teplé...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 15:54 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

čajdo - jen k tomu pití a čůrání. Možností je hodně - u nás největší příznak pyometry u Kosatky Betky bylo tvrdé zvětšené břicho... trošku začala být vybíravá v jídle a trochu víc pila. Teplotu neměla, krevní testy taky nebyly až tak šílené - přesto i přes nasazenou intenzivní léčbu to neustála... Bylo jí skoro osm - na dogu holt už věk...
Variant nemocí s žíznivostí je víc - hlídej ji. Kdyby se ti nezdála (bolavá čubinka, která nemůže najít polohu k odpočinku, přechází, je neklidná...) Nečekej a jeď na veterinu. Pokud nebude doma manžel - povolej třeba sestru nebo šváru… Cukrovka nebolí - to se zaměnit nedá.
Myslím na tě, ať to není žádný průšvih...
U nás v pátek sono, krevní testy - potvrzena pyometra (v počátku, teprve začínal výtok) - nasazení léků - v pondělí utracena po rozšíření zánětu už i do břišní dutiny... Jde to hrozně rychle

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 18:39
- Nahlásit

cernej caj
Preju Ferince VSE NEJ! A zdravicko, at ji slouzi, soucasnej problem necht se vyresi...
Xerxová
Kdyby se ti nezdála (bolavá čubinka, která nemůže najít polohu k odpočinku, přechází, je neklidná...)
Tohle uz u pyometry byva dost casto pozde. Dorotka nemela zadny klasicky priznaky, pila nejak primerene letnim tropum, navenek nedala nic znat. Az najednou temer selhani organismu, zhroutila se do svyho kresla cela najezena, anemicka, teplota necelych 37... Uzavrena pyometra, tesne pred rupturou, zacinajici sepse - vetka mi pak rekla, ze me nechtela strasit, ale davala ji tak 20% sanci na preziti po operaci.
Jde to hrozně rychle
Ano, souhlas. Ble.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 18:59
- Nahlásit

Fifi Uzavřená je veliký průšvih. Betka měla otevřenou - ale první flíček výtoku (jak pětikoruna) jsem našla až v pátek ráno. Už večer před tím mi připadala jiná - "divná" - ten den víc pila (ale jen venku, doma vůbec), trošku víc se hrabala v jídle... teplotu neměla, aktivní byla ažaž - u nás rozhodlo opravdu tak divně zatvrdlé bříško (ne oteklé, ne bolavé... ale jiné). Druhý den ráno jsem volala na veterinu (to už byl ten flíček na prostěradle) a objednala nás na sono. Mimochodem co z ní teklo následující dva dny byl děs běs - to by se přehlédnout nedalo. Ale navzdory dvěma druhům silných ATB zánět postupoval... v pondělí už jí netrávil ani žaludek

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 19:49
- Nahlásit

Xerxová
Ruzice mela taky otevrenou. Mlada fena... Nebejt vytoku a klapani huby Troldaka, nic bych nepoznala.
Achjo, radsi nevzpominat na tyhle veci. Faktem je, ze uz jsem byla u fen vzdy nejak v pozoru, co se harani a tak tyka.
Betka je dukazem, ze to postupuje fakt rychle, navic takova dozi babca... Sono jisti jakakoliv podezreni, ze?

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2019 21:58
- Nahlásit

Fousisko
tak hodně lapin žije v bytech, ten pes si asi zvykne, jestli je to ideál asi těžko soudit, zas jsou rádi s lidma a toho maj v bytě víc

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 08:31
- Nahlásit

Děvčata, jak čtu o té pyometře...(zkušenosti nemám, nikdy jsem neměla fenu). Je vůbec možné, na to přijít včas, kdy jde fenka ještě zachránit? Jak to čtu, zní to fakt hrozivě. Kolegyně fenka labradora to měla taky v počínající fázi a zachránili ji. Jenomže tam sehrálo roli to, že fenečka byla epileptik na na veterinu jeli poté, co prodělala velký záchvat a nemohla se z něj pořádně vzpamatovat. Udělalo se komplexní vyšetření a při té příležitosti zjistila i ta pyometra.. dali léky, jak se fena zvetila dostatečně, aby zvládla operaci, ihned kastrace se vším všudy. Po té operaci žila ještě asi 3 roky...umřela v necelých 14 letech letos. Kolegyně si jí často brala tajně do práce, když nebyl nikdo, kdo ji mohl pohlídat (nemohla kvůli té "epce" být ani hodinu sama).

Ferince držím palečky, ať to není žádná hnusná nemoc a je brzo fit.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 08:33
- Nahlásit

A taky, jak to čtu, tak čím dál víc docházím k závěru, že tohle nikdy nechci zažít...asi vždycky už budu mít jen psy.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 08:43
- Nahlásit

Fousisko
a tak psi mivaj taky svoje, akorat to vetsinou nebejva tak akutni

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 10:34
- Nahlásit

Maya
akorat to vetsinou nebejva tak akutni

No právě....Já si třeba myslím, že jsem člověk, který tyhle věci dost sleduje. Dřív si taky ze mě dělala naše oblíbená vetka srandu a říkala, že tam lítám s každým prdem....Pokaždé jsem říkala, že lepší prd, než pak prů**r. Nicméně na Akínkovu rakovinu jater a Griffčovu sleziny jsem včas nepřišla.... Šlo to pak všechno rychle...už se nic dělat nedalo. Aspoň, že těm svým pejskům můžeme pomoci....nám důstojně odejít nemůže pomoci legálně nikdo...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 10:43
- Nahlásit

Fousisko
Zrovna tohle se da celkem dobre resit kastraci, pokud nemas chovnou fenu. Hodne lidi by kastrovalo proste zamlada, coz je vyhodny ze zdravotniho hlediska, ale tak pro ten organisus tam ty hormony nejsou pro nic za nic a je slozita otazka kastrace (nejen teda u fen) z preventivniho hlediska nebo az bude problem? protoze kdyz uz je problem, muze byt pozde, ale proste zas to vedomi, ze ty hormony v tom tele sou z nejakyho duvodu potreba a ma to zas jiny mozny problemy... treba inkontinence... proste...

Je slozita otazka kastrovat ci ne? preventivne a tuplem, kdyz nemam psa do chovu? u kocek mam jasno. kastrovat. jenze u psa?

jinak pokud se to odhali vcas, fena po vcasne kastraci muze zit normalne jeste x let.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 12:05
- Nahlásit

cernej caj

jj, je to docela dilema, no. Jako třeba psa bych kastrovat nenechala, ani kdyby nebyl chovný. A kdybych měla fenu, tak otevřeně říkám, že fakt nevím. Ono si to stačí představit jen i u lidí. Ženy, které z nějakého důvodu přijdou o dělohu a vaječníky, musí pak brát hormony....Měla jsem možnost sledovat, co to s ženou může udělat... radikální změny nálad, obezita, nebo naopak nechutenství, migrény....Takže žádná prča...Jestli u feny kastrace jako prevence, asi bych se k tomu přiklonila spíše už u stárnoucí fenky, kde už je to riziko asi vyšší. Ale zas jsou případy, že se to děje i mladým fenám....no, takže pak si vyber žejo...

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 12:39
- Nahlásit

zas na druhou stranu zensky zobou HA jak lentilky a to ze jim to total rozhodi hormony neresi
to ze o ty hormony driv nebo pozdejc prijde kazda, to je taky fakt
takze pak me takova starost o hormony u feny prijde spis jako prehnana pece uz

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 13:12
- Nahlásit

Tady je prave vzdycky ta otazka, co to dela tomu organismu a na pohledu kazdyho jednotlivyho cloveka.

kdyz sme si privedli timicka, bylo jasny, ze ho nechame kastrovat, at nemame stenata. pripadalo nam proste logicky to tak udelat. A urcite bych se nebranila kastraci, pokud by byla potreba ze zdravotnich duvodu ale u preventivni nemam jasno.

Jinak ferinka je zdrava, krasnej krevni obraz, nic tam nema, takze to muze byt tema novejma granulema (sem ji koupila orijen pro seniory, ze ji prilepsime a ona je ani moc nechce zrat), a pokud by zmena granuli nezabrala, mohla by to byt ziznivka a chtelo by to dalsi testy.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 13:48
- Nahlásit

cernej caj

Jinak ferinka je zdrava

No tak to je skvělá zpráva Jinak na Orijen slyším jen samou chválu od lidí, co tím krmí, ale asi jí nesedí. Tak holt zkusíte jiné... Hlavně, že není marod.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 13:56
- Nahlásit

Lidi, teď jsem narazila na tohle:
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/duchodkyni-p repadlo-policejni-komando-prijelo-si-pro-nebezpecn eho-jorksira-40043567

Není to nějaká kachna? To jako v GB mají fakt takhle šílené předpisy????

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 15:19
- Nahlásit

Fousisko
nojo, tak obcas se stane ze nejaky granule nesednou, sou slanejsi treba nebo proste nechutnaj, feri vzdycky byla trosku dacan, nejlip zrala s vokounem nad miskou, aby mu nahodou nezbyla jedina uboha mala nesnezena granulka jako stene to byl boj a prijde mi, ze co neni vokoun, tak se to zas proste zhorsilo, ale tyhle ji nejedou asi vubec...

to snad neni ani mozny, jako 7 strazniku i na odchyt bordery a jako snad vidi jak vypada ten postak a jestli je to nutny, ne? by mu musel ten jorksir prokousat nohu...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 15:28
- Nahlásit

ani to v Anglii mají jinak... Nikdo za psa neplatí daně či poplatky, nikde žádná extra nařízení a regulace - ale nic se nesmí stát. Jakmile je podezření na útok psa na člověka, nebo poškození majetku - má to přísná pravidla. A padni komu padni - jork nebo doga... Všichni psi v Anglii mi přišli hodně vychovaní a bezproblémoví. Prostě tam si nemůžou dovolit nechat nevycválané uječené psisko lítat parkem... neb odpovědnost majitele je velká.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 15:51
- Nahlásit

Xerxová

no pravda je, že když jsem kdysi na základce byla na jazykovém pobytu na předměstí Londýna, tak ten pán, u kterého jsme byly ještě se dvěma spolužačkami ubytované, měl černého labíka a půjčil nám ho na procházku. Pamatuju si doteď, že nám nakazoval, že ho za žádnou cenu nesmíme pustit z vodítka a pokud udělá bobek, že ho musíme sebrat, a taky že pes nesmí šlapat mimo chodník.....Tehdy jsme z toho byly vykulené a vzpomínám si, že jsme s tím bobkem v sáčku šly až zase zpátky domů a předaly ho pánovi se sdělením, že jsme nenašly koš, kam to hodit. Pán se smál, ale pochválil nás. Psisko bylo milé a poslušné.
Asi tam fakt mají jiná pravidla. Ale zas kámoška, co žije v Leeds má ovčandu, která běhá na volno a ještě nikdy ji za to nikdo nevynadal... No asi je to, jak říkáš, dokud se nic nestane, je to OK, ale jakmile byť jen náznak problému, tak rovnou div ne "poprava" psa a majitele.
No žít bych tam nechtěla.

<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání