Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Fousisko
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2019 15:00
- Nahlásit

cernej caj

ten cholesterol je svinstvo, brácha taky trpí na vysoký a to se stravuje zdravě, sladkostmi se necpe, docela i sportuje, je štíhlý....Já ho naproti němu vysoký nemám, mám 20 kg nadváhu, prohřešky proti zdravému jídelníčku mám relativně časté (stres v práci)...
Je to asi hodně i o té genetice...

Xerxová

u Trpaslíků a myšice jsem se zasmála...super

Xerxová
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2019 16:53
- Nahlásit

tak jsme museli pokácet jeřáb. Na jaře obrazil jen z půlky - prořezali jsme ho, ale během léta uschnul úplně. Soused vzal velkou motorovku - a už máme zasazenou malou třešeň. Mezi ploty... abychom z ní měli radost my i sousedi. Škoda stromu - ale nedalo se nic dělat. Kvíčaly a kosáci budou smutnit...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2019 20:36
- Nahlásit

xerxova
achjo to se bohuzel nefa nic delat

fousisko
prijde mi, ze tabulky koncej hodnoyou 6,7 mych skoro 10 sr tam.ani nevleze

Fousisko
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 08:02
- Nahlásit

Xerxová

stromu je škoda, ale ze suchého by ptáci užitek tak jako tak neměli, takže budou pak chodit na třešinky Naši sousedi letos razantně prořezali téměř suchý ořešák a chtějí ho pokácet úplně. Nám se teda dost uleví, protože valná část úrody vždy končila na naší zahradě, já to furt sbírala a sousedům dávala, protože my sami máme ořešák taky a sousedi z druhé strany též, odkud to k nám padá taky. Letos teda musím říct, že byla ořechů fakt nadúroda, že jsem dávala sousedce i z toho našeho, protože oni už neměli nic. Tomu jejich stromu zůstaly živé jen ty větve, které jdou právě k nám....

cernej caj

hele brácha to měl taky vždycky přes tu koncovou hodnotu, dokud byl dítě, tak to máma (lékařka) hodně řešila, ale teď už to neřeší ani jeden. Brácha si jen hlídá tu stravu, občas se nabere krev, ale když se to nehorší, tak to nechávají být...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 09:05
- Nahlásit

Fousisko
taky sme loni kacelj oresak, mel papiraky, plesnivelo to rychle a spusedi nas pozadaly ze furt musej z bazenu sbirat listy... jakonkdyby to nebyly papiraky, tak bychom jen prorezaly, ale takhle...

a urcite tresinky sou super, me na visne chodi kosaci zbytek popada a smeteme z chodniku, nikdo to u nas nechce, sou desne kysely.

Spis mi prijde smesny, ze kazdej kdo me zna rika, ze jim ultra zdrave, sportuju, ze jako su takovej ten priklad cloveka se zdravym.zivotnim stylem a mam nadvahu a masakralji cholesterol a v praci kolem me lezej jen u pc her, zerou rizky a kynuty buchty a spu proste OK, zdravi, stihli

ja mam 5kg nadvahu a to fakt cvicim pravidelne a jim zdrave

Fousisko
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 09:44
- Nahlásit

cernej caj

To zas dobře, že to bereš s humorem...Já bych byla teda asi měla vzteka, kdybych jedla takhle ultra zdravě, sportovala a kila dolů nešla lidi kolem mě se cpali a byli hubení....

Můj problém je, že zažírám stres, takže pak nemůžu zhubnout. Pohyb celkem mám, i když vyloženě nesportuju. Nepravidelně s fousiskem běhám, do práce, z práce chodím pěšky, jak to jde, procházky se psem v rychlejším tempu, jednou týdně cvičení sebeobrany, ale to nepovažuji vyloženě za sportování....
Kdybych nežrala, tak asi zhubnu...už několikrát se mi to povedlo, ale když já nikdy nevydržím takhle furt no...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 10:51
- Nahlásit

Fousisko
tak ono se taky rika ze misto bramburek treba mrkev ze jak to krupe tak to mozku lahodi

Jinak samozrejme, ze me to stve, tech 5kg dolu bych fakt chtela, kdyby to aspon bylo ze ok tak esteticky nic moc ale su zdrava... ale to se ukazalo, ze asi nejsu ale pro me je hlavne dulezity koleno, aby to bylo tak, ze muzu chodit... vim, ze kazdy kilo navic je pro nej zatez a vic nez ta esteticka cast me stve to riziko, ze kazdy kilo navic mi snizuje dojezdnost o kilometry a zvysuje bolestivost o dny..

no ale pri cernym kasli se prej hubne, tak pokud ho budu mit, tak treba to bude mit aspon tento pro vahu pozitivji aspekt

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 18:39
- Nahlásit

cernej caj
a jim zdrave
Ale malo.
Fousisko
Peknej clanek vedle. Mrtvej ocas jsem u psu driv neznala, az s prichodem Rozary jsem mela tu cest. V lete, tropicky teploty hodne nad 30, plaveni se v teply rece a vitr. Blba kombinace, hrozne pomalu ji prosychala srst a byla na skoro 4 dny vyrazena z provozu. Od ty doby ji v dukladne frotyruju, jakmile mrholi, namoci se nebo je vlhko - a tukam, zatim cajk i bez oblecku v zime (ony teda u nas ty "zimy" jsou spis nezimy v poslednich letech).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 19:15
- Nahlásit

Fifi
ale z "malo" nemas cholesterol jak pulka obezitologicky lecebny dohromady

jinak s tim mrtvym ocasem me prekvapilo, ze i u fousiska - zatim vim jen o vetsich psech ala RTW, nebo od birmice adamek myslim s tim mel taky potize... u knirace me to prekvapilo...

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 19:57
- Nahlásit

cernej caj
zatim vim jen o vetsich psech ala RTW, nebo od birmice adamek myslim s tim mel taky potize... u knirace me to prekvapilo
Ja to znam napric plemenama, holt se stava.
nemas cholesterol jak pulka obezitologicky lecebny dohromady
No jasne, ty obezito cholesterolova. Kdybys to nahodou nezjistila, netrapi te to.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2019 20:04
- Nahlásit

Fifi
tak ja ale nechci leky takze na pristim odberu by to melo bejt nizsi, ze jo

nojo, holt pejsci na ocasky trpi, ono to cloveka nenapadne, ze, kus vocasu... ale vlastne ono jestli vocasek nebo tlapka...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2019 13:26
- Nahlásit

cernej caj
jinak s tim mrtvym ocasem me prekvapilo, ze i u fousiska - zatim vim jen o vetsich psech ala RTW, nebo od birmice adamek myslim s tim mel taky potize... u knirace me to prekvapilo...

No, ono je to právě pro knírače a teriérovité s vysoko nasazeným ocasem poměrně typické... Tedy často se vyskytující problém. Naše chovatelka říkala, že to u svých různých psů zažila několikrát, ale jiná známá chovatelka mi říkala, že už to u svých psů řeší jen tehdy, jde-li o těžší případy, protože oni to prý mají "každou chvíli". Ona má psy víceméně jen venkovní, bezoblečkové...otužilé...ale přesto se jim to děje....

Já mám fousisko rozmazlené a polodomácí, ale aspoň obleček jako prevence funguje...No a v zimních měsících přidávám Céčko.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2019 13:47
- Nahlásit

dneska jsem od sedmi měla dálkaře - a tak jsem "za odměnu" zmizela domů brzičko - a už máme za sebou lesní procházku. Vyndala jsem z mražáku husu - a odnesu ji k ségře - kde se zítra podává husička se zelím a knedlíkem (husu dodáme my, zelí výborně umí neteřky kamarád, martinské mladé víno koupí švára, knedlíky musí udělat naše mamina a ségra to všechno doladí a naservíruje ) Takový malý podzimní mejdan. A za čtrnáct dní si to zopakujeme navíc ještě s našimi mládežníky a Trpajzlíky - aneb bude akce svíčková pro babičku A pak už pomalu bude advent klepat na dveře

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2019 14:01
- Nahlásit

xerxova
uzijte si husicku!

fousisko
taky souhlasim s prevenci, i tak to pro to zvire nemuze byt prijemne... vzdyt ocasek pouziva na vse...

muz mi na dovolene polozil dotaz proc spic vrti tak rychle a segry borderka tak pomalu...

no protoze spic vrti jen spickou a zbytek se tak jako trepe sam, zatimco rozpohybovat metr dlouhej vocas da praci

Fousisko
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2019 15:32
- Nahlásit

cernej caj

no protoze spic vrti jen spickou a zbytek se tak jako trepe sam, zatimco rozpohybovat metr dlouhej vocas da praci

Tak to mě rozesmálo. Fakt dobrý a trefný! Ale fousisko teda i tím dlouhým prutem umí mrskat pěkně rychle a blbec vždycky nejvíc mrská v chodbě, kde je nejmíň místa, takže furt mlátí do mně nebo do zdi...Dycky mu říkám "to tě to nebolí???"

Xerxová
u nás je husa taky v mrazáku a připravená udělat, nevíme ještě kdy, ale až bude mít mužskej volno....chce ji udělat sám...užít si kuchaření...hrozně ho to baví a vaří výborně. Já jsem kuchařka z donucení...já vařím rychlá, nenáročná jídla, nerada se s tím patlám...Pečení je něco jiného, s tím si pohraju ráda, ale ve vaření je u nás lepší chlap.

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2019 18:07
- Nahlásit

cernej caj
no protoze spic vrti jen spickou a zbytek se tak jako trepe sam, zatimco rozpohybovat metr dlouhej vocas da prac

By me jen zajimalo, kdyz vezmes do uvahy jejich plemenny telesny parametry a narovnala bys jim a zmerila vocasky, esli nemaj stejne/umerne dlouhy?
Xerxová
Mastny brady budou vsude kolem - nechte si chutnat.
Fousisko
No, ono je to právě pro knírače a teriérovité s vysoko nasazeným ocasem poměrně typické... Tedy často se vyskytující problém.
Nevim, ja se s tim u svych terosek nesetkala ani jednou. Bych rekla, ze se to proste stava, jedno jak ma pes nasazenej ocas. Spis je to o srsti, jak prosycha a tak.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2019 22:08
- Nahlásit

Fifi
maj ty ocásky stejně dlouhý, když ho vlčí špic rozmotá a svěsí dolů, vypadá stejně jak bordeří
ale bordera s ním máchá, kdežto špic vrtí a to je ten podstatnej rozdíl
ono když si to tak představím, tak vrtět s ocasem dolů asi až tak moc nejde

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2019 08:45
- Nahlásit

tak jsme se z lesa právě vrátili krásně zmoklí - ale neva - je pravé listopadové počasí, mokro, mlžno, klouzající listí pod nohama...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2019 20:25
- Nahlásit

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2019 17:39
- Nahlásit

Fousisko
taky si vzdycky rikam, ze je to neboli kdyz takhle mrskaj idealne v chodbe

Fifi
Feri kdyz ho naroluje tak urcite ho ma dlouhej klidne jak knirac... ale nikdy me nenapadlo zkoumat dynamiku zakroucenyho a toho rovnyho

Maya
tys to rozsekla, spic vrti a bordera macha

Xerxová
nadherny listopadovy fotky, mlok je skvelej ale teda posledni najtik jak si "viska" me tak napadalo (nebo vyska), tak jako radostne do skoku je skvelej

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2019 19:53
- Nahlásit

čaj jojo - je chlapec s nástupem zimních teplot výrazně veselejší. Ale už to není, co zamlada... přeci jen trošku ubírá z trýýýskááánííí a hlavně z chůze po zadních

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 06:58
- Nahlásit

ve článku na zvířetníku je skoro čtyřicítka fotek z našeho výletu na jih Jižní Moravy

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 07:52
- Nahlásit

xerxova
super, diky za upozorneni, nakouknu

Fousisko
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 07:53
- Nahlásit

Xerxová

nádherný fotky a ten mlok je úžasný "úlovek". Já letos viděla mláďata mloků u bratránka na konci odpadní roury...Jako ona tou rourou teče jen v podstatě čistá voda z horského potoka, ale odpadní roura to je, neb jinak by voda tekla bratránkovi pod barák, tak to takhle odklonili...Netušili, že se jim tam usadí mloci a s nimi taky ropuchy zelené....Koukali jsme tam na to v létě jak na telku, ale fotit se to nedalo....hrozně špatné světelné podmínky...škoda.

A na Zvířetník se moc ráda mrknu, až budu mít volnější chvilku.

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 08:50
- Nahlásit

ja nikdy mloka nevidela a s Lokinem dupajicim kolem asi ani neuvidim
cernejcaj
tak vedecky receno rozdil mezi machanim a vrtenim je v siri amplitudy, nebo tak nejak
laicky receno kdyz bordera macha metrovymi oblouky, nejde ji to logicky tak rychle jako kdyz spic vrti na centimetru

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 08:55
- Nahlásit

maya jestli myslíš, že rozverný Night dupe míň... Mlok si z ničeho nic nedělá - je to pomalu žijící draveček - dožívá se několika desítek let. Díky své jedovatosti je nepoživatelný pro většinu predátorů, ušlápnutá končetina mu umí dorůst...

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 10:49
- Nahlásit

Xerxova
no jo, Najtik asi taky zrovna nechodi potichu

Fousisko
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 10:57
- Nahlásit

Xerxová

Tak teď jsem skoukla ty fotečky na Zvířetníku a zhltla povídání. Nádhera. Píšu reakci sem, páč se mi nedaří (nevím proč na Zvířetník přihlásit). Ten Janův hrad s odrazem ve vodě....nostalgie...tam jsem jezdila na koni, když mi bylo asi 20 let...zavzpomínala jsem si...
A "trpaslinka" s Najtíkem je boží...krásný kontrast . Já měla v dětství kámošku, která byla vždycky hrozně malá na výšku (i dneska má jen nějakých 155 cm) a takto chodívala venčit vlkodavku. Byla to ohromná, ale hrozně hodná čubina, vzorně chodila kámošce u nohy...Taky na ně byl hezký pohled.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 11:48
- Nahlásit

maya
ono to ma i vedecky vysvetleni

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2019 11:48
- Nahlásit

Fousisko dítka se psem vychází dobře - je tam nepoměr sil značný - Fany má dvacet kilo (konečně už) a on osmdesát... a tak platí pravidlo, že pokud by pes vyrazil - musí pustit vodítko. Smrt uvláčením snad nehrozí

<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání