| Autor |
Zpráva |
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2019 13:37
- Nahlásit
Xerxová
No to my takhle máme s dcerou domluveno taky...ač ona má 40 kg a Eda 20...Pokud by hrozilo, že by díky psovi měla někam spadnout nebo tak, tak ví, že má vodítko radši pustit. Přece jen zdraví dítěte je přednější. Ale je fakt, že ona už má fakt sílu, takže už ho udrží i ve chvíli, kdy jede kolem kamion (které fousisko nemá rád a velmi rád by je šel pokaždé zahnat, kdyby mohl).
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2019 15:11
- Nahlásit
když čtyřicet kilo zdaleka nemá ani ten starší Trpajzlík... Naštěstí Night byl od malička vychováván k tomu, že děti jsou "rozbitné" - a hrát si musí s námi - a opravdu to dodržuje. Dneska už s nimi řádí - ale velmi opatrně a jen tehdy, když ony na to přistoupí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2019 18:44
- Nahlásit
Maya
tak vedecky receno rozdil mezi machanim a vrtenim je v siri amplitudy, nebo tak nejak
Hlavne, ze to mame vysvetleny. Trolda macha, Ruzena vrti.
Xerxová
Krasny fotky, Najtik stale fit a sokolik. Nebejt ty sedivy tlamky, vypada jak mladoch.
Jak jsme spolu vcera mluvily - tak Troldas ociska zdravy, zatim bez problemu!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2019 18:50
- Nahlásit
Fifi jsem ráda, že jsi se tentokrát spletla... Přeci jen máš nos a tak jsem předpokládala, že někde chybka bude. Je fajn, že není
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2019 18:55
- Nahlásit
Musim priznat, ze jsem se bala. Ale prej kazdymu psovi svitej oci jinak za tmy, nemusi to nic znamenat. Zaroven ale bylo receno, ze hlidat, kdyby byl nak nejistej za sera a tak, pak by se muselo zkontrolovat pozadi u Beranka. Ocni pozadi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2019 22:03
- Nahlásit
Fifi
no vidíš, to jsem ani nevěděla, že to má každej pes jinak
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2019 06:46
- Nahlásit
zimáááá - ještě nesněží, ale už je to cítit ve vzduchu... prší a psovi se nechce ven.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2019 07:45
- Nahlásit
Xerxová
u nás totéž, ale fousisko ven muselo, bohužel, neb nikdo nezbyl doma....Má pláštěnku...koukal na mě, jak na zjevení, když jsem ji vytáhla, a už jsem viděla ten otrávený výraz "šmarja néé, už je to tady zase". Ale kupodivu dneska nesmlouval a jen rovnou "ztuhnul" a čekal, až mu to nandám Dnes bych to jinak asi do práce včas nestihla, kdybych se ještě musela "hádat" se psem.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2019 08:03 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Xerxová
Jo to jsem se chtěla zeptat...Máš info o té kočko-šelmě tam u vás? Už se ji podařilo odlapit a ví se, co to bylo? Ve zprávách jsem nikde nic neviděla, ale taky se to tam nemuselo dostat a bylo to třeba jen v regionálních...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2019 08:16
- Nahlásit
o kočce nic nového nevím - ještě jednou ji zachytila fotopast u krmelce... asi třikrát byla viděna... ale myslím, že se počká na první sníh, kdy ji stopy prozradí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2019 08:49
- Nahlásit
fifi
hlavne ze to byl.planu poplach
xerxova
na clanek.se mrknu odpo z pc, z tel.mi nejedou fota a vcera jsem to uz nezvladla ale dost se na tu lednici tesim
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2019 17:29
- Nahlásit
ještěd i Rudolfov (a výš) už mají bílo... my zatím nic. Voda z nebe na zahradě ještě skupenství nezměnila
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 05:52
- Nahlásit
xerxova
su zvedava, kdy u vas zacne snezit...
su desna lajda, ale me z teledonu proste ty zviretnicky fotky vubec nejedou, a vcera sem to nestihla.
mam sibenicni termin, vymyslela sem si blbost, muz ji nepodporil ale o vikendu se mu to rozlezelo a ja mam sibenicnich 14 dni na vyrobu "knihy" z nekterejch mejch povidani a fotek, aby to stihlo jit do tisku a do vanoc byly darky pro pribuzny doma.
K tomu ten zlatej stafylokok, ten cernej kasel (puvodni podezreni) by byl lepsi, protoze se davim a dusim pri kasli, moc nespim, mam za seboy desne prijemnejch 5 tejdnu a zatim se to jen zhorsuje, ze kdyz dolezu domu z prace a pokutim nejnutnejsi domaci cinnosti tak uz vetsinou ani nemam silu jeste sedet u pc... a i me to mrzi, tak se omlpuvam ze sem.to jeste necetla...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 06:19
- Nahlásit
čaj neomlouvej se - zlatý stafylokok je děsná sviňa… Starej se o sebe, buď na sebe hodná
Hustě začalo sněžit už večer, v deset už bylo bílo. Je to mokré - ale krásné...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 07:24
- Nahlásit
xerxova
tak to je pastva pro oci
tady je lehce nad nulou a mrholi, stejne tak vcera... nastesti zatim neni nic namrzle, ale je to takovyto sedivy nic mezi podizmem a zimou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 08:12
- Nahlásit
u nas furt jen lijavec
cernejcaj
tak zas az toho koka porasis, bude dobre, urcite on je duvodem jak jsi byla posledni dobou furt nemocna
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 08:27
- Nahlásit
maya
jj dava smysl asi i jak sem si delala pred mesicen tehotenskej test pac se mi 3 tydny chtelo furt tak zvracet, ze sem nemohla ani cvicit... ale ne po jidle ale pri pohybu
uz sem se bapa ze to je psychologicka reakce na tyc
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 09:16
- Nahlásit
Xerxová
P nás v "Práglu" sníh dnes ráno...poprašek, ale i tak jsem byla překvapená.
cernej caj
mam sibenicnich 14 dni na vyrobu "knihy" z nekterejch mejch povidani a fotek
To je hezká náhoda. Já dnes posílala zase svůj rukopis pohádkové knížky pro děti jednomu malému vydavatelství... Jsem zvědavá, jak to dopadne.
A Tobě držím palce, ať se z těch neduhů brzo dostaneš. Zlatý staf. je mrcha hnusná. Kamarádka s tím také bojovala, ale vybojovala. Chce to pozitivní myšlení, záměrně se snažit udržovat v psychické i fyzické pohodě. Stres dělá hrozně moc, ale ten pozitivní přístup také...Tělo má ohromnou schopnost se dát dohromady, když mu dáme šanci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 10:15
- Nahlásit
ja jen nevim, jestli muzu cvicit nebo bych nemela.
Jinak muzes zkusit vydat knihu i pres startovac, a tyto podobne projekty, jinak mooooc drzim palce! to je krasny!
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 10:21
- Nahlásit
cernej caj
ja jen nevim, jestli muzu cvicit nebo bych nemela
to těžko říci...asi bych se zkusila poradit s rozumným doktorem, ale nejlepší je asi opravdu poslouchat svoje tělo...pokud se zrovna cítíš fajn a máš chuť si zacvičit, tak s mírou, ale šla bych do toho
Jo a díky za tip na ten "startovač" Uvidím, jak dopadne tohle rozjednané a kdyby to neklaplo, zkusím to jinak. Rodina mě přesvědčuje, že to zkusit mám no...Psala jsem to pro dceru, té se to líbilo, řehtala se...no, uvidíme
Xerxová
Proseč pod Ještědem hlásí sníh. Psala mi bratránkova žena. Ale na druhé straně kopce to může být úplně jinak, že....kolem toho Ještěda je to hodně nevyzpytatelné.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 11:59
- Nahlásit
Fousisko
budu moc drzet palce!
nojo ale zas hodina lekce poledance proste nevim zda je lehky cviceni
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 12:19
- Nahlásit
cernej caj
tyjo, tak to asi fakt ne...to je děsný záhul...kamarádka to dělá....z tréninků chodí úplně zrušená a to má výbornou kondici
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 12:36
- Nahlásit
cernejcaj
tak se holt vratis ke countrytancum, to je nenarocny
Fousisko
to je super s knizkou
jako detskejch peknejch knih zas tak moc neni
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 12:45
- Nahlásit
Jinak děvčata mám prosbu o radu navšechny zkušené matky - psomilky
Kamarádka se mi svěřila, že má trochu obavy, jak její 4letý jezevčík přijme nového člena rodiny. V březnu čeká své druhé dítě. Pes přišel do rodiny, když jejímu staršímu synovi byly skoro 4 roky a bez problémů se sžili. Ovšem teď prý dochází často k situacím, že jezevec leží u kámošky na klíně a mazlí se (otázkou je, zda s bříškem, nebo zda víc s kámoškou...je na ní hodně fixovaný) a pokud se chce "přimazlit" i téměř 8letý syn, pes s tím má problém a vrká.
Protože toho jezevečka znám a myslím, že celkem dobře, myslím si, že jde částečně o "hlídání zdroje", což by někdo mohl třeba nazvat žárlivostí, a částečně i o to, že pes je, bohužel, nerváček, za což může kámošky máma, která je velký nervák a s níž pes tráví většinu času, protože je paní už v důchodu a se psem doma. Bohužel matinka je i velmi dominantní osobnost, která si do ničeho nedá mluvit, takže jakékoli rady ve vztahu k ní už jsme s kámoškou vzdaly.
Já jsem kámošce řekla, že je nezbytné psíkovi pomalu nastavovat laskavě, ale důsledně hranice. Bez použití pozitivních trestů, že pokud to půjde, tak po dobrém, pozitivní motivace, ale kde to bude na místě, použít negativní trest. (Jako zrovna když pes bude mazlen na břiše u kámošky a zavrčí na jejího syna, okamžitě poputuje na zem a nějakou dobu se na klín nedostane). Samozřejmě to bude chtít spousty opakování a tréninku, protože psík je jezevčí palice, která se snadno nevzdává žejo....no podobně jak fousatý....
Ale proč to sem celé tahám...Chci poprosit o nějaké Vaše různorodé typy, jak připravit takového paličatého jezevce na příchod miminka. Myslím, že do toho března by mohli leccos dokázat, když začnou už teď.
Z vlastní zkušenosti nemohu kámošce moc radit, neboť když jsem čekala dceru, mí zlatí Akínek s Griffčou byli naprosto báječní. Oba byli ovladatelní přes povel a Akínek miminka znal od štěněte, neb v mém okolí jich tehdy bylo dost. Věděla jsem tak, že bude v pohodě. Navíc on nebyl ani ten "hlídací typ". Griffča sice mimča neznal, ale zase se ke mně v těhotenství choval tak něžně, že jsem cítila, že s mimi bude v pohodě. A byl...od prvního okamžiku dceru přijal a miloval. Takže já své miláčky nic učit ve vztahu k mimčům nemusela... Až vlastně s fousiskem jsem musela nastavovat pravidla ve vztahu k miminkovským návštěvám. Když byly prťavé bratránkovy dcery. Tu starší 5letou už fousisko neřeší vůbec, u té mladší rok a půl staré musíme být ještě na pozoru a fousisko pod povelem, protože jak je to v jeho výšce očí...má tendenci malou olizovat.
A taky v tom občas vidím jakési "hlídání si zdroje"...Když malou Šárku chovám, musím Edu chválit za to, že hezky sedí a nesnaží se jí třeba ukrást ponožku, či na nás skákat. Podrbu ho taky a je vše ok. Ale pravda, on na děti nikdy nezavrčel, takže já na to šla vždy s ním a prcky taky po dobrém.
Omlouvám se za dlouuuhý příspěvek a těším se na Vaše tipy. Kámošce by to opravdu pomohlo. Je z toho smutná...problémů má sama dost, stálá přítomnost mužského elementu (krom malého syna) v rodině bohužel chybí. Jezevec se navíc chlapů celkem bojí. Kupodivu mého muže respektuje celkem beze strachu, ale kontakt s ním nevyhledává. Ženské miluje. Ale kámoščina přítele (a otce miminka) už 2x pokousal. On se furt snaží o kontakt se psem přes psovy hranice a pes reaguje na druhou stranu přehnaně...blbá situace
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 13:28
- Nahlásit
A jak reaguje kamarádka, když pes "vrká" na mladého?? A taky jak vrká... Night někdy zabrumlá, když leží na koberci a dítka si tam jdou hrát - ale není to nic jiného než "jsem unavený, mně dejte pokoj a nechci se posouvat" … a dál je klid (oni ví, co jim sdělil) a pes nikdy ani nenaznačí nějaký další nesouhlas. Pokud má pocit, že ho jejich činnost stejně ruší (jsou holt někdy hluční), tak se zvedne a odejde do "svých" komnat...
Pokud by zavrčel vážně na děti, tak jede jak namydelnej blesk - vůbec bych neváhala (bylo by to zcela spontánní a čitelné na všechny strany).
Neházala bych vinu na babičku - v jedné rodině u rodinně sdíleného psa si svoje pravidla musí nastavit každý svoje. Jak řeší kámoška, když pes vyjede na přítele ?? Jak to řeší přítel?? Jezevčík je tvrďák a svéhlavec - ale zároveň velmi chytré zvíře. Myslím, že moc dobře bude vědět, že miminko je tabu - že to by přepísk…
Každá rada je drahá - jednak neznáme psa. A ani páníky. A prostředí. A taky pes, který si dělá co chce a nemá dané mantinely se bude špatně něco učit. Začít hned - ale nesmí mu to otočit svět vzhůru nohama. To by bylo kontraproduktivní...
A dát ho babičce, když s ní je skoro stále?? Nebo sdílí jednu domácnost??
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 13:33
- Nahlásit
a ještě dodatek - pokud to dosud neřešila a nechala psa vrčet na dítě a kousat do přítele - tak se jí to bude blbě řešit - protože někde uvnitř hájí psa (nebo se ho bojí) a on to moc dobře ví.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 13:44
- Nahlásit
Xerxová
díky za utřídění myšlenek Pes je, bohužel, ve sdílené domácnosti. Babička bydlí s nimi a asi to tak i zůstane (bohužel). Já jsem kámošce už vícekrát říkala, že je potřeba, aby měl psík jasná pravidla a dodržovali je všichni - aspoň za základní a zásadní. Že by se tím ulevilo nejen jim, ale hlavně psovi, který by neměl pocit, že musí přebírat zodpovědnost a řešit věci sám.
Protože psík ještě kluka nikdy nekousl, tak to zatím kámoška vlastně neřešila a kluk sám to řeší tak, že když pes vrkne, jde od něho (má rozum a pud sebezáchovy), ale pes tím jen získává další zkušenost, že když si vrkne, tak je mu vyhověno...Což jsem už kámošce taky říkala, že je cesta do pekel. Ona si až teď, když má přijít mimi, vlastně začala připouštět, že má asi problém.
Když pes vyjel na přítele, bylo to úplně poprvé, když se seznamovali...pes zaútočil ze strachu. Kámoška to poznala a psa netrestala, protože se bál. Ale podruhé k tomu došlo, když přišel za kámoškou k nim do bytu, nepočkal, až bude vyzván, rovnou vešel dovnitř a nerespektoval psovo vrčení a sehnul se k němu, aby ho podrbal...místo toho byl opět rafnut...tentokrát patrně nejen ze strachu, ale i protože hlídal. Kámoška si moc lidí do bytu na návštěvu nezve, neb byt je maličký a zrovna v té předsíňce je tak málo místa, že se pes mohl i cítit zahnán do kouta. Kámošky přítel má přes dva metry
Co se týče nerváctví psa a že za něj do značné míry může babička, je, bohužel, fakt, neboť když byl pes s ní, došlo už několikrát k jeho napadení jiným psem. Paní psa nedokázala ochránit a už od toho prvního napadení se ho snaží stranit všech dalších setkání se psy a reaguje nepřiměřeně...přenáší svůj strach a hysterii na psa. To bohužel vím a byla jsem toho několikrát svědkem. Říkat jí cokoli nemá cenu, nedá si poradit, ví všechno nejlíp . No a protože tímto způsobem (mírně hystericky) řeší babička v rodině téměř vše, pes nemůže být úplně normální
Popravdě je mi kámošky i psa hrozně líto. Pro ně by bylo nejlepší, kdyby se babi odstěhovala. Má kam, jenomže protože je dost nemocná a musí být pod dozorem, nejde to
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 13:49 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Vlastně se divím, že kámoška sama je normální, skvělá ženská, milá, pozitivně naladěná, přátelská, když vyrostla pod nadvládou hystericko - dominantní matky a s otcem měla díky matce zakázán styk až cca do 20 let, kdy se vzbouřila a začala za ním jezdit (s ním má vztah skvělý).
Akorát na klukovi vidím, že je z toho všeho hodně rozhozený. Je to moc milý a šikovný kluk, velmi empatický, ale také nervák...no jak jinak, chudák. Kámoška se mu to snaží kompenzovat jak to jde, jsou hodně spolu a často vypadávají (někdy i se psem) pryč s bytu, aby se oba vymanili z toho nervózního prostředí....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 15:43
- Nahlásit
maya
to nemuzu kvuli kolenu
Fousisko
nj to tezky, kdyz vse by vyresilo odstehovat bbicku a to nelze a s babickou se zda ze to taky nelze...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2019 16:25
- Nahlásit
nezlobte se na mě - ale myslím, že babičkou to jen nebude... Vždyť já mám taky v některých věcech jiný přístup k Najtovi než Pepa (a o babičce pomlčím) a přesto pes přesně ví, co mu u jednoho projde a u druhého ne. Třeba mě nebude blemstat a olizovat - neb to nemám ráda - a Pepu, maminu od Trpajzlíků... klidně olizuje.
Jaký si to uděláš, takový to máš... Betka byla děsný žravec - u babičky s dědou pravidelně otravovala u stolu (od prvních teplých dnů jedli venku na kraté terase), protože to neslo výsledky... u nás si to nedovolila a ležela na pelechu a čekala, až dostane "poslední sousto". Párkrát to zkusila... a byla rázně odkázána pryč.
Prostě v přítomnosti paničky se pes bude chovat podle jejích pravidel (a maximálně se může jít za babičku schovat a stěžovat si na nespravedlnost světa)
|