Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 16:02
- Nahlásit

tak ono pak vyvstane problem, ze nejakej clovek ma panickou hruzu, lekne se, zakopne, pes pribehne ve hre ze se vali po zemi treba ho veme drapkem a hned je to zabijak... to zas je asi o soudnosti toho cloveka a tenhle teda evidetne asi dost toho psa/obecne psy/ nenavidel, pac normalni clovek zas takhle nereague...

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 17:56
- Nahlásit

Fousisko
Je vůbec možné, na to přijít včas, kdy jde fenka ještě zachránit?
Zalezi na typu pyometry. Ta otevrena se da odhalit pomerne dobre, protoze fenka ma osklivej vytok a clovek si toho vsimne, tedy vetsinou. Uzavrena pyometra je vetsi prusvih.

Pokaždé jsem říkala, že lepší prd, než pak prů**r. Nicméně na Akínkovu rakovinu jater a Griffčovu sleziny jsem včas nepřišla....
Ne vsechno clovek u psu muze odhalit, do bricha jim nevidi. Ale jak rikas, lepsi hystercit nez neco zanedbat.

Jako třeba psa bych kastrovat nenechala, ani kdyby nebyl chovný.
I u psu, pindiku, se muze stat, ze se kastrovat musi. Prikladem je muj Vorech, kterej kazdy harani nejen fen domacich prozival neunosne, nezral, nepil, totalne vyschizovanej stav - no a mel asi nakou nerovnovahu hormonalni, zvetsenou prostatu s nabehem na cysty. Takze kulky fiknuty nekdy na 23 mesicich, ze zdravotniho duvodu. Jezis, jak jemu se ulevilo. A musim priznat, ze nam teda taky. A nebostik erdelik mel na stary kolinka zvetseny jedno varle, rakovina, taky musely kulky pryc.

Ja nejsem zastance kastraci za kazdou cenu a coby reseni nejakyho "vychovnyho" problemu. Ale kdyz vezmu svou smecku za poslednich par let - u fen nadory na mlecny zlaze (jedno, zda fena byla chovna a mela vrhy nebo byla neposkvrnena panna), vaginitidy, falesky, 2x zanet delohy... Tak si rikam (momentalne mam doma dva kastraty), ze jestli bude za radu let dalsi fena ci pes, budu se zamyslet nad operaci uz z jinyho nadhledu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 18:30
- Nahlásit

Fousisko
a mas super clanek na zviretniku, je dobre, ze je tam posilas, jinak bychom o ne prisly

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 18:37
- Nahlásit

cernej caj
Pravda, ted jsem procetla a musim taky pochvalit, zejmena fotodokumentaci.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 19:23
- Nahlásit

Fifi
fotodokumentace skvela, hlavne jak fousisko vysoko skace a skace i gumu

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2019 21:59
- Nahlásit

taky jsem konečně přečtla ten článek, je super, skokan pěknej teda je to
no v tý Anglii jsou v tomhle vůbec kapku vyšinutí, tam nemůžeš nosit u sebe ani šroubovák bo je to zbraň a podobný debility, takže s těma psama se taky nedivím
zas třeba v Americe vím o lidech, co zavíraj psy do sklepa bo nesmí být k sousedům slyšet ani hlásek
a takový to že si ve městě odhlasujou omezení počtu psů a pak lidi co jich maji víc řešej, kterýho dát pryč, to jsou taky chuťovky
můžem být rádi za to co je u nás

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 08:18 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

zdravím ženský
probíhám po hodně dlouhý době, a koukám řešíte pyometru, tak přidám čerstvou zkušenost :-/ Cácorka je měsíc po kastraci … a příznaky? byla divná (ne že by nebyla celej život ), ne že by nebyla veselá, to jo, lítala jak praštěná neustále, ale! nad miskou se žrádlem stála a dívala se na mě. ona vysavač čehokoliv! takže já hysterka jsem samozřejmě jela na veterinu, a dobře jsme udělali. uzavřená pyometra, zvětšené vaječníky, … ťuk ťuk, klepu to, je cájk a dle krevních testů jinak taky všechno ok
u nás jinak novýho nic, vlastně kromě toho, že jsem oficiálně pani Rrrejpalová v červnu byla svatba … už jsem zpět naplno v práci, s piškvorem doma za zadkem je to trochu náročnější, ale musí to jít. tak jdu zpátky ke strojům a vy se všichni opatrujte

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 09:05
- Nahlásit

Janiii
Ahoj!!!

Gratulace obrovska, tobe i rejpalovi! dobre, ze cacorka je uz OK, a doufam teda, ze jinak vsichni zdravi a teda uz v procesu? kolik je vubec pisiskvoru? aspon 2, mozna i vic?

Fousisko
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 09:26
- Nahlásit

Děvčata, dík za pochvalu JJ, fousisko skáče sice rád, ale kdybych po něm chtěla, ať jde zkusit agility, vyprdnul by se na to zvysoka

K té Anglii a USA...mi přijde, že tam asi fakt už všem hráblo. Jsem ráda, že jsme v Čechách. Oni nějak lidi z jiných států moc nechápou, jak to tady se psy máme, a leckde vůbec neberou psy jako parťáky...někde se jich dokonce bojí. Jedna taková zkušenost...Strejda kdysi potřeboval předat nějakou hotovou zakázku klientovi, který si měl pro ni přijet, ale strejda musel odjet, tak se s klientem domluvil, že to pro něj nechá u nás. Pán teda přijel k nám. Byl to Turek, již delší dobu žijící tady. Kdybyste viděli tu jeho téměř hysterickou reakci, když uviděl, jak se na něj za dveřmi směje tehdy ještě Akínek Pes vrtěl ocasem, čekal pohlazení...Aki byl vítací a ne hlídací. Turek se ale málem strachy po....Musela jsem psa opravdu dojít na chvíli zavřít, protože jinak bych chlap nevlezl dovnitř (no a já mu přece ten těžkej balík neponesu). Pak se omluvil a vysvětlil mi, že z oblasti Turecka, odkud pochází, jsou prý běžné smečky toulavých, velmi agresivních psů, kteří si žijí po svém...on že byl jako dítě jednou takovou smečkou napaden a od té doby se bojí všech psů....

K té pyometře...Janiii tak to je moc dobře, že se na to přišlo a fenečka je OK. Jinak samozřejmě také gratuluji k "vdané paní"

Janiii
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 10:28
- Nahlásit

cernej caj
kolik je vubec pisiskvoru? aspon 2, mozna i vic?
v červenci mu byly dva. dělám z domova, není ve školce, přišlo mi to brzy - tak to tady tak plácám, no. ráno budíček brzy, abych pracovala, než se vzbudí, a pak podle možností to mám rozložené na celý den no

Fousisko
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 13:16
- Nahlásit

Janiii

Ono je dobré to se školkou neuspěchat a je super, že malej nutně nemusí. Moje dcera musela, bohužel, nastoupit ve 2,5 letech, neb to jinak nešlo, ale kdybych to mohla vrátit, udělala bych to jinak. Ten imunitní systém ještě v tomhle věku není zralý a taky to u nás bylo furt 3 dny ve školce, 14 dní doma...Furt ošetřovačky.... Musím ale zaklepat, že všechno dozrálo. Dneska je ve 4. třídě ZŠ a téměř nemarodí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 13:54
- Nahlásit

Janiii
Jo, kdyz delas z domu, je to uplne jiny a dava ti to lepsi moznost skloubit vydelek s mrnavcem segra to tak taky mela... Ale i tak je to zahul, ale super, ze se dari to dat nejak dohromady

Fousisko
tak to je super, ze uz se ji imunita zlepsila

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 15:02
- Nahlásit

Janiii gratulace ke změně stavu Užívat si rodičovskou "dovolenou" a zároveň být v procesu pracovním je pěkný záhul… Ale dítko (i psice) to ocení

V lese parádně - dokonce i slůňo chvilku slůnilo. Zítra Den otevřených dveří - takže budu mít místo soboty volné pondělí...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 15:07
- Nahlásit

Xerxová
v pondeli je to na prochajdu se psem lepsi, bude min lidi

tak sem prave poslala objednavku na to vanocni cteni

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 15:23
- Nahlásit

zítra kolem půl druhé mě kluci vyzvednou ve škole - pojedeme rovnou do lesa - neb v podvečer začíná rodinná veleakce svíčková třikrát jinak (omáčka, tatarák a stejky) a tam psisko neberu V neděli vyrazíme do Jizerek - abychom si je ještě pořádně užili, než napadne sníh a lyžaři nás "vyženou"...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 15:44
- Nahlásit

Xerxová
tak to zni jako dost nabitej vikend (sem zjistila pri tech korekturach od fifi, ze vuuuubec neumim psat cesky, jak kdyby nestacilo, ze vsechno to pisu casto z mobilu a tim se zanese snadno preklep nebo chybejici diakritika - nemam na mobilu ani ceskou klavesnici, na napsani ř musim dlouho podrzet R a pak si z nabidky nekolika verzi vybrat to spravny.. tak jeste k tomu ty hrubky jako me/mne a i/y a ted nevim, jak se pise nabitej

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 16:22
- Nahlásit

Janiii
Gratuluju, mlada pani!
A uuf, este, ze jste Cacorku vzali k vetovi, hnus uzavrenej. Fakt je toho nejak hodne kolem. Tak at pekne srusta a tahne, pevny zdravi!
Xerxová
Ooo, tataracek bych si dala. Uzijte si to.
cernej caj
Tak tvy zpravy z mobilu jsou prece legendarni. Z mobilu je jasny, ze chyby clovek udela. Nabitej - zalezi, o cem mluvis. Esli si neco ziskala nebo nabijis baterky.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 17:13
- Nahlásit

Fifi no vidíš - a já - byť jsem silně masožravá (a syrové maso mi nevadí), tak tatarák mi nic neříká. Možná pro to, že mám ráda chuť masa - jen trochu slaného a opepřeného... a do tataráku se cpe spousta přísad...

Night vydělal spoustu dobrého hovězího - neb jsem okrájela a zcela očistila pětikilový flák zadního - a těch blan a odkrojků a konců šlach... slupnul tak mimo řádné krmení půlkilíčko… Neb pravá svíčková nám rozhodně nestačí a tak omáčka se z ní nedělá. A Pepa není troškař - a dotáh málem půlku krávy...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 17:20
- Nahlásit

Xerxová
ja tatarak miluju. Jenze nikdy ne michanej v hospode... do mletyho masa patri sul, pepr, vajicko a mozna trosku cibule...

vorcestr, kecup nebo horcice, tak by se mi udelalo zle jen bych tu smesku videla, bleee...

Fifi
to je pravda, na clanku by to nikdo skoro nepoznal, ze je mobilni

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 18:15
- Nahlásit

Xerxová
a do tataráku se cpe spousta přísad...
Jakej si ho udelas, takovej ho mas. Ja do nej ani vajicko nedavam, okorenim dle chuti, trosicku worcesteru, kecupu, horcice, cibule a tot vse. Ale vse jen decentne. Tak at te nechaj umichat si ten svuj, jen sul a pepr?
cernej caj
vorcestr, kecup nebo horcice, tak by se mi udelalo zle jen bych tu smesku videla, bleee...
Vidis, a kdyz tam toho vseho das opravdu jen krapitek, jen to podtrhne chut a neni to zadna slichta. Ja tam zase nerada vajicko, drzi to krasne i bez nej.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 18:26
- Nahlásit

Fifi
v mym pripade je jediny snesitelny mnozstvi mikroskopicky

ale aspon Xerxova vidi, ze vlastne spatnej tatarak neexistuje, protoze uplne kazdej ho ma rad po svym takze za me tatarak = neochuceny mlety hovezi masicko, a to jak si ho kdo dochuti...

(ja miluju syrovy vejce i samotny, jak rika kamoska, ze byla v minulym zivote urcite kuna, tak ja s ni souhlasim

asi jak bramborovej salat. kazdej ho ma rad ale kazdej uplne jinak a vsichni tomu rikaj br. salat i kdyz bychom nenasly dva stejny

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 18:33
- Nahlásit

cernej caj
Preesne, jako bramborovej salat. Sto chuti, sto rozdilu.
Ja, kdyz delam tatarak, taky poziram a uziram jen to syrovy samotny, nadejchany. Ale zase na topinky to je fajny mit drobek ochuceny.
ja miluju syrovy vejce i samotny, jak rika kamoska, ze byla v minulym zivote urcite kuna, tak ja s ni souhlasim
Fakt syrovy samotny? Tak to zase ja reknu blee. Kuna nebo slepice.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 18:44
- Nahlásit

já si prostě zítra dám jeden knedlík se svíčkovou a pak stejk. Skoro syrový... a pak samotnou topinku s česnekem - ta je na tataráku to nejlepší a nějaký moučníček… já se zase přežeru...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 18:44
- Nahlásit

Fifi
jako syrovej bilek uplne ne, ale syrovej zloutek... ach... a co delaval muj deda, rozklepl vejce, rozmichal ho se soli a peprem a to nam bezne daval

zloutek i rozmixovanej s cukrem kdyz se pece, to bych vylizovala misku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 18:45
- Nahlásit

Xerxová
poradne si to uzij hmmm topinka s cesnekem... ze bych poslala muze pro chleba zitra?

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 19:10
- Nahlásit

Xerxová
a pak samotnou topinku s česnekem - ta je na tataráku to nejlepší
Dozajista! Ale nesmi to byt topinka nacucana sadlem ci olejem, ale jen osmahnuta v topinkovaci nasucho!
cernej caj
jako syrovej bilek uplne ne, ale syrovej zloutek... ach..
Ach, fuj. Salmonelozo, hovnolozo, vitej...

Ne, je krasne videt, jak jednomu neco chutna a druhymu se udela husi kuze jen pri zmince. Vysli muze pro chleba!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 19:23
- Nahlásit

Fifiakorat blby, ze veterina je 20 km na jednu stranu a obchod je 20 km presne na opacnou

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 20:04
- Nahlásit

cernej caj
Takovy situace obcas jisti chleba v mrazaku. Na topinky staci.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 20:10
- Nahlásit

Fifi
jo no ale tak ja to obecne nekupuju, 80kc v podstate 6 pidi platku chleba... jinak ony sou i trvanlivy, ze vydrzej X tydnu normalne po koupi, takze kdovi, co v tom je, ze... takze on by nebyl problem ho koupit do mrazaku, ale kdyz si parkrat za rok dopreju, tak mam radsi cerstvej

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2019 22:22
- Nahlásit

my jsme jako děti jedli rozšlehanej syrovej žloutek s cukrem a kakaem furt, teď jsem se to snažila vnutit dětem a nic
salmonelu nikdo neřešil, vajíčka domácí
cernej caj
pořidt si pekárnu a můžeš mít čerstvej chleba kdykoliv
Janiii
gratuluju ke svatbě i k úspěšnému vyléčení psice

<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání