| Autor |
Zpráva |
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 10:34
- Nahlásit
cernej caj
jojo, takhle on sedí na klíně rád...ještě si pak často položí i tu hlavu ke mně na rameno...Tuhle měl i páníček světlou na psa naladěnou chvilku, tak s ním blbnul na zahradě a pak ho pochoval...ovšem on na jedné ruce ...musím tu fotku strčit aspoň na Rajče
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 10:47
- Nahlásit
moji spicove takhle neradi. o i tlapatkama, hrudnikem, ale ne "na klin"
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 13:37 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
cernej caj
No já si za to můžu totiž sama. Protože jak byl Eda štěndo, bydleli jsme ještě u mých rodičů a musela jsem s ním běhat po schodech na venčení - kdybych ho poté, co se probudil, nechala seběhnout ty schody sama, tak mi udělá louži hned, ale v náručí ne, takže než se to naučil, běhala jsem s ním po trojích schodech dolů. No a jako mimi jezdil v autě chvíli taky na klíně...no a když mu v těch jeho 4 měsících jedna čuba z ulice prokousla tu přední tlapku, tak musel 3 neděle "polehávat". Ten první týden, kdy ho to hodně bolelo, se fakt dost povaloval. Shodou okolností jsem i tehdy měla ošetřovačku na dceru, takže ta ani tehdy nebyla ve školce a váleli se s Edánkem oba na gauči. Fousatý bolestínek s ovázanou tlapičkou, dcerka s krkem, to byla dvojka...Oba chtěli mazlit na klíně....
Mně to ale nevadí. Já jsem ráda, že je fousisko chovací. Ono se to hodí i na veterině. Když mu jeden neznámý pitbul natrhl to oční víčko, tak ho doktor vyšetřoval taky tak, že jsem Edu chovala a on držel...Prostě se cítí v náručí nebo na klíně dobře. Ale už je to namáhavý, když je to dlouho, no... Přece jen 20 kg je 20 kg...
Kolik váží pro srovnání Tví špicové? To je asi méně, ne?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 15:04
- Nahlásit
Fousisko
ja si ale porad myslim, ze to je proste i psem... jakoze nekterej pes chce na klin i kdyby si ho treba nenosila po schodech, na klin by chtel...
ja bych si feri na klin klidne brala, ale ona nerada ackoli od mala taky bylo, ze treba na klin do auta a tak...
Feri ma 15-16 kilo, je teda na vlci spicku drobna co do velikosti i do mohutnosti, je takova kratka a subtilni Tim mel kolem 19kil, ale zase byl takovej kostnatej, mohl by mit i o par kg vic, ale stejne mu byl citit brontosaurus na zadech... pekne stavenej pes by 25kg mit mohl.
- nevim, zda to pujde otevrit, dost mi to z webu zlobi (http://mawenzi.cz/vylety.php?page=2011_04_30_adam ov_kurim na strane c2 ve fotogalerii fotka z prostred mrizky)
Feri a Grace byli stejne vysoke a dokonce i vazily stejne.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 15:31
- Nahlásit
cernej caj
Foto mi otevřít nejde, škoda...
Jinak s Tebou souhlasím, že to určitě je i psem - resp. povahou. Prostě některý na klíně být nechce, vnímá to třeba jako omezení nebo mu to prostě jen není pohodlné . U fousiska je zas celkem zvláštní, že se tak mazlit chce, protože on je právě ten typ, který omezování své osobní svobody zrovna nenese moc libě, pokud se s ním na tom předem "nedomluvím". (To jako kdybych mu chtěla třeba učesat fousy bez upozorňovacího povelu...to by mi "sežral" kartáč a třeba ještě zavrčel. Když ale řeknu "fousy" a ukážu pamlsek, co bude až po učesání, tak si to naprosto v pohodě nechá líbit).
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 16:02
- Nahlásit
http://mawenzi.cz/vylety.php?page=2011_04_30_adam ov_kurim
- fotogalerie strana 2, prostredni fotka na prostrednim radku... snad to pjde aspon takto...
Jinak dodam, ze Feri vypadala vzdy 2x trlustci i kdyz holky byly podobne a delaly to ty chlupy
Nojo, na fousky bude fosisko jiste lehce citlivejsi, feri je zas na zakroceny spici ocasek (musim vymenit tu klavesnici, nepise mi pisnenko hadejte ktery, "u")
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 17:29
- Nahlásit
Fousisko
tak s ním blbnul na zahradě a pak ho pochoval..
Jsem to jen prelitla a lekla jsem se.
protože on je právě ten typ, který omezování své osobní svobody zrovna nenese moc libě,
To mely erdelky podobny - pohlad me a dej mi pokoj. Kdyz jsem je chtela poskadlit, stacilo je zacit tulit a matlat, zis, ty byly pak tak nakrkly.
Troldak je pricucka, kdyby mohl, leze po cloveku furt. Miluje kontakt, kdyz nemuze lozit, aspon si stoupne packou na nart, zavislacek.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 18:41
- Nahlásit
Fifi
timicek kontakt taky miloval, jinak nez ferinka... myslim, ze ten pes proste bezmezne miloval lidi, ackoli se teda dlouho i bal, ale nakonec zustala jen ta laska k lidem... a jak si vzdycky rikal o to cesani, kdyz sem vzala hreben a pak prestala, no to bylo psi nestesti ze uz se necese
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 18:58
- Nahlásit
jakmile si někde sednu - mám psa na klíně... Přeci nebude sedět na zemi. Ale nechce sedět ani na lavičce vedle mě - ale na klíně... Chovááááát
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 19:00 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
cernej caj
Vokounek jeden libeznej...
xerxova
Přeci nebude sedět na zemi.
Chce mit kulky v teple. Me vzdycky rozesmeje, jak ses proti nemu prtava, zejmena v sede.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 19:02
- Nahlásit
Xerxová
nojo, na najtika sem mysela, ze on rad sedi na panicce
Fifi
jj, dneska sem zrovna koukala na fotky... s sedivackem, ak se ke me tulil a usmival se
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 19:14
- Nahlásit
náhodou - na té prostřední fotce byl ještě malej brouček - tak devět měsíců měl... a šlapal nahoru na Ořešník a údolím Štolpichu dolů... Všechny jsem týrala pohybem...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 19:17
- Nahlásit
zkusím tu fotku od Čaje...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 19:30
- Nahlásit
Xerxová
diky moc, ale u me to je nejakej problem na hostingu... zkusila bych dat po kliknuti na prazdnej ctevereck pak "F5" pro reload - me pomuze kliknout do adresniho radku jen mysi a dat enter ale proste nevim, co s tim a jak to vyresit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 20:33
- Nahlásit
před chvílí ta fotka byla vidět - už zmizela...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2019 21:59
- Nahlásit
mě to píše přístup zakázán, takže nevidím nic
Loki taky není moc chovací, ale mazlící jo, chovat tak akorát, že na mě leží na zádíčkách a drbu na bříšku
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 06:55
- Nahlásit
doma fotku vidím - v práci nevidím
Psík byl v noci na zabití. Nejdřív se na mě navalil, posléze se převalil na záda a nohy si odložil na mě... Vzdala jsem to a po půlnoci odešla do vedlejší ložnice (naštěstí máme prostor dostatek). A ve čtyři mě probudilo "funění" - stál nade mnou oslík nešťastný, že je mu zimáááá, že se odkopal a páník spí jak špalek a nepřikreje hóóó… Tak jsem se vrátila, psík spořádaně ulehl do noh, já ho celého přijkryla jeho dekou a spali jsme až do budíku. A to se mi nestává
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 07:36
- Nahlásit
maya
a zkouselas co jsem psala?
f5 a klepnout do adresjiho radku a dat enter?
tondela ten hosting s tim ja nic neudelam driv to 10 let fungovalo a ted;(
xerxova
chudinek
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 07:49
- Nahlásit
Xerxová
To jsem se pobavila. Najtík na klíně a odkopaný v posteli To já bych si fousisko do postele snad ani vzít nechtěla, i když nepochybuju o tom, že on by se šel asi tulit rád. Mám už ráda své pohodlí. Hrozně se ulevilo mým zádům, když se po 9 letech konečně sama rozhodla definitivně odstěhovat z naší postele dcerka. Do 4 let jsem jí měla v posteli od narození, pak k nám přilézala vždycky, když se v noci vzbudila a nemohla usnout. Teď už usoudila, že je slečna a stejně už se tam 3 nevejdeme Pravda, že fousisko by bylo skladnější, ale on se v noci hrozně mele. Pokaždé, když ho sleduju na pelíšku, musím se smát...někdy jsou ty pozice až tak krkolomné, že si říkám, jak tak může vůbec spát.
cernej caj
Máš nádherný fotky a kombinace fousatý s vlkošpicama je boží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 08:08
- Nahlásit
Fousisko
mozna je dobre, ze s vama.nespi pac by se to snadno mohlo stat fousiskovym utocistem a vy nekde v kleci
ono jim to sedivackum krasne slusi spolu...
bohuzel ta fenecka mela smutnej osud, loni v lednu se vysmekla z postroje a ztratila se a nepodarilo se ji najit... cca 9 let mela, sou s feri obe 2009... byly celkem partacky, i kdyz takovy distinguovany damy vuci sobe vzdy ted ma kamaradka novou fenku, rok a pul ma... nojo, z ty hromadny fotky uz je jen feri...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 08:45
- Nahlásit
cernej caj
To je mi té fousandy moc líto. Tak zbývá, než se utěšovat myšlenkou, že ji někdo našel, kdo si ji nechal a u koho snad třeba ještě v klidu žije.
mozna je dobre, ze s vama.nespi pac by se to snadno mohlo stat fousiskovym utocistem a vy nekde v kleci
jj, to s oblibou říkává můj muž, když se pes cpe po baráku i tam, kam nesmí (jako např. naše ložnice)..."Tak já si klidně půjdu lehnout do boudy, a milostpán půjde do postele místo mě!" A pak ještě rád dodává: "Abych z tebe neudělal štěkanátky."
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 08:46
- Nahlásit
fousisko
no uz se to nikdy nedozvime...
jojo to ma tvuj muz jiste pravdu
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 09:39
- Nahlásit
cernej caj
Ono to takhle zní jako sranda, ale mužskej na fousisko zprvu opravdu trochu žárlil...Trvalo jim to docela dlouho, než si k sobě našli cestu. Zpočátku ten jejich vztah byl striktně nadřízený (manžel) a podřízený (fousisko). Myslím, že to zpočátku z Edovy strany byl trochu i strach, nejen respekt. Nyní už je to naštěstí jen o tom vzájemném respektu, a svým způsobem má mužskej Edu rád, ale vím dobře, že za to, že můžu mít fousisko vděčím jen chlapově toleranci a lásce. On sám by kníra nikdy nechtěl. Jeho šálkem kávy jsou ovčouni, s nimiž vyrostl. Jeho posledního NO, co měl ještě u rodičů, jsem zažila...byl to miláček a byl obrovskej. Taková "skorodoga" v ovčouním těle
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 10:05
- Nahlásit
Na Zvířetníku je vtipný článek na téma "MYŠ" Xerxová slibovala nějaké vtipné vyprávění do diskuse pod článkem, tak se na něj moc těším.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 10:26
- Nahlásit
je tam - má pauzu mezi bloky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 10:39
- Nahlásit
fousisko
o to je to lepsi, ze si k edovi nasel cestu i kdyz ho vubec nechtel
mam.cholesterol 9,3. asi uz su mrtva
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 12:01
- Nahlásit
čaj a nasadila ti léky na cholesterol ?? Opravdu dobře fungují - neb mě taky jídelníček s tuky nehnul (a máme silné rodové zatížení). Po lécích jsem na normálu...
Hodně dělají nervy... Jde taky o poměr - já mám bez léků skoro veškerý ten špatný...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 12:06
- Nahlásit
Xerxova
dietu a papiry k tomu. ja ho mela vzdycky vyssi ale tak treba 6,5...
moji rodice oba vysokej tlak i cholesterol od mladi...
zkusim uplne vysadit salamy na vyletech (oblibila jsem si na vandr fuet, ze narozdil od sunky vydrzi v teple) a prestanu pit kafe s plnotucnym mlikem, ale jinak moc nevim... 2x tydne snidam smetanovy jogurt, tak ten teda taky nahradim holt salatem a jen vyjimecne... ale treba tunak ve vlastni stave nema chut a je vysusenej jak piliny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 12:43
- Nahlásit
čaj neblbni !! Už tak máš jídelníček osekaný - možná by stálo zeptat se doktorky na možnost kontaktu na výživovou poradkyni v nemocnici. Ne placenou, ale lékařku.Ví vůbec tvoje doktorka, že nejíš lepek ??
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2019 12:47
- Nahlásit
xerxova
jj, vi o tom, ze ho nejim.
Kamarad, co vari v nekocnici mi kdysi donestl i jidelnicek, sestavenej pro lidi s vyssim choelsterolem co varili v nemocnici "dietu" , tak bych ho mohla zas vyhrabat a zaintegrovat.
No je pravda, ze obvas si doma dam ovoce se slehackou treba... nebo upecu veprovy se slaninou.... jako nejim jen salat a kureci maso...
|