Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 540 . 541 . 542 . 543 . 544 . 545 . 546 . 547 . 548 . 549 . 550 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2019 18:01
- Nahlásit

Xerxová
no jo, on chce o dovoleny spat, ze, galeje to ma pry v praci

Fousisko
a k tomuhle mu staci 8 km

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2019 18:42
- Nahlásit

cernej caj
Kdyz neni trenovanej, se mu nedivim.
Xerxová
Mám spací vnoučata - uvidím, jak se mi je podaří namotivovat... Napíšu hlášení po návratu
Uzijte si vyleta, omladina ho jiste neprospi.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2019 19:54
- Nahlásit

Fifi
tak zas je vyhoda, ze to neklade velky naroky na utahani pac muz slibil, ze bude chodit se mnou, takze je to takovy akorat pro muze i pro ferinku, coz je super a oba muzou postupne trochu pridavat akorat fakt muz oziva k veceru ale spi do obeda tak to je blby, pac nejlepsi by bylo vyrazet treba v 8, 9 nez vyleze slunko poradne a zacne smazit...

dneska bylo snad tak 18 stupnu a bylo to moc

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2019 17:10
- Nahlásit

barák uklizen, perník upečen, taška zabalená... Ráno můžeme vyrazit. Ještě teď dorazí švagrovka se švárou - aby tu babička nebyla sama. Takže večer bude asi dlouhej a noc krátká... neb jsme děsně ukecaní. Oni ráno budou spát... a my vyjedeme pro trpajzlíky a pak hurá na jih

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2019 18:58
- Nahlásit

Xerxová
uzijte si vikend! ma byt hezky, tak snad si uzijete trochu tepla jeste pred zimou

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2019 20:14
- Nahlásit

dneska jsou vywebený fotky dřív... neb od zítra do úterý se dovolenkujeme...
pár fotek krásného podzimu za humny

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2019 06:35
- Nahlásit

jojo - spát jsme šli až dneska a už jsem kluky vytáhla... Jedéééém

cernej caj
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2019 08:23
- Nahlásit

Xerxová
naaadherny fotky!

ses silena, ja si dala asi 6spanku a jako netajim se tim, ze jeste bych neco snesla ale jak muz chrape tak ja uz proste nemuzu lezet

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2019 15:29
- Nahlásit

včerejšek i dnešek parádně vyšly. Teď odjeli do akvaparku - a my s Nightem hlídáme. Myslím, že si psík rád odpočine. Spousta fotek bude...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2019 16:24
- Nahlásit

tak uz doma, peru, vesim, paruju ponozky a nekde mezitim jeste snad stihnu stahnout fotky

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2019 17:20
- Nahlásit

Xerxová
Konecne si na jedny fotce o dost vyssi nez Najt.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2019 21:27
- Nahlásit

kuk - Night vzorný (daňky v oboře i večeři v hospodě zvládl na jedničku s hvězdičkou), dítka šikovná - dojela sama na kole zdokumentovat vzdálený objekt LV areálu (zámeček Lány z Pohanska) - my to otočili v půlce trasy... i tak jsme ušlí... psík má půlnoc, dítka ne... Zítra balíme, pak ještě dobýt Obelisk a přes Kunvald a Rychnov jedeme do Liberce

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2019 06:48
- Nahlásit

xerxova
at vam.jeste vyjde pocasi!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2019 20:23
- Nahlásit

jsme doma - vybalit a hurá do peřin - ráno od sedmi učím...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2019 10:53
- Nahlásit

tak to ses stihla i prospat

ja dnes u dr na preventivce po skoro 3 letech

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2019 17:51 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

cílem expedice Lichtenstein bylo najít a vyfotit všech 17 součástí Lednicko valtického areálu. Někdy se udává ještě osmnáctá část - Maurská vodárna. Úkol byl splněn. Pěšky, lodí, autem, na kolech...

bééé - prohrávám boj s fotkama. A to se mi nestává často Zase páník změnil alba...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2019 19:09
- Nahlásit

Xerxová
na fotky se fakt uz mooooc tesim!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2019 06:46
- Nahlásit

mínus pět... zimáááá - dneska už jen v sáčku nepůjdu.

Fotky stávkujou - asi budou až v článku na Zvířetníku. Škoda - je tam spousta úžasné mlhy - ať už z cesty za svítání, z hledání Rybničního zámečku i z lednického parku. Neb v neděli mlha vydržela skoro až do oběda... Kdo trefí na stránky, tak jsou u dětí v albu. Ale veřejně odkaz dávat nechci... přec jsou tam i Trpajzlíci.
Psík se netváří vůbec znaveně - užíval si pozornost dítek, mile mě překvapili všichni tři, jak krásně se k sobě navzájem chovali

Fousisko
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2019 12:31
- Nahlásit

Xerxová

Na článek na Zvířetníku už se těším.
V Lednici muselo být krásně. Kdysi jsem tam strávila hezkou dovolenou na koních. Jezdili jsme i do částí toho zámeckého parku, kam se tehdy i s koňmi smělo nejen kočárem, ale i normálně na vyjížďky. Nevím vůbec, jak je to tam dnes.

Já měla taky až do včera volníčko. S fousiskem jsme vyzkoušeli nové psí hřiště, co se nachází cca 2 km od našeho bydliště, takže jsme to pojali jako hezkou procházku s tím, že se tam zastavíme. Nakonec z toho bylo asi 10 km ušlých tak za hoďku a půl. Fousisko mě hnal jak nadmutou kozu (Jako kdybych nechtěla jít rychle, tak ho krotím, ale docela mi to tempo i vyhovovalo). A hrozně mě Eda mile překvapil, že když jsme přišli na to hřiště, hned se sám sápal na překážky, na povel přeběhl předpisově kladinu, prolezl tunelem, vystřihl áčko jak nic....Nic z toho v téhle podobě nedělal 2 roky, kdy jsme naposledy byli na cvičáku (od jisté doby už na cvičák nechodíme - nestíháme ty jejich výcvikové časy). A hlavně tyhle věci ho na cvičáku nikdy moc nebavily. Teď si je vyloženě užil a já s ním.
No a moje ratolest mi zase udělala radost, že se v pondělí plně postarala o fousisko, neb já byla "mrtvá" z neděle. (Holčičku totiž jsem vzala na slíbené hopsání na trampolínách do JumpAreny a dala se ukecat, abych skákala s ní )

Dneska už zase v práci, venku sluníčko, ale ráno bylo jak v mrazáku. Psovi zamrzla venku voda, když jsem ho pouštěla ven, ať se jde vyčurat, než ho zas zavřu domů (páneček je dnes doma, tak má fousisko možnost si déle pospat v baráku), koukal na mě "Jako to myslíš vážně? Do toho mrazu?" Cíťánek, je mu zimička

cernej caj
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2019 16:11
- Nahlásit

Fousisko
ja bych te opravila, ze to bylo 10km ubehnutych

ja si to vubec nedovedu predstavit vyvinout takovou rychlost ale je eda siovnej, ze to nezapomnel

v jump arene teda sem byla a jednou a docela masakr

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2019 18:40
- Nahlásit

tak tady už je zase pod nulou... Psík leží u radiátoru a prý se čůrat chodit vůůůůbec nemusí
Článek pro Liku je napsán i odeslán, jen fotky bude muset poslat Pepa až zítra - ani z alb mi nejdou vyndat...

Fifi
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2019 18:48
- Nahlásit

Xerxová
Fotky stávkujou
Tak si taky pockam na clanek.

Pekne prituhlo, tu bylo poprvy za podzim pod nulou, cely 3 stupence. Jsem si zapomnela vzit na venceni rukavice a bylo to fest znat.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2019 21:53
- Nahlásit

u nás taky -3
už jsem vytáhla zimní bundu a kotníkáče
s Lokinem já dávám 5 km za hoďku, ale dýl to nevydržím, 10 kiláků v tomhle tempu bych nedala, by potřeboval zapřáhout do něčeho

Fousisko
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 08:45
- Nahlásit

cernej caj, Maya

No kupodivu neběžela jsem. Fakt jen rychlá chůze...teda hodně rychlá no, ale jsem zvyklá chodit rychle, tak mi to nevadí. S Eďanem máme takový svůj okroužek u nás, který je bezmála 6 km a to dáváme za tu hoďku normálně a nepřijde mi, že bych běhala. Můj osobní "rekord" byl 25 km za 4 hodiny, a to teda byla sakra rychlá chůze. Ale taky to bylo před asi 12 lety a šla jsem to s kamarádem, který chodil pravidelně víkend co víkend dogtreky a za ten víkend dal třeba i 100 km pěšmo s hafanama. Možná ho budete některá znát...Renda Kazda. Zůstal věrný choďáčkům, ty největší dálky chodil se Zarem Bryvilsár.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 09:15
- Nahlásit

Fousisko
tak to je skvele, desne zavidim! ja se pres cca 4,5km/h nedostanu... a i to mam kratkodobe...

DT pro me nejsou, coz je skoda, mozna by me to i bavilo, ale fyzicky na to nemam... tak to proste neresim, dokud sem mela psa tak me to asi i trapilo obcas ale ted... proste vim, ze se nicit nepotrebuju

Fousisko
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 12:59
- Nahlásit

cernej caj

Pro mne dogtreky taky nejsou...Mě svazují ta pravidla (pes furt na vodítku), navíc moje orientace v terénu je taky na houby...Prostě bych si to neužila. Ale výlety se psem jen tak to zbožňuju, i dlouhé. Právě s kamarádem Rendou jsme tehdy šli ten pochod 5 P. Tehdy s našimi choďáčky + měl Renda tehdy ještě krašáka. Ani jeden z těch pejsků už dnes není....přece jen..je to asi těch 12 let zpátky. Dneska už řeším úplně jiné věci...tehdy jsem měla spoustu času jezdit na psí akce....Občas se mi po tom zasteskne. Ale na druhou stranu, teď mám zase psa, se kterým bych si nějaké hromadné psí akce užít ani nemohla. Fousisko je jinak boží, nemáme problém se potkávat s pejsky...s některými je kámoš, s jinými méně, ale bohužel to není typ psa, jako byl třeba choďák Akínek, se kterým jsme mohli třeba na výlet s 20 dalšíma choďákama i jinými spřátelenými plemeny a nikdo se tam takřka nikdy neporval, ale nedocházelo ani k těm "psím prověrkám" kdo s kým se může a nemůže snést a tak..... Eda bohužel má tendenci psy, co potkáme "prověřovat"..Prostě jakoby potřeboval pokaždé zjistit, zda je ten druhý ochoten jej respektovat. Pokud zjistí, že ano, i on respektuje toho druhého a třeba si pak i hrajou. Jenomže, bohužel, spousta psů tu Edovu "prověrku" ale nevydrží a vyjedou, s těmi se pak samozřejmě Eda neshodne taky... Eda už mě hodně vycvičil, pokud jde o řeč těla, takže kolikrát už předem vím, že ten druhý pes "ho nedá", takže takové radši rovnou obcházíme bez pokusů o seznámení.
Holt to prověřování všeho je asi taky součástí kníří povahy, takže s tím holt musím počítat, ačkoli z toho někdy úplně nadšená nejsem. Eda prověřuje i žrádlo. Pokud nemá teda vyloženě velký hlad, tak pokaždé ke všemu nejdřív důkladně čuchne, pak to několikrát ochutná a pak teprve sní, pokud usoudí, že je to "žratelné"...

Ale to jsem tu "nit hovoru" zas posunula úplně někam jinam

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 13:36
- Nahlásit

me pes na voditku neva ale nemam na to fyzicky a vlastne mi docela vadi i ta komunita lidi kolem, k cemuz sem se vyjadrovala xkrat, ze na jednu stranu srdcari a nedelaj to pro penize na druhou stranu nulova tolerance ke zdravotnim problemum, razi se heslo vem si brufen, a bez anebo ses slaboch a ubozak, protoze vsichni ostatni na tom sou jeste hur nez ty a jak jim to na tom brufenu slape pekne...

a tohle mi proste vadi. kdyz jedu s kamarady a reknu, ze me boli noha, tak dame pauzu, zakempime, zkratime... kdyz mezi dogtrekari reknu ze me boli noha ze dal nejdu tak su slaboch, co nich neda a jen breci a fnuka. tohle se mi nelibi.

a kdyz na mym historicky druhym dojitym dt z celkem 3 startu kdy mam zimnici a zvraceni a venku sou -3 a lidi na me posmesne kricej ze s ak velkym batohem nechapou, ze sem.vubec dosla do cile a ze kdyz se naucim lip zabalit urcite dojdu za svetla a ne jako posledni, tak to proste ztraci punc neceho, co clovek dela pro radost. aby me nekdo buzeroval za to ze mam plnohodnotjou bivakovaci soupravu, rozdavam zateplovaci polstarky nepripravenym lidem, drahy protipuchejri naplasti a pujcuju mikiny tem, co se sbalit neumi a pak posloucham tohle, nebo kdyz nekdo dojde do cile se psem co ma krvavy odreniny od postroje a je king... toho se ucastnit fakt nepotrebuju.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 14:45 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit

Hele, to naprosto chápu. Takovéhle prostředí by mě taky vůbec nelákalo. Taky jsem pro jít si výlet na pohodu, třeba i dlouhý, ale prostě tak, jak to v danou chvíli vyhovuje mně a těm, s nimiž jdu. Taky chodím jen s těmi, kteří jsou ochotni si navzájem vyhovět .
Ono je něco jiného navzájem se popichovat, hecovat, ale to, co popisuješ, to je fakt hnusný. Něco takového bych taky neměla zapotřebí.

Jinak další věc, co zmiňuješ...že ty dlouhý DT kolikrát pro ty psy nejsou už kvůli tomu, co ten pes má na sobě... Taky souhlasím. Ono i když má člověk to nejlepší vybavení a pes opravdu dobře padnoucí postroj, tak po delší době a námaze se to někde projevit musí. A proč se takhle huntovat, žejo? Na tom nic užitečného taky nevidím.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 15:09
- Nahlásit

když na procházce spěcháme (třeba když Trpajzlíci teď na Moravě jezdili na kole a my chodili pěšky), tak to bez velkého focení dáme skoro šestkou. A vydržíme tempo. Standardní naše společné výlety chodíme jen průměrně trojkou. Neb každou chvíli páník rozkládá stativ nebo mění objektivy, kocháme se okolím, svačíme kávičku z hrníčků... Takže to vše průměr sníží. Samotná chůze je mezi pětkou v dobrém terénu a čtyřkou v náročnějším.

Hromadné akce nepotřebuju. I po spoustě společně prožitých let si máme spolu co vyprávět a nebo vedle sebe umíme spokojeně mlčet.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2019 15:45
- Nahlásit

xerxova
tak ty akce sou spis proti kdyz nikoho nemas a nechces jit sama, nebo te vyhecuii kamarafi at jim delas sparinga

fousisko
jako ta atmosfera zavodu a sounalezitosti je super ale me prijde nedostatecna v porovnani s tim zbytkem.

treba na 100 kolem brna sem se s timto vubec nepotkala...

me by to i bavilo obcas zkusit jit za pohodlnou hranici ale...

<< 1 ... 540 . 541 . 542 . 543 . 544 . 545 . 546 . 547 . 548 . 549 . 550 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání