Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Fousisko
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2019 08:25
- Nahlásit

Maya

ale s nějakým dítětem, který dělá co má, by určitě fungoval skvěle

Přesně! Ono je to mnohem častěji v těch děckách a ne v psovi. Ale i ti psi, kteří mají snahu a chtějí děcku vyhovět, pak snadno rychle "vyhoří", když i přes veškerou svou snahu nechápe, co to dítě po něm vlastně chce... A těch 8 let je tak nějak hranice, kdy ty děti už občas nejen začínají chápat, co jim člověk říká, ale i jaký to má smysl a jsou schopny o tom někdy i přemýšlet

Moje dcera už je ve vztahu k fousisku "vycvičená", že některé věci, co dříve dělala, či po něm chtěla, fakt nemají cenu, ale musela na to přijít sama. Já jí to mohla opakovat milionkrát a nechtěla na to slyšet. Tak si jí fousisko vycvičilo samo Ona má pocit, že "na to přišla sama", takže proto to teď dělá správně, ale ve skutečnosti si jí vlastně zcela nenásilně vychoval pes tím, že to, co nedělala tak, jak je na to zvyklý, prostě ignoroval.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2019 10:38
- Nahlásit

fousisko
tak to zni skvele a s brachou to me pobavilo.
doufam, ze ti je lip, protize ted to sesrotovalo me

Fousisko
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2019 13:22 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit

cernej caj

ted to sesrotovalo me

To jsme na tom podobně...Můj mužský přinesl domů něco z práce a já - sotva jsem se vylízala z jedné virózy - jsem od něj čapla jinou....Teď mě teda aspoň nebolí v krku, ale rýma děsná. Do telefonu už mi jeden klient řekl, zda mu "to" mohu zopakovat, že mi nerozuměl....Huhňám Tak já na to "probiďte, zkusím to zdova"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 09:08
- Nahlásit

xerxova
prosimte, jak se jmenovala ta francouzska osli stezka? me se to z telefonu nedari dohledat...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 11:15 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

chemin de Stevenson - vede přes národní park Parc national des Cévennes

Knížka, kterou R. L. Stevenson z této cesty napsal vyšla česky pod názvem Putování s oslicí po Cévénnách. My tam místo s oslem měli Najta - ale my z té trasy šli jen pár kiláčků...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 11:20
- Nahlásit

diky, ja zkousela hledat stevensonuv trek a tak a nic kloudnyho...

zitra jedu k denyky, to bude fajn vikend, uz se na ni tesim ale ma se ochladit tak su zvedava, jaky stihnu vylwty

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 11:27
- Nahlásit

teď jsem koukala - mají stránky i v angličtině - trasa se dá různě krátit... Hory jsou tam krásné. Alespoň ty, co jsme navštívili

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 12:35
- Nahlásit

xerxova
ona se lehce otvita otazka, co pristi rok..
a letosni skotsko proste byla v jistym ohledu hodne jedimecna dovolena, jenzw vsude hodne podrobne popsana, zmapovana i v ceskych webech...

ja do zahranici takhle moc jezdit nechci a mit to na krku, to zarizovani ale netrvam zase na horach, sutr jak v alpach nechci, tak me napadlo, ze ta francie vlastne sutr nebyl, padla skandinavie, ale tam bude mega draho i proti skotsku... uprimne, nevim. aby z toho nebyl tyden na sumave

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 14:02
- Nahlásit

pamatuji se, že kolem vrcholových oblastí byly na rozcestnících malé plastové štítky se škrtnutým spacákem - bivakování na hřebenech zakázáno... Ale o pár výškových metrů níž to lze legálně. Francie je krásná - a určitě levnější než Skotsko a o hodně levnější než Skandinávie.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 14:12
- Nahlásit

A určitě se dá i pěkně pochodit i v Rakousku. Kamarádka s rodinou tam jezdí každý rok v létě vždycky na "túrový týden" a nemohou si to vynachválit. Berou i kola. Tam si člověk taky může vybrat jak krásná údolí, tak hory. A řekla bych, že tam je taky levněji než ve Skotsku.
A takhle hezké bývalo i Slovinsko. Ale teda to už je doba, co jsem tam byla....Nevím, jak teď.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 14:14
- Nahlásit

čaj kdybys chtěla inspiraci - fotky z hor, kudy vede trasa jsou myslím ve třetím dnu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 14:29
- Nahlásit

xerxova
ja si pamatuju ze fotky se mi prave libily...

fousisko
jenze slovinsko sou alpy a rakousko taky... a urcite tam.jdou krasny vylety ale.autem z.penzionu je ti enco jinyho nez vlakem natezko

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 14:59
- Nahlásit

ja bych byla nejradsi, kdyby.proste nekdo rekl jedeme tam a tam, bdue to stat asi tolik a 500 za to ze sem to vymyslel...

planuju furt neco po cr, vim co to stoji casu a organizace, ale do zahranici se proste bojim...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 15:09
- Nahlásit

zadala jsem do googlu chamin de stevenson, blog … a vylezla řada popisů cesty. Možná, že by se dalo něco použít. Jasně - koukla jsem na prvního a spal i po apartmánech... a půjčíl si i osla - aby vyzkoušel, jaké to je (a musí to být sranda - a vím, že drahá sranda)

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2019 19:02
- Nahlásit

a ještě poznámka - mapy cz jsou skvělé i ve Francii - i tato trasa je v mapách popsaná (úsek po úseku je číslovaný) - navíc jsou tam i prameny a kempy a obchody a koneckonců i veřejné záchodky ... z naší zkušenosti opravdu velmi dobře vyplněné a odpovídající.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2019 08:08
- Nahlásit

cernej cajplanuju furt neco po cr, vim co to stoji casu a organizace, ale do zahranici se proste bojim...

To jsme na tom stejně. Já, kdykoli byla v zahraničí, vždy to bylo bez psa a autem či letadlem. Vlakem či jinou "hromadnou dopravou" by se mi do zahraničí ani nechtělo. Já i, co se týče dovolené jako takové, jsem trochu "zápecník". Nepotřebuju nutně jet mimo republiku. V ČR je spousta krásných míst, kde jsme ještě nebyli a můžu vzít bez obav i to fousisko.... Těšila jsem se, že letos bude nějaká dovča po ČR společně s rodinkou i psem, ale nakonec nás překvapili mí rodiče a dali nám dovču k moři. S fousiskem jsme pak byli tedy už "jen" na chalupě a podnikali výlety odtamtud. Vyšlápli jsme (jako každý rok) na Ještěd...atd. Příští rok ale určitě chci naplánovat výletovou dovču po ČR i s fousiskem a tentokrát už budu chtít, aby to klaplo. Ráda bych někam do Jižních Čech....na Třeboňsko či Šumavu.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2019 16:10
- Nahlásit

v lese houba kam se podíváš... Neskutečný. Taky množství lidí, kteří se tam pohybují je velký... Už jsem volala kolegyni - a pro houby si dojede. Neb máme dost a o víkendu v lese opět budeme. A nějak neumím krásné mladé zdravé hříbky nechat jiným

Jinak včera v centru puma (z druhý světový) a evakuace a neprůjezdný hlavní tah a druhá puma (nebo levhart či gepard) v lese (naštěstí na druhé straně, než je náš "revír"). Nedoporučuje se se psy vstupovat do lesa...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2019 16:12
- Nahlásit

Fousisko od jara 1994 máme dogy - a od roku 1995 je taháme všude s sebou. Autem máme procestovanou nejen republiku - ale i velký kus Evropy. Od Skotska po Jadran, od Dánska po Španělsko či Sicílii... Vždy bez sebemenších komplikací. A že se přehlídnout naši drobečci nikdy nedali

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2019 18:31
- Nahlásit

Xerxová
v lese houba kam se podíváš... Neskutečný. Taky množství lidí, kteří se tam pohybují je velký
Ja jsem konecne ukojena - dneska 2,5 hodky v lese a mam toho prepravku! Hriby krasny, zdravy, klouzky atd - no parada. Ted hura na cisteni a zpracovani, to uz nebude takova zabava.
a druhá puma (nebo levhart či gepard) v lese (naštěstí na druhé straně, než je náš "revír")
O ty prvni jsem cetla - ale ta druha, to nevim. Potes panbuh teda, to nekomu zdrhlo, nevis?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2019 19:01
- Nahlásit

Fifi zkusím odkaz. Jinak na liberecké drbně nejčtenější článek - ale podle všeho to není drb...

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2019 19:23
- Nahlásit

Xerxová
No to je radost. Snad selmicku odlapej.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2019 07:59
- Nahlásit

Xerxová

Jojo, o obou "pumách" jsem to četla, z té fotky, co dali na net, bych řekla, že spíš levhart, ale to je jedno. Jen se za to zvíře modlím, aby ho někdo neodpráskl proto, že mu třeba půjde po domácím zvířectvu. Jestli je to "zdrhlý nelegálně držený mazlíček", pak nikdo neví, jak se může zachovat, ale pravděpodobně bude postrádat tu typicky divokou plachost.
No snad to brzo najdou a odchytí bez nehody a zranění kohokoli včetně té šelmy.

Pokud jde o cestování, tak skládám hold. Mě cestování baví a ráda bych s sebou brala i fousisko, ale moje rodina, bohužel, nepovažuje za dovolenou, když se do zahraničí bere i pes....pro ně je to otrava "furt něco podřizovat psovi" Tímto směrem jsem u nás švihlá jen já. Když je to po Čechách, tak to manžel přežije, ale mimo republiku bych ho přemluvit nedokázala. Vím, že by si to neužil, a to pak nemá cenu.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2019 20:03 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

ještě tři hodiny a už mě bolej nohy teď. Ale Noc vědců je vydařená - lidí hodně.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2019 20:51
- Nahlásit

Fousisko
pak nikdo neví, jak se může zachovat, ale pravděpodobně bude postrádat tu typicky divokou plachost.
Taky doufam, ze selmu odchyti bez zdravotni ujmy. Ale pro lidi v danym okoli to musi bejt solidni strasak.
Xerxová
Nozicky si odpocinou po akci, bezva, ze maji lidi zajem.
P.S. Dneska brokolico-polivka repete, stale stejne uzasne i bez ble celerovy nate.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2019 22:59
- Nahlásit

E.T volat domůůůůů

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2019 07:10 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Fifi celer je zdravý

jdeme do lesa, budou tam davy

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2019 12:09
- Nahlásit

davy byly - ale hub ještě víc. Obří zdravé hřiby, křemenáče, kozáci, podhříbci, klouzci, růžovky, babky, sameťáci... Když přetékal batoh, vyhlásila jsem embargo na sběr hub. A pak už jsme těm překrásným pravákům jen mávali... Tím, že bylo hub strašně moc, zůstaly davy na cestě a o "patro výš do hor" jsme už byli úplně sami.
K obědu byla houbová polívka a řízky z hřiba. Zbytek dostala sousedka - houby miluje a do lesa už nechodí...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2019 19:00
- Nahlásit

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2019 16:42
- Nahlásit

dneska jsme obešli asi třicet rybníků kolem Spreevy a jejích kanálů v Lužici. Místní vesničky mají úžasná jména - třeba Brězyna (nemám tam překlep ). Na zámku Spreeweise se konaly oslavy výročí obce (to jsme nečekali - jen jsme si zámeček chtěli zvenku prohlídnout) - takže jsme to měli i s dechovkou a spoustou lidí ve svátečním. Night vzorný... však v té době už měl přes deset kiláků v tlapátkách. Celkem 14 km - převýšení žádné. Ale těch kormoránů, hus, kachen, lysek, volavek, … a taky hejna táhnoucích jeřábů... a srnky a veverka... krásně upravené zahrádky, pole zarostlá pozdně kvetoucími medonosnými směskami plevelů (na jaře zaorají) prostě paráda

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Zář 2019 19:37
- Nahlásit

Xerxová
Krasny fotos a vylet se musel teda vydarit.
Hele, nechces haworthii? Jsem presazovala sukulenty a mam jich akosi privela.

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání