Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2019 19:05
- Nahlásit

každý rok nějakou zmijku potkáme - letos teprve druhou. A tahle byla krásně vybarvená - jsou hodně různorodé - od světlých až po úplně černé.
Night si užívá počasí - ochladilo se a rázem výrazně obživnul. Dneska v Jizerkách řádil jak za mlada. Jen tedy už nechodí po zadních (ne že by mě to mrzelo - ale je na tom vidět, že přeci jen věk nezastaví)

cernej caj
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2019 19:31
- Nahlásit

Xerxová
krasny fotky jako vzdy ale ten hribek je nadhernej, ten teda se fakt povedl

Fousisko
tak zas z praheee mate hromady moznosti, tak snad brzo neco klapne

no a jestli ste se valeli v tom necasu doma, tak se muzete projit se mnou

Xerxová
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2019 19:53
- Nahlásit

čaj krásný fotky - ale hodně podzimní - mokrý a studený... To my dneska měli docela hezké Babí léto - jen tedy v botách jsem sucho rozhodně neměla (nosím "hadrové botasky")

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 06:41
- Nahlásit

pršíííííí - začalo před půlnocí a ještě stále padá voda z nebe. Žádný lijavec - ale vytrvalý deštík. Hurá

Maya
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 08:49
- Nahlásit

Xerxova
u nas taky, ale rano uz spis jen mzeni
zaregistrovala jsi psi epidemii v Norsku?
abyste se tam nechystali s Najtikem na dovolenou

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 08:56
- Nahlásit

xerxova
taky nosim tenisky, nic jinyho nesezenu a musim rict, ze vcera rano se mi do bot nechtelo

babi lero krasny a slunko, cumim. my meli fakt rijen, ale teplo, jen na vetrovku a kdyby nemzilo a nepofukovalo, bylo by skoro na triko...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 09:34
- Nahlásit

Fifi

chvíli jsem tu nebyla, takže dotaz na kňoura už stačil zapadnout
Mám střeďáka pepřáka 4letého. To jsem ráda, že tu je taky někdo, kdo má pro kňoury slabost. Spousta lidí je nesnáší, že jsou "uřvaní, nezvladatelní, paličatí", ale to říkají jen ti, co jim vůbec nerozumí a nechápou jejich úžasné možnosti. Já říkám, že to jsou psi svobodomyslní a člověk je musí pochopit. Není to pes pro každého. Rozhodně ne pro nikoho, kdo trvá na absolutní poslušnosti vždy a všude a ještě navíc parforsními metodami. Takovým lidem pak jakýkoli kňour do ruky vůbec nepatří.
Já s k knírem vyrostla, takže je miluju odmala. Na vlastního, kterého si ale už sama vychovám jsem si troufla až po třicítce. Do té doby jsem pořád měla strach, že ho nezvládnu.
Dneska jsem šťastná, že ho mám. Měla jsem i extra kliku na štěně....brala jsem si ho od velmi dobré známé, dalo by se říci kamarádky, chovatelky, co už chová střeďáky přes 20 let a povahově i exteriérově má super zvířata.
Pokusím se sem dát Edovu fotku, ale z mobilu mi to nejde, tak až se doma někdy dostanu k počítači...momentálně mi ho věčně okupuje dcera školními i mimoškolními aktivitami....

Xerxová
Opět úžasné foto. Tleskám. A ta zmije je úplně nádherná. Tahle barevná "klasická" varianta z přírody postupně mizí. Prosazuje se pořád víc taková ta hnědo-měděná, kde už kolikrát ani není zřetelná ta klikatá čára. Proto je důležité znát i další rozlišovací znaky...Já hady miluju. Na chalupě máme zmije (ty měděné)skoro na zahradě, ale málokdy je vidíme. Ale taky každé léto tak aspoň jednu potkáme. Fousisko má naštěstí rozum, že s hady je opatrný. Zapíchne se na fleku, pokud si hada všimne dříve než já a dál nejde. Ale třeba ještěrky ve skalce by pronásledoval, kdyby na něj počkaly

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 13:56
- Nahlásit

Maya zaregistrovala jsem to od tebe i na Zvířetníku - kde o tom psala Jana z Osla... Určitě se o svého zlaťáka bojí mocmoc

Sever sice máme v plánu - ale to bude až jednou... a na hodně dlouho... takže jednak asi v důchodu a jednak s mladičkým psem - Nighta bych už na asi tak tři týdny v autě s minimem "pobytu" nevláčela...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 13:58
- Nahlásit

čaj mám ráda lehké botky - takže mám adidasky bez membrány, takové lehké, letní a sedly mi neuvěřitelně. Už dlouho jsme neměla tak pohodlnou botku. Mohla by ještě chvíli vydržet

Fifi
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2019 19:45
- Nahlásit

Fousisko
Spousta lidí je nesnáší, že jsou "uřvaní, nezvladatelní, paličatí", ale to říkají jen ti, co jim vůbec nerozumí a nechápou jejich úžasné možnosti. Já říkám, že to jsou psi svobodomyslní a člověk je musí pochopit. Není to pes pro každého. Rozhodně ne pro nikoho, kdo trvá na absolutní poslušnosti vždy a všude a ještě navíc parforsními metodami. Takovým lidem pak jakýkoli kňour do ruky vůbec nepatří.
No jejej, mam pro knísráče velkou slabost, kamoska mela velky cerny a moc sikovny. Dal jsem znala furu fousu malych a strednich, ktery byli fakt sikovny. Knouri jsou v necem podobni terosum (fuj, trimovani). Na Edu jsem prave koukala na tvym webu, je krasnej a sympatak, zatahej ho za me za fousky. Ale moc tech stredaku neni, znamej shanel cernou fenku a musel si pockat.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 07:57
- Nahlásit

Fifi

Tak tys koukala na web? Já už ty stránky ani neaktualizuju, všechny fotky jsou tak 2 roky staré....Nemám na to čas.
Máš pravdu, o ty střeďáky zas tak moc nikdo nestojí. Jako třeba u nás na Praze 13 jsem potkala za celé 4 roky, co mám Edu jen jednoho pepřáka a to ještě, jak jsem se dozvěděla, byl jen na návštěvě...Černého tu občas potkám, ale to je taky furt jeden...
Malých tu máme víc, velkých taky pár....O střeďáky ale zájem moc není. Je fakt, že lidi si myslí, že jsou nejhůře vychovatelní.
Samozřejmě, že to není pes pro někoho, kdo ví o psech houby, ale to vlastně žádný pes. Když jsme měli našeho prvního středního pepřáka, tak on si vybral nás. Mně s bráchou bylo 9 a 6 let a Ferda měl jen domácí výchovu a nikdo jsme o výcviku nic nevěděli. Pokud někoho Ferda poslouchal, tak naši mamku a dědu. Ale přesto se o něm rozhodně nedalo říci, že by byl nevychovaný pes. Všechno se dělo tak nějak intuitivně, selským rozumem.... A tehdy nám to stačilo k tomu, aby Ferda mohl skoro všude chodit s námi.
Já dneska samozřejmě o všem víc přemýšlím "proč, co jak je", ale v zásadě po Edovi taky nechci nic, u čeho bych měla pocit, že je mu to silně proti mysli....Nelámu ho, nesnažím se "přemotivovat" na něco, co vidím, že by dělal jen proto, "aby mi udělal radost", ale samotnému mu to nic neříká (jako třeba agility). S Edou jsem taky vzdala jakoukoli prvotní snahu nacvičit na nějakou zkoušku...Přišla jsem na to, že k tomu, aby člověk měl hezký vztah se svým psem, nepotřebuje lítat po soutěžích a zkouškách a nervovat se, jak to dopadne.... Někomu tohle prostředí vyhovuje, ale mně ne. Jsem přesvědčená, že bych fousisko dokázala na zkoušky připravit, ale nebaví mě to a jeho taky ne. Cvičíme si pro radost, pro zábavu v rámci běžného života a jsme oba spokojení.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 11:19
- Nahlásit

kamoska ma uz druhou stredacku, a ma je desne rada a mam i znanou s velkym cernym, ted ma stenatko

Fousisko
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 13:17
- Nahlásit

cernej caj

Mým snem je velký pepřák , ale na toho si netroufám co do jeho síly. I ten nejvychovanější pes může někdy "ustřelit" a pokud člověk nemá fyzické fondy, aby ho udržel, pak to může skončit pěkným průšvihem....Moje kámoška s rodinou si teď pořídili hned dvě štěňata velkých pepřáků...Sourozence kluka a holku. Říkala jsem jí, že si koleduje o pěkný prů...., že to nezvládnou (nemají moc zkušenosti s výcvikem, jen měli 12 let velkou černou kníru, která byla zlatá a hodná a poslušná tak nějak "sama od sebe"). Teď mě zásobuje fotkami těch sladkých medýsků. Jsou úžasní, slintám blahem při pohledu na ně, ale 2 najednou a ještě čubu a psa dohromady....to je skoro sebevražda

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 14:07
- Nahlásit

fousisko
rozhodne to buse asi hodne prace... ale stenatka sou vzdycky nuch nuch

Fousisko
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 15:14
- Nahlásit

cernej caj

No jasně, štěnda jsou úžasná....Kámoška původně chtěla jen fenku, toho jejího brášku si prosadil její manžel, že prý to zvládnou....On je pan starosta, ten typ "všechno vím, nepotřebuju rady", takže mu to kámoška nedokázala rozmluvit. Říkala jsem jí, že jestli nechce mít problém, musí se psy chodit s každým zvlášť častěji, než s oběma najednou, aby se navázali hlavně na lidi a ne více na sebe navzájem...Jenže tohle je přesně to, co oni nedělají - nedokážou....Ty smutné psí oči "když já ho nemůžu nechat jít bez ní" ...a naopak...Prostě jsem fakt zvědavá, co z těch dvou krasavců vyroste.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 18:40
- Nahlásit

fousisko
no muzm.vsichji doufat ze pohodovy psi...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 20:12
- Nahlásit

čerpám další kus dovolené, zítra chceme vyrazit někam na výlet. Že by Lužky??

Fifi
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2019 21:21
- Nahlásit

Fousisko
Ty smutné psí oči "když já ho nemůžu nechat jít bez ní" ...a naopak...Prostě jsem fakt zvědavá, co z těch dvou krasavců vyroste.
Tyjo, dva sourozence, este fena+pes, to jsou odvazny. Snad to zvladnou, vychovaji a uhlidaji pri harani segru s brachou. Navic teda tech velkych pepraku je uz vubec minimum, ja videla kdysi na vystave a aaach. Coby mimi musej bejt vubec tututu.
Jojo, koukala jsem, kdyz tu mas link k tobe.
Přišla jsem na to, že k tomu, aby člověk měl hezký vztah se svým psem, nepotřebuje lítat po soutěžích a zkouškách a nervovat se, jak to dopadne....
Tak, kdyz zkousky nepotrebujes k uchovneni a nebavi te to, proc se tim trapit? Pro me byly vzdycky vetsim tyranim vystavy teda.
Xerxová
čerpám další kus dovolené
Neprovokuj, jo?

Fousisko
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 09:13
- Nahlásit

Fifi

Tak, kdyz zkousky nepotrebujes k uchovneni a nebavi te to, proc se tim trapit? Pro me byly vzdycky vetsim tyranim vystavy teda.

No u střeďáků naštěstí zkoušky k uchovnění nepotřebujeme. Dělá se jen bonitace a v rámci ní test povahy - průchod mezi lidmi, někdo si tam kope mičudou a pak střelba. To u nás bylo bez problémů. Edan měl od štěněte tvrdou školu, co se týče střelby, protože nějací idioti z vedlejší ulice pátek co pátek vystřelovali rachejtle a to kolikrát zní i hůř (jak výbuch) než výstřel... Takže jsem ani nemusela podnikat žádná zvláštní opatření v rámci socializace (nemusela se s nikým domlouvat, aby nám střílel). A je to určitě i o povaze konkrétního jedince. Eda prostě je sebevědomý a snadno se nevyděsí. Na té bonitaci tenkrát mě ale strašně překvapilo, kolik psů se tam z té střelby doslova podělalo.....A bohužel všechny je pustili do chovu Pravda, že to byly trochu drsné podmínky, protože bonitace se odbývala v plechové hale v Mladé Boleslavi, byla do toho ještě bouřka, hřmělo blízko, a aby ten "střelec" nemoknul, tak stál ve dveřích haly a střílel ven. Takže na druhou stranu chápu, že to spousta psů nedala. Ale osobně bych teda zvíře s tak extrémní strachovou reakcí, že leze po zemi, počurá se a klepe se a vůbec nevnímá, do chovu nepustila...Shodou okolností to byla fenka od známé....Byla jsem pak fakt překvapená, že už je z ní taky matka.... Popravdě, Edan byl tenkrát jeden z mála, který to ustál absolutně bez ztráty kytičky. (Čímž se nechci chlubit, protože já osobně na tom až tak velkou zásluhu nemám, spíš jeho dobrá genetická výbava).

Jinak výstavy mě taky nebaví, už jsem s tím sekla. Chovný Eda je, zatím ho žádná nevěsta nechtěla a upřímně -jsem ráda. Obávám se, že už takhle má fenečky rád až moc.....kdyby si to fakt zkusil, mám strach, že by mu "úplně hráblo". Když hárá sousedovic ovčanda, občas i nežere....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 11:27
- Nahlásit

vzpominam si, zekampska s bobou rikala, ze jim na strelby chcalo a byly v nejaky plech boude a ten jeji pes taky nehnul brvou apritom vubec nemaj kde a jak trenovat rakzecta povaha ude hrat nejvetsi roli...

xerxova
zavidim dovcu.

budu mit jeste 3 dovoleny do konce roku, ale mam po tech 19 letech s 20 -25 dnama za rok (pocitam i ss, pac sem.casto kvuli skolnim povinnostem.delala hlavne vikendy ve skolnim roce a pres leto sem si mohla dovolit 2x tyden vypadnout z procesu, zadny prazdniny) tak mam posledni dobou desnej pocit ze proste nechci chodit do prace....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 12:38
- Nahlásit

to byl zase jednou vydařený pochoďák Obě značené vyhlídky byly zcela zarostlé, vidět do kraje nebylo ani maličko. Oba vodopády byly úplně suché - ani kapička. Přitom potoky v okolí vodu měly... tak naštěstí alespoň lesní rybník nebyl vypuštěný a byl docela fotogenický... Navíc lesní cesty byly dost asfaltové... prostě jsme to zkrátili a dali jen 11 km místo 18...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 12:59
- Nahlásit

byly jste na miste kde uz dlouho me?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 13:12
- Nahlásit

byl to prvochod - když už máme tu dovolenou Všude kolem to známe a je to tam krásné... tak jsme asi byli přemotivovaní… Ale užili jsme si to i tak

Fousisko
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 14:09
- Nahlásit

Taky tiše závidím dovču a pochody....Už se těším, až dnes vypadnu z práce a budu moci aspoň na procházku s fousiskem. Původně jsem myslela, že si půjdeme i zaběhat, ale jsem po migréně...tak na běh dnes nemám, takže jen procházka do blízkého lesíka.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 19:08
- Nahlásit

Fousisko
behate, jo?

tak to teda klobouk dolu uz zacina byt ferinkopocasi, dneska teda je teplo ale ten destivej studenej vikend, to uz je i pro tu moji babiznu

Xerxová
aha, nejaka novinka? to teda su dost prekvapena, ze vy to jeste nekde neznate

Xerxová
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 20:14
- Nahlásit

Fousisko taky mám Nighta uchovněného - pro jeho zcela nepříbuznou krev v našem chovu... Krasavec z něj nevyrostl - takže je jasné, že nevěsty se nehrnou... Nevadí - kupovali jsme ho na chození na výlety a na soužití s Trpajzlíky... navíc měl být tady výjimečný lehký typ... To všechno klaplo, takže já jsem maximálně spokojená.
Výstavy rádi nemáme a cvičáky taky nee - všechny dogy jsme uchovnily (jako poděkování chovatelům - ne pro vlastní chov) a měly jen jako domácí rozcapence… Nevycvičené - jen trochu vychované

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2019 21:54
- Nahlásit

taky mám Dorina uchovněného a nekryl ani jednou, ono popravdě jak se pes neukazuje na výstavách, aby byl vidět naživo, tak si ho samo nikdo na krytí nevybere, výstavy jsme zkusili párkrát, nebavilo to mě ani psy, takže stačilo, i když s Kimem bysme určitě něco vyběhali, ten na to měl
to musí mít člověk prostě jako hobby, vystavovat z donucení, to fakt nejde

Fousisko
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2019 08:12
- Nahlásit

XerxováMaya

Děvčata, to jste mě potěšila. Já mám Edu taky jako psa parťáka, kámoša a přesně, jak bylo řečeno, uchovněn pouze kvůli zajímavému krevnímu spojení a jako poděkování chovatelce, s níž se navíc znám opravdu dlouho. Akorát, že po Edovém otci je v ČR už hafo štěňat s různými fenami. Má dobrou povahu, dává pěkný exteriér, co do postavy, ale mně osobně se teda nelíbí jeho "prasečí ocásek". U knírů mám radši pěkný proutek, což Eda naštěstí zdědil po mamince.

cernej caj
behate, jo?

Snažím se Zoufale mě totiž nebaví cvičení, ale na druhou stranu pohyb mám ráda a potřebuju ho jako sůl, takže ten běh či aspoň rychlá chůze je pro mne nejlepší. Tam kde může být fousisko na volno, je to pohoda, ale tam, kde ne, tak každou chvíli stojím....milostpán má téměř pořád čumák na zemi a potřebuje si "přečíst všechny ty vzkazy" od kolegů....Je to pak furt o povelech a kdy mám mezitím správně dýchat?

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2019 08:43
- Nahlásit

jo, na voditku to my provozujem jak ja rikam bud ja indianska chuze a nebo Loki kriznik
Loki kluse a kluse a ja za nim neco jako olympijska chuze co uz je skoro beh, to fakt davam jen po rovine, protoze uz moc nechodime kolem po kopeckach pak to nekde zapichne cumakem a ja si muzu pak vterin vydechnout a znova
a kdyz uz nemuzu a zpomalim, Loki krizakuje na flexine zleva doprava bo na nej jsem moc pomala
z tohohle pohledu teda musim rict, ze zlatej spic, kterej vi, co je to normalni chuze!

Fousisko
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2019 10:24
- Nahlásit

Maya

No, Eda je taky "křížník", akorát já teda nepoužívám flexinu, takže to je občas ještě o přeražení se o vodítko..jak na mé, tak na jeho straně... Mám takový ten psí "běhací" bederní pás, takže má volné ruce, ale když se mi někde fousisko zasekne, stejně je potřebuju... už jsem kolikrát přemýšlela, zda by něco "samonavíjecího" na to běhání nebylo lepší, ale vždycky si nakonec řeknu, že se to časem naučí a pochopí, že když se běhá, tak se běhá....musím být trpělivá....no ostatně s kňourem to ani jinak nejde.

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání