| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 14:26
- Nahlásit
me pripada ze letos leje furt
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 15:53
- Nahlásit
Maya
no teď v posledních dnech ano, ale aspoň se to trošku srovná...vody v přírodě je fakt málo a některé lokality jako třeba Liberecko je na tom pořád s vodou hodně bídně....tam skoro neprší, zatímco v Praze slejváky. Když jsem byla malá, bylo to přesně naopak....na chalupě furt lilo, prázdniny nám kolikrát propršely a v Praze přitom ani kapka....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 17:39
- Nahlásit
proběhli jsme v poledne les (už zase mám práci, která jde lépe dělat v klidu z domova, tak si užívám výhodu polední lesopauzy) - vlhko (ale ne mokro), rostou houby, ale taky se vyvalily do lesa davy... Naštěstí klidně chodíme po "neschůdných" stezníčcích, takže si to psisko užilo na volno jako jindy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 18:16
- Nahlásit
je dobre ze prsi letos vic nez loni a i tech extremjich dnu neni tolik
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2019 15:41
- Nahlásit
Xerxová
Já už letos nechci houby ani vidět....Manžel přinesl včera z lesa snad 10 kg...hrůza...Zpracovávali jsme do půl čtvrté ráno a já jsem dnes v práci jak "sůva s nudlí"
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2019 17:28
- Nahlásit
já jdu teď nakrájet něco málo na sušení. A pak se vrátím k tabulkám...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2019 19:14
- Nahlásit
fotky
Fousisko
tak to je teda "nadeleni"
Xerxová
u vas je vzdycky dostatek, ze
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2019 20:11
- Nahlásit
Maya
me pripada ze letos leje furt
Stastna to zena.
Fousisko
včera z lesa snad 10 kg...hrůza...
Zadna hruza, krasa!!!
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2019 20:55
- Nahlásit
čaj vždycky nee - ale jsme v lese celoročně velmi často- takže to pomalu narůstá - když rostou, tak už někdy ani nesbíráme...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2019 08:53
- Nahlásit
Fifi
Zadna hruza, krasa!!!
no pro mě hrůza, manžel si taky mlaská a je spokojený, včera jsme zavařili 15 sklenic smaženice (na někdy do omáček nebo pod maso) a k tomu ještě 10 sklenic v "octě"....Tak si říkám, že to muselo být snad i víc než "jen" 10 kg....No naštěstí už je to za mnou. Manžel si včera ještě dělal do práce houbové řízky...já mu to obalila a nechala, ať už si to osmaží sám....dělal to do 1 do rána.....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2019 11:01
- Nahlásit
jeste ze nemam rada houby
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2019 21:36
- Nahlásit
já je taky nejím, ale ráda je sbírám, ale smolík no, u nás ani prašivka
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2019 06:46
- Nahlásit
včera jsme seděli do jedné u ohýnku (přijela švagrovka se švárou) - všichni spí (včetně psa) a já to neumím a neumím a neumím. Prostě v šest jsme na nohách
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2019 10:09
- Nahlásit
tak jsme do lesa vyrazili pozdě (babičku švagrovka odvezla na týden na Balt - tak jsme jim mávali ) - a tam nebylo kde zaparkovat. Všude jsou houbaři. Ani jsem psa nepouštěla ze stopovačky, neb pro lidi, děti a psy nebylo kam šlápnout. Šli jsme malý okruh po cestě - a donesli jsme stejně deset hub. A to jsme je nehledali...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2019 22:25
- Nahlásit
u nás prej taky les obleženej, my šli jinam, kam nikdo moc nechodí, za hoďku asi košík hub, ale většina jen babky, hřiby nerostou a pak doma se stejně půlka vyhodila bo byly červivý, a to jsme tam ty velký nechávali, ale tak na jednu smaženici to mamka mít bude
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2019 06:07
- Nahlásit
dneska chceme nahoru do hor - snad tam bude míň lidstva
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2019 16:11
- Nahlásit
Teplo a dusno, dedecku mrazicku!
Hec, ja mela vcera taky prvni smazenici! Teda ale z hub darovanych z Vysociny, tu ani prd.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2019 17:08
- Nahlásit
ufff - to byla ale povedená akcička. Asi 15 kiláčků - ale skoro půlka skoro neschůdným terénem hor. Kdysi tam byla cesta... v mapě je (i na mapách cz) - ale je to už dávno. Spousta popadaných buků, spousta kamenných polí (pes je skvělý - opatrně klade tlapátka - ani jednou do spár nezahučel), několik koryt potoků, nějaká ta skalní hradba (zmetek pes se nechá vysazovat - i si na mě blafne - ať přiskočím a pozadí mu vyzvednu ) A navíc vedro...
Odměna - úžasné hory bez lidí, houby, a záplava obřích sladkých borůvek.
Skoro šest hodin jsme to šli... Svačinu nám snědl pes - já mu ráno říkala, že granule se taky snídají, že mu ten kus kuřete stačit nebude... říct si nedal - a pak měl postupně dvě tatranky, dvě vajíčka i kus sýra... A my měli suchý kneckebrotík a kafe
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2019 17:21
- Nahlásit
fotky jsou z uplynulého týdne - dnešní ještě nejsou...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2019 20:07
- Nahlásit
a dnešní Čínská cesta kolem Smědavské hory - a od Hájního kostela už civilizací...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2019 09:51
- Nahlásit
Xerxová
wow, krásné foto, ty vodopádky...tiše závidím...taky bych šla courat do tak krásných končin.
Můj muž s dcerou dnes opět vyrazili na houby...Dostali "rozkaz" přinést pouze jeden malý košík, když už musí něco mermomocí donést, a žádné červivé. Ale jak znám svého chlapa, zas donese 20 kg a dcera se ho bude zastávat "uznej mami, že tohle tam přece nemohl nechat"
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2019 17:17
- Nahlásit
my včera hodně hub v lese nechávali - všechny klouzky, vlhké a měkké houby, maličké hříbky (aby mohly vyrůst) a veliké hříbky (s největší pravděpodobností červivé - tak aby mohly "dozrát"). Přinesli jsme si jen tolik, kolik se dá v pohodě zpracovat během chvilky. Ale pro nás houby nejsou vzácnost - a tím, že je sbíráme od června do října... nemáme absťák
I tak to měl být výlet a ne houbosběr
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2019 08:25
- Nahlásit
to ja teda mela abstak na sbirani hub
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2019 10:06
- Nahlásit
ja teda houby pekne ignoruju ale asi pojedu na houbovykend tak su zvedava
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2019 18:54
- Nahlásit
Jsem si dneska vyslapnula na oblibeny mistecko v civilizaci a vysledkem jsou 4 pychavky, vatovci. Mohly bejt vetsi, ale nechat je tam = nekdo by je cornul. Budou rizecky! .)
Vcera vecir proslo kolem nekolik bourek a kupodivu nam i sprchlo. Dneska dusno, hnusno, jak v pradelne.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2019 20:06
- Nahlásit
tady překvapivě opět v posledních dnech ani kapka...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2019 20:13
- Nahlásit
tak nevím - sklidit lískáče předčasně (ještě jsou jádra celá bílá bez hnědé "košilky" a usušit je trochu nezralá - ale mít je... a nebo ještě chvíli počkat - a s vysokou mírou pravděpodobnosti nemít opět zase ani oříšek. Ty mrchy veverky a mršáci ořešníci jsou v pohotovosti připravení...
A hlídačovi je to jedno - veverka ho ani nezvedne z pelechu - pokud nemá náladu a je mu vedro... (je fakt, že jsem ráda, že neloví a chválím za klid...)
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2019 09:28
- Nahlásit
Xerxová
hlídačovi je to jedno - veverka ho ani nezvedne z pelechu - pokud nemá náladu a je mu vedro
Tak to já mít na zahradě veverku, tak fousisko vedro-nevedro, by vystřelilo a letělo zahnat. Ptáci ho nechávají v klidu, ale hlodavci....to je mazec....no těžko vysvětlit kňourovi, který byl po staletí pro hubení hlodavců chválen, že to dělat nemá, žejo
Já osobně ho za hubení potkanů a myší na zahradě vždy chválím, takže přijít k nám veverka, bude na ní řvát, i kdyby byl vedrem na padnutí...prostě vetřelec, kterého je nutno zlikvidovat Ale v lese mu samozřejmě nic takového netrpím a žádná veverka zatím nebyla takový blázen, aby nám lezla na zahradu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2019 09:34
- Nahlásit
jj, u nas by veverka dopadla stejne, ale liskac mame venku za plotem, tak si veverky muzou sklizet v klidu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2019 09:59
- Nahlásit
u nas teda veverky nejsou, ani liskace
a co se proste smirit s tim neco pro vecerky a neco na doma?
|