Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 14:26
- Nahlásit

me pripada ze letos leje furt

Fousisko
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 15:53
- Nahlásit

Maya

no teď v posledních dnech ano, ale aspoň se to trošku srovná...vody v přírodě je fakt málo a některé lokality jako třeba Liberecko je na tom pořád s vodou hodně bídně....tam skoro neprší, zatímco v Praze slejváky. Když jsem byla malá, bylo to přesně naopak....na chalupě furt lilo, prázdniny nám kolikrát propršely a v Praze přitom ani kapka....

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 17:39
- Nahlásit

proběhli jsme v poledne les (už zase mám práci, která jde lépe dělat v klidu z domova, tak si užívám výhodu polední lesopauzy) - vlhko (ale ne mokro), rostou houby, ale taky se vyvalily do lesa davy... Naštěstí klidně chodíme po "neschůdných" stezníčcích, takže si to psisko užilo na volno jako jindy.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2019 18:16
- Nahlásit

je dobre ze prsi letos vic nez loni a i tech extremjich dnu neni tolik

Fousisko
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 15:41
- Nahlásit

Xerxová

Já už letos nechci houby ani vidět....Manžel přinesl včera z lesa snad 10 kg...hrůza...Zpracovávali jsme do půl čtvrté ráno a já jsem dnes v práci jak "sůva s nudlí"

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 17:28
- Nahlásit

já jdu teď nakrájet něco málo na sušení. A pak se vrátím k tabulkám...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 19:14
- Nahlásit

fotky

Fousisko
tak to je teda "nadeleni"

Xerxová
u vas je vzdycky dostatek, ze

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 20:11
- Nahlásit

Maya
me pripada ze letos leje furt
Stastna to zena.
Fousisko
včera z lesa snad 10 kg...hrůza...
Zadna hruza, krasa!!!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2019 20:55
- Nahlásit

čaj vždycky nee - ale jsme v lese celoročně velmi často- takže to pomalu narůstá - když rostou, tak už někdy ani nesbíráme...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2019 08:53
- Nahlásit

Fifi
Zadna hruza, krasa!!!

no pro mě hrůza, manžel si taky mlaská a je spokojený, včera jsme zavařili 15 sklenic smaženice (na někdy do omáček nebo pod maso) a k tomu ještě 10 sklenic v "octě"....Tak si říkám, že to muselo být snad i víc než "jen" 10 kg....No naštěstí už je to za mnou. Manžel si včera ještě dělal do práce houbové řízky...já mu to obalila a nechala, ať už si to osmaží sám....dělal to do 1 do rána.....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2019 11:01
- Nahlásit

jeste ze nemam rada houby

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2019 21:36
- Nahlásit

já je taky nejím, ale ráda je sbírám, ale smolík no, u nás ani prašivka

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2019 06:46
- Nahlásit

včera jsme seděli do jedné u ohýnku (přijela švagrovka se švárou) - všichni spí (včetně psa) a já to neumím a neumím a neumím. Prostě v šest jsme na nohách

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2019 10:09
- Nahlásit

tak jsme do lesa vyrazili pozdě (babičku švagrovka odvezla na týden na Balt - tak jsme jim mávali ) - a tam nebylo kde zaparkovat. Všude jsou houbaři. Ani jsem psa nepouštěla ze stopovačky, neb pro lidi, děti a psy nebylo kam šlápnout. Šli jsme malý okruh po cestě - a donesli jsme stejně deset hub. A to jsme je nehledali...

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2019 22:25
- Nahlásit

u nás prej taky les obleženej, my šli jinam, kam nikdo moc nechodí, za hoďku asi košík hub, ale většina jen babky, hřiby nerostou a pak doma se stejně půlka vyhodila bo byly červivý, a to jsme tam ty velký nechávali, ale tak na jednu smaženici to mamka mít bude

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2019 06:07
- Nahlásit

dneska chceme nahoru do hor - snad tam bude míň lidstva

Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2019 16:11
- Nahlásit

Teplo a dusno, dedecku mrazicku!
Hec, ja mela vcera taky prvni smazenici! Teda ale z hub darovanych z Vysociny, tu ani prd.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2019 17:08
- Nahlásit

ufff - to byla ale povedená akcička. Asi 15 kiláčků - ale skoro půlka skoro neschůdným terénem hor. Kdysi tam byla cesta... v mapě je (i na mapách cz) - ale je to už dávno. Spousta popadaných buků, spousta kamenných polí (pes je skvělý - opatrně klade tlapátka - ani jednou do spár nezahučel), několik koryt potoků, nějaká ta skalní hradba (zmetek pes se nechá vysazovat - i si na mě blafne - ať přiskočím a pozadí mu vyzvednu ) A navíc vedro...
Odměna - úžasné hory bez lidí, houby, a záplava obřích sladkých borůvek.
Skoro šest hodin jsme to šli... Svačinu nám snědl pes - já mu ráno říkala, že granule se taky snídají, že mu ten kus kuřete stačit nebude... říct si nedal - a pak měl postupně dvě tatranky, dvě vajíčka i kus sýra... A my měli suchý kneckebrotík a kafe

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2019 17:21
- Nahlásit

fotky jsou z uplynulého týdne - dnešní ještě nejsou...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2019 20:07
- Nahlásit

a dnešní Čínská cesta kolem Smědavské hory - a od Hájního kostela už civilizací...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2019 09:51
- Nahlásit

Xerxová

wow, krásné foto, ty vodopádky...tiše závidím...taky bych šla courat do tak krásných končin.

Můj muž s dcerou dnes opět vyrazili na houby...Dostali "rozkaz" přinést pouze jeden malý košík, když už musí něco mermomocí donést, a žádné červivé. Ale jak znám svého chlapa, zas donese 20 kg a dcera se ho bude zastávat "uznej mami, že tohle tam přece nemohl nechat"

Xerxová
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2019 17:17
- Nahlásit

my včera hodně hub v lese nechávali - všechny klouzky, vlhké a měkké houby, maličké hříbky (aby mohly vyrůst) a veliké hříbky (s největší pravděpodobností červivé - tak aby mohly "dozrát"). Přinesli jsme si jen tolik, kolik se dá v pohodě zpracovat během chvilky. Ale pro nás houby nejsou vzácnost - a tím, že je sbíráme od června do října... nemáme absťák
I tak to měl být výlet a ne houbosběr

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2019 08:25
- Nahlásit

to ja teda mela abstak na sbirani hub

cernej caj
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2019 10:06
- Nahlásit

ja teda houby pekne ignoruju ale asi pojedu na houbovykend tak su zvedava

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2019 18:54
- Nahlásit

Jsem si dneska vyslapnula na oblibeny mistecko v civilizaci a vysledkem jsou 4 pychavky, vatovci. Mohly bejt vetsi, ale nechat je tam = nekdo by je cornul. Budou rizecky! .)
Vcera vecir proslo kolem nekolik bourek a kupodivu nam i sprchlo. Dneska dusno, hnusno, jak v pradelne.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2019 20:06
- Nahlásit

tady překvapivě opět v posledních dnech ani kapka...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2019 20:13
- Nahlásit

tak nevím - sklidit lískáče předčasně (ještě jsou jádra celá bílá bez hnědé "košilky" a usušit je trochu nezralá - ale mít je... a nebo ještě chvíli počkat - a s vysokou mírou pravděpodobnosti nemít opět zase ani oříšek. Ty mrchy veverky a mršáci ořešníci jsou v pohotovosti připravení...
A hlídačovi je to jedno - veverka ho ani nezvedne z pelechu - pokud nemá náladu a je mu vedro... (je fakt, že jsem ráda, že neloví a chválím za klid...)

Fousisko
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 09:28
- Nahlásit

Xerxová

hlídačovi je to jedno - veverka ho ani nezvedne z pelechu - pokud nemá náladu a je mu vedro

Tak to já mít na zahradě veverku, tak fousisko vedro-nevedro, by vystřelilo a letělo zahnat. Ptáci ho nechávají v klidu, ale hlodavci....to je mazec....no těžko vysvětlit kňourovi, který byl po staletí pro hubení hlodavců chválen, že to dělat nemá, žejo
Já osobně ho za hubení potkanů a myší na zahradě vždy chválím, takže přijít k nám veverka, bude na ní řvát, i kdyby byl vedrem na padnutí...prostě vetřelec, kterého je nutno zlikvidovat Ale v lese mu samozřejmě nic takového netrpím a žádná veverka zatím nebyla takový blázen, aby nám lezla na zahradu.

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 09:34
- Nahlásit

jj, u nas by veverka dopadla stejne, ale liskac mame venku za plotem, tak si veverky muzou sklizet v klidu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 09:59
- Nahlásit

u nas teda veverky nejsou, ani liskace

a co se proste smirit s tim neco pro vecerky a neco na doma?

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání