| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2019 19:05
- Nahlásit
Xerxová
Tu vcera odpoledne krasne zahradnicky prselo! Neupekli jste se tam?
Copak, lama vas poflusala?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2019 19:27
- Nahlásit
upekli... 35 stupňů - naštěstí večer prošel lijavec a ochladilo se. Lama po nás šla kopytama - stála na zadních … ale jen hrozila, zůstali jsme celí. Ona se tam toulá z místní jízdárny - a my šli pěšky těsně před půlnocí 4 kiláčky od kempu, kde byl "mejdan" do penzionu, kde jsme měli zajištěný nocleh. Nechtěli jsme komplikovat "taxíkářům" život převozem obrovského a zabahněného psa... (i když oni by to asi zvládli s úsměvem - všichni místní byli neuvěřitelně pohodoví) a tak jsme byli i dopředu vybaveni baterkou. Mimochodem hodila se právě u lamy a pak na křižovatkách cest. Na prasata (byli slyšet v kukuřici) stačil hlasitý hovor. Jo a psa jsem měla na stopce - nepustila jsem ho. Úžasný noční výlet tajemnou přírodou.
Ráno v šest jsme vstali... a vyrazili vinicemi na kopec Náklo a došli si zpátky do kempu pro auto. Snídani v osm jsme stihli akorát...
Night měl na hostině místo u stolu - i se skleničkou s jmenovkou Tušili, že budu potřebovat místo na pelech a tak, aby na to nemuseli myslet a dělat "díru" v zasedacím pořádku... dostal se na seznam hostů. Byl perfektní ke všem dospělákům i k dítkům (a že jich tam bylo - vesměs maličkých - nejmladší byl 6 týdnů, nejstarší náš devítiletý). Kupodivu perfektně snášel i místní psy - jak "domácího" australáka i dva "toulavce" stájové.
Jen tedy chudák v noci před odjezdem měl průjem... a ještě není zcela o.k. Je sice vesel a s chutí k jídlu - ale i tak jsem víc hlídala pitný režim a vezla krom jiného vařenou rýži...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2019 20:41
- Nahlásit
Xerxová
Lamu na zadnich videti = spodary znecistiti. Ony jsou obr samy o sobe, natoz takhle vztyceny, brr.
Pekne jste se meli, tak at Najtovi ridkou stolici nahradi plne ta pevna! Clen hostiny, to se mi libi.
Ja se pred chvili vydesila, ze si Ruzenec nekde urval loket, pricochtala cela znicena, vocas mezi nohama, panika podivna. Rychla prohlidka, nozka natekla, ale huf, jenom vosa hnusna. Asi ji radne popichala, pritahla si ji v srsti az domu na schody. Hnatek zchlazenej, vytrenej octovou vodou a snad vic nevotece.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2019 21:09
- Nahlásit
Fifi tak ať lovkyně vos brzy má pazourku opět štíhlou... Night spí a spí a spí, zážitky to byly náročné... Vyžebral si ale i misku navíc, že prý má ještě hlad. Venku od příjezdu nebyl - tak snad bude brzy v pohodě.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2019 21:54
- Nahlásit
Xerxová
to jste si pěkně užili, tak snad bude Najtík brzo ok
lamy jsou náhodou roztomilí, někde za ohradou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 07:32
- Nahlásit
xerxova
bo fuj s lamou ale jinak super ze najtik mel.vlastni misto a teda ste si veselku poradne uzili
jinak treba ja si moc nedovedu predstavit psa na hostine spis tak jako, ze clovek ho taky musi hlidat j kdyz je hodnej, tak ste dobri ze ste ho meli s sebou. Me by uprimne ani nenapadlo myslet na psy - a nemysela sem na ne - za me jim doma ve svym bylo lip, ale jasne asi je neco jinyho autem pul hodinku od domu a takhle by najt musel byt treba zavrenej nekde na pokoji v cizim...
fifi
tak at je tlapka brzo zahojena
perseidy sem nevidela, v sobotu nam dost prswlo ale vukend byl podarenej. signal nikde a cesta dlouha
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 07:34
- Nahlásit
a co sem dostala
http://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/67886 240_1210020932502245_1622895547897610240_n.jpg?_nc _cat=108&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_oc=AQk5VtVJPzZGk6yy0 wN6hOfGgFbsIie290G_YQmMFISdkhThH7_mZpn6q7DEidhDOjI &_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=22bf3a6f0d9943001fa2 7c8f85de7c46&oe=5DCF9834
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 12:04
- Nahlásit
čaj ona to byla hostina venku (tedy pod střechou) v kempu. Velmi neformální a pohodová. Talíř na polévku ani skleničku nepoužil, nežebral - protože bylo děsné vedro, tak klidně ležel na pelechu a funěl. Nechával se hladit kýmkoli a kdykoli - ani to nebyl důvod ke zdvihnutí se na nohy Po dešti a ochlazení ožil - chodil na dlouhé stopce - ale klidně i s naším Trpajzlíkem. Tahali se o ručník, blbli... no a jinak ležel rád na pelechu a pozoroval šrumec. Skoro pořád ho někdo obdivoval - choval se dokonale.
Doma by zůstat nemohl - ségra byla na dovolené, mamince bych ho na dva dny svěřit nemohla a všichni ostatní byli na svatbě a ta se holt konala na druhé straně republiky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 12:53 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
pár obrázků ze svatby moravské - jen můra je domácí liberecká a vlastně i lítací pes lesní je focen za humny
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 13:31
- Nahlásit
Xerxová
parádní fotky...ta ze svatby...pesan jak ženich Ale lítací pes lesní je boží
My si s fousiskem minulý týden užívali na chalupě u Liberce . Konečně tam taky sprchlo, 2 dny se nezalévalo, což se tam zatím tento rok ještě nestalo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 13:55
- Nahlásit
Fousisko u nás je letos (a loni) prostě sucho. A za lijákem musíme vyrazit na jih Moravy...
Ale v noci náhodou docela dost pršelo a poprchává stále - takže momentálně zalito máme. Pes dospává - přeci jen měl náročný týden - vedro, Trpajzlíci a ještě svatba a dvě dlouhé cesty autem k tomu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 18:25
- Nahlásit
Xerxová
Slusi, moc slusi, tobe i Najtoslavovi - mohl jit rovnou za svedka!
Tu v noci solidni buriny, mlatilo to tuze hezky, svetla jak v poledne. A ted mirne, zahradnicky prcha.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2019 18:50
- Nahlásit
tady taky konečně je typické liberecké počasí. Zima a mírný deštík
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 07:28
- Nahlásit
xerxova
myslela sem.jako na ubytovani po prevozu, ne doma.jako doma, jinak jo venku to muselo byt fajn, ja myslela nekde vevnitr v sale - ze by me.proste nenapadlo.myslet na psa.
ale skvele to bylo vymysleny a fotky mas krasny urcite yo byla.krasna veselka
v noci 3x bourka, vubec sem nespala nejrafsi bych sla domu. ani nemuzu odejot driv, achjo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 08:42
- Nahlásit
chicht - když ono ubytování (v té oblasti moc penzionů psy neubytovává) bylo dost daleko jak od obřadu (psík byl přivázán ve stínu před kostelem - občas jsem ho došla podrbat a pochválit), tak od kempu, kde bylo jídlo a veselí... Navíc Night sice zvládá odložení, ale je nešťastný...
Jsem zvyklá ho mít stále na očích - nevadí mi to
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 10:15
- Nahlásit
nazdar pumprdlícííí, u nás to zas žije, to je ale milé překvapení!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 11:21
- Nahlásit
gerda
uz ses odovolenkovana?
tady to spis jako odmita umrit, nez ze by to zilo
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 11:22
- Nahlásit
U nás z neděle na pondělí taky byla hrozná buřina v noci. Jak se moje fousisko jinak bouřky nebojí a spokojeně chrápe v chodbě, tak jsem tentokrát furt slyšela, jak tam chodí, poposedává...no prostě byl neklidný....Tak jsem vyměkla a vzala ho do ložnice.....lehnul, drbán za uchem byl klidný a jakmile bouřka odezněla, sám se odebral ke dveřím do chodby a chtěl na svůj pelech
Tentokrát ta bouřka vadila i mně....prásklo to snad hned vedle sousedům do baráku....řacha děsná
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 12:11
- Nahlásit
tak gerdi fotky vedle tak musim z pc koukbout
to je super ze fousisko jic me prijde ze feri hlida a stekoyem hlasi kazdej hrim
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 13:40
- Nahlásit
cernej caj
uz ses odovolenkovana?
jen částečně, ještě nás čeká moříčko, ale až na začátku září, až budou haranti bezpečně ve škole a tudíž NE na pláži
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 14:21
- Nahlásit
Gerda opět Polsko?? Jinak jsem koukla i na fotky vedle a Karel je stále stejně krásná
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 14:53
- Nahlásit
cernej caj
dlouho jsem si myslela, že moje fousisko se doopravdy (ve smyslu fakt strach) nebojí ničeho, ale občas mě překvapí...někdy ho chvilkově dokáže vyděsit úplná hovadina jako tuhle když jsme šli poklidnou procházkou, pes začuchanej do země a najednou zvedl hlavu a přímo vedle něj ze země trčí roura, na které vítr nafukoval igelit, kterým byla zakrytá....Málem se leknutím přerazil jak prudce a rychle odskočil stranou Vysmála jsem se mu a on si šel tu rouru očuchat a aby mi to teda bylo jasný, že se nebojí, tak jí pořádně pokropil.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 17:56
- Nahlásit
Xerxová
opět Polsko??
Ano ano, opět Polsko, je to levná dovolená, nádherné pláže, od 1/9 by měl končit ban psů na plážích, tedy ony tam psí pláže jsou, ale teoreticky by měli mít možnost být na jakékoli pláži. Jedem v září, tedy už to spíš bude chodící dovolená a žádná plážová válečka...i když...plážový válečky máme jenom tady, v čechách, jinak stejně furt chodíme. Akorát mám teď už dva měsíce slušnej zánět achilovky, pěkně se mi probudil ten chronickej, takže když si zapomenu vzít brufeny, tak stejně moct chodit vůbec nebudu. Doufám, že si tam tu šlachu neurvu, nechtěla bych být operovaná v polsku....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2019 19:23
- Nahlásit
Gerda polské zdravotnictví jsi vlastně zažila loni - tak se prosím fénuj opatrně...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2019 05:28
- Nahlásit
gerda
max traumaplantem k tomu... a aulin by mohl zabirat lip kdyz nutne potrebujes
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2019 06:47
- Nahlásit
gerda
jinak skvely ze pulku dovci ste si uz uzili a druha bude urcite taky stat za to hlavne na tech fakanu prostych plazich
(maz traumaplantem melo byt, kostivvalek pomuze ale neulevi od bolesti spis pomuze s urychlenim hojeni a miznutim zanetu)
fousisko
rikala kamoska, ma ted mladuli stredaka pepraka, ze ji kousl mravenec asi kdyz cichala k pampelisce a ukazovala mi video jak steka na pampelajdu a obezretne k ni opatrne postupuje ze bachaaaa nejvetsi zlo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2019 13:51
- Nahlásit
začaly růst babky - ale červíci byli rychlejší než my. V lese je chladno, příjemně...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2019 21:57
- Nahlásit
Xerxová
jo, u nás prej taky nějaký jsou, ale všechno je prej shnilý
cernej caj
nebezpečná pampeliška
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 06:16
- Nahlásit
tak tentokrat celkem zpozdeni...
https://mawenzi.cz/rychlebky-9-11-8-2019/
neco na me leze, v noci sem propotila triko
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 07:53
- Nahlásit
spatne sem opsala cislo uctu pro vyplatu, asi si muzu jit skocit z mostu...
aneb fakt je tak.tezky opsat spravne 14 cisel
|