| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2019 20:15
- Nahlásit
Fifi dík, nechci - máme vlastní Babča přebytky kaktusů nabídla chráněné hrnčířské dílně... vyrobili květináčky…
Night dneska překvapil - nejen že sám aktivně vylezl (a dvakrát) na vyhlídkovou věž (měla docela dobré schody, tu s žebříkem vynechal ) , ale chodil i na vyhlídkové pozorovatelny v rákosí, které nebyly pro něho vůbec snadné. Byla to pohodička - málo lidí, málo cyklistů, všichni psi vždy při setkání na vodítku (uječeného jezevčíka páník napomenul... a když nepřestal štěkat, hodil ho do rybníka... žbluňklo to a bylo rázem ticho Plaval hezky - a potichu - byl na stopovačce a kšírech) Byla s náma ségra se švárou - takže jsme dobře pokecaly (a pokecali), bylo teplo tak akorát...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2019 20:32
- Nahlásit
a když nepřestal štěkat, hodil ho do rybníka... žbluňklo to a bylo rázem ticho
Taky reseni.
nechci - máme vlastní
Njn, snazim se je udat, je jich tuze moc a skoda je vyhodit.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2019 20:34 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
na první fotce je hejno táhnoucích jeřábů - děsně řvou... jsou dřív slyšet, než vidět. A že jich bylo... Na druhé psík na kládě... stopku táhnul za sebou - neb na naučné stezce v biosférické rezervaci byla povinnost vodítka...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 09:11
- Nahlásit
Xerxová
Jéé, to jsou zas nádherný fotky....Night je fakt krasavec.
A to s tím jezevčíkem hozeným do rybníka mě fakt po ránu rozesmálo Tohle opatření by na fousisko nezabralo. Ten když se rozhodne na něco řvát, tak by řval i v rybníce...Takhle mi jako pubertální "pako" proboural v únoru tenký led v rybníce a šel si zaplavat s kachýnkama..při plavání na ně stíhal štěkat....Znělo to teda spíš jako "haf, gloglo, haf, gloglo", ale tu hubu nezavřel
Teď už naštěstí tyhle hovadiny nedělá. Už pochopil, že kachnu nedohoní, takže se ani nesnaží. Do rybníka si vleze zaplavat kachny nekachny a zas vyleze.
Ta labuť je nádherná. Vždycky jsem je obdivovala a nikdy jsem se jich nebála, ale po letošním létě už mám respekt. Tchyně bydlí hned vedle řeky, takže si tam chodíme v létě zaplavat. Letos jsme takhle plavali celá rodinka včetně fousiska kousek po proudu a cestou potkali labuťáka...Musím říct, že jsem měla nahnáno. Fousisko reagoval instinktivně a v rámci pudu sebezáchovy okamžitě zamířil ke mně do náruče (řeka je mělká, stačím tam, takže jsem si stoupla a psa jsem si poponesla stranou rychle pryč od labuťáka)...Natahoval k nám krk a syčel... Naštěstí nezaútočil...Manžel už byl skoro připravený se s ptákem poprat, kdyby bylo nejhůř, ale naštěstí to nebylo třeba. Jinak tam na řece běžně potkáváme nutrie a s těmi si Fousisko vždycky dává "závody"....nutrie vždy vyhrávají, pes to ale nevzdává a statečně plave.....pak doma několik hodin v kuse vyčerpán prochrápe
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 09:24
- Nahlásit
teď už labutě jsou v klidu - nehnízdí, mláďata jsou odrostlá - takže agrese hodně klesne. Nejhůř je na jaře a v první polovině léta.
Krásně tam bylo - letos na jaře jsme potkali párek jeřábů v toku a nyní na podzim jsme jich asi šedesát viděli táhnout... A pak že jeden z nejvzácnějších ptáků
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 10:22
- Nahlásit
Xerxová
Já letos jeřába viděla taky. Když jsme jeli na chalupu, procházel se po louce vedle dálnice kousek od Hodkovic n. Mohelkou. Jsou to nádherní ptáci.
teď už labutě jsou v klidu - nehnízdí, mláďata jsou odrostlá
No, tak to je jasné, proč na nás ten labuťák "prskal"...koupat jsme se tam byli z kraje července. Víme, kde tam ty labutě hnízdí, a proto také nikdy nechodíme do blízkosti toho jejich oblíbeného místa. Holt ale labuťák si asi zabral "celou řeku"
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 11:42
- Nahlásit
jojo - jeřáb je v české přírodě vzácnost - s výjimkou českolipska a okolí... u nás k vidění jsou relativně často. Jen ten samotný svatební tanec byl zážitek výjimečný. Odměna za to, že jsme venku stále
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 15:19 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Xerxová
Jojo, to musel být úžasný zážitek. Ono to chce i určitě notnou dávku štěstí, aby člověk něco zajímavého viděl....Třeba moje teta žije na vesnici, celý život, skoro furt venku, za barákem mají rybníček, ale do loňska nikdy předtím neviděla přeměnu larvy vážky v dospělce. Přitom se jim tam za barákem takto rozmnožují každý rok...Pak tam já přijedu na dovču...Pražák...jdu se podívat k rybníčku a ejhle, akorát vylézá nová vážka, rovná si křidélka, osychá....Vydržela jsem tam tenkrát dřepět až dokud té vážce křidélka neoschla a nepokusila se letět....Byla jsem jak u vytržení, takže jsem jen koukala a užívala si to a blbec vůbec nic nevyfotila....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 19:22
- Nahlásit
Fousisko
Vydržela jsem tam tenkrát dřepět až dokud té vážce křidélka neoschla a nepokusila se letět....Byla jsem jak u vytržení, takže jsem jen koukala a užívala si to a blbec vůbec nic nevyfotila...
Dulezity, zes to videla. Taky jsem pozorovatelka prirody, nekdy se zadari - kdyz jste u tech labuti, coby mala jsem videla, kterak sumec sezral maly labutatko. Zadna fama, deda porybnej mi to potvrdil, ze samci sumce, sumčí samci (to je dobrej jazykolam, zkuste to rict rychle 5x za sebou ) hlidaj snusku agresivne a utocej. Stejne jako labutaci.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 19:52
- Nahlásit
Xerxová
kraaasny fotky a zda se, ze pocasi na vylet pekne vyslo
Fousisko
tak to je taky paradni zazitek s vazkou, to sis musela opravdu uzit
jinak po vikendu u denyky doma, chodila sem spis malo ale tak pocasi nejakymu velkochozeni nakloneny nebylo a zas takhle s moznosti trochu si dat i voraz nemusim byt v tahu od rana do noci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 21:59
- Nahlásit
u nás je taky labutí rodinka, na jaře měli 7 mladejch, teď o víkendu už jen 5, ale i tak je to dost
labuťák na jaře na nás s Lokinem jednou vyrazil přes celej rybník, máchal křídlama a letěl po vodě, jsme zdrhali
Loki se jako mlaďoch jednou za nima vrhnul do rybníka, ale to už mladý naštěstí neměli, teď měl zase snahu, ale naštěstí se nechal odvolat a navíc už teď nerad plave
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 08:08
- Nahlásit
Fifi
kterak sumec sezral maly labutatko
Jojo, vím, že sumci tohle umí....Manžel je rybář a tohle jednou viděl na vlastní oči taky...teda ne labuťátko, ale kachnu....prostě najednou kachna zmizela pod vodou. V místě, kam jako kluci chodili s bráchou rybařit (kousek od baráku), bydlel velký sumec (a možná, že stále ještě bydlí - sumci jsou opravdu hodně dlouhověcí, když mají dobrý kořínek). Několik z místních rybářů už se ho snažilo vytáhnout a měli ho i na háčku, rvali se s ním, ale on jim to pokaždé "urval" a nikdo ho zatím nedostal. Ten už musí mít takových "piercingů" Manžel si na sumce jako kluk taky ve vodě šlápnul a říkal, že to byl hrozný pocit, jak se mu to veliké tělo pod ním zavlnilo a otřelo se o něj....Naštěstí chtěl sumec jen odplavat a ne se "prát". No a taky se tam v té části Berounky, co bydlí tchyně říká všem pejskařům, co mají malé psy, kteří rádi plavou, ať si dávají bacha. Tchyně kamarádka už tam přišla o trpasličího pudla....taky sumec...chudák ženská to viděla na vlastní oči. Už má nového pejska a ten má zákaz koupání v Berounce.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 19:38
- Nahlásit
Fousisko
Ten už musí mít takových "piercingů"
Chudak sumec.
byl hrozný pocit, jak se mu to veliké tělo pod ním zavlnilo a otřelo se o něj....
By me asi slehlo, brrr!
Tchyně kamarádka už tam přišla o trpasličího pudla....taky sumec...chudák ženská to viděla na vlastní oči.
To muselo bejt strasny. Samy nebezpecenstva na mala psiska cihaji ve vode (sumci) i ve vzduchu (dravci). Este, ze mam velky cokle.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2019 12:41
- Nahlásit
fousisko
asi bych neverila ze sumec sezere psa to je sileny..
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2019 14:19
- Nahlásit
čaj dospělý sumec má metr a půl - dlouhověcí obři i dva a půl metru. Odrostlík má dvacet kilo, dospělec 50 a přestárlý obr i 200 kilo (rarita - dneska málokdy). A je to dravec... takže plovoucí malý pes je jistě vhodná svačinka...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 06:28
- Nahlásit
xerxova
to sou teda dobry obludy, uz nikdy nevlezu do reky asi
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 10:12
- Nahlásit
Jako fakt....Tenhle sumec, co se ho na té Berounce snaží chytit už pomalu 30 let, musí být už slušný macek. Co vím od švagra, který už ho taky měl na háčku několikrát (a nikdy ho nedostal), tak ta "obluda" ještě furt žije. Zrovna nedávno ho prý někdo zase tahal a opět jen 1:0 pro sumce
Podle toho, co říká švagr i manžel, tak zrovna tenhle je hodně fixovaný na to svoje místo, takže nám stačí se tomu místu jen vyhýbat. Ale je pravda, že mít malého psa, do té řeky ho nepustím. Těch Edových 20 kg by asi i na toho obluďáka bylo moc. Ten trpasličí pudlík měl ale nějakých 5-6 kg, takže pro sumce tak akorát...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 13:10 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
mít osmdesátikilového mamuta má řadu nevýhod - ale mít párkilového trajzlíka je taky starost. Vím o pejskovi, kterého zabily dveře průvanem zabouchnuté. Prťous složitěji zvládá nemoci, ale i žihadla, musí se dávat pozor, kam si člověk sedá či lehá...
Asi nejlepší je střeďák - aby nebyl rozbitný a přitom se dal odnést v případě nouze.
Doufám, že máme ještě dost času s Najtidlem - s ohledem na krátkověkost plemene věřím, že ještě jednu dogu po něm zvládneme (fyzicky i finančně ) ... Ale pak ??
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 14:18
- Nahlásit
Xerxová
Asi nejlepší je střeďák - aby nebyl rozbitný a přitom se dal odnést v případě nouze.
Právě proto mám fousisko. Jeho 20 kg v pohodě unesu a je to ještě i velikost, kdy lze psa chovat na klíně, což si Eda občas rád užívá, je to mazel extrémní. Vždycky jsem toužila ale mít velkého kňoura. Ale to už je pak třeba i 40 kg, což bych už sama neuzvedla. Náš nebožtík kříženec Griffinek měl mezi 32 a 35 kg a to bylo moje maximum, co jsem dokázala ještě zvednout sama, bylo-li třeba.
Od velkých plemen mě právě odrazuje i to, že tu s člověkem většinou opravdu nejsou tak dlouho... Já se s tím srovnávám těžko, když odejde 4nohý kamarád...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 19:06
- Nahlásit
Xerxova
nejakou pidi dogu
Fousisko
ano ano, vlci spic je tak asi velkej jako fousisko
par fotek od denyky kdyby nekoho zajimalo
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 19:15
- Nahlásit
Xerxová
ale mít párkilového trajzlíka je taky starost. Vím o pejskovi, kterého zabily dveře průvanem zabouchnu
Znamej si kdysi zaslapnul jorksira...
Ale pak ??
O tom nepremejslej, Najtik je sokolik, ten tu bude jeste hoodne dlouho, zmari vam plany na dalsi dogu!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2019 21:58
- Nahlásit
no Loki má tak taky 20 kg, jako ho zvednu a na klíně pochovám, ale že bych ho někam na nějakou vzdálenost unesla, to fakt ne, to tak Dorina s jeho 8 kilíčkama, to je ideální váha, se to nezašlápne a i v pohodě unese
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2019 09:36
- Nahlásit
Maya
ale že bych ho někam na nějakou vzdálenost unesla, to fakt ne
Já byla vloni s fousiskem na ultrazvukovém čištění zubů....bohužel se mu kámen docela dělá i přes opatření...No a protože se to dělá pod tou oblbovačkou, tak jsme ještě po zákroku nějakou chvilku čekali, až bude schopen jít domů po svých (veterinu máme to jen asi 10 min. rychlé chůze). Když jsem viděla, že už je v pohodě, šli jsme. V pohodě, dobrý, ale tak cca 300 m od baráku si najednou fousisko lehlo a na fleku usnulo Takže jsem ho vzala do náruče a až domů nesla. Bylo to nejdelších 300 m v mým životě No a jako vrchol všeho, když jsem ho doma položila do pelíšku, tak okamžitě vstal, oklepal se, popadl svůj plyšový banán a "chechtal" se: "je mi skvěle, jdem si hrát"...Myslela jsem, že padnu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2019 10:18
- Nahlásit
fousisko
kelpu davate?
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2019 12:45
- Nahlásit
dávala jsem, teď pár měsíců zas ne. Ale neměla jsem pocit, že by to mělo nějaký efekt na zuby.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2019 18:21
- Nahlásit
čaj krásný fotky. Tam to znáááme - koneckonců když máme vnuka Viléma... tak jsme ho tam museli zatáhnout... Ještě mu nebylo tenkrát pět, když jsme byli v Tomášově a okolí. A k Brtníkům chodíváme v zimě na ledopády
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2019 15:50
- Nahlásit
hop nad reklamy
Po třech dnech odjeli Trpajzlíci - bylo to báječné, užili jsme si to všichni. Včera výlet v průtrži mračen, přesto obecná spokojenost. Před chvílí vypadli - a tak jsme šli na malý okruh do lesa - aby měl psík výlet (dopoledne s dítky uklízel kytky ze zahrady a sklízel zbytek lískáčů)… a přestože byla neděle odpoledne a byli jsme jen kolem "parkoviště" - tak jdu krájet a sušit houby... Skoro se mi chce volat "hrnečku dost!! "
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2019 19:35
- Nahlásit
včerejší výlet za průtrže mračen - ještě že v jeskyních a tunelech neprší...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2019 07:48
- Nahlásit
xerxova
kraaaasa! kde ste byly?
jo ty ledopady vzdycky davas super fotky a vili jeskyji, ja tam snad budu muset nekdg v zime zajet...
fousisko
tak asi oes od psa, feri ma celkem hezky zuby, obcas kelpu davame a vokounovi (toho uz nemame) se po kelpe zuby zlepsili...
o vikendu bylo krasne, ale jak cezetko z mobilu zlobi tak se mi nepodarilo poslat zpravu. vylet byl fajn a chcanec nas chytil az vecer.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2019 08:32
- Nahlásit
ja budu muset poridit asi kelpu Lokinovi, na rozdil od vsech spicounu ma zuby horsi
|