| Autor |
Zpráva |
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 14:11 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
cernej caj
ze nefotim mobilem udela dost...
No to sice jo, ale i s tím foťákem se to musí umět...Já mám malého "chytrého" Canonka, kde by se dalo říci, že se nedá nic zvorat, má, řekla bych, velmi slušnou optiku, jenomže já kolikrát ten foťáček, i když je lehounký neudržím...mám pak skoro vše mázlé... Naproti tomu kámoška fotí takřka jen na mobil, ale má v něm kvalitní foťák a obrázky má pomalu profi...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 15:01
- Nahlásit
Fousisko
mozna pouzivas jen spatny rezim, pokud fotis neco rychleho treba psa, je dobry dat kratsi cas, casto je problem ze fotaky umele udrzuji nizke iso zbytecne a pak to neudrzis...
lepsi se naucit si do toho sahat sama...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2019 21:55
- Nahlásit
jo, to mám taky, na automatiku všechno v pohybu mázlý, nastavit si to moc neumím a popravdě ani se mi nechce
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 08:03
- Nahlásit
cernej caj
On to ten můj Canonek umí, taky se často snažím si to ISO přenastavovat a mám to permanentně na takový ten "polomanuální" režim, abych právě do toho mohla hrabat, ale můj problém je v tom, že když mačkám spoušť, obvykle i hnu ...byť nepatrně...něčím, takže to pak ve výsledku doostřený není...Ne, že bych měla zrovna parkinsonický třes, ale prostě jsem na to focení levá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 11:08
- Nahlásit
já jsem taky fotomatlák - hlavně v kontrastu s dobře fotícím Pepou... Mám dneska dovolenou (zato zítra od sedmi ráno dálkaře) - a tak jsme byli od rána v lese. Je tam krásně, potoky tečou, hub mocmoc… lidí dneska míň... krása. Oběd máme předvařen od včerejška - takže klídek a pohodička
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 13:09 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Xerxová
hub mocmoc
Manžel má po měsíci konečně 2 dny volna, takže zítra jedeme do lesa. On s dcerou s košíkama, já s fousiskem a foťákem
Všichni budou mít svou oblíbenou zábavu. Už se hrozně těším...má být i krásné počásko, tak doufám, že opravdu bude. Jediné, co bude možná trochu kazit tu absolutní radost, bude stopovačka....Do lesů, kam jezdíme (poblíž Plzně) je to v lesích srnky, zajíci jak na běžícím pásu a taky myslivci, takže nebudu nic riskovat. Stačilo mi tam jen jednou těch naprosto příšerných asi 5 minut, které se zdály jako 3 hodiny, kdy se fousisko "utrhlo" za nějakým pachem a rozhodlo se za ním vyrazit. Po těch cca 5 minutách mi před nosem najednou prosvištělo stádo srnek a chvilku po nich fousisko...naštěstí už jsem ho stihla odlapit a po zbytek dne v lese už byl na stopce... Teď holt bude rovnou....Ale mám 20m, takže volnosti bude snad dost.
Jen se pak holt musím připravit na to, že po návratu domů už to taková zábava nebude....Mně děsně nebaví houby čistit
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 14:13
- Nahlásit
Děvčata, někde na předchozích stránkách jsme v této diskusi taky okrajově nakously téma zubního kamene..Bavili jsme se tu o té kelpě...která nám ale zrovna moc nefungovala.Vloni z kraje roku jsem nechávala fousisku kámen odstranit, už se mu zas na špičácích dělá...snažím se to odstraňovat mechanicky, ale moc mi to nejde, asi to zas skončí u veta (ale doufám, že se to dá bez sedace, Eda bývá u veta moc hodný)....Ale ptám se kvůli té prevenci...Používáte někdo právě na tu prevenci některý z těchto přípravků Tropiclean oral care, Orozyme gel nebo Gingisan? Na serveru Mazlíčkoviny to radí MVDr. Skrejvalová, kterou osobně znám a jako doktorce jí věřím, už nám několikráte dobře pomohla. Akorát než něco koupím, co se kdekoli doporučuje oficiálně, radši už se ptám...reklamám podléhají i veterináři, že...známe to...
Tak prosím jestli ty přípravky někdo znáte a používáte s úspěchem, nebo i cokoli jiného, co Vám funguje, prosím o tipy. Díky předem.. (nechci kvůli tomu zakládat nové téma a jsem líná lovit ve starých diskusích....tady se stejně kecá o všem možném, tak snad to neva )
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 15:40
- Nahlásit
na zuby nejvíc fungují syrové obří hovězí kosti...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 19:54
- Nahlásit
Fousisko
Ja jsem zkousela kelpu u Vorecha a nic. U bejvaly perdelky taky nezabrala. Ty jsem nechala zubni kamen jen oskrabat u veta, bez narkozy, byla zlata na osetreni. Nemela to nijak hruzny, ale bylo i tak co oskrabat.
Jsou plemena k zubnimu kameni fakt nachylnejsi, tam ani obri kosti nezaberou. K tem pripravkum, na ktery se ptas - z okoli pouzivaji znami Orozyme gel. A pry jako prevence to funga.
Mně děsně nebaví houby čistit
A to me jo. Uzijte si houbareni.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2019 22:08
- Nahlásit
Fousisko
já kdysi používala ten orozyme gel, on jako to trochu změkčí ten kámen a pak tak za půl hoďky se musí dát psovi něco tvrdého na kousání, aby si ho trochu sundal, jako jo, trochu to funguje, ale prostě hodně záleží na tom, jak ten pes kouše, obvyle ne všema zubama, tak pak mu někde zůstane
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2019 06:54
- Nahlásit
a už jsem v práci... Psík naštván - při sobotě prý má být akcička. Ráno krásně svítil Orion - už je zimní hvězdná obloha
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2019 14:46
- Nahlásit
dnešní Jizerky byly parádní - tři hodiny s velkým převýšením - skoro celou dobu mimo větší cesty. Takže jsme měli hory sami pro sebe. Houby jsem zakázala sbírat - ani kudličku jsem nebrala... těch obřích mladých zdravých praváků by byl jistě plný nákupní vozík... nemluvě o podhříbkách, babkách, růžovkách, kozákách... Když jsem se kdekoli zastavila - napočítala jsem kolem sebe minimálně 5 jedlých hub... To jsem nikdy neviděla.
Buky jsou ještě málo zlaté... ty úžasné podzimní návěje listí teprve přijdou. Hezky bylo - moc hezky... Psík opět prokázal neuvěřitelnou zručnost ve skalnatém terénu, prostě je to kamzík jizerskohorský
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2019 20:31
- Nahlásit
dnešní Poledník cestou necestou...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2019 07:15 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
Jééé paráda foto zase....nádhera. Já už tentokrát taky měla trochu prostor pro fotky, tak zde je můj malý příspěvek https://fousatejfrajer.rajce.idnes.cz/vzpominkove_ album/ neumím sem dát přímo ty fotky, tak jen odkaz na Rajče. Našla jsem v PC někde zastrčené staré fotečky mých předchozích chlupatých miláčků, tak jsem udělala takové vzpomínkové album a přidala do něj i fotky ze sobotního houbaření.
V lese bylo božsky a kupodivu můj drahý muž se mírnil, takže jsme přinesli jen jeden košík a bylo očištěno rychle Akorát teda fousisko bylo na stopovačce, radši....A dobře tak, protože hned zkraje po vlezu do lesa mu přímo pod čumák skočil zajíc a jen tak tak, že ho necvakl....Přesvědčit ho, že se pak má soustředit na mě bylo fakt náročný :-D
Díky za rady stran zubního kamene. U nás bohužel skutečně nestačí ani ty obří hovězí kosti. Dávám mu je celkem pravidelně....Tak ten Orozyme gel asi vyzkouším, když říkáte, že to funguje. Edan kouše hodně na zadních zubech, takže tam se mu ten kámen skoro nedělá, ale špičáky má hrozný....asi to zkusíme i tím sprkem, ale poprosím veta. On tam bývá hodný.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2019 19:53 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
zkusím fotky od Fousiska:
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2019 22:07
- Nahlásit
hezký fotečky, já z rajčete taky fotky neumím, naštěstí ani rajče nemám
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 06:57
- Nahlásit
z Rajčete je to potíž. Nejprve se musí umazat s z https - musí zbýt jen http. No a pak se taky musí vymazat z "textu" odkazu na snímek mezery. Někdy jedna, někdy dvě. Pozor, nejčastěji jsou na konci řádku (odkaz je dlouhý) a vypadá to, že tam "díra" není. Je - takže si pamatovat, co mažu a v případě, že tam mezera nebyla, vrátit smazaný znak...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 07:22
- Nahlásit
Xerxová
Díky moc, dalas mi sem všechny hafíky. To s tím mazáním mezer a tak je na mě nějak moc složité
Na album na Rajčeti to je blbuvzdorné, takže tam to nahrát dovedu, ale dát sem odkaz.....Takže ještě jednou dík
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 07:24
- Nahlásit
tak příště nahraj odkaz a napiš, jaké fotky mají být vidět Provedu to
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 07:30
- Nahlásit
Xerxová
No tomu říkám servis Moc díky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 10:30
- Nahlásit
fousisko
pekny album aji psiska, doufam, ze ste si to nalezite uzili a houhy bych taky nechtela.krajet
xerxova
krasny barvy podizmniho leza... v jednu chvili sem myslela na tebe a tve mokre jizerky zespod
ja uz doma z dovci, no 2x se mi do pracw nechtelo
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 14:48
- Nahlásit
cernej caj
jojo, ten den v lese byl nádherný, sice mám puchýř na prstě od té stopovačky (když vyrazil ten zajoch, spálila mě, jak Eda zabral), ale jinak úplně úžasný den, ani těch hub jsme nakonec nedonesli tolik, že by mi už lezly na nervy
Jinak z dovolený by se mi do práce taky nechtělo....Těším se, že jak budou mít děcka podzimní prázdniny, že si ty dva dny vezmu dovolenou, takže vlastně v kuse 5 krásných dní (nejspíš budu rýt na zahradě, mýt okna a takové samé "oblíbené činnosti" ....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 15:55
- Nahlásit
čaj čvachtala jsi v mokrém mechu ?? U nás je parádně - teď jsme dorazili z lesa. Sice jen malý okruh - ale kleny a buky byly dneska úžasné. Fouká vítr, je teplo - úžasné babí léto. A zítra má zapršet. Takže taky dobře...
Fousisko podzimní prázdniny taky budou u nás dovolenkové - v sobotu vezmeme vnoučata a vyrazíme až do úterka na Moravu. Těším se - snad bude počasí jen trošku slušné, aby se dalo venku strávit co nejvíc času. "Bojovka" na průzkum LV areálu už je skoro hotová... sedmnáct zastavení...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 18:02
- Nahlásit
fousisko
pracovni dovolena, to tak teda, ale xlovek je rad ze na to ma cas...
snad se puchyr aspon brzo zahoji
xerxova
v mechu uplne ne ale uchranit boty vode dalo dost zabrat. prece jen chodit 4dny v promocenych botach nechces, takze trocha akrobacie a stesti je nutna
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 18:54
- Nahlásit
Fousisko
Krasny hafani te provazeli/provazeji. Me to tady s fotkama stve dlouhodobe, tak uz se ani nesnazim. Nebo prihodim nejakou sem, primo do cztkovsky galerie, pak to neblbne.
sice mám puchýř na prstě od té stopovačky (když vyrazil ten zajoch, spálila mě, jak Eda zabral)
Ja mela v lete od voditka spaleny podkoleni a teda peklo, pekny jizvy zustaly. Tak at se ti prst brzo zahoji.
Xerxová
"Bojovka" na průzkum LV areálu už je skoro hotová... sedmnáct zastavení...
Maximalisti jako dycky. Hlavne, at vam teda klapne pocasi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 19:00
- Nahlásit
ufffff - jsem teď pracovala, až se ze mě kouřilo. Ale dvě blbé práce do práce, co jsem odkládala se najednou dneska podařilo udělat docela lehce...
Za odměnu bude dobré bílé od Mosely...
Psík je rozněžnělý - furt chce mazlit, nehne se ode mě nebo od Pepy (nedokáže být ani chvilku sám - normálně chrápe nahlas i když odejdu z pracovny do kuchyně... teď ani náhodou) a občas tence kníká... to už známe - někde hárá nějaká psí krasavice. Je to zajímavé - nechce být venku, nechce stát u plotu... ale je prostě tulivější a závislákovatější...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 19:07
- Nahlásit
Fifi jak jako maximalisti... těch součástí prostě 17 je... a my Trpajzlíky klidně někam i dovezeme autem (takový Obelisk je jeden "sloup" a širokodaleko nic...). Spíš budou bolet nohy nás a psa - oni budou mít kola - a kde ne (přímo kolem Lednice) - tak je budeme trošku šetřit. Třeba je vezmu k Janohradu lodí s tím, že Pepa s Najtem to od Minaretu vezmou zpátky pro auto a vyzvednou nás na parkovišti na druhé straně areálu... No nechci jim udělat prázdniny pod psa - ale se psem To víš, jsou to Pražáci přírodě nepřivyklí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 19:51
- Nahlásit
Spíš budou bolet nohy nás a
Tak na to vy jste zvykli. Urcite se to trpajzlikum bude hodne libit - dokumentovat vlastne uz muzes sama.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2019 20:39
- Nahlásit
na dokumentaci mám lidi, co je to moc baví... Já budu spíš zajišťovat servis Jsem na ně zvědavá - chceme trošku popracovat na orientaci - práce s mapou (i v mobilu), na samostatnosti v terénu (pojedou na kolech asi dost daleko před námi)… Normálně jsou šikovní a samostatní, tak snad to vyjde. Potřebujeme "výcvik" na léto... to nebudou jen 4 dny a nebude to za humny...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2019 08:01
- Nahlásit
Xerxová
Psík je rozněžnělý - furt chce mazlit
To znám, fousisko je takový skoro furt, když přijdu domů z práce....on by se vydržel mazlit i několik hodin v kuse a ideálně na klíně. 20 kg na klíně ještě jde, ale když jsme byli cca půl roku zpátky na veterině, byl tam pán s dogou, která taky chtěla na klín. Celá čekárna se uculovala, protože milý "pan" doga se zadníma nohama a zadkem vyšplhal svému pánečkovi do klína a přední nohy měl na zemi . To by bývala byla fotka! (Ale v tu chvíli mě to vůbec nenapadlo se pána zeptat, zda si ho můžu vyfotit, resp. toho psa, neb jsem tam s fousiskem přišla bezprostředně poté, co mu cizí pitbul natrhl oční víčko).
Fifi
spáleniny pod kolenem taky znám dobře...fousisko je přímo expert na zaplétání vodítka nás nebo i sebe. Už se do něj dokonce jednou zamotal sám tak, že si podrazil nohy a skončil na zemi....Vždycky, když chci říct "Edo, ty seš ale blbec" si musím uvědomit, že pes prostě nepřemýšlí o tom vodítku, že si nemůže uvědomovat, co se tím vodítkem může stát jemu či nám... Ale ty úrazy z toho jsou blbý...spáleniny se hojí dlouho a jizvy někdy zůstávají...taky mám...a už i dcerka...
|