| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 21:51
- Nahlásit
Fifi
Všechno nejlepší Růžici! Ty jo, ale to to letí, vždyť byla nedávno štěňátko.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2019 09:17
- Nahlásit
Xerxová
Tak já tím, že mám jen 20kilového psa, nemám obavu, že ho neudržím, i když mám někdy pocit, že fousisko má víc síly, než měli mí předchozí dva hafánci (27 a 32 kg) dohromady No a fousisko mě naučilo, že zůstat v klidu (tím myslím opravdu vnitřní klid) je mojí povinností. Trvalo mi to asi dva roky, ale s pomocí koučky Míši Drábkové jsem to zvládla. Teď už se nebojím, že něco nedám, věřím si, ale strašně mě štvou ti nezodpovědní majitelé, kteří jsou během pár sekund schopni zbourat těm zodpovědným třeba i několikaletou práci na psovi a vůbec si to neuvědomí, a pokud jim to člověk řekne, mávnou nad tím rukou nebo jsou ještě sprostí....
Jinak fousisko s dogama problém naštěstí nemá. Horší je to s RR...jako malý získal špatnou zkušenost s RR, s nímž měl problém už můj předchozí choďák Akoušek (Ten RR jako mladý tehdy štěně Akouška brutálně napadl a Aki se ho celý život bál). Na Edu to tenhle - teď už hrozně starý - pes zkusil taky, ale na kůži se mu nedostal....stihla jsem tomu zabránit...Jenže fousisko je holt fousisko - mnohem reaktivnější a snadněji nasírací než mírumilovní choďáci, takže Edovi stačilo jen, že na něj ten starý RR zle vyjel a už si to pamatuje. Kňouři nezapomínají....co se jednou naučí, to v nich zůstává....Proto se taky zlozvyky tak špatně odbourávají atd....
............
Všem oslavencům taky přejeme všechno nejlepší
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2019 15:42
- Nahlásit
tak jsme byli v lese - zimáááá a houby, takže nadšený pes i my. A do práce jdu až v pondělí.... sice mám nějakou nutnou práci do práce - ale o dovolené se bude dělat výrazně líp a rychleji
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2019 15:49
- Nahlásit
Fifi
Ruzici byly vcera/dneska dva roky.
Všechno krásné Růžojdovi líbeznému! Vy nám ale rostete!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2019 10:53
- Nahlásit
mam dnes na zvuretniku clanek a nedari se mi napdat komentar nikomu, ani po aktualizaci prohlizece... zlobilo mi to uz minule tak me.to fakt stve, mozna ani zane se vcera neposlal, uz sem to pak nemela.cas zaskocit... achjo ta kobilni techjika...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2019 11:19
- Nahlásit
cernejcaj
oni predelalii ty diskuze a bylo potreba to potvrdit/overit znova linkem v mailu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2019 12:51
- Nahlásit
čaj písla jsem tam, že nemůžeš do diskuze - aby věděli, že chceš a nemůůůžeš.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2019 14:19
- Nahlásit
xerxova
diky
maya
ahaa zkusim pohledat link...
snad vecer z pc se mi to podari. jonecne z hokny, vypomaham nahore na myk.puvodnim patre tak je to narocny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2019 12:22
- Nahlásit
v rámci dovolené jsme si užili krásné Jizerky. S prvním mrazíkem... houby ještě rostou, takže teď rychle vařím hříbkovou polívku a Pepa smaží palačinky... Asi 12 kiláčků
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2019 13:19
- Nahlásit
mraziky teda prisli brzo...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2019 18:51
- Nahlásit
Krasnej vikend a Ruzice vsem dekuje za prani.
Jojo, prituhuje, rano tu byly 3 stupence. Asi dneska uz zapnu vecir kotel.
Xerxová
takže teď rychle vařím hříbkovou polívku
Mnam. Jo - diky moc za recepis na tu brokolicovou poblifku! Tak snadny a taaak dobry, mackla jsem tam teda 1 strouzek cesneku. Mno a vcera sem ji sezrala kotel a dneska zbytek. Jsem myslela, ze vydrzi dyl.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2019 19:01
- Nahlásit
Fifi to jsem ráda, že chutnala... i když bez celerové natě... to není ono
Ráno se válely cáry mlhy nad přehradou, houbařů a sportovců bylo jen pár (a pes zcela vzorný), krásně křupala tráva pod nohama... hezky bylo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2019 19:30
- Nahlásit
Xerxová
i když bez celerové natě... to není o
Naopak! Urcite udelam nekdy dalsi velevarku.
Kotel zapnut, uz mi nejak mrzly nohy a nos. Akorat ty komari zas.any kousou furt, zmetkove.
Krasnej podzim je ted, slunecno, prijemno. I na posmourno se tesim. Petiprst behem dvou chladnych noci zacal nasazovat svou prekrasnou cervenou barvu, listi z orechaku zaclo padat ve velkym...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2019 20:45
- Nahlásit
zezlátnou bučiny - potřebují k tomu přemrznout a to se myslím v tyto dvě noci stalo. I u nás byl ráno šedivák - měli jsme bílou střechu a křupavý trávník. Na horách byl šedivák dlouho - i když se slůňo snažilo
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2019 17:53
- Nahlásit
pro Fifi - zahradní nábytek nee - máme dostatek
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2019 18:54
- Nahlásit
takže nejprve ty focené za humny...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2019 19:01
- Nahlásit
a teď ty z okruhu po cestách značených i neznačených kolem Josefodolské přehrady. A první námraza...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2019 21:48
- Nahlásit
Najtík řádí jak mlaďoch, i když už má šedivou tlamičku.
Já chtěla jít taky dneska do lesa a místo toho přišla návštěva, takže nic.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2019 07:06
- Nahlásit
my v lese býváme v době, kdy návštěvy spí
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2019 12:04
- Nahlásit
tak dneska byla hříbková procházka - našli jsme jich snad padesát - všechny maličké a zdravé... Už jede sušárna naplno... Psík po čase dostal trýýýýskacíííí zááááchvat - rozbalil to naplno, jak už od jara nee - až jsem měla strach, že se někde napíchne na větve nebo přerazí.
Ne že by jindy neběhal a neblbnul - ale dneska to bylo pravé nadšení šílence
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2019 12:22
- Nahlásit
Xerxová
ta prvni namrzla je uplne nadherna
a nepomrzli vam ty houby?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2019 22:09
- Nahlásit
cernej caj
tak ono v lese máš teplejc
my byli dneska taky, košík hub asi za hoďku a půl, krásný houby, nečervivý, ale většina babek, jen pár hřibů a klouzků
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 07:21
- Nahlásit
maya
jak sme byli ten minulej vikend tak sme.si rikali, ze jeste porostou byla.hromada mikrohub...
jinak party u nas v sobotu vysla.odbre jen to nadobi sem.jeste neumyla.a ferinka byla hodnej pejsek a nesezrala.jikomu pod dozorem.spekacek, ac sem.byla lehce nervozni kdyz se po ni valely deti ale v pohode
zdalo se mi, ze ve starym postroju (prala sem psi) jsou enjaky.zapichany "stebla" chtela.sem.to.darovat nejakymu utulku/azylu ale jak sem.to chtela vyndat, prislo mi, ze to snad je nejakej zarodek kdoviceho tak sem.to mrskla dopopelnice... i tak nam ji vyvazi 1xza 2 mesice a to ani ne plnou tak muzeme.mit jednou plnou i po mesici
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 07:36
- Nahlásit
Xerxová
To je zas parádní pokoukáníčko....super fotky
Jinak já se o víkendu kurýrovala z nějaké virózy, takže fousisko chodilo na procházky s "malou paničkou". Kdysi mi někdo ze zkušených výcvikářů řekl, že děti cca do 13 let psi neberou jako autoritu. Musím ale říct, že moje 9letá dcera to s fousiskem už docela umí a - světe div se - ono ji i docela poslouchá. Samozřejmě na volno ho ještě pustit nemůže, ale na tom vodítku už spolu fungujou dobře. Mám z toho radost, že když nemůžu já, že nemusí být Eda odkázán jen na zahradu, ale může s ním někdo jít.
cernej caj
a nepomrzli vam ty houby
Ono to prý zas tak nevadí, když ty houby přemrznou....nevím, někdo říká, že se už jíst nemají, někdo zas, že to je pověra....
Kdysi jsme byli jen tak na výletě v lesích a byl konec listopadu, už to bylo všechno ojíněné. A úplnou náhodou jsme narazili na hříbkové žně :-D Ani jeden nebyl červavý, všechny krásné, zdravé, žádná plíseň....Asi to bylo tím chladem. Taky jsme tenkrát nasušili...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 10:16
- Nahlásit
Fousisko
to je zajimavy s tema.houbama
doufam, ze ti je lip.a.je super zw dcerka.s.fousiskem takhke paradne funguji a muze te zastoupit
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 14:03
- Nahlásit
cernej caj
jj, díky, je to lepší, nebo teda ještě ráno bylo...Teď už se těším, až budu moci z práce vypadnout a dát si doma horký čaj a chvíli klidu
Ale s fousiskem už dnes půjdu já. Už se na to těším. Ale fakt jsem ráda, že mě dcera může zastoupit... Docela dlouho spolu "bojovali". Dcera se vztekala, že jí pes neposlouchá. Pes zas občas udělal nějakou "kravinu", kterou holka vyhodnotila jako "naschvál" vůči ní. No prostě až teď nějak oba dozráli do stavu, kdy pes je ochoten holku respektovat, protože ona konečně (aspoň v tom nejdůležitějším) pochopila, co po něm může chtít a co od něj může za to čekat. Teď z nich mám z obou radost, že jim to začíná klapat. Stálo mě to ale hodně trpělivosti a vysvětlování...někdy jsem si připadala fakt už jak ohraná deska, co furt dokola mele totéž a efekt z toho žádný..... Ulevilo se mi, že se konečně sehráli. Dcera říká Edovi "můj fousatej brácha". Už v první třídě řekla, když se navzájem představovali, že má "fousatýho bráchu" a někteří ze spolužáků se pak chlámali, když jsem jí přišla s Edou ke škole naproti, protože si mysleli, že má už o hodně staršího bratra a ne psa....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 14:55
- Nahlásit
Fousisko já jsem ráda, že Night taky s Trpajzlíky vychází perfektně. U nás je to komplikovanější o to, že po většinu času je "jedináček" - neb Trpajzlíci jsou Pražáci... Druhou komplikací je velikost - prostě osmdesát temperamentních kilo je hodně - i když naše druhačka už konečně dosáhla dvaceti kil
Ale bez dozoru bych je nemohla vypustit ani na chvilku. Tak sehraní nejsou.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 15:57
- Nahlásit
Xerxová
No to je samozřejmě rozdíl...80 kg dogy a 20 kg kníra
Ale někdy stačí i úplně malý pes na to, aby se ho bál velký pes nebo i dospělý chlap. Kámoška má trpasličího jezevčíka. Já s ním vycházím dobře. Jednak je na ženský a jednak já ho do kontaktu nenutím, přijde si když chce...a hlavně se ho nebojím. Ale kámošky přítele (2metrový chlap), který má doma pracovního goldena a kasá se, jak to se psy umí, už ten malej "jezevec" několikrát pokousal, protože chlap nerespektuje "jeho pravidla" Jak je malej, tak se dokáže prosadit.
No a náš Eda má třeba velký respekt (ne strach, ale fakt respekt) z asi dvoukilové špicí slečinky, která ho dokáže tak dořvat, že Eda jen vrtí ocáskem a dělá "já nic já muzikant" a neodvažuje se k jejímu zadku ani čuchnout.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 15:58
- Nahlásit
To jsem teda odbočila úplně jinam...no
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2019 22:13
- Nahlásit
No moji špicové všichni měli vždycky děti na háku, ale Loki i poslouchá osmiletou neteř, akorát to moc nefunguje, protože ona je fakt strašnej kafemlejnek a pusu nezavře a jak mu furt něco povídá a opakuje jeho jméno, tak on samo neví a už to asi ani nevnímá, říkám jí to furt, že se to nedělá, ale zatím je to marný, ale s nějakým dítětem, který dělá co má, by určitě fungoval skvěle
|