| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 11:23
- Nahlásit
krásný fotky... já se tady v práci vztekám - už dlouho jsem tak hezky na někoho neřvala...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 12:30
- Nahlásit
xerxova
uzila sis aspon tu vyjimecnou situaci?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 12:40
- Nahlásit
dámy, na traumaplant mám alergii, ta vyrážka po něm je ještě horší než ta šlacha )))) Dnes jdu k dochtoroj, udělá mi sono a uvidíme, co se s nohou bude dít. Jak sem začala běhat, abych stačila čokloj, tak sem zas skončila, a to se snažim zhubnout, abych prostě mohla s čoklem něco smysluplnýho dělat, jen samotná dieta bez pohybu neni úplně dostačující. Prvních 14 kilo zdolaných, teď ještě dalších deset a je to cajkoška
Jo a s karelem sme se vrhli aji do tančení s psíky, máme první taneční zkoušku, hele, úplnej Jirka Korn, to vám povim.
Co děláte užitečnýho?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 14:27
- Nahlásit
ehmmm - zastavili jsme se u maminky - má svátek. A kytku jsme co?? Kytku jsme zapomněli cestou koupit Nese to statečně - dostane ji dodatečně Prostě se mi dneska daří. I když jsem se v té práci vztekala zcela oprávněně - ale málokdy se nechám takhle vytočit a málokdo mě tak zná. O to víc se diví...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 16:57
- Nahlásit
Gerda
tak aspon ze uz to vis
wow gratuluju k takovymu paradnimu cislu! jinak teda ste husty, kolik toho zvladate. My nedelame uzitecnyho nic, ja se valim u stolu s kompem a pes se vali pod stolem s kompem
Xerxová
no porad lepsi nez zjistit, ze tu tvoji vyplatu mozna uvidis az po soudnim vymahani po treti strane
tak ale snad maminka kytku odpustila, hlavne ze ste se zastavili
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 17:43
- Nahlásit
Já se u ní zastavuju často - a ještě častěji si voláme takže to vzácná chvilka nebyla. Ale smála se hodně - a my taky... Jednou mi švagrová se švárou taky přijeli opřát (a dokonce ke kulatinám) s tím, že dárek zůstal u nich v předsíni. Nu což - dostala jsem ho o měsíc dýl, když jsme dojeli pouštět draky
Jsem zvědavá, jestli zaprší...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2019 17:45
- Nahlásit
Xerxová
myslela sem to tak, ze navsteva je proste dle me dulezitejsi, nez puget
znamej k 70 dostal soda stream a po slavnostnim rozbaleni se zjistilo ze v ty krabici nic neni nebo jen nejaky prislusenstvi bez lahve, ze svagr omylem koupil krabici od vystavenyho modelu
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2019 09:35
- Nahlásit
cernej caj
to je dobrý to s tou vyděšenou čubinkou, mravencem a pampeliškou...
Moje fousisko už letos lízalo packy od mravenčích kousnutí snad stokrát....Na chalupě máme přímo za barákem ve dřevníku obr mraveniště těch velkých lesních, co jsou chránění .....Hajzlíci jsou rozlezlí po celé zahradě a agresivní nejsou, ale jak se přiblížíme ke dřevníku na míň jak 2 m, okamžitě se z mírumilovných změní v armádu kousačů, v tu ránu jich má člověk plné boty a pes samozřejmě nohy.....Edan už si dává bacha, aby nechodil moc blízko, ale hysterie žádná naštěstí, nesnaží se je "sežrat".....Jen od těchto velkých to kousnutí fakt pálí a později svědí, takže jak vidím psa, že leží, soustředěně líže haxnu, už vždycky vím, že mravenec....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2019 10:30
- Nahlásit
fousisko
to teda musi byt radost s mravncema, to uz se asi jikdy neodstehuji...
mady je bojinek trochu, aj na lidi je hrozne opatrna, povaha fousata takova necekana celkem protitomu jaka byla ta kakosky predchozi cubinka a i ta mala...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2019 21:10 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Krasavej vikend!
Xerxová
Vzteklou ci nadavajici si te predstavit nedovedu. Musi to bejt pak srumec.
Jsem zvědavá, jestli zaprší...
Tady v podvecir kraticka preprska. Aspon neco.
Gerda
Gerdicko, ty se ztratis pred ocima, ne? Respekt a obdiv, takovejch kil dole! A navic zkousky tanecni, tybrdane, sikovny ste! Tak at slacha dostane rozum, necht dale cvalas v dal.
Co děláte užitečnýho?
Jsem se hluboce zamyslela. Asi pracuju, at posilim mir? Tridim, vynasim pavouky z domu, terminatoruju cokle, abych nemusela tolik zametat. A s usmevem mavam na vsechno/y nateklym prostrednickem v dlaze s vykloubenym poslednim claneckem jak Mr. Bean.
Jo a brablenci jsou fuj, zejmena zrzaty maly mrchy, ty schytal onehda Troldas do frnaku pri cmuchani a bylo z nej bolavy, pruhaty, nebohy klubitko, asi bolelo moc, moc, moc.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2019 09:40
- Nahlásit
v lese sucho - ale nějaká ta babka, klouzek či podhříbek se najít dají. 7 kiláčků ve stráních za humny se líbilo psisku i nám.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2019 20:24
- Nahlásit
dnešní lesík...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2019 12:32
- Nahlásit
tak dneska se houby vyrojily - hříbky, kozáci, lišky, klouzci, křemenáče, podhříbci, babky... prostě krásná směska. A k tomu dva litry borůvek a spokojené vyblbnuté psisko.
Jdu sušit houby a zadělám kynuté těsto na borůvkový koláč
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2019 22:19
- Nahlásit
Xerxová
u nás nic, viděla jsem asi 4 houby a všechny starý a plesnivý
bych teda už taky brala něco konečně najít
fotky pěkný, ten vodopádek, u nás v lese teda dost sucho
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 06:34
- Nahlásit
tady je taky v lese docela sucho - ale velký potoky z hor ještě tečou - to by byl průšvih, kdyby úplně vyschly
Za celou noc napršel 1 milimetr srážek... doufám, že ještě něco spadne
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 07:12
- Nahlásit
xerxova
naaadherny fotos!
ja vubec ted nestiham.posledni dobou internetit, furt ve skluzu, ale tak snad se to pomalu dorovna
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 08:20 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
však jsi stále někde na výletech - vidíš a fotíš spoustu krásných míst. To my se teď placatíme jen za humny. Neb sice jsme byli v Jizerkách dvě a půl hodiny v sobotu a tři a půl hodiny v neděli - ale autem k lesu je to jen 10 minut... Takže odpoledne máme volné jak na zahrádku, tak na ten internetík.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 08:40
- Nahlásit
Xerxová
super fotky, radost koukat! Nádherný pohled na takto majestátní zvíře v lese. To já s fousiskem na houby nemůžu. Když s ním jdu do lesa, musím mít oči na stopkách, plně se na něj soustředit, protože jen tak mi na povel funguje. Jak se mi myšlenky začnou někde toulat nebo oči jinde než na psovi, tak je průšvih (stopa, srnka, pes v čudu). No a hledat houby se psem na vodítku je vopruz...
Trochu závidím těm, co mají nelovící psy. Fousisko sice funguje i na volno, ale jak říkám, musím mít oči všude a plně být na psa naladěná, jinak je schopen a ochoten toho okamžitě zneužít, pokud ho něco zaujme jiného.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 12:29
- Nahlásit
Fifi
Jak jako s vykloubenym článkem???????? Cos dělalas ty ženo bláznivá?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 14:38
- Nahlásit
Fousisko s jeho dvěma předchůdci to byla ještě větší pohoda - však doga je rozumné plemeno... Night je větší oříšek, také mám raději oči na stopkách - ale od lidí, zvěře i psů ho odvolám. Kde je větší provoz, chodí na stopovačce. I když bych těch 80 kilíček rozhodně nezastavila - stačí mu to jako jistota, že ho "ochráním" a špagátek vůbec neřeší. On přeci jen občas strach nahání svojí velikostí - lidem i psům a tak proč se stresovat.
Ale na výletech mimo hlavní tahy si užívá svobody a je na něj spoleh
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2019 18:27
- Nahlásit
Gerda
Cos dělalas ty ženo bláznivá?
Strkala ho, kam nemam. Normalka ne, jsem si hrala s Ruzencem pretahovanou a prstik jsem vcas nevytahla, kdyz pesek plynule pokracoval v jeji tlame v trajektorii lapene koristi. A ona lape korist s vesmirnou kadenci...
Xerxová
Houby, houbicky, aspon, ze nekde rostou.
Fousisko
Trochu závidím těm, co mají nelovící psy. Fousisko sice funguje i na volno, ale jak říkám, musím mít oči všude a plně být na psa naladěná, jinak je schopen a ochoten toho okamžitě zneužít, pokud ho něco zaujme jiného.
Chapu, s teroskama jsem to v lese mela nemlich to samy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2019 11:48
- Nahlásit
videla.sem o vikendu cerny dogisko, vubec dva mesice zpatky to cernobily, letos je dogo sezona
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2019 12:13
- Nahlásit
čaj no vidíš - a to jich v posledních letech je míň. Nejvíc jich bylo v devadesátých letech. Pak se objevila nová velká a impozantní plemena a dogy nejsou tak populární. Dneska se chovají hlavně modré - drží se černé a hárlekýni a moji oblíbenci - žíhaňáci a žluťáci skoro vymizeli...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2019 13:07
- Nahlásit
Xerxová
My s mým fousiskem potkáváme na procházkách docela často pána, který má jednoho fakt obřího plavého dogo-kluka (shodou okolností se jmenuje Eda jako můj haf) a žíhanou fenku. No a když se tihle dva Edové potkají, tak je to vždycky obřad. Můj Eda je obvykle vůči velkým psům opatrný...prostě chová se stylem "nejsem sebevrah, s tímhle se měřit nebudu"...očuchat se a pokračovat dál. S tímhle "big Edou" si ale strašně sedli a je pokaždé vidět, že se vidí rádi. Nehrajou si, ale tak legračně kolem sebe tancujou, ale uvolnění, řeč těla jasně říká "kámoši".
Dogy jsou fakt unikáty. Obdivuji je, ale pořídit bych si ji nemohla. Nedokázala bych se smířit s tím, že jsou na světě často příliš krátce....
Jinak co se týče té jejich majestátní velikosti a případných obav lidí a psů, tak mně nějak v poslední době přijde, že se lidi obecně psů nějak víc bojí....Nebo aspoň já za poslední měsíc potkala takových strašpytlů nějak moc....Včera zrovna na prochajdě v lese s fousiskem....Vidím v dálce pána s dvěma kluky...tak 10 letými...Tak jsem si pro jistotu Edu přivolala a dala na vodítko. Při průchodu kolem té trojice jsem ho měla i u nohy. Jeden z těch kluků ale začal fňukat....slyšela jsem, jak pán říkal..."to nic, jen prošel pejsek kolem, nic nedělal, jen šel"...asi nějaké chudák dítě se špatnou zkušeností....
A takových podobných setkání, kdy kvůli fousisku lidi (i dospělí bez psů, bez dětí) radši přejdou na druhou stranu ulice mám víc...Přitom Eda si jde uvolněně, mrská ocáskem, čuchá, absolutně žádný náznak sebemenší agrese na kolemjdoucí....Snad to je tou fousatou hubou?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2019 15:55
- Nahlásit
dogounů se buď lidi hystericky bojí a nebo naopak se na ně nadšeně vrhají. Naštěstí všechny dosavadní (čtyři) dogy snášely výbuchy nadšení zcela v klidu... Takže i člověk visící jim na krku nebo náhle posazené batole za krkem je nerozhodilo... To spíš mě. Nechápu extrémy z jedné ani z druhé strany. Nejhorší byli Španělé - asi měli pocit, že když s dogou chodíme na veřejnosti, že je to vycpaná hračka zcela a úplně bezpečná. Byla - ale to nemohli na první pohled vědět...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 07:57
- Nahlásit
kdyz sem byla mala naproti pres ulici meli dogu a westicku. pak doga bara umrela tak nahradili vlkodavama
dneska.bude par fotek z vikendu. su na vypomoc na starym.patre s kolegou co sem ho zaucovala 2 roky zpet takze si to uzivam, muzem pokecat a zmena v praci. je to fajn
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 08:38
- Nahlásit
Xerxová
Tak moje fousisko bývá takto obskakováno v metru, když někam jedeme. Na ulici před ním (byť má pouhých 20 kg) lidi přechází na druhý chodník, ale v tom metru to bývá právě opačný extrém...Edan je hrozný šašek a mazel, takže pokud si mám v metru možnost sednout, tak on dřepne do pozice "zajíčka" a chce drbat na briše....Ještě se mi nestalo, že by, když tohle udělá, někdo nepřišel a nepodrbal ho. No a děcka se na něj vrhnou, to je jasné, ale on je v tomhle ohledu dostatečně "vycvičený" mou dcerou a jejími ještě o dost menšími sestřenkami, takže úplně v pohodě.
cernej caj
když jsme byly malé, moje kámoška z ulice měla taky vlkodavku. Obří čuba, ale naprostý dobrák, lidu a psomil. Já tehdy měla taky středního kníra (asi protože jsem s jedním vyrostla, proto je tak miluju). Chodívaly jsme společně venčit...Našeho Ferdu hrozně bavilo podbíhat Aziru pod břichem...byla tak veliká, že se nemusel vůbec ohnout...a to on byl ještě poněkud přerostlý "střeďák". Když ho porovnám na fotkách s Edanem, který má k.v. rovných 50 cm, tak Ferda mohl mít o dobrých 5 čísel víc...
No prostě vlkodavka byla fakt obr a o to větší sranda byla, že ta má kámoška byla vždy zas hrozně malá...I teď v dospělosti má nějakých 155 cm. Takže na nás s těmi psy býval fakt vtipný pohled.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 09:01
- Nahlásit
konečně máme zalito - po dlouhé době vydrželo pršet celé odpoledne a večer.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 09:17
- Nahlásit
me se lidi vzdycky vrhali na psy, s Dorinem to bylo fakt neco, ale podarilo se mi uhajit skore na nule
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2019 11:24
- Nahlásit
Xerxová
konečně máme zalito - po dlouhé době vydrželo pršet celé odpoledne a večer.
No super! Takže to má snad konečně radost i naše babi, je teď na chalupě, tak tam snad taky sprchlo. V "Práglu" lilo celou noc, takže já nebudu zalévat asi ani dneska....Už 3 dny jsem nezalévala, to snad ani není možný :-D
|