| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2019 13:47
- Nahlásit
osmdesát kilíček a zarážka skoro metr nad zemí (má oficiálně 89 cm v kohoutku - a to se zrovna při měření moc sebevědomě neprsil) je někdy fajn - o to se nedá přerazit - leda zarazit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2019 09:03
- Nahlásit
díky dovolené jsme byli ráno v lese - teď páník jede do práce a já jdu uklíííízet. Psisko odpadlo - radiátor hřeje na záda, k si to užívá. Zahájili jsme včera topnou sezónu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2019 11:00
- Nahlásit
xerxova
to uz u vas teda musi byt hodne chladno...
supwe, ze si uzivas dovcu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2019 11:12
- Nahlásit
no taky mame vecer uz v baraku trochu kosu, ale zatim se to da vydrzet a topit se mi nechce
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2019 13:59
- Nahlásit
my bychom to přežili (i když sedět u počítače v zimě nicmoc... a sedíme u nich dost času oba), ale nechceme, aby babička měla doma zimu. A tak jsme kotel nahodili... V ložnicích stejně máme radiátory vypnuté...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2019 17:52
- Nahlásit
Maya
ja zacnu topit, az to doma padne pod 18st, tak podle me mam jeste chvili cas, zatim mame doma 20, a uz treba na noc zaviram ventilacku, at zbytecne neutece vsechno nasosany teplo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2019 22:06
- Nahlásit
cernej caj
taky mám 20, na mě už je to kosa, musím teplý fusky, mikinu a teplou vestičku
ale tak můžu si když tak rozdělat v kamnech
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 07:49
- Nahlásit
ráno 7 stupňů - a to máme v plánu náš oblíbený podmáčený průsek - nikdy tam nikoho nepotkáme, psisko miluje mokrý mech pod tlapátky, rostou tam houby a stále ještě se dají sbírat obří borůvky... jen bojím se bojím, že mě budou pakt zábst mokré nohy... a suchou nohou projít nelze... do promáchaného mechu se boříme nad kotníky i když je sucho
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 10:57
- Nahlásit
tak jsme nakonec obešli jiný okruh - bylo krásně jasno a tak jsme obešli "vyhlídkový" okruh kolem Maliníku. Potkali jsme slečnu asi s amstafem (bylo to veliké na pita), já odvolala Nighta (byl kousek před námi navolno) a připla, ona si vzala psa k noze nakrátko (pes měl košík), my si vzali Nighta mezi sebe (je klidný a neřeší, pokud má z každé strany "podporu") a když jsme se míjeli... tak se slečna vznesla nad zem... pes přistál na Nightovi… naštěstí košík (i když gumák) držel. Slečně se podařila psa nakonec zvládnout - střídavě se omlouvala nám a nadávala psovi... Bylo mi jí líto - evidentně byla otřesená z toho, že neměla šanci psisko udržet...
Štve mě to kvůli Najtovi - moc psy nemusí, hodně jsme na tom popracovali... třeba i na té svatbě fungoval ve společnosti dvou cizích psů - i si hrál ... a teď tohle...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 17:53
- Nahlásit
xerxova
snad bude najtik ok s tema psama...
my dneska 11km a 5kg hub houbovej vikend proste
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 19:32
- Nahlásit
čaj u nás teď houby nerostou - ale to nám nevadí...
Fotky jsou z dneška (hlavně ta první je ukázková - Night vypadá jak dement ), jen poslední řádek je z vypečené středeční výpravy do Lužek
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 19:44
- Nahlásit
cernej caj
dneska 11km a 5kg hu
To se musely docela pronyst, ne?
Xerxová
Achjo, aspon, ze utocnik mel kosik. Najtik je slechtic, ten na to snad rychle zapomene. Ale je to naprd, kdyz se clovek snazi neco predelat a pak totok. Slecna asi doufala, ze nikoho nepotka.
Krasny fotos, Nocnik znam spis z druhy strany pohledu. Vypada takhle jako pekny, zalesneny mesto.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 19:49
- Nahlásit
slečna mi připadala velmi zodpovědná. Pes byl evidentně vychovaný, měl košík (i když jsme byli dost mimo civilizaci - na značené cestě mezi Webrovkou a Hašlerovou chatou), šel ukázněně u nohy... holt to neustál a vyjel (a hodně vyjel). Byla evidentně nešťastná - pes mi připadal mladý - ale nebavili jsme se, raději jsme s Nightem kráčeli dál. Brzo jsme ho pustili - a po zbytek výletu se choval zcela pohodově... Uvidíme, až budeme míjet nějakého psa...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2019 20:21
- Nahlásit
fifi
tak postupne se sbiralo a ja to nenosila kamoska rikala, ze bude pomala ze bude hledat... rikam, ze je.mi to.fuk, at si hleda kdyz k tomu nebude nutit me
http://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/70528 928_1233762486794756_1905977641240887296_n.jpg?_nc _cat=110&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_oc=AQm0WDoFxmX_uwblS Gb1HWZtoG7zPYR2YNMb0mGF2peF7SUcXqCZYVxgLrv-OJ_54_g &_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=bbfbf08bf7431d6d9cb5 27817271eae5&oe=5E086E69
http://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/70589 010_1233762536794751_131063242024812544_n.jpg?_nc_ cat=104&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_oc=AQnY0WsjeGhThMstVj 5uReA-u14BnGqc4EcFoqIhD6MGuYE5lX1SdapyHRZDPru2Oi8& _nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=df2041a7f0030e04cf8d5 12bc7b7b6eb&oe=5DF13E3D
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2019 09:39
- Nahlásit
dneska jen krátký lesní okruh - psisko si počmuchalo, my přinesli pár maličkých hříbků... a teď máme nástup do kuchyně - neb dorazí na oběd Trpajzlíci. Peče se králík a bude zelí a špenát a bramborové knedlíky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2019 10:19
- Nahlásit
mnam, kralik a zeli bych si dala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2019 10:25
- Nahlásit
bude nás jen sedm u stolu... to by porce navíc mohla vyjít Ale máš to poněkud z ruky.
Pepa má kolegu, který má doma velké hospodářství. A tak kupujeme vajíčka od slepiček, co se pasou celý den venku a králíky s láskou krmené (i zabité). A občas kačenu a máme slíbenou martinskou husu... Jen krůtu od něj nechci - takovou troubu namáme, neb chová mamuty...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2019 12:36
- Nahlásit
xerxova
tak to zni paradne, to je radost nakupovat
ja cestou domu na nakup nesla, chtela sem.udelat rychonakup ve zdrave vyzive cestou, abych neusela hodinu cekat a nic nemeli, vybrany... takze na dnes aji zitra nemam nic moc na jidlo ale nouzovy fazolovy testoviny to asi zmaknou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2019 16:29
- Nahlásit
par houbicek
https://mawenzi.cz/houbovej-vikend-13-15-9-2019/
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2019 20:06
- Nahlásit
čaj krásný fotky - je vidět, že ti houbaření jde báječně
Jsme šílenci - právě jsme předběžně bukovali pět různých ubytování na příští prázdniny - chceme jet s Trpajzlíky na první velkou desetidenní expedici (však už jim bude deset a skoro osm) a hledat vhodná ubytování pro čtyři lidi a dogu... Naštěstí všude jde bezplatná rezervace s možným zrušením až do června Takže se uvidí - ale hrubý nástřel je hotov... Už vím i kde je největší akvapark v Provence protože nejen památkami živ je Trpajzlík... a nějaká odměna za tu gotiku a krápníkové jeskyně musí taky být...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 08:04
- Nahlásit
to ses fakt silenec ale aspon to budes mit pekne v kldiku a pohode vse zarezervovane bez stresu kde slozit dogu a hlavy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 11:25
- Nahlásit
prestala nam.fungovat minulej tyden klimatizace... aneb v kanclu 25,5 ackoli venku tak 20... jeste ze nehrozi otepleni bychom tu chcipli
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 12:26
- Nahlásit
Xerxová
Uvidíme, až budeme míjet nějakého psa...
Naprosto chápu, jak to teď cítíte. Moje fousisko taky není rozhodně kámoš s každým samečkem, musím mít pořád oči všude a dobře ho číst. Jen tak se mi daří předcházet konfliktům. Už jsem si taky myslela, že fousisko "otupělo" na dostatečném počtu pozitivních zkušeností, už jsme se zkrátka "vychodili" a byli schopni potkat cizího samce, čuchnout a odejít bez vrkání atp. Ale pak mi to jednou naboural nějaký blbec s křížencem zlaťáka, který běžel se sluchátky v uších, psa na volno, ten vystřelil, skočil na Edu a začal ho rvát....Nemohla jsem tomu zabránit, neb na nás skočil ze zálohy, neviděli jsme ho ani jeden. Samozřejmě jsem toho "vořecha" hned dořvala, musela i mírně nakopnout a fousisko ubránila a současně mu zabránila se rvát. Pánečka toho psa jsem následně dořvala taky...konečně pakovi došlo, že má sundat ta sluchátka, nakonec se omluvil, ale než toho svého psa chytil, chvíli to trvalo. Naštěstí ten pes měl dost rozumu, aby se ke mně a vrčícímu fousisku znovu nepřibližoval....Byla jsem v tu chvíli tak nas*aná, že ten pes by musel být uplně blbej, kdyby to zkusil Nicméně od této zkušenosti musím být zase víc ve střehu, ale zároveň mnohem víc v klidu při kontaktu s jinými psy, neboť jen to, že se hodím do klidu já, funguje na to, aby zůstal v klidu i Eda. Někdy je to fakt makačka.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 13:15
- Nahlásit
to já si uvědomuju - že největší problém jsem já. Já se bojím, že nas...raných 80 kilo neudržím - nikdy to doopravdy nezkusil (kdyby chtěl, nemá šanci ho nikdo zadržet), ale já ho beru nakrátko a obcházím psy preventivně větším obloukem. I proto už delší dobu si ho bere na psí potkávačky Pepa - kluci jsou oba v klidu, já dělám jen doprovod... už to bylo hezky nacvičené... a uvidíme, jestli to budou i nadále klidně spolu zvládat. Já stále budu volit obchvaty a ústupy z cesty... Pak jsem v klidu a pes taky... Neb hodně psů útočí na dogu (zažila jsem i u předchozích) ze strachu - páníci se často diví...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 13:22
- Nahlásit
čaj ehm... ať žijí Švýcaři a booking… ubytování v Německu i tři ubytování ve Francii bez problémů. Jediné ve Švýcarsku - aby když uvidí deltu Rhony v Camarque (pssst - tam na bílé koně a černé kravky a růžové plameňáky chci jet hlavně jáááá - byla jsem tam jen dvakrát ) viděli i pramen Rhony vytékající z ledovce... je s potížema. První hezké (a docela levné) ubytování nám po úspěšné rezervaci emailem sdělilo, že ubytovává jen na celé týdny (ale v systému umožňují i jen jednu noc)… druhé (náhradní hůř umístěné) nám po úspěšné rezervaci sdělilo, že i když v systému nabízí platby kartou nás už nyní informují, že chtějí franky z ručky do ručky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 13:59
- Nahlásit
xerxova
tak super ze tak komunikuji a i res obtize se zadarilo bajit nahrafni a uz ted sw budu tesit na fotky asi
fousisko
nojo je to pech ty psi... treba slecny z xerxovy pripadu je i lito pac se evidentne snazila i predejit, ale takovy pripady jako napadnuti nevejane, majiteli u zadele... achjo...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 15:53
- Nahlásit
čaj než jsem rozluštila tvé "napadení nečekané" (doufám, že jsem luštila správně), tak mi to dalo zabrat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 19:01
- Nahlásit
cernej caj
Houby skvely, aspon na fotkach se pokocham.
Xerxová
Já stále budu volit obchvaty a ústupy z cesty... Pak jsem v klidu a pes taky...
Tak aspon mas svou strategii. Kremylek mel dogy rad, blbnul se dvema kamosema pomerne nerozbitne.
Jsme šílenci - právě jsme předběžně bukovali pět různých ubytování na příští prázdniny
To jste. Planovaci silenci.
Ruzici byly vcera/dneska dva roky. Zabicka cerna, stene veliky. Chtela jsem ji vyfotit, technika se rozhodla stavkovat, asi uz definitivne.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 20:38
- Nahlásit
Xerxová
ses sikovna lustitelka
Fifi
nojo, vetsina asi nejedlejch
prejeme ruzence hodne zdravi a dost energie panicku poradne zlobit ale zas ne moc, aby to panicka prezila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2019 20:54
- Nahlásit
Fifi holce rotvince přeji vše nej nej - já si její narozky pamatuju - neb je slavíme spolu... a dneska dopoledne se narodil i synek mojí kolegyně - maličký Jáchym
|