Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 11:38
- Nahlásit

já se ráda podělím - ale zatím nejsou zralé pro lidi - a oni to dokáží sklidit během chvilky těsně před "naší" zralostí. Takže otázka zní - zda sklidit alespoň něco - ale ne dozrálé... Asi nee - vyhraje zase zvířena...

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 15:08
- Nahlásit

cernejcaj
blby je ze veverka se obvykle s tebou nechce podelit a nahamouni si to sama
to si takhle jeden den reknes uz dozravaj, zejtra je sklidim a zejtra tam uz neni ani vorech

Maya
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 15:09
- Nahlásit

Xerxova
osobne teda me ty nedozraly nechutnaj a pochybuju ze by to utrzeny nejak vyrazne doslo, takze ja urcite bych to driv netrhala a pak je to holt kdo z koho

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 19:46
- Nahlásit

Xerxova Maya
jo az takhle vykonny jsou jo to bych necekala

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 20:17
- Nahlásit

Xerxová
Veverka na zahrade - to by Ruzici slehlo nebo by ohlodala vzteky stromy. Dobre, ze Najtik je dustojnej a neresi. A taky dobre, ze orechy nechas zvirectvu, si smaknou.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2019 20:40
- Nahlásit

ale já bych si taky chtěla šmáknout... vloni je ořešníci sklidili těsně před dozráním - nezůstal ani jeden. Jen občas na zemi, když jim vypadl ze zobáku... Fakt to mají zmáknuté.

Vedro, hnusno, dusno... ani venku jsme nebyli - zahrada stačí...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2019 12:37
- Nahlásit

Xerxová

my máme zase to samé na chalupě s rybízem....Letos se teda stihla nadělat šťáva i marmeláda, ale když tam i tak bylo pořád toho rybízu hodně, tak babi chtěla ještě udělat jednu dávku šťávy...Rozhodla se ráno, že na to půjde, ale už o hodinu později tam prý nebyla ani kulička...viděla jen mizet pryč slušné hejno "čehosi velkého asi jako kos"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2019 12:40
- Nahlásit

a ja mam celej strom visni a 3 stromy spendliku a ptaci se ofrnujou

nevite, co do zahrady na "parezy" cernyho bezu, aby se to nemnozily exponencialni rychlosti?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2019 12:57
- Nahlásit

kozu Ta je keřožravá

cernej caj
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2019 14:15
- Nahlásit

xerxova
ta ale zere spis listi nez ten parez ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2019 14:22
- Nahlásit

cernejcaj
roundapem nastrikat nebo potrit tim gelem jsi nezkousela?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2019 19:21
- Nahlásit

ve městě prý liják - u nás opět jen pár kapek. Ale bouřilo dlouho... a alespoň trochu se ochladilo. A z lesů se páří a je tam vlhko jak v tropech. Už se těším na slibovaných 13 stupňů příští týden

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2019 06:03
- Nahlásit

Maya
zkusim se po necem podivat, nemam s tim zkusenosti ani to neznam a zas nechci zabit vsw na zahrade

u nas ani kapka

Fousisko
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2019 10:26
- Nahlásit

cernej caj

potýkám se se stejným problémem stran toho bezu....roundup je svinstvo, to mi domů nesmí, ale popravdě si myslím, že jediná funkční pomoc by byla to všechno vykopat... ovšem v našem případě nepřichází v úvahu, neb bychom narušili plot se sousedama

Jinak v Praze taky ani kapka a ani bouřka..taky se těším na to příjemné ochlazení a ještě víc moje fousisko...Včera a předvčírem se fakt nedalo nic....Tak dostal aspoň velkou masitou vepřo-kost místo večeře, aby se zabavil.....makal na ní asi 3 hodiny v kuse, ale nezbyl z ní ani "drobeček"

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2019 12:39
- Nahlásit

já mám s velkými masitými kostmi trochu problém - doga má stisk, že je schopna porcovat i obří hovězí kosti na velké kusy - a polykat velké kusy kostí. Takže dávám relativně měkké klouby, které jdou hezky kousat - i tak hlídám a včas odebírám.
Já i kuře musím nastříhat na části rozumně malé - neb Night je schopen se dusit celým stehnem... kousat netřeba...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2019 14:17
- Nahlásit

fousisko
je ti boj s bezem a.mam.dojem.ze bez vyhrava

Fifi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2019 16:33
- Nahlásit

Xerxová
Už se těším na slibovaných 13 stupňů příští týden
Ja taky, zde 3. tropickej den a zadnej dest.

cernej caj
nevite, co do zahrady na "parezy" cernyho bezu, aby se to nemnozily exponencialni rychlosti?
Chemii nesnasim, taky bych roundup na zahradu nedala. Bud bez pravidelne smikat, prorezavatt, nebo parezy vykopat. Ja mam bezy dva a jsem za ne rada, kazdej kousek stinu dobrej, zjara si vcelky sosnou z kvetu a na podzim ptaci dobou bobule (a pak kadi cerny lejna na bily auto) .

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2019 16:35
- Nahlásit

tady včera jen tolik, aby vzrostla vlhkost... 0.9 mm srážek... JInak celý týden ani kapka. A dneska opět pařák...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2019 09:48
- Nahlásit

v šest jsem vstala, vytřela podlahu (už se mi včera nechtělo), pak jsem vykopala psa z postele (spal v noci blbě - páník výjimečně není doma a tak psík teskně pískal na každé v noci jedoucí auto po naší zadní silničce) - vyhnala ho ven dokud bylo snesitelně... a od té doby sedím u vzdáleného přístupu do školního systému... a systémuju a systémuju až se ze mě kouří.

Teď jsem si uvařila kafe...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2019 07:03 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Protože je vedro děsný, vyrazili jsme na lesní procházku včera až v devět večer - cesta lesem po kamenné cestičce potřebovala světlo maličké baterky... ale výhled z lomu na svítící město byl úžasný. Jen ta blbá srna mě vyděsila (Night naštěstí neřešil). Jo a jednu babku jsme našli uprostřed cesty... Takže i v úplné tmě jde houbařit
Snad se dneska konečně ochladí a já doufám, že i nějaká ta kapka spadne

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2019 16:17
- Nahlásit

Uf, huf, temer 33 stupencu. Varim se ja, varej se psi, zavaruje se i notasek. Sileny. A pak prijde naky velky badabum, se obavam.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2019 17:20
- Nahlásit

podle radaru tudy prošel velký déšť... ve skutečnosti pár kapek - ani ze střechy do okapu nic nespalo... Ale už je "jen" 24 stupňů... Doufám, že druhá vlna radarového deště už fakt spadne...

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2019 21:52
- Nahlásit

u nás leje asi od 3, přešly asi 3 bouřky a průtrž, takže mi teda rozhodně máme zalito, ale teplo je furt, tak nevím, na zítra hlásej jen 19, to zas nebudu ráno vědět, jak se oblíknout když teď je venku 18

Fifi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2019 21:58
- Nahlásit

Maya
Zavist. Tu ani kapka. A uz to ani nevypada, ze by neco melo prijit. Se holt voblec nejak, at si pripadne neco muzes svliknout.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2019 08:38
- Nahlásit

prselo az do rana
jako je divny ze i u Xerxovejch nic, jsem se divala na radar vcera kdyz se zacalo zatahovat a sel fakt od zapadu souvislej pas pres celou republiku

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2019 09:57
- Nahlásit

ja lezela celej vikend u birmice a opravdu lezela - sedela v kresilku na zahrade, bylo desne.

u nas ani kapka.

Fifi
i s prorezem to zacina bejt s tim bezem sileny vyrezali sme ho teda komplet...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2019 11:29
- Nahlásit

Tak u nás v sobotu naprosto hnusný vedro, fousisko "mrtvý" doma rozpláclý na dlažbě, včera dopol. ještě hnus, ale odpoledne buřina jako blázen a třískalo to všude kolem nás snad až do 8 večer...Slejvák parádní....Udělala jsem několik snah pustit fousisko ven, ať se jde aspoň vyčurat, ale on je na sebe chlapeček cíťa...přece nepoleze do toho lijáku....že je bouřka neřeší, ale to, že by se namočil, když zrovna nechce...to byl problém....Tak radši držel celé odpoledne nečurat....A ven se uráčil až po té osmé večer.... Když už tam byl docela dlouho a zase začínalo pršet, šla jsem pro něj a co jsem nenašla! Fousisko sedělo uprostřed dlažby před garáží a náruživě očuchávalo velikou ropuchu, která se chudák strachy nadouvala k prasknutí a zastrašovala...Fousisko na vetřelce obvykle řve (ježek, kočky apod.), a ropucha ho strašně zajímala, ale byl potichu a opatrný....nesnažil se jí brát do huby. Tak jsem ho poslala domů a doufala, že ropucha někam odejde, až si naloví ty svinky kolem baráku... Asi o půlnoci fousisko potřebovalo nutně ven, takže jsem s ním pro jistotu šla...No a ropucha samozřejmě neodešla...tedy jen se přesunula do záhonu s kytkama. Fousisko jí opět "nahlásilo" náruživým očucháváním, ale zase byl potichu. Tak já teď abych večer všude za tím psem chodila a hlídala, aby náhodou někde nebyla zas ropucha. Náš "soukromý zahradní" ježek (co ho fousisko tak nenávidělo) nám umřel (musel být fakt starý), takže teď máme aspoň ropuchu....

Myslíte, že ti psi ví, že je to jedovatý, že to není kořist vhodná k ulovení?

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2019 12:26
- Nahlásit

Fousisko
na to bych nespolehala, osobne bych ji asi odnesla bydlet jinam

Xerxová
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2019 13:40
- Nahlásit

Night ropuchy (máme dvě) neřeší. Naštěstí. U nás včera pár kapek (ani z okapů nezačalo kapat), ale dneska dopoledne hezky jemně poprchávalo. Ale nic moc - z půlky střechy napršela půlka vany...

Je to hodně lokální - třeba na druhé straně města byla včera bouřka s lijavcem... a napršelo hodně. U nás doma naposled pořádně pršelo před měsícem - jinak asi třikrát maličko...

Teď jsme byli chvilku v lese - pes nadšen - byla zima a mokro... A můžu jít v klídku pracovat na "druhou domácí směnu"

Fousisko
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2019 15:40
- Nahlásit

Maya, Xerxová

Právě, že mě překvapilo, že jak jinak všechny ostatní vetřelce na zahradě (teda kromě ptáků, ty neřeší), vždycky ořve a snaží se likvidovat, tak tu ropuchu jenom "oznamoval" a to ještě potichu....Moje, jinak často až nehezky uřvaný, fousisko si prostě sedlo před ropuchu a odmítalo odejít...občas k ní čuchlo.... Říkám si, že to asi cítí, že tohle by fakt nebylo dobrý pokoušet....ale nevím. Náš první knírač ropuchy vyštěkával, ale do huby je taky nebral. Na chalupě jich máme několik a i tam už se s nimi setkal, ale to se choval úplně jinak...čuchal a lítal kolem ropuchy dokolečka a občas projevil snahu jí "nafackovat" packou. Samozřejmě jsem to zatrhla vždycky včas. Ropuchy, jakož i jiné žáby a ještěrky, jsou u nás hájené. Máme je rádi. Myši nechávám Edovi bez milosti vraždit, ale je naučený je hned odevzdat, takže pochvala a tím to končí. Když náhodou něco chytí, když nejsme doma, tak se tím přijde pochlubit hned po našem příchodu a čeká na tu pochvalu. Takže co se týče myší nemám u něj takový strach z otravy...nežere to.
Taky mám cukání tu ropuchu někam odnést, ale na druhou stranu....likviduje nám kolem baráku hmyzáky, kterých by jinak bylo moc a taky slimáka už jsem dlouho neviděla....

<< 1 ... 531 . 532 . 533 . 534 . 535 . 536 . 537 . 538 . 539 . 540 . 541 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání