| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2019 20:50
- Nahlásit
nejdřív nepsí...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2019 20:52
- Nahlásit
a teď psí z tohoto týdne... od krásného podzimu, přes zimu zase k podzimu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2019 16:06
- Nahlásit
xerxova
ty nepsi sou teda naaaadherny prenadherny! a psi sou taky jako vzdycky paradni
tady na mikinu, teplo... i kdyz zacina fucet, jela sem.do brna koupit slehacku a dort muzi a tesne mi ujel bus takze hodina na zvobarce a uz to teplo zacina vypadat uplne jinak
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2019 18:24
- Nahlásit
Xerxová
Najt je proste furt stenatko litaci.
A dneska jsem nestihala, tak sorac. 2x po ceste rozkopano a semafory a jedna malinka objizdka - no mam dost.
cernej caj
Takze si nak hodne vymrzla? To fakt nepotrebujes...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2019 18:33
- Nahlásit
Fifi klíííd, hlavně že jsi v pořádku doma. Ono to někdy vyjde... Musí - naštěstí jsem nepekla, říkala jsem si, že oříšky, sušené ovoce a případně zmrzlinka by ti ke kafi stačila To jediné by mě štvalo, kdyby bylo napečeno - neb to pak sežeru sama... neb se na rozdíl od Pepy neovládám...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2019 18:37
- Nahlásit
jinak všechny lítací akce si psisko začíná samo. Jasně, občas když se rozjede, tak mu sekunduju hadrem, klackem, piškotem - ale vždy iniciativa je jeho. Spíš už ho trošku krotím... a vysvětluju mu, že není štěnítko… Marně...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2019 18:56
- Nahlásit
Xerxová
No jeste, zes nepekla a ja se nestavila - nejsem vdecnej pozirac pecenych dobrot.
Nekdy to urcite vyjde, jak bude dyl svetlo, protoze ja a rizeni po tme nejde moc dohromady, nesnasim to, dneska to bylo tak tak.
Najtika nekrot, jen at mustang radi a lita.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 17 Lis 2019 19:33
- Nahlásit
když on si vybírá ta nejnevhodnější místa - kamenná pole, hluboké listí, les plný polomů a větví, a nebo se točí na hraně skalních vyhlídek... Ale je fakt, že je na tento terén zvyklý od mládí a tváří se, že ví, co dělá... Na cestě, která je rovná a široká ho trýýýskááánííí chytá výjimečně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 08:15
- Nahlásit
nevite nekdo jak se dozvim adresu kam mam poslat vydrazenou vec z aukce? posle ji nekdo mailem?
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 10:36
- Nahlásit
Xerxová
To jsou zase fotečky pro potěchu oka i duše. Díky - nádhera! Najtík s tím "modrým cosi" (co to je? Čepice trpaslíka? ) je úplně boží. Je kouzelný a je úžasné, jak je čilý.
Co se týče krmítek, tak pro ty velké ptakouny mám různé kryté mističky na vyvýšených místech po zahradě, takže i ti si u nás přijdou na své.
Fifi
Tu knížku, cos mi dávala link mám doma, já ji četla a řídím se jí. Kámošce ji dám přečíst, ona poučitelná je, ale nad tím jejím chlapem já asi lámu hůl...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 12:01
- Nahlásit
maya
to by snad nekdo.mel dat vedet...
fifi
tak oblikla sem se, ale uz proste sou to velky skoky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 12:15
- Nahlásit
Maya - na Hadech - pokud tam nejsi, tak přes Renatu
Fousisko - to je hadr na psí hubu. Jeho hadr
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 12:21
- Nahlásit
Xerxová
Tak to je dobrý...Já taky fousisku nosím na výlety hadr na utírání huby, aby nelezl pak třeba do auta s mokrýma fousama nebo čímkoli jiným, ale on si ho teda sám nenosí.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 12:25
- Nahlásit
Lidičky, četli jste tohle?? To by mě zajímalo, jak vypadá a jak se chová sjetej divočák...
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/divocaci-v-l ese-objevili-kokain-rozhazeli-ho-a-vysnupali-40303 920?dop-ab-variant=100&seq-no=6&source=hp
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 13:00
- Nahlásit
lepsi nez cvicenej pes evidentne
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 15:05
- Nahlásit
my bez hadru ani krok - a jak je vidět (náhodný výběr z týdeníčků - fotek s hadry máme stovky ) je to oblíbený doplněk psích hrátek v lese i v civilizaci
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 18:36
- Nahlásit
Xerxová
Na vystavach jsem vzdy bezpecne rozlisila vystavovatele dogy, i kdyz treba nemeli zrovna voditko v ruce - poznavaci znameni? Rucnik/plina/hadr za pasem.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 18:50 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
Fifi ještě o trochu hůř na tom jsou vystavovatelé chlupatých obrů - fundláků, leonů, bernardýnů... neb my na výstavách jen otřeme flusy... oni ještě sundávají bryndáky a nebo fénují proslintané hrudníky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2019 19:06
- Nahlásit
tak to teda ziram, ze takovahle vystavni preduprava...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 07:33
- Nahlásit
Xerxová
tak to jsou fakt boží momentky Jinak s výstavami...říkám si, že mít fousatého je ještě dobrý...ti neslintají, ale fousy se samozřejmě musí učesat, aby vypadaly dobře...Ale bernardýny ze slintákem...no to musí být pohled
Jinak všem přeji krásné ráno
Fousisko si ho dneska obzvlášť užil...Přivezli mu papání a sám si ho rozbalil. Nemohla jsem se dostat do krabice přes ty lepenky, tak mi hned začal pomáhat. Společnými silami jsme se probojovali do krabice, já šla uložit maso do mrazáku a než jsem se vrátila, Edánek měl krabici na kousíčky rozcupovanou po celé předsíni Samozřejmě jsem s tím počítala...Kdybyste viděli tu psí čirou radost z ničení ...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 13:35
- Nahlásit
Fousisko
ja bych teda fakt takhle pocintanyho psa ani nemohla mit... holky vi, ze kulky na psu cudne zakryte chlupama, a slinty leda na cizim psovi
edanek musel mit desnou radost ja mam ode dneska neschopenku (uz 14dni zeru atb a zadny zlepsi) a jeste je na tyden mam, tak sem ferince dala do kongu dobroty od fifijove a ony tak vonely ze se pokusila ten kong taky rozsapat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 15:01
- Nahlásit
a to je dobře, že na chvilku vypneš a pokusíš se organismus podpořit spaním, klídkem, čtením, filmy... Však tvoje imunita zaslouží podporu
Já teď dofuněla pěšky domů - spěchala jsem, neb má pošta doručit čtvrtý díl velké knížky o Jizerkách...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 16:04 - Změnil/a: Fousisko
- Nahlásit
cernej caj
Držíme palečky a tlapky k brzkému uzdravení. Ferinka má určo radost, že má paničku doma.
Jojo, kongy jsou dobrý. Fousisko taky jeden má, ale pokud do toho dostane něco sypkého, tak to má hned venku, pokud mu tam narvu něco dobrého "mazlavého", dokáže s tím nadělat děsný bordel. Ven mu to ale dát nemůžu, protože on by to chlapec zahrabal.
Takže na zaměstnání hlavy máme takový váleček s dírkami...jak to kutálí čumákem, vypadávají z toho nedrobivé a nemazlavé dobroty a fousisko se zabaví. Akorát, že ten váleček měl zpočátku tendenci spíš kousat, takže hned zkraje utrpěl dost vážné šrámy...Pak ale pes přišel na to, že úspěšnost dostat to z toho kousáním, je dost malá, tak to začal (ukázala jsem mu to) taky koulet. Akorát teda do toho hracího procesu nesmí přijít zrovna páneček domů a nezařvat: "hergot fousisko, co se to tady zase válí za bordel" , čímž však nenadává psovi, ale mně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 16:42
- Nahlásit
Fousisko
no musim ferinku taky hlidat, aby to nezacala hlodat, ale valela ona si to dycky odnese na postel a tam to zacne zrat
Xerxová
tak to musi byt super knizka, historie a tak?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 19:06 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
každý díl má tři kila Fotek a informací a dat... První je "O mapách, kamení a vodě", druhý je "O rašeliništích, květeně a zvířeně", třetí "O lesích, dřevě a ochraně přírody" a teď vyšel " O historii a umění do roku 1813"
Další dva díly vyjdou časem - je to tak jeden díl za dva tři roky. Nejde to číst jako "román" - jsou to fakta - včetně polské strany hor.
Když třeba voda - tak všechny potoky, průtoky, max. stavy, povodně, vodopády, regulace, rybníky, přehrady... ale taky úhrny srážek, sněhové kalamity... prostě spousta informací o horách, kde známe skoro každou cestu...
snad vyjde odkaz - jsou tam i ukázková pdf...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 19:48
- Nahlásit
Xerxová
tak to zni fakt zajimave, jasne ze clovek spis nahlizi a pocte tu neco, tam neco jinyho...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2019 22:01
- Nahlásit
Xerxová
tak to si určitě počtete
já dostanu k vánocům tohle, taky se těším
https://www.kosmas.cz/knihy/228007/stare-cesty-v-k rajine-strednich-cech/#pos=0
jsem jí viděla, je to taky velká bichle
Fousisko
Loki recykloval krabice jako mlaďoch, teď už na to kašle a klidně mu můžu nechat krabici pod nosem a nic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2019 08:00
- Nahlásit
Maya
feri to taky bavilo hlavne zamlada, ted uz ani ne, ale je to asi pes od psa...
jinak zacala desne pit a asi 100x v noci curat... tak doufam, ze s ni muz pojede k veterinari, ale nebude ted dva dny doma a vpatek ma asi hrani
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2019 08:38
- Nahlásit
jo a taky ma dneska kulatiny 20.11.2009 se narodilo to nase ocekavany stekanatko
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2019 09:12
- Nahlásit
Maya
Náš první kňour miloval škubání čehokoli, co směl, až do stáří. Ono to bude pes od psa... Edovi jsou 4, furt ho to baví, tak uvidíme. Ale dokud ho to baví, tak mu to občas dopřeju...Je to super, koukat, jak ho to baví ničit :-D
cernej caj
Ferrince přejeme k narozeninám teď hlavně to zdravíčko. Ať to není nic vážného a je fit, holka chlupatá .
|