Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 18:02
- Nahlásit

Xerxová
tak sem precetla tu lednici a je to bozi a krasny fotky, pocasi vyslo fakt skvele a tu kolonadu sem snad ani nikdy nevidela

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 19:07
- Nahlásit

od ní jsou krásné cesty za hranice - jsou tam i stezky pro chůzi bosky... Jen holt na konci října - v mrholení a osmi stupních to bylo jen na nakouknutí a hurá zpátky na vyhřívaná sedadla v autě

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 19:37
- Nahlásit

Xerxová
o te stezce jsem cetla, ale presne ani nevim, kde to tam je... nojo, on ten rijen ac teplej a slunecnej uz je proste takovej studenej

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 19:50 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Fousisko
Muze radit bezdetna psomilka?

Pro zacatek jedno video, jestli kamaradka vladne trochu aj, at se mrkne. Jde sice o 3 psiska, ale reseni pro vrceni na mladyho a kousani do pritele by se tam naslo zhruba od 4. minuty. Ne se vsim s Victorii souhlasim, ale pomerne elegantni vybrusleni z dany situace, zklidneni na vsech stranach a bez nejakych tezkych "mantinelu". Edit - a samozrejme postup ve videu upravit umerne chovani jezevce, vymyslet, domyslet neco jinyho, jen inspirace.
https://www.youtube.com/watch?v=pfkNMeQLLtg

Dle tvyho popisu jozevcik nezni zrovna vyrovnane, asi ma stresu a nervu az az. Jak psala Xerxova, at si urci svy pravidla panicka, mensi panicek a pritel a ty si zavedou. Kdyz babicka nechce poradit, at si to dela po svym, pes neni blbej a rychle pochopi, co a jak. Ono nastavovat mantinely je potreba, ale s citem, aby pes nebyl ve vetsi nejistote a depce, agresi ci negaci.
Zda se, ze ty na to mas spravnej nazor a navic je znas, tak zkus nadhodit neco timhle smerem, viz video. Plus samoze jozefcici jsou sice tutankove mazlivi, ale potrebujou i radny vybiti venku - hrabani ideal, smejdeni v zajimavym terenu a tak, hlavu klidne zamestnat psovi i v pidibyte nejakyma hlavolama, kutanim hracek/pamlsku z "nory", tedy krabice atd. Unavenej pes pak ubere na intenzite celkove. No, jen tip, drzim palce!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 20:17
- Nahlásit

Fifi vybití energie je moc dobrá připomínka - vůbec mi to nedošlo - mladý jezevec na procházkách s babičkou (bez možnosti vyřádění s jinými psisky) asi moc energie nevydá.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 20:22
- Nahlásit

jinak máme dneska za sebou první zimní lesní procházku - a musíme se všichni naučit, že to zase klouže Mokrý sníh, hodně mokrý... Zatím stále padá - ale díky předpovědi se brzy v bahýnko promění

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 20:43
- Nahlásit

Xerxová
Se mate, aspon mokrej snih. Tu chcije a chcije a bahynko porad.
Kam jedete o vikendu vyletit? Ja budu v so nebo v ne asi v Nocniku na otocku, ze bysme se nak protnuli na chvilicku? Ale priznam, ze jezdit pres celej Nocnik se mi nechce, leda byste treba nekde pod Jestedem vencili nahodou. Kdyztak pak brnk nebo pisni v emila.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 21:13
- Nahlásit

v sobotu je u nás švagrovka, v neděli jsme sami. Zítra brnknu (pokud udržím myšlenku )

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 21:25
- Nahlásit

Fajn, ja se v patek kdyztak pripomenu, sama este nevim, zda pojedu so ci ne.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2019 22:00
- Nahlásit

Fousisko
Fifi poradila, jinak ještě dodám, že kdysi jsem poradila známejm, co mě zase někdo řekl a osvědčilo se na soužití s dětma hlavně malýma, koupit klec, psa naučit, že to je jeho útočiště, otevřená samo a děti naučit, že klec, prázdná i se psem, je tabu
takže když má pes dětí už plný zuby, zaleze si do klece a má klid
a děti líp pochopí, že klec neee, což u volně loženýho psa je těžký

Fousisko
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 09:08
- Nahlásit

MayaFifiXerxová

Děvčata, všem Vám moc děkuji za tipy. Odkaz na video kámošce přepošlu určitě. Pokud se týče babičky. Je fakt, že pokud je pes s ní, tak prostě nervák je. Je-li s kámoškou, chová se úplně jinak. V její přítomnosti je mnohem méně nervózní a méně se také bojí. Cítí z ní klid (ona je klidný člověk, neagresivní, vše se snaží řešit po dobrém a bez nervů). A jasně - příteli bude muset ty hranice vůči psovi striktně nastavit ona. On to je typ chlapa, co si myslí, že psům rozumí, neb má doma canisterapeutického psa. Ovšem já sama jsem se přesvědčila i u Eďana, že mu často nedochází ani ty základy - kdy např. Eda dával najevo, že hra, kterou se s ním on rozhodl hrát, už mu není příjemná, on v ní přesto pokračoval. Já mu říkala "hele, už ho nech, nechceš být rafnut, že ne?" Odbyl mě tehdy, že ať se nebojím a chtěl dál pokračovat. No utnula jsem to razantně já, že jsem prostě mezi ně vlezla a říkám "a dost - oba dva!" Eda poslechl hned a rád se "zdekoval" kousek stranou, zatímco kámošky přítel koukal jak puk. Bohužel, kámoška se takhle razantně prosazovat moc neumí, furt jí říkám, že pokaždé nemůže být s každým zadobře a někdy si taky musí umět dupnout a ne si furt nechat "dělat na hlavu".
Nápad s klecí je dobrý, sama jsem ji dlouho používala. Ale ke kámošce do bytu se už by jí asi nebylo kam dát....Furt by se musela totiž stěhovat podle toho, kde by zrovna bylo vhodné místo...To podle mě taky není úplně dobrý...No a než by na ní psa naučili, bylo by to asi fakt na dost dlouho. Na něj se musí opatrně a fakt s citem...Je to na jednu stranu paličák, na druhou vnitřní rozervanec, co neví "čí je"...Někdo jste to tu hezky naťuknul, že se to nesmí hned přehnat s těma změnama, aby se pes ještě víc nebloknul....
Každopádně se budu snažit kámošce s jezevcem pomoci minimálně radou, ale myslím, že domluvíme i nějaký praktický trénink. Ono jde asi nejvíc o to, že se ona nesmí bát prosadit svůj názor. Ona se mnou souhlasí, že to není v pořádku, co pes dělá, ale bojí se změn....(co a jak bude a tak...).
Je jasné, že začít musí u sebe, no...
Každopádně ještě jednou všem díky.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 13:07
- Nahlásit

fousisko
zkusim.vlozit foktu jak sme to vyresili my

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 14:13
- Nahlásit

http://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/p960 x960/19264445_748631431974533_8828807222179588998_ o.jpg?_nc_cat=105&efg=eyJpIjoiYiJ9&_nc_oc=AQkHt604 hE1OxRBzd0DMCX0aGlejLdLer0GOE-RS5tWh6gqi2T8wVv_K-a 4rwN32zBo&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=13b9f62e332 0a0b9446a3eb69394474a&oe=5E4D252C

Xerxová
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 15:16
- Nahlásit

moje známá postavila Hanýšce (kříženka jezevčíka - velká kamarádka našeho Xerxe) úkrytovou "noru" pod jídelní lavicí, když ke stárnoucí fence přibyli v krátkém čase dva malí dvounožci... Do úzkého tunelu zakončeného prostorným pelíškem se děti nedostali a psisko mělo svůj klidový prostor. Lavicí se nehýbalo a nikomu to nepřekáželo. Myslím, že azyl pro jezevčíka nemusí být obří - a i do maličkého bytu lze vkomponovat (viz. čajda)

Fousisko
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 15:18
- Nahlásit

cernej caj

no to je super nápad...možná, že něco takového by šlo realizovat i u kámošky....ani by to nemusela být klec, ale klidně ten zapínatelný box na zip, jako je v tom videu...on je jezevec vcelku malý...měl to být ten trpasličí, ale trochu se odtrpaslíkoval (bezpapírák merle), takže je velikostí tak asi jako normální jezevec- fenka.

Fousisko
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 15:30
- Nahlásit

Xerxová

taky super tip. Kámošce rady předám. On ten její "jéza" podle mě taky radši využije možnost se někam zdekovat, než zaútočit. Ono povrkávat, když se mu něco nelíbí, je jedna věc, ale pokousat druhá...tuhle možnost, on zatím, co vím, použil vždy jen ze strachu, když neviděl jiné východisko (nebyla z jeho pohledu dostatečná možnost úniku).

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 18:28
- Nahlásit

Fousisko
doufam, ze kamaradka s tipy nejakou moznost najde, nakopne ji to spravnym smerem.

treba pod vyssi televizni stolecek kennelku, nebo "obetovat" nocni stolek a vyresit treba polickou nad domeckem.na knihy/bryle/mobil...

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2019 19:48
- Nahlásit

Fousisko
Eda dával najevo, že hra, kterou se s ním on rozhodl hrát, už mu není příjemná, on v ní přesto pokračoval. Já mu říkala "hele, už ho nech, nechceš být rafnut, že ne?" Odbyl mě tehdy, že ať se nebojím a chtěl dál pokračovat.
No, a to knour vydrzi asi vic nez nervni jezevec. Se potom nedivim, ze byl 2x pokousanej. To by panovi mela kamoska vysvetlit. Klidne i mu nechat precist Konejšivé signály, pokud by si trval na svym pristupu.
Schovavaci nora, kennelka, kukan je zaklad, klidny a bezpecny misto. Znama mela vyrezany dvirka od nejspodnejsi policky v chodbe a do nich v drazkach zasupovaci drateny dvirka (neco jak kralici ) a fena malyho knoura si tam rada chodivala zalezt do kutlochu pri rumrajchu nebo ohnostrojich, kterych se bala.
Ses moc hodna, ze se radis pro kamosku a spolecne urcite neco date dohromady.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 08:42
- Nahlásit

foukáááá, ba co víc - fučíííííí - na kopcích je ještě bílo, v podhůří už to slezlo. Mám dovolenou - to se to uklízí, když se nedá být venku - neb Nightovi vlajou ušiska

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 08:55
- Nahlásit

u nas taky ficelo a docela teda fakt ledovy vichr
prijedu do Prahy a tady ani vanecek

Fousisko
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 09:32
- Nahlásit

Fifi

Jojo, kňour, aspoň ten můj, vydrží fakt hodně, ale nesnáší být omezován.....kámošky přítel ho furt tlačil na zem a on už to jako hru nebral. Víš, já mám pocit, že v tomhle je kámošky přítel dost natvrdlej. On se kasá, jak psům rozumí, ale pak klidně udělá takovouhle blbinu. Kámoška strašně nerada jde do konfliktů, ale já jí furt říkám, že po dobrém to vždycky nejde, že bude muset i chlapa srovnat do latě...Prostě si nemůže dovolit k vlastně cizímu psovi to, co k vlastnímu. On bude pro jezevčíka vždy jen přivandrovalcem, milovat ho nikdy nebude (o tom jsem skálopevně přesvědčená, jak toho psíka znám), takže jde vlastně jen o to, aby byl vůbec schopen akceptovat jeho přítomnost, aniž by se ho bál a vyjížděl po něm. A na tom musí zapracovat hlavně kámoška...teda zpracovat přítele....já vím...

Fousisko
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 09:34
- Nahlásit

Xerxová

Ty se máš, že máš čas na úklid. Mě to čeká po práci, tj. až po 16. hodině... vytřít celý barák, převlíknout peřiny....o víkendu už bych to nestihla....Máme rodinné akce... Dovča by mi taky bodla

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 11:18
- Nahlásit

Fousisko zlatá akademická půda Ale zase příští sobotu bude den otevřených dveří... a za 14 dní v sobotu dálkaři... Uletěla mí stříška od krmítka... bude muset páník vzít kladívko a opravit to. Neb mně se nechce

Fousisko
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 13:50
- Nahlásit

Xerxová

My máme krmítka už druhým rokem vyřešená tak, že jde vlastně o jakési plastové kelímky se stříškou, které mají ve dnu dírky, pod tím dnem je našroubené "bidýlko", sýkorky a jiní drobnější ptáčci si sednou na to, vyzobnou semínko a letí pryč... Pak máme ještě takové stříšky, v nichž jsou zavěšené lojové koule. No a pro ty větší ptáky máme ještě po stromech půlky kokosového ořechu a v nich oříšky či slunečnici. Po zkušenostech z předchozích let už ale kupujeme prakticky jen slunečnici, protože ptáci jsou "zmlsaní" a chtějí jen to....Ona je asi nejvýživnější na tu zimu, no.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 20:05
- Nahlásit

plast nemusím - a navíc musím mít krmítka, kam se vejdou sojky, straky, šedivky, hrdličky... prostě nekrmím jen prťavce - krmíme všechno. I tu paní krahujcovou - i když tu nepřímo ta si chodí do samoobsluhy pro kosáky či vrabce...

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 20:45 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Achjo, ja bych tak ptacky krmila - ale s Ruzici to uz nejde. Sbira slupky od slunecnice a hovna od ptaku a pak ji je blbe. Luj jsem uz sykorkam povesila, ovsem do rana byl pryc, protoze kocky. Lojovy koule obcas dam, ale zase je to nocni atrakce pro kocky, rozervou a cornou. Obcas aspon loupu stary vlasaky a maj pipiny aspon totok, ale proti drivejsim hodum to je nic.
Ficelo hnusne, velmi hnusne.
Fousisko
On bude pro jezevčíka vždy jen přivandrovalcem, milovat ho nikdy nebude (o tom jsem skálopevně přesvědčená, jak toho psíka znám), takže jde vlastně jen o to, aby byl vůbec schopen akceptovat jeho přítomnost, aniž by se ho bál a vyjížděl po něm. A na tom musí zapracovat hlavně kámoška...teda zpracovat přítele....já vím...
Psik by se toho "privandrovalce" klidne naucil milovat a ctit, ale chtelo by to spolupraci od dvounozce, ne utisk a necitelnost. Mrkni na tu knizku, co jsem ti linkovala. Ovsem chapu, ze nektery chlapi jsou vladci vesmiru a nepotrebujou v nicem radit... Jak rikas, kamoska at zpracuje pritele a treba se otevrou novy obzory a souziti bude na pohodu. Chce to ale respekt a toleranci ze strany pritele a klidny zmeny v rezimu jezevce a blablabla, at se neopakuju. Opakovat budu, ze drzim palce.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2019 22:43
- Nahlásit

my máme normální dřevěný krmítko a kvůli kočkám na balkoně a pak dáváme z druhý strany baráku do patra za okno truhlík, do něj zapíchaný větve, na ty na nitích věším piškoty nebo koule, na zeminu nasypu slunečnici, strakapoud už lítá jen tam, protože se tam líp dostane než do krmítka
u nás taky žerou jen slunečnici, teď jsem prvně koupila červy pro sýkorky, tak uvidím, jestli alespoň to budou žrát

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2019 12:40
- Nahlásit

muz ki loji udelal krmitko ale jak.u nas silene fuci tak to vsechjo rozfouka a teda plast s bydilkem.a dirou na vyzobavani zvenku hy asi odolal naporu vetru lip

Xerxová
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2019 17:41
- Nahlásit

Fifi tak už máš výlet za sebou a nebo jedeš zítra ??
Dneska byl krásný den - docela teplo a vítr až tak nezlobil (jen tedy na vtcholku Dračáku jsme byli zrovna ve chvíli, kdy se stromy kolem pěkně nakláněly a fučelo fest…)

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2019 19:07
- Nahlásit

Xerxová
Az zitra, dneska bylo tak krasne, ze jsem radsi vylitala ty dva elementaly. Tak uvidim, jak to budu stihat.

<< 1 ... 549 . 550 . 551 . 552 . 553 . 554 . 555 . 556 . 557 . 558 . 559 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání