| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2018 21:24
- Nahlásit
Maya
asi proto, ze si jeste nevidela lidi si ho mazat 50
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 06:35
- Nahlásit
Maya dětem u moře uši mažu pravidelně - umí se dobře připíct. Jinak opět chladím barák - ještě jsem dneska doma
Na Zvířetníku je NIght Robinsonem - a pětatřicet fotek v tamním albu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 08:48
- Nahlásit
xerxova
diiily za evho, pak nakouknu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 09:08
- Nahlásit
Xerxova
jsem to precetla, super clanek i fotky
jako jezka jsem zivyho nikdy nevidela, ale kdyz jsem potkala jednu mrnavou meduzu, malem jsem se utopila, kdyz ono taky bez brejli ji vidim az kdyz jsem tesne vedle
v brejlich jsem do more nikdy nelezla bo jsem se bala ze mi je to splachne a nebo ta sul rozezere
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 09:28
- Nahlásit
Maya a čočky používáš ?? Sice se na plavání v moři nedoporučují kvůli eventuálnímu zanesení bakterií... ale do té celoobličejové masky voda vůbec neteče a ten pohled na podmořský svět je prostě pod hladinou úplně jiný, než z hladiny. Ale švagrová i švára plavou s brýlemi dioptrickými vždycky - a nikdy jim je moře nesežralo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 10:13
- Nahlásit
Xerxova
cocky nepouzivam, ja nikdy nesnorchlovala, jsem taky byla u more jen pakrat a si vystacila s plavanim, ale ty brejle jsem se vzdycky bala, jako kdyz ma nekdo brejle za 2 nebo 3 tacy, tak to asi riskne, me stojej brejle kolem 15 tisic a to fakt bych nerada utopila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 10:30
- Nahlásit
Maya to mi vyprávěj... švagrovka vždy vozí dvoje brýle - levnější plavací a pak velmi drahé (speciální bifokály). A jednou v Itálii si je zapomněla přehodit a zrovna ji otočila vlna... naštěstí se vynořila s brýlema... ale to nám zatrnulo apak už jsme se jí vždycky ptali, co že to má na nose )
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 10:32
- Nahlásit
jo a já taky nejsem šnorchlovací (mám děsnej dávící reflex) a taky jsem vždycky říkala, že mi plavání stačí. Vloni jsem díky masce z decathlonu zírala, co všechno je pod hladinou a jak jiný je to pohled. A letos jsem byla úplně unešená... to byl ještě krásnější svět pod hladinou.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 10:36
- Nahlásit
Xerxova
me prave obycejny brejle stojej tolik, ted jsem si nechavala delat nahradni a nejnizsi cena bylo 11 tisic za brejle na cteni, bifokaly by me vysly na 30, holt kazda dioptrie navic neco stoji, za 3 tacy ja neporidim brejle nikdy kdyz me jedno sklo stoji minimalne 5
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 10:38
- Nahlásit
Xerxova
jo urcite je snorchlovani hezky, to verim, ja bych bez brejli nevidela stejne nic
bracha ted v Chorvatsku si s klukama zaplatil potapecsky kurz, pak se prej potapeli i v mori, to jsem jako mega zavidela
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 12:26
- Nahlásit
ja taky nikdy snorchlovat nezkousela.do termalu mamstary brejle krz rozezrani a! furt sou OK takze ta sul kdyz se oplachnout takhle jednou za cas urco nic neudela, spis riziko poskrabani skel, ale po oplachu bodou asi ok...
taky mi dost vadi chodit plavat bez brejli
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 16:54
- Nahlásit
tak jsem dopsala právě druhý dovolenkový díl - o soužití s hmyzáky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 17:08
- Nahlásit
Xerxová
tak to se tesim po prvnim dilu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 17:14
- Nahlásit
druhý díl myslím bude pro hodně lidí nečitelný - nemají rádi hmyzáky... a čtení o sršních a vosách a spol je neuchvátí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 17:37
- Nahlásit
Xerxová
tak su zvedava docela, jaky to bude, nerikam, ze srsen je nejak uchvatenj ale urcite to bude zajimavy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 18:37
- Nahlásit
jinak teda ale u novalje sme byvali taky v nejakym kempu, uplne mi ta cesticka mezi stromama prisla desne povedoma i kdyz sem tam asi nikdy presne tou nesla, na pagu sme byli 2x a bylo to tenkrat skvely, myslim 96 a 97...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 21:07
- Nahlásit
Xerxová
a to já se těším, mě hmyzáci nevaděj, akorát vosy jsou otravný, to jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 21:08
- Nahlásit
já se nějak nemůžu dokopat něco napsat, v tom vedru mi to vůbec nemyslí, mám akorát fotky, ale co jsem pochopila, teď o články není nouze, tak je to snad jedno
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 21:28
- Nahlásit
hmyzáci vyjdou přesně za 14 dní... jsou tak trošku "pedagogický" - jak zvládnout soužití dítek s hmyzáky Od sršně Františka až po vosy Karlu, Dafné, Gábinu a Martinu...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2018 22:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Ahoj holky, všude to nějak vázne, nikdo nikde, holt dovolené, tak lozím čumět i k vám(bo venku se nedá stejně vydržet ) Sršeň: včera peču buchtu a jak jsem hluchá, najednou nad hlavou slyším nějaké temné bzučení. Zvednu hlavu a sršeň se snaží prorazit stropem ven - mlátí sebou o strop v domnění, že je to díra ven a to ji vždycky srazí dolů, takže mi jednou hvízdla těsně kolem ucha, tím pádem jsem ji objevila i já, tetřev hlušec Worka chvíli zvědavě koukal, když sebou prásknula těsně vedle na zem, snažil se čichnout, což jsem s hurónským řevem překazila. Malá Gucci vyskočila na linku a snažila se lovit, což jsem zase doufala, že se jí nepovede. Skočila jsem a otevřela místo ventilačky celé okno jinak - v celém baráku byly dokořán dveře, nevím kterýma vletěla a evidentně si to taky nepamatovala Potřebovala jsem pustit robot a ušlehat vajíčka, bála jsem se, abych ji nevydráždila - už byla beztak dost nasraná. Nakonec jsem to risknula a po očku ji pozorovala. Bohužel celé to trvalo dobrých 20 minut(tím pádem dlouho i moje pečení, protože jsem pořád koukala přes rameno, kde je) než najednou kamsi odlétla, měla jsem podezření, že vedle do jídelny. O půlnoci jdeme spát, zavolám kočku a šoupnu ji vedle kuchyně do pracovny. Ráno přijdu do kuchyně a na zemi mrtvá rozkouslá sršeň! Nechápu, kdo kdy to udělal Večer bych musela přejít přes ni a to bych si určitě všimnula!? A v noci tam nikdo nebyl.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 06:54
- Nahlásit
worick sršni průběžně umírají - a někdy se na konci života chovají zmateně. Klidně mohl uhynout nárazy do oken a stropu - a kočka ho použila jako hračku. Myslím, že i s živým by si poradila. Však je kočka hbitý a opatrný lovec...
Sršni jsou přitahováni světlem. Proto večerní svícení při větrání okny dokořán je pro ně potíž... Nejsnazší je uvnitř zhasnout a rozsvítit venku (pokud to jde) ... o otevřít možnost dostat se ke zdroji světla.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 06:55
- Nahlásit
už i v baráku mám teplo - teď to srazím těsně pod pětadvacet... a začne to zase stoupat... Achjo.
Včera kolem obcházela bouřka - a nic ani kapka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 08:09
- Nahlásit
worick
fujto bych se bala doma
maya
jo xerxova psala ze tohoje dost tak ani ja nic nezpracovavam...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 08:11
- Nahlásit
my uz v baraku vedro, vecer po desaty bylo furt venku 26, takze se to na min v baraku srazit neda, jsem nemohla vubec spat a ted bych spala teda, to bude den
worick
srsni me teda nevadej, protoze oproti vosam jsou takovy pohodovy
srsen si podala urcite kocka jeste v dobe nez jsi ji dala nekam pryc
me stvou spis vosy, letos jich je fakt hodne, uz jsme zlikvidovali tak 10 hnizd a furt se nekde berou, mame asi 4 lapace venku u stolu a kazdej den jsou plny
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 08:17
- Nahlásit
já nepsala, že je toho moc - jen že Lika na mě nespěchala... Stav článků neznám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 08:59
- Nahlásit
xerxova
ja mela za to ze je jich dost, zes psala ze bude clanek az za 3tydny
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 09:01
- Nahlásit
ted rikaj v radiu ze se ochladi pristi vikend
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 09:16
- Nahlásit
tak daleko nevidí... většinou to funguje na tři dny
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 09:45
- Nahlásit
Maya
ted rikaj v radiu ze se ochladi pristi vikend
tak znáš to, slibem nezarmoutíš...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 10:05
- Nahlásit
kachna jak chudák babička zvládá vedro s dítky?? To počasí je na draka i pro jakoukoli činnost
|