Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Esusovou 5
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 580 . 581 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2018 22:18
- Nahlásit

oře bylo neuvěřitelně čisté
je neskutečný, podle těch fotek

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2018 22:29
- Nahlásit

Maya a kolik že máš těch želv - měli jsme minimálně tři - jednu velkou a dvě menší... ale odcházely a přicházely... je to překvapivě svižný tvor. A Night od nich couval - rozhodně ho nezaujaly - ani neblafal, ani tlapkou nehrabal...
Z ptáků tam byli kormoráni a rackové. Taky vrány a pár malých ptáčků - ale na to množství hmyzáků tam ptáků bylo málo.

No a pod vodou hejna maličkých rybiček, pak větší ryby i docela velké (ale žádné obří). Občas krab či mušle - ale hlavně ti sumýši (babičko, to je to ho..o ?? ") hvězdice a ježci...

kachna moře úžasné - průzračné, hluboké, skoro celý týden klidné. Krásně neslo - takže se dalo ve vodě "viset" a diskutovat... málo energie se vynakládalo na tempa... i proto Fany tak snadno plavala. V bazénu umí 25metrů a tady vydržela šnorchlovat dlouho

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2018 22:33
- Nahlásit

Xerxová
Dobrej zverinec a hadi, chlupaty pabouci ci takovy potvory zadny?

Xerxová
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2018 22:37
- Nahlásit

Fifi trochu obavy jsem měla - ale 4 Trpajzlíci lítající zahradou dupali snad dostatečně. Ještěrky vidět byly - i barák jsme s nimi sdáíleli... ale hada jsem nepotkali naštěstí žádného. Děti směly vše pozorovat, ale měly přísný zákaz na živé tvory sahat.
Vosy a sršně byly pojmenované (míň se bojí a neplaší se) - a všechny čtyři děti vzorně zachovávaly klid - pohoda...

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2018 22:46 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Xerxová
Vidis, co to je za zihadlaka na minuly strance, ta 4. fotka? Vypada mirumilovne, ale...
No krasnej vylet, netradicni zivocihove a urcite maj trpajzlici zazitku furu. Takhle jsem snorchlovala taky coby mala nekde kousek od Sibeniku, rozmacena jsem byla jak papir a jeste sem se stihla i pres vodu spalit. More vypada fakt az jak kyc, muselo to tam byt uchvancancujici!

edit v 0.30 - prvni letosni jezek? Troldik prisel zalovat, Ruzen nastesti jen poskakoval kolem zivocicha, hubu ji este prohlidnu, ale masakr jako s Kremylkem se nekonal, huf. Vynesu daleko megajezka, vypustim psy a repete? o neco mensi, mlade to jiste nebylo, asi tu mela jezkova s jezkem dostavenicko. Aspon jsem Ruzene ukazala, jak jezky hlasit, stekotem a ne atakem, velka pochvala a cupikala sem s lopatou zase do tmy, plus minus misto vypusteni prvni jezice. Necht tam zustanou a nevraci se! Jo a samoze bonus pro cokle nasledoval, arpalitovej. At si blechy taky zustanou nekde ksa.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 07:28
- Nahlásit

Fifi gratuluju k úspěšnému odchytu obou ježků... i když jsi se moc nevyspala...

ten hmyzák je slavná cikáda (řvaly děsně). Jo a velcí "Ferdové" (to bylo jméno pro koníky) je žrali - takhle přistál Ferda ze stromu s kořistí na švagrové - a moc si debužíroval. Děti měly divadlo... Na druhé fotce je tesařík a na třetí saranče

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 18:20
- Nahlásit

Xerxová
ten hmyzák je slavná cikáda (řvaly děsně).
Tyjo, tak tu jsem asi nikdy nazivo nevidela, jen je slysela - ano, hroznej rev. Prilitnout na me Ferda s cikadou, si ciknu.
Tesarik je obr a fakt nadhernej - toho bych poznala, stejne jak sarance.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 19:29
- Nahlásit

Fifi
cikádu jsme si kdysi přivezli z Řecka, bydlela v obýváku a bože, to byla doba než chcípla
Xerxová
želvy mám dvě, párek, ty menší jsou samci, jsou tak skoro poloviční než samice
sameček miluje drbání pod bradičkou
jo a rychlý jsou fakt dost, když je vypustím na zahradu, nesmím z nich spustit oko, to se člověk otočí a jsou fuč

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 19:38
- Nahlásit

Maya
Ja si nekdy predloni privezla z dovoleny sarance ci kobylku, cvrkala ve stanu, pak byla zrejme nechtene nekam pribalena. Tikalo mi oko fest, kdyz se ten zvuk ozval i doma po vybaleni!
nesmím z nich spustit oko, to se člověk otočí a jsou fuč
Fakt az tak? Nebo se jen zahrabou a zamaskujou?
By me zajimalo, co by psiska delali na zelvu. Troldik by se bal, to je jasny a Ruzenec by asi delal tukituk na krunyrek. Jako vcera tem jezkum, dneska si blemcala tapacky popichany.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 20:08
- Nahlásit

Fifi Najt k nim čuchnul... a odkráčel... Prohlédl si je jednou a pak už jen dával pozor, aby je náhodou nezašláp. Zajíc (popásal se před barákem každé ráno) byl naštěstí tak oprásklý, že nezdrhal - ale přesouval se pomalým hopkáním směr plot - a dobře znal, kde se snadno protáhne. Kdyby vyrazil, tak by ho asi Night řešil - ale když byl ušák nezdrhací, tak se dal snadno psík udržet (slovně - ráno nechodil ani s obojkem) v pozorovacím módu. Na ovce reagoval jen jednou (ale byly za velmi vachrlatým plůtkem - ale plůtkem...) a to když delší dobu jedna hodně bečela (asi se "ztratila" stádu), psisko se válelo na pelechu a po chvíli udělalo mocné "bafff" - asi ho to přestalo bavit... ovce se lekla, vyrazila pryč... a přestala bečet, neb se dostala k ostatním na dohled...

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 20:12
- Nahlásit

Fifi
zahrabujou se jen na noc, ale zdrhnou prostě někam pod nejbližší k keřík, nemusí otevřené prostory, takže jak jí necháš na trávníku, zdrhá, teda hlavně samice, sameček někdy začne žrát a zapomene zdrhat do krytu
Loki když byl malej, tak jak se hejbaly, tak na ně štěkal a štouchal do nich, ale stačilo mu to párkrát zakázat a nechal toho, další rok jak už byl větší, tak jsem měla obavy, že až je na jaře vyndám, že je bude třeba nosit v tlamě nebo tak něco, ale naštěstí už si jich nevšímal, jen jim chodí kontrolovat misku, protože občas tam mají salát a to on může
ježka už jsme měli minulý týden pod králíkárnou, samo Loki ho objevil a než jsem si toho všimla, tak nám podkutal králíkárnu
teď jsem viděla v časáku, že u nás žije ježek západní a ježek východní, tak ti naši jsou západní

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 21:05
- Nahlásit

Xerxová
Najt k nim čuchnul... a odkráčel... Prohlédl si je jednou a pak už jen dával pozor, aby je náhodou nezašláp.
Je to proste slechtic. Zajic by se v nasi pritomnosti stal pecinkou, zelvy asi polevkou, jen ovce by zustaly cely, ty je nezajimaji. Jsem ted pricapkala z vychazky, dobre, ze jsem mela Ruzenec na snure, kocky sousedovic se vydavaji dost hluboko do poli. A zlatej Trolitko, tukam, ale da se normal odvolat?
Maya
ale stačilo mu to párkrát zakázat a nechal toho, další rok jak už byl větší, tak jsem měla obavy, že až je na jaře vyndám, že je bude třeba nosit v tlamě nebo tak něco
Hodnej Lokisek, takhle kdysi souzila Agatka se slepicema - kdyz se vetrem vyvratila branka, chodila mezi nima a lovila myse, kuru si nevsimala. Ovsem Ruzena je jinej matros, slepice ci zelvy, ta by si s nima jiste pinkala, aporty ma taky rada... no polivka by asi byla.
že u nás žije ježek západní a ježek východní, tak ti naši jsou západní
Ja je nezkoumala, v noci, po tme, stoceny do klubka. Akorat ten mensi na me brblal, frkal a vrcel jakoby, kdyz jsem ho odnasela, rozbalil se na lopate a byl docela cilous, nevim, zda vychodni ci zapadni.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 21:13
- Nahlásit

Fifi
uzij si.moooooc dovcu s chlupatcema! a fobre ze ruzenka je hlasi

xerxova
krasny fotky a more nadherny

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 21:34
- Nahlásit

cernej caj
Tobe dovca asi zvolna konci, vid? Nevim, kdy se vracis, tak dobre dojedte a koleno te snad netyralo moc. To bude shledani s Ferisakem mohutny.

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 22:21
- Nahlásit

Fifi
ježek západní je tmavší a uhlazenější

a východní světlejší a takový rozcuchanější

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2018 22:48
- Nahlásit

Maya
a poznala bys to v noci, s celovkou, kdyz je to nasrany a stoceny do klubka? Vim, ze tu mame oba druhy, nevim, kteryho jsem vynasela.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 07:13
- Nahlásit

Fifi
nojo, uz se tesim - pak jedu sice jeste pryc ale domlouvam s muzem, ze by jeden den prijel.za nama s autem s ferinkou a nekde bychom se prosli.

Koleno drzelo paradne, povidani mam nacrt, fotky lehce projity - no urco bude na co koukat

musim rict jednu vec - rila i pirin sou nadherny pohori, do tech cca 2400 zeleny, jako bomba dovolena to byla

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 07:36
- Nahlásit

čaj to je dobře, že se dovolená vydařila. Těším se na fotky.
Dneska v poledne odjedou Trpajzlíci a začnu psát články Lice - jeden "obecný" a jeden "hmyzí speciál"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 08:25
- Nahlásit

xerxova
tesim se

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 15:44 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

cernej caj
Tesim se na fotos teda, i ta jedna vypadala nadherne, zelene, stavnate.

Fuuj, tam se neda ani vylezt, bezvetri a slunicko pere priserne, zase pres 30. A lepsi to nebude dle predpovedi, achjo.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 19:08
- Nahlásit

Fifi
a já jsem sekala, málem mě z toho vedra šlehlo a fakt se mi regulérně udělalo blbě, ale teď pršííí
cernej caj
tak super, že se ti líbilo a koleno nezlobilo
Xerxová
na hmyzí speciál jsem teda zvědavá
bych taky měla napsat další článek, nějak se nemůžu dokopat
mě by zajímal jeden pták, poslední dobou nám chodí furt po zahradě, černobílý s dlouhým ocasem, docela malej, ale vyfotit se mi ho zatím nepodařilo a fakt vůbec nevím co je to za ptáka, asi budu prohlížet nějaký fotky na netu

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 19:24
- Nahlásit

Maya
Nebude to konipas?
Taky bych mela jeste posekat, ale nejsem silenec, pocka to treba do pondelka, uzeh/upal nechci. Dest posli, pls!

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 19:55
- Nahlásit

Fifi
jo, bude to asi konipas, u nás jsou skoro jen sýkorky a vrabčáci, fakt tyhle ptáky vůbec neznám
prší furt, ne jako moc, spíš drobně, ale lepší něco než nic
u vás pršelo tuhle a u nás ani kapka, musí se to prostřídat

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 20:03 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Maya
Ale tys tuhle frfnala, ze by melo u vas prestat prset! To ja nezafrfnam, takze?! Tady se sice zatahlo, ale jiste nebude ni kvapka.

Ja taky nejsem zadnej ornitolog, zrovna konipase tu nemame. Sykorky vidam jen pres zimu na krmitku ve velkym mnozstvi, pres leto vubec. Na pitku se stridaji nejcasteji kosaci, vrabcaci a hrdlicky. Btw - kdo mate moznost, dejte fakt neco tem ptaku do zahrady na piti, jsou za to v tomhle pocasi moc radi, ruzny hmyzaky ani nezminuju...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 20:42
- Nahlásit

tady ani kapka - vedro, trávník vyschlý. A předpověď je taky zcela suchá... I to Chorvatsko bylo chladnější... (teplota ve stínu třicítku za celý týden nepřekročila, staré duby krásně stínily a větřík od moře ochlazoval vzduch).

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 23:13
- Nahlásit

Xerxová
no a předpověď na další měsíc je furt vedro
Fifi
už taky přestalo pršet
hrdličky tu máme taky, choděj se krmit ke slepicím a všechno poserou, děs běs
máma koupila kvůli nim pro slepice nášlapný krmítko a mám dojem, že by to dřív naučily ty hrdličky než slepice
pítko teda nemám když vedle zahrady je potok a kousek rybník, ani k slepičímu pítku nechoděj ptáci pít, jen k nim choděj žrát

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2018 23:24
- Nahlásit

dám to i sem
cernej caj
https://www.facebook.com/pg/srdecni.zalezitosti/ph otos/?tab=album&album_id=1747699235326731

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2018 09:57
- Nahlásit

maya
fesak, poslala sem ho muzi

Za hodinku snad v brne, na hranicich ze srbska 4h zas, fotky zkusim probrat jeste dneska, zitra jedu s vero na par dni na vandr, tak su zvedava na.pocasko a holt web bude muset par dni pockat.

jako pokud by nekdo zvazoval, tak to bulharsko je fakt bozi, hodne sou tam chaty v denni vzdalenosti, takze vetsinou aspon zachod a postel a jidlo, jako sice bulharsko, ale naaaadhera, fakt

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2018 10:08
- Nahlásit

Fifi
uzij si dovcuuuu! aj s hafanama poradne a preju aby klaplo pocasi, aby nebyl.moc hic

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Čec 2018 11:06
- Nahlásit

Já chci taky déšť a taky aby odešel moribundus, co na mě a MIchala včéra skočil.
On teda skočil i na děti, ale ty už jsou v pohodě

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 580 . 581 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání