| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 13:02 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
ak chudák babička zvládá vedro s dítky?
Dítka už jsou odvčera doma, tři dny v pohodě, čtvrtek už byl na hraně, ale to už jsme dopoledne dorazili.
Byli jsme v Praze v Rudolfinu na:
https://www.novinky.cz/kultura/478936-audiovizualn i-instalace-ma-vlast-predstavuje-klasickou-hudbu-t rochu-jinak.html
a koukám, že bude i v Liberci
podle mě to ani nepředstavuje trochu jinak, ale líbilo se mi to moc. Zejména ten abstraktní Janáček. Marťa vydržel skoro celou dobu.
No a nakonec to dopadlo tak, že v neděli tchyně nepřijede na dva týdny s tchánem, ale sama (tedy na týden s vnučkou v Kaččím věku a týden jen sama), takže jsem byla odměněna za svou statečnost, že jsem neprotestovala, proti hlídání dítek u nás.
Tchána totiž moc ráda nemám, docela mi zkazil svatbu - velmi obecně si stěžoval mamče na líné matky od dětí, že mají doma bordel (to jako jo, ale oni přijeli proti mé vůli tři dny předem, že nám pomůžou, nesahli na nic, nechali se obskakovat a překáželi) a já se se třema dětma v horku kvůli tomu, co si myslej lidi, nestrhnu. No a já jsem za to od mamči dostala vynadáno.
No a hlavně v našem minidomečku s jedním záchodem, jednou koupelnou a průchozími pokoji, mi 7-8 lidí, dvě rodiny, přijde jako peklo.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 13:19
- Nahlásit
kachna
no hlaavne jsi mame mela rict at priste rekne milemu tchanovi ze ten bordel neni jen tvuj, ale vsech dospelych osob v domacnosti, teda i jeho syna
za tyhle macisticky kecy bych teda tchana taky rada nemela
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 13:35
- Nahlásit
kachna to ti přeju, že se hlídání dítek zjednodušuje.
Já tu budu mít Trpajzlíky jen na nedělní oběd a sváču - bude mejdan - neb naší Mrňavce je dneska šest.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 13:36
- Nahlásit
v práci jsem doporučila s ohledem na teploty všem opustit pracoviště kolem oběda a sama jim šla příkladem...
Kolem děsně bouří - ale tady dusák a ani kapka. Houkají sirény, to asi někde padá hodně vody...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 14:54
- Nahlásit
Xerxova
tady furt vedro a nebouri ani omylem
nam nikdo opoustit pracoviste nenaridi, to jsou poradky teda
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 15:25
- Nahlásit
Maya sice jsem pracoviště opustila - ale od té doby řeším kontrolu udržitelnosti velkého projektu - chtějí přijet z ministerstva... a snad nám povolí začátek kontroly až v září - sice nečekám žádnou potíž, ale spousta důležitých a užitečných lidí čerpá dovolenou - neb jak známo jí mají akademici dost.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 17:25
- Nahlásit
Maya
hlaavne jsi mame mela rict at priste rekne milemu tchanovi ze ten bordel neni jen tvuj, ale vsech dospelych osob v domacnosti
tak nějak tipuju, když k tomuhle nedospěla doteď, že už k tomu asi nedospěje. Podle mamči je muž květina, kterou je třeba hýčkat a moje pojetí rovnoprávnosti poměrně kritizuje (já Michala uštvu, Michal je chudák...)
teda i jeho syna
no, ono, vědět tohle Michal, ohradí se dost tvrdě, mj. to není jeho vlastní otec, jsou s jeho mamčou jestli pět-šest let.
Jenže já taky nevěděla, kde je problém, to jsem se dozvěděla až vloni, když se tchyně odstěhovala (žijí odděleně a klape jim to).
A včéééra tu napršel asi centimetr vody. Jupííííí
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 17:28
- Nahlásit
Xerxová
Téda, mrňavka už je velká mrňavka. Jde už letos do školy, nebo má odklad?
Maya
am nikdo opoustit pracoviste nenaridi
a co zákoník práce?
právě jsem přišla na nečekaný benefit, šéf mi z dojčlandu přiveze králíka (teda ne přímo pro mě, ale stejně)
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 18:02
- Nahlásit
kachna má sice jen 17 kilo... ale odklad nemůže mít ani náhodou. Je šikovná, chytrá jak opice a je to děsný generál. Letos bude prvňák - za rok už by asi nastupovala jako ředitelka
tady nenapršelo nic... vůbec nic
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 18:18
- Nahlásit
Xerxová
za rok už by asi nastupovala jako ředitelka
Mohla by rovnou dělat ředitelku na Vysoký, tady je schopnej ředitel potřeba jako sůl
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 18:39
- Nahlásit
kachna no - musí si chvilku počkat... Ale jestli jí to vydrží, tak to bude mít podstatně lehčí, než její brácha. Ten je strašně chytrý, pracovitý, poslušný... a děsně hodný (až moc). Myslím, že pro život je lepší její rychlost, přímočarost a razance...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 22:03
- Nahlásit
Xerxová
ty poslušný a pracovitý jsou právě většinou ty první děti, maj smolíka no
kachna_
a jo, ale tak to chápu, že tchýně radši žije odděleně
se zákoníkem práce přišel kolega, že prej našel, že nárok na odchod z kanclu máš když je tam 34, my měli 32, říkal že prej máme víc dejchat a zahřívat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2018 23:01
- Nahlásit
pak šnorchlování prej
https://www.novinky.cz/zahranicni/479724-ceskeho-t uristu-v-egypte-zabil-zralok.html
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 06:31
- Nahlásit
Maya
nárok na odchod z kanclu máš když je tam 34, my měli 32,
k měla v úterý nebo středu 33, mám okna na východ, západní strana firmy měla 31, a to jsme zateplení a máme žaluzie.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 07:19
- Nahlásit
Maya jojo v moři holt přebývají i větší rybičky (spíš tedy parybičky). Letos jeden žralůček bydlel i u Mallorky. Zrovna tam odjížděla sousedka - a hlásila mi: "na jedno kousnutí prý zvládne i 22 kilo masa - jak jen mu vysvětlit, odkud mi je má odebrat " Je to neštěstí - pravděpodobnost není velká, ale je
Chladím barák, procházky zrušeny - psovi stačí zahrada a ani se nikam nežene
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 07:53
- Nahlásit
kachna
tak si to musis s oslavenkyni domluvit
tak nakomec tech 14dni bude fajn
tchyne si taky mysli, ze se muz predre kdyz ho treba "nutim" kraket cibuli, ze ho chudaka nenecham odpocnout kdyz musi chodit do prace
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 08:30
- Nahlásit
tak byla změna - pes začal prudit a tak byl vyhnán na chvíli do lesa - 22 stupňů a stín byla pohodová procházka. Ale stejně jsme my dva upocení a pes funí...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 14:20
- Nahlásit
ja du dneska na bazen... co je na tom divnyho? naposled sem byla v lomu milada s denyku tusim 2015, kam sem.nakonec snad ani nevlezla a predtim sem se 2x vykoupala v mori 2012...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 14:47
- Nahlásit
čaj tak příjemnou plavbu.
tento týden je fotek málo - neb skoro nikam nechodíme. Takže něco z večerního focení a něco z dnešního rána. Na jedné je vidět, proč říkám, že je Night opravdu štíhlý - i když přes hrudníček je jak stodola... Prostě pas má hubenější než krk
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 16:39
- Nahlásit
Xerxová
Na jedné je vidět, proč říkám, že je Night opravdu štíhlý
je, no. Ale zase s ohledem na stáří, by to mohla být ooobr výhoda.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 16:56
- Nahlásit
Kachna když on kila si nosí... má podstatně víc, než měl Xerda, který byl ve stáří "kusanec psa". Je ale pravda, že těch 5 centimetrů v kohoutku, co má Night navíc... má vliv. Má od malička hodně těžkou kostru... nikdo mu těch skoro osmdesát nehádá - minule na veterině kvůli odčervení ho znova vážili...
Ale určitě máš pravdu v tom, že je lepší psisko štíhlé, než oplácané. A já jsem štíhlou dogu chtěla (i když se dneska takové dogy nenosí) a jsem ráda, že to vyšlo.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 17:45
- Nahlásit
stále ani kapka... Už několikrát to bylo v posledních dnech andějné... a nic. Uvidíme, jak dneska. Ale asi se to vyprší zase za humny a na zahradu ani kapka
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 19:18
- Nahlásit
xerxova
tak super ze sazka vysla a najtik je stihloun a urcite diky tomu bude dyl aktivni...
tady se samozrejme ani nezatahlo ale po letech sem.si skocila sipku, ze strachu o placaka skoro kolmo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 19:24
- Nahlásit
cernej caj
po letech sem.si skocila sipku, ze strachu o placaka skoro kolmo
Lucka zas dala asi čtyři úplně placaté placáky
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 19:30
- Nahlásit
čaj no vida- po letech nejen plavec, ale i skokan
Kachna oni jsou úžasní - jak vůbec neřeší, jak do té vody "spadnou". V zimě v bazénu zíral plavčík na Fanču, jak se placákem vrhá do hloubky a čubou doplave ke břehu... (a ječí "já sama, já sama") a pravil, že tohle dítě by nechtěl hlídat ani za velký prachy (u ní je šok okolí dán i tím, že vypadá o dost mladší, než je)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 19:38
- Nahlásit
u nás teda pár kapek spadlo a je zataženo, ale vedro furt, i když menší, 27 už je teď
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 20:32
- Nahlásit
tady ani kapka...
Ochladilo se - takže žehlím abych si neodvykla na hice
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 20:56
- Nahlásit
kachna_
tak od toho je to asi placak ale neni trochu obita?
Xerxová
tak me to plavani nakonec tolik nebavi, spis me dycky bavilo si zaskakat
u nas hnusne, i kdyz koupak na starym sidlaku pusobil tak spis vesnicky, hodne stromu, takze su ultra spokojena - zadala sem pozadavek, ze tam musej bejt stromy kvuli spalenym rukam, kamos teda nasel a jako super, vsem se nam libilo, zadny vybetonovany novy libivy koupaliste ale fakt rekonstruovana stoleta klasika
neochladilo se u nas vubec, 2 dny sem nebyla doma a z 24 se stalo 25 a venku je hnus
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 21:03
- Nahlásit
zase poprchava a oknem na mě táhne, paráda
cernej caj
super že jste si tak užili, u nás se není koupat kde, já už taky nebyla nikde roky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2018 21:23
- Nahlásit
Maya
tak ono v brne toho je hromada, no...
jaaa chciiii dessst
|