| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 08:49
- Nahlásit
Srnky i u vas?
Fifi
tušim, že vloni jsem sem dávala fotku "našeho" stáda srnek za barákem na poli, cca 100m od plotu? bylo jich cca 35kousků - buď jsou takhle pokupě, nebo rozcouraný po polích kolem baráku
zádobol naprd, dneska se bolest přestěhovala dopředu, každej nádech píchne - no já ty prášky snad fakt budu muset jíst
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 10:39
- Nahlásit
kdo by se třeba v práci nudil... tak tady je poslední část velké španělské cesty
Vždy kolem vánoc mě popadne cestovací plánování - a letos mám zatím nápad hodně praštěný... a může za to Fifina Uvidíme, vyhrabala jsem v knihovničce zatím průvodce... a podrobnou mapu... a zaujalo mě i jedno ubytování - má řadu pochvalných recenzí i na ubytování se psem - uprostřed krásné přírody a přitom u silnice (což je tam důležité)... Vysočina volá...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 11:36 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Janiii
dneska se bolest přestěhovala dopředu, každej nádech píchne - no já ty prášky snad fakt budu muset jíst
Fuuj, velky lity. Jestli to mas nejakou hrudni blokadu, co sem mela nedavno, to je peklo peklicko. Spolkni prasek, radsi, at nemusis na dalsi injekci.
Xerxová
uprostřed krásné přírody a přitom u silnice (což je tam důležité)... Vysočina volá...
Nenee, ze nee? Highlands? Beeee, to budu puste zavidet!!!!
Edit - urcite zahrn do programu Cratches Castle, proflaklou St.Andrews a uzasnou Inverewe Garden.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 12:54
- Nahlásit
Xerxová
letos mám zatím nápad hodně praštěný...
povídej!
já mám nápad šílenej, jen letos ho už nestihnu, ale příští rok jestli budem zdraví, budem šíííííílenííííííííí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 14:39
- Nahlásit
birma
doufsm, ze ti to klapne! cela dovca na to padne?
janiii
lity lity! snad to brzo bude lepsi a nekdy je lepsi pataky zkousnout. fajn je, ze nemusis mit neschopenku
xerxova
urcite csm bydu zavidet a tesit se na fota pul roku predem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 16:02
- Nahlásit
Fifi St.Andrews určitě, neb minule na to nevyšel čas. Hrady probereme - budu si tvého favorita pamatovat. Na zahradu jsem koukla a má háček - vstup povolen asistenčním psům (jestli jsme koukla dobře) - a to rozhodně Night není Pokud to klapne, chtěla bych bydlet kousek nad Onichem... Když jsme byli ve Skotsku minule, byla to pro nás cesta nejdál na sever (koukli jsme se pod Ben Nevis). A teď bychom se chtěli posunout výš - asi Skye, přes Vysočinu na druhé pobřeží a možná i na severseverovatej... No a mezi tím chodit po kopečkách a údolích a pobřeží... Hodně najezdit i nachodit. Střídat dny pěší a autové...
čaj to se můžeš těšit třičtvrtěrok... v sezóně na poznávačky nee - tohle by mělo být v půlce září. Ale já jsem švihlá - vždy kolem Vánec tuším, kam vyrazíme. Loňské Španělsko už mělo touto dobou zaplacené zálohy na všechna tři ubytování...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 16:38
- Nahlásit
Xerxová
U meho favorita hradniho je taky prekrasna zahrada, tam by asi pes taky nesmel, nicmene v okoli hradu je lesopark na courandu.
Na zahradu jsem koukla a má háček - vstup povolen asistenčním psům (jestli jsme koukla dobře) - a to rozhodně Night není
Ale je, dyk ti rad asistuje. Njn, bych se ani nedivila, ze tam nesmi - je tam dost vzacnych rostlin, ktery asi na ochcavani zvedavy nebudou. Skoda, my tam courali tri hodiny a dalo by se i dyl.
A teď bychom se chtěli posunout výš - asi Skye, přes Vysočinu na druhé pobřeží a možná i na severseverovatej... No a mezi tím chodit po kopečkách a údolích a pobřeží...
To zni uplne snove. Krasny planovani preju.
birma
já mám nápad šílenej
Rikej, jakej?
A ja si musim povzdechnout nad Troldou, aaaaaaaaachjo. Jsem fakt zvedava, jak zvladne petardy. Bbububu svetelny efekty, boojiiiim. Ted tu parkrat praskli na poli, smejdil si na zahrade. Rana s nim nehnula, ale pak si vsimnul tech svetelnejch nebezkejch bubaku a total psycho. Uz se zase rozhlizi po nebi... Aaaachjo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 16:55
- Nahlásit
fifi
tak s ohnostrojem blby snad to teda nebude u vas tak desny a trolda to zvladne casem
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 16:59
- Nahlásit
Fifi chůdě Troldík Je mi ho líto. Night zatím hluky ani světýlka neřeší. Práská to tady už měsíc (inu město a velké sídliště nadohled) a pes je zcela v klidu.
Ony ty hrady a zahrady jsou nepředvídatelné (ve vztahu k chlupáčům) Někde je problémem staré arboretum daleko od turistických tras, kde občas jeden pes by škody nenadělal... a jinde -třeba Holanďani a jejich největší jarní výstava cibulovin je pro psy zdarma a bez omezení (byl tam s námi Xerxes) Do řady hradů (i zámeckých zahrad) nás se psem po Evropě pustí, jinde slíbí hlídání ve vrátnici (to neděláme) a jinde ani na krok. Většinou googlím předem. Překvapil mě třeba LEGOland v Dánsku - tam nám pro Betku otevřeli i široký vstup pro maminky s kočárky, aby nemusela do turniketů. Zadarmo tam byla.
Anglie i Skotsko jsou země pro psy přívětivé - takže výběr určitě bude. A výlety jsou bez problémů. I když ty průchody veleohrad s ovcemi a dobytkem jsou někdy psina - nejdřív procpat dogu skrz "ovčí vrátka" a po dvou kilometrech krásné cesty (značené, dálkově turistické) zjistíš, že v ohradě je kromě ovcí i stádo krav s telaty a hlavně BEJKEM... Naštěstí nás jen monitoroval... A já tam s Betou - pocit nicmoc.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:00
- Nahlásit
cernej caj
choj šenská, já uš to komplet zapomněl a nechci strávit hodiny hledáním, co ty jsi si to počidila za ten fotak prosim te posledne? dík
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:04
- Nahlásit
zbrnd
no nepochvalil bys me, oly e-m1
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:05
- Nahlásit
cernej caj
doufsm, ze ti to klapne! cela dovca na to padne?
Dovču mám 20 dní, na tu kratší variantu jsou třeba 3 - 3,5 měsíce, na tu delší asi 5 měsíců, takže buď neplacený volno, nebo si po návratu budu hledat jinou práci ale tak tohle mi přijde, že za to stojí
Fifi
Rikej, jakej?
hodně bláznivej
delší varianta
a kratší
A ja si musim povzdechnout nad Troldou
chůdě malý
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:12
- Nahlásit
birma
hodně bláznivej
Spis uplne silenej! To bys podnikla s Adamitou?
Xerxová
Ony ty hrady a zahrady jsou nepředvídatelné (ve vztahu k chlupáčům)
To jo.
zjistíš, že v ohradě je kromě ovcí i stádo krav s telaty a hlavně BEJKEM..
Si psala kdysi, jeste, ze byl byk klidne povahy. Najt by byl jiste rad, ze si s nim chce nekdo hrat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:20
- Nahlásit
birma
tak to ses husta teda!
ja bych to neprezila, tim si su jista
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:44
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
SIILVEEESTR!! DNES JE SIIILVESRT! MAJNE LÍBE KINDR!
Matlám chlébičky, vyrábim šunkový rolky a peču maso, šáňo nachlazené, můžem vypuknout
Přeju všem úúúplně všem hodně zdraví a hodně štěstí a spokojenosti do novýho roku. AŤ SE NÁM DAŘÍ!!!
A Rumouš je příšerník. Včera večer o půlnoci potkal souseda, který se vracel z noční procházky. A co myslíte majne líbe Kindr? Musel jít Rumíček na kafíčko . Ten pes je hrozná ftěrka, soused se hrozně smál a tím Rumouše utvrdil v tom, že je žádán. Já se z něj jednou picnu. A Bubi, Bubi dneska byla jako bláásen! Honila balonek jak divá. Chtěla jsem kamarádce, s kterou jsme se potkali v polích ukázat vtipnou scénku, kdy - pokud hodím mooc daleko, tak Bubi doběhne k balonku, tak asi 40 čísel před něj. Tam jí napadne, že tohle už je jako dost daleko a ať si pro to blbka dojdu sama a valí zpátky. Přinese to až napodruhý koooza je to. NO a dneska jsem mohla házet jak daleko jsem chtěla a.... Bubrdle nosila jak vo život. A venku bylo krásně, troošku mrzne, hledali jsme zvířátka a bylo doobře.
Tak jdu pokračovat v bohulibé činnosti, ešče si vás tu zkontroluju.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:48
- Nahlásit
PetraK
tak si ten silvestr paradne uzijte! a pozejtri ti budem zavidet, ze tebe uz neboli hlava
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:49
- Nahlásit
Fifi
Xerxová
Nenee, ze nee? Highlands? Beeee, to budu puste zavidet!!!!
já taky, aky chci!!
Janiii
dneska se bolest přestěhovala dopředu, každej nádech píchne - no já ty prášky snad fakt budu muset jíst
hergot, je ten konec roku zase divnej jako loni, my jsme taky cípnutý. Tak ti dívče zlatý držím palce, ať tě to brzo pustí aspoň.
Fifi
ale pak si vsimnul tech svetelnejch nebezkejch bubaku a total psycho. Uz se zase rozhlizi po nebi... Aaaachjo
nene, pipi malinkatej!! Aspoň že teda petardy nějak nevaděj. Tak jsem zvědavá, jak to proběhne, a hrozně moc držím palce, hrozně moc.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:51 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
birma
hodně bláznivej
delší varianta
a kratší
ty vole! a sama? nebo s někým? Krom Adama teda, páč ten počítám, že by šel s tebou, ž ejo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:53
- Nahlásit
cernej caj
pozejtri ti budem zavidet, ze tebe uz neboli hlava
eh, to nemusíš, my jedem vždycinky dvoudenní maraton
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 17:53
- Nahlásit
cernej caj
A muzes nejak prosim shrnout plusy a minusy z tveho pohledu prosim? Preci jen uz to nejaky ten patek mas. Dekuji.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:13
- Nahlásit
Fifi
To bys podnikla s Adamitou?
No jasně! Jen od něj budu chtít předem čestný prohlášení, že si nerozřízne haxnu, neurve dráp nebo tak něco
cernej caj
hele co jsem objevila včera, rozhodla jsem si, že si ho vezmu za muže, jen on to ještě neví
PetraK
a sama? nebo s někým?
chtěla bych sama, myslim, že takovou dobu bych s nikym dalšim nevydržela a proběhla by nějaká vraždička....
samozřejmě je otázka, jestli na to stihnu opatřit všechno potřebný, našetřit a jestli budem s Adamem oba v konvici a zdravý, aby to šlo.
Největší starost mi zatim dělá shánění krmení pro něj, protože na moc a moc dní toho na hrbu neunesu, sebe zazásobim všade, ale u něj to bude složitější...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:19
- Nahlásit
zbrnd
zvazujes?
jako jedinej minus bych videla, ze to ma jen 4/3 cip a ne apsc. Ja su s nim spokojena, je paradni do ruky i s redukci na 4/3 objektivy, jenze bohuzel co ti muze rict clovek, co nacvaka par cvaku na vylete a neumi moc fotit...
rychlost ostreni mozna neni nejak luksusni (aneb zkousela sem vcera v hale fotit psy po fiasku loni s buldozerem - ale to muze byt i tou kombinaci staryho skla (jiny ostreni + pomaly sklo).
Asi dneska, pokud bych zvazovala neco uplne novyho, jdu do apsc, ale v situaci, ve ktere sem byla - 4/3 ne tak spatny skla, bych ho koupila asi zase.
spis mi zrovna u oly/panasonic vadi trochu absence zoomovych skel, coz ja vyuziju univerzalnost spis
ale zas ma tunu tlacitek, muzes si skoro vsechno, co chces, nasazet na ne a mas to pekne po ruce a nemusis furt lezt do menu. dneska cena o 10t nizsi nez kdyz sem kupovala loni ja, budu brecet (kdybych nekupovala bazar, za ty prachy snad koupim FF od sonace, ale teda zas porizovani skel...)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:20
- Nahlásit
birma
ale dobrej typek, sympatak vypada, schvaluju
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:22
- Nahlásit
cernej caj
dík marně přemejšlim, jak se nenápadně seznámit
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:24
- Nahlásit
birma
no si ho pridej a napis mu na fb
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:28
- Nahlásit
cernej caj
a mám mu napsat "ahoj budoucí manželi"?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:38
- Nahlásit
birma
napiš mu, že si šlapka, to zabere
jinak teda popravdě v dnešní situaci vydat se sama po Evropě považuju dost za hazard, protože příští rok bude ještě hůře než letos a už to letos když si člověk počte to neofiko třeba z německa, co do médií nesmí, tak je dost masakéro
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:38
- Nahlásit
birma
no zkus to, treba ho to nadchne jak je to originalni
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 18:54
- Nahlásit
Maya
že bych měla radši pěšky chodit po Africe? Tam maj na mě moc vedro
nějak nemám pocit, že bych podobnou akcí nějak moc riskovala, kdyby člověk chtěl zůstat v naprostym bezpečí, tak nevytáhne paty z klimatizovanýho bytu s čističkou vzduchu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2015 19:01
- Nahlásit
cernej caj
No teda! To vypada, jako ze se o to foceni kontinualne zajimas i po te teoreticke rovine. Jakoze tim chci rict, ze bych reakci takto řekněme v odborném jazyce a odborných myšlenkách a úvahách nečekal Hezky!
No v podstate svym prispevkem mi skoro plne "mluvis z duse" neboli mel jsem podobne nazory jako ty jsi napsala ty sve, tak na tom asi neco bude
Ja osobne nezvazuji, ale mam za ukol zvazovat a vybirat pro kamarada. Bohuzel jak uz to tak byva kamarad ma predstavu, ze za 20K poridi neco, co bude de facto vymysleno az za nekolik let nebo proste minimalne teda dnesni spicku plus vilu k tomu
IMO je to tezky, kdyz jsem se o to zacal vice zajimat zase nyni, tak jsem zjistil, ze pokud chce fotit pohyb, jsou to sileny penize.
Prijde mi, ze od doby, co zacali vyrabet modely zrcadlovek pristupnych pro "bezny lid", poradny fotaky vlastne strasne zdrazily. Kdyby nechtel fotit ten pohyb, tak byhc mu asi rekl, ze je vlastne dneska fuk, co si koupi, ze zalezi vlastne na cene.
No jinak to proste vidim hodne podobne jak jsi psala, takze to nebudu psat znova za sebe.
Diky za postrehy, potesily mne.
|