| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:21
- Nahlásit
PetraK
Jó vzpomněla sem si až teďkonc, že sem ti chtěla vypravovat, kterak jsem na osoblaze s pižlou v jedný chatce přespávala teda s pižlou a australáčkrem. Australáček mě ráno zadupal samou radostí do spacáku, když jsem mu dovalila vlézt za mnou do postele, ale pižla byla bojácná a kamarádit se sice chtěla, ale přitom se bála. Byla ťuťu v tý svý rozpolcenosti. No a pak mi vzala ruku do huby na vteřinku a pak odešla a už se mnou nepromluvila. Říkali páníčci, že mám bejt velepoctěna, že je to výraz velký náklonnosti a hned tak někomu to neudělá. A dost je překvapilo, když jsem jim řekla, že vim o pižle, co to taky dělá, protože z jejich známejch je to prej pro všechny novota
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:24
- Nahlásit
Fifi
ezapomen si radne oblozit ne prirozeni, ale topeni mokryma rucnikama
a!!díky moudrá hlavo!! provedu, netopíme sice, ale to neva. Vůbec mě to co?? ne-na-pad-lo! dík.
Nevim, co je polenta, z tunacka v oleji bych se hnedka potento, pujdu si radsi dojist sekanou s brkasi.
polenta je taková kukuřičná kaše jako, když ji uděláš hustou, můžeš ji krásně opéct do křupavejch placiček. Je to hrozně rychlý jí vyrobit. No a ten olej prostě nedáš případně, dáš jen tuňáčka. Já si teď koupila takový ty svinsky drahý malý konzervičky. Ale moc dobrý jsou. A jak toho není moc, tak ta chuť nepřeváží a je to fakt výborný.
Fajka
že jí to jako unaví a bude pak chvíli spát..no prej courala bytem a vymýšlela kraviny
no ano, to je již dávno prokázáno vědecky, že zrzavá barva todle nese a nese a nese a nese..... a nese....
ž nic nejim a ty příjdeš s tímdle !
no jo no a to ešče přidám nemlíkovej recept na pudinka!! Páč to mlíko nejni úplně to nejzdravější, že jo. Ale zakysaný výrobky z něj by měly být cajk. Tak jsem uskutečnila chemický experimentek. Dala jsem vařit vodu, misto mlíka, osladila třtinovým cukrem, rozmíchala puding ve vodě, vlila (prostě postup stejný jako normoš) a když to bylo pěkně rozmíchaný, vkydla jsem do toho zakysanou smetanu, rozšmrdlala a!!! JE TO STEJNÝÝÝÝÝÝÝÝ'!!! Je to stejnýýý!!. Tož, když někdo nechce mlíkovat a nebo dostane chuď na pudinka a nemá zrovna doma mlíko, ale má zakysanku (což já mám furt asi tak hektolitry dva), tak si může vyrobit zdravej puding!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:28
- Nahlásit
PetraK
ano, to je již dávno prokázáno vědecky, že zrzavá barva todle nese a nese a nese a nese..... a nese....
no jo to budou mít doma veseloho ho hooo
no a to ešče přidám nemlíkovej recept na pudinka!! Páč to
no jako skvělý supeeer!!!akurát ted ted večer ..notabene dyž mám hláááát
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:29
- Nahlásit
birma
kamarádit se sice chtěla, ale přitom se bála.
jo, tak tohle taky pižly někdy mají, takovou vnitřní rozpolcenost ( žeeee Rumíčku!!!) tuhle přijela kolegyně, já vyšla s vižlatama před dům, ulice byla prázdná a na konci stála u auta Kristýna. Nevím z jakého důvodu, leč Rumajzl dospěl k názoru, že je nutno jí hlídat.... ehm, hlídat, ale po poserónsku (von je to takovej náš národní hrdina ), když na něj Kristýna v půlce jeho vražedný mise promluvila, začal levitovat . A nakonec jí teda skončil na hlavě Jojo, pes vobranář von je
že vim o pižle, co to taky dělá,
s údernou silou krokodýla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:31
- Nahlásit
Fajka
no jako skvělý supeeer!!!akurát ted ted večer ..notabene dyž mám hláááát
hele je!! Já jsem nadšená, páč mlíko fakt nejedu a tohle je super. Odsouhlaseno i Brtnikem. Ešivá máš kysanku, zkus to, však je to za chvililinku.
no jo to budou mít doma veseloho ho hooo
si piš. Bratra švihne co nevidět
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:34
- Nahlásit
PetraK
hele je!! Já jsem nadšená, páč mlíko fakt nejedu a tohle je super. Odsouhlaseno i Brtnikem. Ešivá máš kysanku, zkus to, však je to za chvililinku.
jako jooo ale až ráááno, ted ne bo sem si dala stranickej závazek že dneska už nic! ale ještě sem dej nějakej recepis a budu su muset tu hubu lípnout vteřinovkou
piš. Bratra švihne co nevidět
ale tak zas na jednu stranu...se mu vrátěj ty bratrovský hajzlovinky co na mě jako mlatší ségře prováděl...mu to i jako i přeju
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:36
- Nahlásit
Jedna aktuální od nás - jsme na ní v kompletní sestavě a takovejch moc nemám
PetraK
No tak tadle pižla se nakonec nenechala ani pohladit pořádně. Bylo mi to líto, páč bylo vidět, že by ráda...
údernou silou krokodýla
Ztrácej se vám doma ruce?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:38
- Nahlásit
birma
aktuální od nás - jsme na ní v kompletní sestavě a takovejch moc nemám
jo tak už chápu maminku..:
Proboha , zahoď to ! jen né žádnou další kočku !!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:41
- Nahlásit
PetraK
dáš jen tuňáčka
Opakuji, z tunacka bych sla zvracet asi, nesnasim ten jeho smrad. Jak miluju ostatni ryby.
polenta je taková kukuřičná kaše jako, když ji uděláš hustou, můžeš ji krásně opéct do křupavejch placiček. Je to hrozně rychlý jí vyrobit.
Todle nekdy omrknu, dik.
Fajka
notabene dyž mám hláááát
Smarjaa babo, tak se najez, nee, porad tu nejec, jak si hladova.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:43
- Nahlásit
birma
jsme na ní v kompletní sestavě a takovejch moc nemám
Potes panbuh.
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
Fajka
jako jooo ale až ráááno
tak pak dobrou chuť.
jo, ad ten další recept...... vezmeme dvě brambory, oloupeme, oloupeme jednu mrkvičku, cibulku, omyjeme zelené od pórka, rajčátko, třebas papričku, česnek. Na rozpálený oliváč hodíme cibulku, osmahneme zlehýnka, přidáme mrkvičku nakrájenou na kolečka, pórek, bramborky, rajčátko a papričku, osolíme, opepříme, lehce orestujeme a zalejeme trochou vody. Pokud bychom rádi z jednoho a toho samého pokrmu vyrobili ještě i poblifku, dáme těch bramborek a zeleniny o trochu více a zalijeme vodou o něco více. Uvaříme doměkka. Vaříme-li zároveň i poléftku, dáme do talíře rozmašírovaný česnek , zalijeme vodou ze zeleniny, a vkydneme trochu z té uvařené zeleniny. |Tím pádem nám vznikla poléftka a nepřišlo nic nazmar z té vody, kde se nám vařila zelenina, která nám chvilku počká na teplé plotně, než sníme poléftku. Poté zeleninu i s brambory rozmašírujeme na hrubou kaši a vmícháme:
za á- zase tuňáčka
za bé - nastrouhaný tvrdý sýr
obojí velmi dobrá varianta. FAkt supr rychlý jídlo a moc dobrý. Určitě i na noc
|
birma
Člen |
- Nahlásit
Fajka
Furt jsem měla pocit, že 5 koček je moc, ale od smrti Čmouda je tu někdy děsivě prázdno i s celou touhle sestavou. Navíc tohle je jen večerní rozloučení - Želva už odešla spát na svý, Mandarinka půjde až zhasnu a v posteli mi zůstane jen Áda a ti dva vlevo .
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:45
- Nahlásit
Fifi
Smarjaa babo, tak se najez, nee, porad tu nejec, jak si hladova
PetraK
FAkt supr rychlý jídlo a moc dobrý. Určitě i na noc
šmarjá , já vás fakt miluju...vobě dvě!! nic..dyž závazek tak závazek!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:46
- Nahlásit
Fifi
Opakuji, z tunacka bych sla zvracet asi, nesnasim ten jeho smrad. Jak miluju ostatni ryby.
a jo tááák. No ta si tam dáš jinou rybku no!
a nebo strouhanýho sejra.
Todle nekdy omrknu, dik.
ty placičky jsou výýýborný, jak pěkně křupou!
chci zkusit tu variantu, jak tu kaši rozpatlaj, nechaj zatuhnout, nakrájej a pak pečou v tróbě.
birma
jsme na ní v kompletní sestavě a takovejch moc nemám
máma by řekla - "Pánbůh ti to požehnej!"
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:47
- Nahlásit
birma
Furt jsem měla pocit, že 5 koček je moc,
jako 5 koček v bytě??? to by mě přišlo i na zahradu k domku dost ! ale todle mám naštěstí s Fajuškou už 10 let vyřešený
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:48
- Nahlásit
Fajka
šmarjá , já vás fakt miluju...vobě dvě!!
není nad upřímný vyznání lásky!! jo jo, to víš, na svini tu nenarazíš!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:52
- Nahlásit
PetraK
máma by řekla - "Pánbůh ti to požehnej!"
ale maminka od Birmice todle teda moc neřikala
jo jo, to víš, na svini tu nenarazíš
a takovej krásnej klid tady byl pár dní a zas prt...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2015 23:55
- Nahlásit
Fajka
ale maminka od Birmice todle teda moc neřikala
esli to nebude tim, že moje maminka nikdá nezažila doma pět koček. Najednou teda, jinak kdyby se vysčítalo, co jsem domů nanosila, přivedla....
krásnej klid tady byl pár dní a zas prt...
puding, výýýbornej puding!! Mňam! A když je ešče posypanej mletejma voříškama. A nebo smíchanej s tvarohem.... jéjé!! to je dobrota!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:00
- Nahlásit
Fajka
5 koček v bytě???
Tys nevěděla, kolik jich mám?
to by mě přišlo i na zahradu k domku dost !
Honza jich má doma a zahradě okolo 15 odhadem. U prostě kdo přijde, ten bydlí
maminka od Birmice todle teda moc neřikala
No vona by se asi bála neposkvrněnýho početí pak sice mám kočku jako kočku jen jednu, ale s panembohem nikdá nevíš
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:01
- Nahlásit
PetraK
FAkt supr rychlý jídlo a moc dobrý. Určitě i na noc
Kdyz mne tam krom toho smradavyho tunakka chybi nak flakota pak k zelenine. Ale jinak peknej recepis.
Fajka
nic..dyž závazek tak závazek!
Ty musis hubnout ci co? Te priste fakt birmica prerazi vejpul.
birma
ale od smrti Čmouda je tu někdy děsivě prázdno i s celou touhle sestavou.
Teda, jako neni pro nas dle fota, ze by nekdo chybel... Jak rikam, potes panbuh. Tohle mit v posteli, tak se nehnu.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:03
- Nahlásit
Fifi
Tohle mit v posteli, tak se nehnu.
To někdy, pravda, nejde. Se musíš nastavit rovnou do polohy, ve který vydržíš celou noc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:04
- Nahlásit
Fifi
Kdyz mne tam krom toho smradavyho tunakka chybi nak flakota pak k zelenine. Ale jinak peknej recepis.
tak tam dej sýra právě. případně maso z poblivky, nebo pečený kuře, co zbylo od oběda. To je fuck. Jde jen o to, že si vyrobíš rychle něco jako základ. Do kterýho můžeš, ale taky nemusíš, když chceš třeba odlehčit jako já teď, coby choroba, přidat něco dalšího. A třeba po operaci zubů, když nemůžeškousat - supr věcička, vařila jsem něco podobnýho mámě kdysi na chalupě, když jí rozmasakrovali pusu.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:05
- Nahlásit
birma
Se musíš nastavit rovnou do polohy, ve který vydržíš celou noc
smrt pro mě, co se celou noc griluje
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:10
- Nahlásit
birma
Tys nevěděla, kolik jich mám?
ne-e
jich má doma a zahradě okolo 15 odhadem
Fifi
Ty musis hubnout ci co? Te priste fakt birmica prerazi vejpul
nééé, ale zkouším pevnou vůli...
no to néé, jako...si vedle ní v hospodě už jako nesednu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:13
- Nahlásit
PetraK
tak tam dej sýra právě
Syr neni flakota. A maso z poblivky patri do poblivky, aby v ni stala sveracka. Teda sberacka.
A třeba po operaci zubů, když nemůžeškousat
Ale s timhle kusuj, este naky dalsi vecci tu sir, v dobry vire.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:18
- Nahlásit
Fifi
Syr neni flakota
neni.
tedy dobrá. Tak ale jako příloha k pečenému masu.... co? Vezmeš talíř, doprostřed vkydneš kopeček mazlavajzu výšepopsaného, na to naaranžuješ dva plátky pečeného masa a ozdobíš výpekem z pečeně. Fertig
kusuj
a jo, to je fakt.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:27
- Nahlásit
birma
Se musíš nastavit rovnou do polohy, ve který vydržíš celou noc
Vzhledem k ortopedickymu polstari sem se naucila nespat na brise, ale nehnout se celou noc, to neee!
PetraK
tedy dobrá. Tak ale jako příloha k pečenému masu.... co? Vezmeš talíř, doprostřed vkydneš kopeček mazlavajzu výšepopsaného, na to naaranžuješ dva plátky pečeného masa a ozdobíš výpekem z pečeně. Fertig
Co? - NE, Peceny maso = bud knedlik, brambor ci ryze, dle druhu mjasa. Nakou kejdu (s odpustenim) k masu, skoda masa. A vim, ze se neurazis, 100 lidi, 100 chuti.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 00:33
- Nahlásit
Fifi
brambor
dyk jo - dyk je to br.kaše. Vylepčená enem, a jde i k tý sekajdě teď myslim ten poslední recepis, ne tu polentu.
A vim, ze se neurazis,
určo ne, beru to jako inspiraci pro ostatní.
Brtnik opustil nemocniční gaučík, jdu do péři. Ešivá budeš překládat, tak ať to odsejpá.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 07:28
- Nahlásit
petrak
vitej mezi zivymi dobre, ze blanice s tou nozkou nema nic vaznyho.
s tunakem su navtom podobne jsko fifi, spis vyjimecne s pomalu, i kdyz placka zni dobre krupava. jinak ten puding, davas zakysanku jeste do horkyho na plotne/z plotny dole/do vychladlyho?
fifi
dekuji ti, kolegyne
birma
ja se casto neotocim ani s timickem, natoz toto, to chapu, ze nemas moc mista
xerxova
tak to je dobre, ze ee rozesnidal a nabral
fajka
budou fotky stekanatka?
my jedem s vero na vylet, bez timika, 30by na nej mohlo byt moc po dlouhe dobe bez vetsi akce, ale dostane zitra dlouhou cmuchaci u nas. podrbu buldozera, u nas husta mlha, v brne uz nic. kolinkobod vcera poboliva a neni tam moznost zkraceni, tak mi nezbude nez to dat.
noc byla klidna, ferinka ji prochrapala asi, vubec tak nenarikala jako vcera, takze su rada i kdyz musi mit limec, po 14ti zafacovanejch dnech uz je lepsi, kdyz sama obvaz nechce. na nekterych mistech uz to mela otlaceny, ale tak mesickovou indulonou jemne promazavam na radu zdejsi
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2015 07:57
- Nahlásit
Čajužijte si výlet s Veru
PetraK vždyť jsem ti obě "boudičky ubytovací" hledala na dva psy... jinak mnohem hezčích, levnějších... mají mocmoc - jen je podmínka ubytujeme jednoho psa v objektu... Takže já už přebírala.
Ale určitě by se dalo najít podstatně víc míst (i na tom Baltu). Jen je blbý, že pokud nemá člověk ubytování s velkým předstihem, bývá to (hlavně v sezóně) přebrané...
|