| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 11:51
- Nahlásit
cernej caj
na ty vrstvy ale musíš mít tak nějak stejný fotky jako na to hdr ne?
chápu správně, že ty vrstvy jsou že se zprůhední část jedný fotky a místo toho je tam vidět kus jiný která je jako pod ní?
to corel má, ale já neumím to zprůhedňování
|
Janiii
Člen |
- Nahlásit
Fifi
V tomhle jsem asi ja divna, ja moc neoslovuju. Teda naopak to je u stenete, toho si hlidam v nejakym primerenym akcnim radiu a privolavam klidne casto, s velkym divadlem zprvu. A kdyz privolavam, tak prave jmenem jen.
joooo, tohle beru - ale prostě pokud bych se nehlídala, tak by to bylo takovýto milionkrát Cááácorko a bez odezvy - což je prostě na nic a zvykne si na to jak na otravnej hmyz
|
PetraK
Člen |
- Nahlásit
cernej caj
no ale vis jak, my misto tebe doma o vikendu nebudem polomrtvy lezet v posteli
jasný, na sviň tady člověk nenarazí ani náhodou! CO by Ti to udělalo? No?
jj, uvidime. Zatim su klidna, ale to jeste asi prejde
to je dobře žes klidná, tak ať to tak i zůstane.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 11:52
- Nahlásit
cernej caj
pokud myslis, ze je vymluva, ze nemam 60 tacu na photoshop,
Ty jsi hotová dýžejka jak to mixuješ já psal o výmluvě, že se člověku v podstatě nechce učit nové věci.
Ne o penězích atd.
tak si to klidne mysli, ale ja to beru tak, ze pro me je vetsi priorita splacet hypo nez kupovat photoshop.
Fakt jo? To me mrzi, ja myslel, že máš priority: Nadbuh, photoshop a vše ostatní a ty ne
Tak ja tak trochu vychazel z toho, ze preci jen jsme stale v Cesku a tady se soft moc nekupuje pro soukrome ucely...navic si myslim, ze teda pokud by te tryznilo svedomi nemit to ofi tak se da urcite sehnat nekdo, kdo dostal treba Adobe Photoshop Elements licenci pri koupi fotaku a byl by to ochoten darovat.
V podstate si myslim, ze Adobe s tim piratstvim tak trochu i pocita. Tim, ze zrusili komplet krabicovy verze u novych verzi softwaru to davaji myslim docela najevo a urcite vedi, ze i v podnikatelske sfere tady v nasem vychodnim bloku to bude hodne o tom, ze si mensi firma koupi licenci na mesic na dva a pak zas treba rok nic.
A 60 to nestoji a nestalo tusim ani, snad nejaka silena verze beztak i s notebookem
tady jsou ceny snad ještě stále platné http://www.adobe.com/cz/products/catalog/cs6._sl_i d-contentfilter_sl_catalog_sl_software_sl_creative suite6.html navíc se dá koupit použitá licence od někoho, kdo třeba přešel na CC předplacenky, možná i získat zdarma nebo za symbolickou cenu. Jak sama píšeš ona je to jako vše otázka priorit, šák to tu nikomu taky nenutím..opakuji po sté
Jinak si s tim ted hraju a libi se mi to. Neni to o lenosti se neco ucit, kdyz je cas (opet priority), tak nekdo ten cas radsi vyuzije jinak. A neni to ani o lenosti chodit do druhe prace abych si ho mohla koupit, ale proste mi to za to nestoji, protoze to je neprimerena odmena za vynalozeny usili a radsi si to oriznu v zoneru s tim, ze mam furu casu chodit na vylety nez orezavat v PS a vsechny vykendy travit v druhy praci a nakonec treba nevyfotit nic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 11:54
- Nahlásit
žbrnda
čaj
Mája
birmice
ty vado, jak jáá su najednou ščastné za svůj debilní a nefunkční foťák!! V tomdle bych se totál utopila a stejnak bych nefotila, takže takhle sem cajk, že jsem o nic nepřišla. Jen se občas pravda dosti vztekám, že fotka, co by mohla vypadat o hodně líp je prostě debilnííííííííííííííííííííííííííí!
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:00
- Nahlásit
Maya
ale asi jo, akorát já jsem v situaci, kdy tu abecedu znám, ale neumím jí napsat
Tak to se přiznám, že moc nevím, jak myslíš. Já to myslel tak, že pokud člověk rozumí teoreticky světlu a barvám tak, jak se s nimi pracuje či jak se používají při digitálním zpracování, zvládne pak obsluhovat minimálně v základu skoro každej soft na to určenej, protože tam prostě najde věci, který jsou pro něj srozumitelný a on chápe, co to bude asi zhruba delat, kdyz "tady za tenhle posuvnik potahne na stranu".
Ale vsak klidne pouzivej zoner, podle me, pokud te ta oblast neprestane bavit a postupem casu budes ziskavat prehled a budes mit i vetsi pozadavky, tak ten zoner proste prerostes a sama bude hledat neco lepsiho....no a pokud ne, tak ti ten zoner bude stacit a pak by zas bylo zbytecny se tlacit nekam jinam proti svy vuli
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:03
- Nahlásit
zbrnd
no vědět kde si upirátím fotošop, tak už ho mám asi doma ne?
ty ceny jsou fakt strašný
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:04
- Nahlásit
Maya
chapes to spravne. Mozna to technicky ani nemusi byt stejna fotka, ale to uz podle me vic zavani grafikou. Pak by se to mohlo delat taky krz ty expozice upraveny v pc z vychozi fotky...
pokud to corel umi, tak bych se mohla mrknout i po nem a vyzkouset.
zbrnd
aha, ja myslela, ze to myslis na me, ze to je vymluva, kdyz sem rekla, ze je drahej. To sem te nepochopila.
promin, ze sem te zklamala svyma prioritama;)
ja zas vychazim z toho, ze delam v softwarovy firme a uz driv byli moje postoje k legalnimu sw mirne jinde, nez ceskej prumer a ted se to jeste asi zhorsilo
no prave v tom cloudu to sice je tech 649 ale mesicne, takze za rok to hodi solidni palku... a myslim, ze krabice ofico koupit uz nejde.
O te pouzite licenci uvazuju, ze se po ni podivam
PetraK
on ti nefunguje???
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:07
- Nahlásit
PetraK
V tomdle bych se totál utopila
houno a prd
naucila ses cist a psat naucila by ses tohle, jen te to nejspis nelaka...to tak chodi..kazdyho laka neco jinyho ... mmch spousta fotek, ktere se ti pos tazeni z fotaku mohou jevit nekoukatelne se da mnohdy velmi lehce prevest do koukatelne podoby...neni to na vystavu, ale jako dokumentace nejakeho zazitku, vzpominky navic na PC naprosto dostacujici. Samzrejme nejde vzdy vsechno, ale takovy typicky priklad: kdy vyfotis neco skoro proti slunci a fotka se vz vetsiny jevi tmava a nekoukatelna, protoze fakt nic nevidis tak ti z toho kazdej kdo umi minimum uprav udela fotku koukatelnou..treba zhruba-to je jen reakce na to, ze nemusis veset hlavu ze se nejaka fotka nepovedla vyfotit moc dobre.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:12
- Nahlásit
cernej caj
on ti nefunguje???
je trochu nemocnej. Na hlavu. Záleží jak se vyspí, debil jeden
a hlavně s ním budu muset jít co nejdřív, páč mu navíc blbne tlačítko na překlikávání mezi programama, fotkama a tak.
zbrnd
jen te to nejspis nelaka.
tooo asi taky, ale kdyby mi někdo dal jednoduchou, srozumitelnou kuchařku pro debilní, ne moc dlouho, ale aby tam bylo všechno tak bych byla asi aktivnější.
k ti z toho kazdej kdo umi minimum uprav udela fotku koukatelnou..treba zhruba-
myslíš to, jak tam je úprava obrázku světlo , oříznutí a tak? To asi ne, že ne, to je to pro debila, viď?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:17
- Nahlásit
cernej caj
promin, ze sem te zklamala svyma prioritama
to bude tezky, jsem hluboce zasazen
a myslim, ze krabice ofico koupit uz nejde.
no na tom odkazu, co jsem daval to vypada, ze to koupit jde prave, nicmene pokud budes neco byt starsiho kupovat, dobre si zjisti, jak je to s novejsima verzema cameraw raw, jestli mas narok na nejnovejsi aktualizace zadara i k starsi verzi ...mam totiz takovej pocit, ze camera raw se ti instaluje ve verzi v zavislosti i na tom, jakej mas photoshop a co ta ci ktera jeho verze podporuje a co ne ... nicmene to uz jsou jen dohady z me strany takze to vubec neber vazne
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:19
- Nahlásit
PetraK
Krásný povídání, radost si počíst
Čajík
stále držím pěsti a nepouštím !!!
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:28
- Nahlásit
zbrnd
ale to je ta cela adobe kolekce za 60 tacu... no zatim mam jeste 19dni a pak se uvidi. Jinak vetsinou stejne pro jistotu fotim i do rawu, doma projdu fotky a kdyz nemam takovou krpu jako celej den nastavenou venku zarivku, tak je vetsinou i smazu. Pripadne si necham jednu nejakou echt peknou fotku do budoucna na upravy, az bude nekdy cas a chut, takze skoro nikdy
PetraK
hm, tak sup reklamovat, no...
Darenka
diky, za 30 minut budou nove zpravy kdy vyzvedavat ;)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:29
- Nahlásit
Darenka
dík.
Aj ak jde výchovocvičení a přivolávání?Stihlas tuhle zachytit, jak s těmi humusy dál (snažit se odměňovat nezájem a ne výměnu?)
Si furt říkám, že není možný, aby tam u vás nic nebylo, však dneska je všude zacvičákováno, že by se nic kloudnýho nenašlo?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:30
- Nahlásit
cernej caj
hm, tak sup reklamovat, no...
jojo, vím, jsem hrozná, ale kde sebrat čas a zajet tam. A vzpomenout si na to mezi tím vším... to spíš.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:34
- Nahlásit
Maya
na ty vrstvy ale musíš mít tak nějak stejný fotky jako na to hdr ne?
chápu správně, že ty vrstvy jsou že se zprůhední část jedný fotky a místo toho je tam vidět kus jiný která je jako pod ní?
to corel má, ale já neumím to zprůhedňování
https://www.youtube.com/watch?v=uZuc8dw7w-8
Hlavně ale ať te nenapadne platit tomu pánovi z videa za kurz, za to stoji stejne jen ty dily, co ma zdarma
|
birma
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:35
- Nahlásit
cernej caj
jo, jakto? (a jakej je rozdil pres noc nebo kdyz operuji treba v 10 a psa si mas vyzvednout odpoledne... porad nakonec toho psa maj x hodin na starosti oni a jestli 6 nebo 8 uz neni rozdil...
Tam šlo o to, že psa nechala po operaci přes noc na pozorování, aby měl tu nejlepší péči a ráno byl pes mrtvej, protože se ze stresu umlátil o klec.
Moje zkušenost z doby, kdy ochrnul Altar, je taková, že si ho nechali na noc na pozorování a ráno tvrdili, že je to lepší. Lepší to bylo v tom, že jim tam přestal brečet, jakoukoliv jinou informaci o jeho zdravotnim stavu neměli, protože se báli otevřít klec, protože byl velkej
Čim to je nevim, možná tim, že přes noc tam jsou míň zkušený sestři a dochtoři než přes den? Prostě si myslim, že svýho psa znám nejlíp já a já taky o něj mám větší strach, než nějaká sestra, co jich tam má 5 a je pro ni důležitější si hodit nohy za stůl, takže pokud neni nezbytný, aby byl na kapačkách, tak se o něj nejlíp postorám a budu ho nejbedlivějc pozorovat zase já...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:36
- Nahlásit
PetraK
treba u nas siroko daleko zadny cvicaky nejsou, na to ze je dneska vsude zacvicakovano
ale darenka snad najde. Nebo i ohari holky, co by doporucili?
to znam, no...
jinak se mi ozval pan na objektiv. A pak napsal, ze sehnal jinde tak nic, no
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:42
- Nahlásit
zbrnd
Já to myslel tak, že pokud člověk rozumí teoreticky světlu a barvám tak, jak se s nimi pracuje či jak se používají při digitálním zpracování, zvládne pak obsluhovat minimálně v základu skoro každej soft na to určenej, protože tam prostě najde věci, který jsou pro něj srozumitelný a on chápe, co to bude asi zhruba delat, kdyz "tady za tenhle posuvnik potahne na stranu".
no to právě ne, protože ten program umí milijon věcí, ještě se obvykle jmenujou nějak jinak než myslím, že by se jmenovat měly a já nemám ponětí vlastně kde a co hledat
jako vím třeba že chci zprůhlednit část fotky, ale ani omylem se mi to nikdy nepodařilo a to jsem se kdysi snažila, když jsem měla ten program novej
cernej caj
pokud to corel umi, tak bych se mohla mrknout i po nem a vyzkouset.
no já na tom dělala mámě vánoční přání, že jako stáhnu z netu někde něco, co už tu průhlednou vrstvu má a k tomu vlastní fotku, ale detaily nevím
hele si ho kup, pak se to naučíš a nakonec to naučíš mě
Pak by se to mohlo delat taky krz ty expozice upraveny v pc z vychozi fotky...
jako udělat v pc různý expozice a to spojovat?
ty expozice jdou upravovat i v jpg? nemusí být raw?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:42
- Nahlásit
birma
aha, to je blby, to je jasny ze ho nikdo nepozoroval...
ale tak castecne mas pravdu,ze nekdy tem lidem moc na tom zvireti nezalezi a hlavne aby si odsedeli svych 8hodin
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:46
- Nahlásit
PetraK
tooo asi taky, ale kdyby mi někdo dal jednoduchou, srozumitelnou kuchařku pro debilní, ne moc dlouho, ale aby tam bylo všechno tak bych byla asi aktivnější.
to myslim neni problem, urcite by jsi nekoho nasla...zaklady ti ukaze spousta lidi a kdyz neco zapomenes tak se doptas....treba ten pan fotograf, co jste tu s nim kecali onehda by to zvladl urcite rychle...ale nevim jaky mate spolu vztahy ci co, jestli je to realny.....nicmene pokud "places" nad jednou fotkou za pul roku tak to zas mas asi na upravu proste nekomu poslat treba tomu panovi nebo klidne mi ...a na netu je hodne navodu a myslim, ze pro tebe by to mohlo byt zajimavy jakozto ve spojeni se zajmem o jazyky cizi
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:47
- Nahlásit
Maya
ale zbrnd pise "minimalne v zakladu" a tam si myslim, ze mysli treba upravu expozice, teplotu bile, doostreni, ztmaveni a tak. A to i v tom PS vypada skoro stejne jako v zoneru. Jak je na tom corel nevim...
pruhledny by to mohlo byt i v tom gimpu a na to je taky hromada navodu, to budu muset taky ozkouset jeste. Jinak ja teda ted nemam prachy na nic
jj, v poho to de i z jpg, nezkouselas to? vyfotis fotku a v pc si ji korekci expozice ztmavis a ulozis s novym jmenem - a sup, mas dve fotky. Z rawu spis vytahnes vic informaci nez s komprimovanyho jpg, ale jako na testovani to staci v pohode. A s tema dvema si muzes uz zkusit zas pohrat
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:53
- Nahlásit
cernej caj
tam si myslim, ze mysli treba upravu expozice, teplotu bile,
no to já jsem právě myslela, že to si můžu jednoduše udělat v tom zoneru a nemusím to dělat složitě jinde
v poho to de i z jpg, nezkouselas to? vyfotis fotku a v pc si ji korekci expozice ztmavis a ulozis s novym jmenem - a sup, mas dve fotky
a to mě nenapadlo, to musím vyzkoušet, to je pak lepší než se to snažit vyfotit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:56
- Nahlásit
jako chci říct, mě se líběj takovýhle fotky a to si myslím, že fakt se asi dělá různýma expozicema, světlama atd. a ty vrstvy budou spíš až v druhý řadě
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 12:57
- Nahlásit
Maya
jako vím třeba že chci zprůhlednit část fotky, ale ani omylem se mi to nikdy nepodařilo a to jsem se kdysi snažila, když jsem měla ten program novej
Já nevím, co jsi od Corelu používala, ale pokud COREL Draw(tomu se rika zkracene totiz corel), tak ten na to vhodnej neni.
No a ze neco potrebujes zpruhlednit...to je zas otazka proc vlastne co s tim chces delat ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:00
- Nahlásit
zbrnd
na video se kouknu doma, ale to je pro fotošop
my lamy prostě holt potřebujeme návod stylu Sem klikni když chceš zprůhlednit fotku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:01
- Nahlásit
zbrnd
jsi od Corelu používala, ale pokud COREL Draw
nee Corel Photo něco, co je na fotky, Draw jak jsem pochopila je na vektorový kreslení a podobný věci, to už je úplně mimo mě, ale mám ho taky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:01
- Nahlásit
Maya
no to prave muzes v zoneru ale myslim, jeslti to zbnrd nerikal tak, ze kdyz tohle umis v zoneru, zvladla bys to i jinde. (proste v principu chapes, co to dela a tak to muzes delat jinde)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:03
- Nahlásit
zbrnd
teď jsem to našla Corel PhotoPaint se to jmenuje, asi mám nějakou starší verzi, pár let už to mám
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2015 13:06
- Nahlásit
cernej caj
vy mě snad donutíte ten corel po letech otevřít
|