| Autor |
Zpráva |
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:21
- Nahlásit
tak Angličan už odcestoval holky ho hledají, my brečíme - asi se jdu ožrat
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:24
- Nahlásit
Maya krásné fotky. Želva se fakt netváří přátelsky
S kýblem mám Betušku - když jí byly tři měsíce...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:24
- Nahlásit
Janiiii Nebreč, určitě se bude mít dobře. Klučík jeden cestovací.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:28
- Nahlásit
Xerxová
joo, s paní jsme v kontaktu, strašně se na něj těší, je s dětmi doma, takže budou v celodenním kontaktu, určitě se tam bude mít dobře. ale je to po těch skoro 4měsících strašně těžký
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:29
- Nahlásit
Xerxová
Teda to mu lezou žebra. Řekli jste mu, že je doga a ne greyhound?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:35
- Nahlásit
Birma páník mu od španělské dovolené říká Ráďo (od radiátoru). Tam bylo psisko hyperaktivní - neumí moc odpočívat. Normálně žere málo, a když je vedro, žere ještě míň. Jen tak, aby nepošel hlady... a tam bylo teplo celých čtrnáct dnů.
Po návratu byl fakt hodně hubený - a krásně začal žrát. Nadšené vylizování misky mu vydrželo ani ne týden - už zase bere jídlo jako nutné zlo. Ale žere líp, než v létě.
Začal semestr - budu víc ve škole, bude delší dobu doma chrápat. Tak snad zase nabere
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:37
- Nahlásit
Maya
šáhni mi na ten lísteček a zabiju tě!
Ninja turtle!
Xerxová
Tyjo, fakt trochu na dovoleny zhubnul, zebrinacek. Krasnej, monumentalni zebrinacek! Krasec! a na zimu se ve vlastnim zajmu nejak obali.
Janiii
Angličan už odcestoval holky ho hledají, my brečíme - asi se jdu ožrat
Jejej, tak at se ma dobre. Uz jsem ti to nabizela, kdyby chteli tamni panickove s necim pomoct, predam kontakt. Tyhle odchody jsou smutny, ale zvyknete si, vybulite se.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:45 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
ale opravdu si nemyslím, že by strádal - výlety po přírodě a u moře ho bavily - a ten náš manekým se bavil i ve městech. Já měla strach, že bude nešťastnen a on vypadal většinou takhle...
viz třeba Salamanca
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:46
- Nahlásit
Xerxová
ale opravdu si nemyslím, že by strádal
To ja si taky nemyslim. Jen na tu jeho nezravost - nepremyslelas o pangaminu?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 20:55
- Nahlásit
Xerxová
To je obřík a rozhodně jsem nechtěla naznačit, že by strádal! Najt je jeden z mála psů, o kterých si fakt nemyslim, že by jakkoliv strádali (třeba o Adamovi si to občas myslim)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 21:49
- Nahlásit
tohle může být zajímavé čtení
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 22:54
- Nahlásit
Xerxová
Najtík je fakt radiátor ale on to dožene, štěňátko Beta u kýblu je velká jak vlčí špic
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2015 23:00
- Nahlásit
cernej caj
no to byl na druhý operaci v 6 letech, na první v roce a půl
má osteochodrozu a ta se právě začne projevovat v období růstu, stručně řečeno jde o špatné prokrvení chrupavky v kloubech, která v důsledku toho odumírá a odlamuje se, ze začátku se to dá podchytit lékama, ale jak je ukončený růst, tak už je pozdě, bohužel nám se podařilo dostat k vetovi, kterej to poznal, až tak pozdě, tenkrát se o tom ještě moc nevědělo a ani ortopedi nevěděli, ono příznaky jsou trochu jiný než u jinech kloubních potíží a obvykle v rameni, který ani většina ortopedů tenkrát nezkoumala
měl to nejvíc na pravý přední a paradoxně teď má největší potíže s pravou zadní, vet říkal, že nejspíš jí přetěžoval jak si ulevoval na tu přední
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 06:20 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit
kdo se bude v práci či doma nudit , může si dát můj zvířetnický španělský testík... Správné odpovědi tam dám večer
Najdete ho tady : http://neviditelnypes.lidovky.cz/cestovani-po-evro pe-s-dogakem-nightem-d81-/p_zviretnik.aspx?c=A1510 03_203135_p_zviretnik_kosa
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 06:31
- Nahlásit
Fifi přiznám se, že většinou psa ničím navíc nedotuju (v růstu a stáří přidávám věci na klouby). Ale pokud teď na zimu nezačne víc nabírat, budu muset něco zkusit - a bude to tedy v prvním kroku pangamín.
Jinak zavařené maso se osvědčilo. Vydrželo v pohodě, krásně vonělo, dobře chutnalo a psisko to docela nadšeně žralo... Ráno alespoň čisté maso z ruky...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 06:54 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Xerxová
tak hlavne, ze aspon trochu zere, ze nebudete mit Radu naveky, jen po dovolene
Maya
aha, tak to sem nevedela, ono dneska je to v necem lepsi, i s tim internetem, ze se spis dostanes k informacim a taky vyvoj de porad dopredu...
jinak muzi seznam na zitra na dotaz:
pogumovanej limec
kloubni vyziva (alavis, aptoflex)
vsechno? i kdyz asi prebirku stihnu s nim.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 07:11
- Nahlásit
kdy dát napít, kdy a jaké první jídlo po narkóze, jak bude dotována na bolest...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 07:23
- Nahlásit
Janiii
jo a zapomela sem na vas rano, tak to verim, ze kdyz ste meli anglicana takhle dlouho doma, ze vam i holkam dost prirost k srdci, ale tak urcite se tam bude mit dobre
Xerxová
dik, takze si upravuju
- pogumovanej limec
- kloubni vyziva (alavis, aptoflex)
- kdy dat napit (po operaci? tam se i piti nejak resi a nemuze kdy chce?)
- jaky prvni jidlo (a pripadne kdy), kdy bude vhodny vratit granulovaci rezim
- co dostane na bolest, davkovani
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 08:27
- Nahlásit
cernej caj
No u Kima to v obou případech bylo tak, že vodu hned, naopak jsem měla sledovat jestli pije nebo ne, nechali mu kanylu a když se napil, tak teprve jsem mu jí mohla vyndat, kdyby se nenapil do druhého dne, tak zpět na veterinu na kapačky, jídlo normálka od druhého dne, plus cca na tejden měl prášky na bolest a atb, ale se poptej, nejspíš to má každej vet trochu jinak a hlavně si to pamatovat nebo ještě líp hned zapsat, protože člověk dojde domů a neví nic
a my teda jeli tuším za dva dny na kontrolu, tak jsem se mohla vyptat znova
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 08:29
- Nahlásit
cernej caj
každopádně to že před operací žádný jídlo a pití, to vám určitě řekli
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 08:41
- Nahlásit
Maya
muz rikal, ze 6h predem nema jist, o piti nic nerikal?
jinak taky pocitam s tim, ze by mohli chtit kontrolu treba do konce tydne, takze to komplikuje domluvu v praci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 08:46
- Nahlásit
cernej caj
No my teda měli u inhalační narkozy 12 hodin bez jídla a 6 bez pití, u tý normální poprvé to bylo tuším ještě víc. Ale je to už pár let, třeba už doba pokročila.
Tak za 10 dní budeš mít vytažení stehů a jiný kontroly asi záležej jak kterej vet, my i při tý druhý laparoskopický, kdy měl jeden steh, jsme tu kontrolu po dvou dnech měli, mi připadalo, že kontroluje, jestli se tam nedělá zánět nebo něco takového.
Tak to uvidíš a pak holt se to musí zařídit nějak operativně.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 08:59
- Nahlásit
Zdravíčko všem
Fifi
To je mi líto, že Troldík ještě není v cajku. To vykusování je teda fakt blbý. Nějak se mi to nezdá, když už atb máte skoro dobraný a šamponujete. Nakonec se ukáže, že problém je v něčem jiném - možná fakt alergie na něco v krmení
Birma
Gratuluju ke zvládnutí tůry. To je krásná krajina - jak z pohádky.
cernej caj
Vypadá to, že jste to s klecí super vyřešili a bude to fungovat v pohodě. Zítra moc držím palce!!!!
Maya
tekoucí radiátor teď, když se začíná topit, to je teda na prd. Máš někoho, kdo by se na to podíval a dal do kupy než začne opravdová zima?
Adéle v sobotu vypadly oba horní řezáčky - a pod jedním už ji vidět nový zoubek. V neděli jí vypadl jeden spodní řezák. Máme doma kolozubku ♥
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:04
- Nahlásit
Janiii
Ani se nedivím, že teskníte. Nevím jak bych to spláchla já, když nemůžu chlastat kvůli problémům se žaludkem. Útěchou ti snad bude, že jste vybrali dobré páníky, malá se tam bude mít dobře a snad budete mít i pravidelné raporty s fotkama.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:04
- Nahlásit
Maya
jj, vytazeni stehu pocitam, ale de spis o to, ze potrebuju resit tento tyden v praci v koordinaci s muzem a navstevama veta, kdy by tam mel jet on, stehy sou "za dlouho" takze to nemusim moc ted resit.
jj, taky si prave myslim, ze ta kontrola tam je z duvodu, jak si to sedlo a zda to nedela dalsi neplechu... uvidime.
Darenka
Diky
tak uz ma skoro vsechny zuby mlecny pryc nebo jeste padaj? a byli ste nekde s ni radit? a vubec, nevzpominam si, kdyz mluvila o te soukrome lekci s tim panem, co cvici, dobry to bylo?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:17
- Nahlásit
Rumštajn,
nestíháááám... víkend byl nabitej, prací a zarizováním akití srazěniny...
Koukám že Janii už jsou jen jednoštěňátkový taky bych si zvykla a měla problém ho poslat do světa aaaach jooooo...
a co Cácorka?
U nás už se to taky krátí...už v pááátek!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:20
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!
táákle cíplo Koláče, táákle cíplo Koláče
vypadá to, že strejdové už budou pitvat!
Koláče má steka!! Takovej krásnej víkend a Koláče bylo v posteli!! Aspoň v pátek, že stihlo Koláče cestou pro šípky, jednu výcvikovku. Naraziili jsme s Rumíčkem (Bubi, že nepůjde, že bude hlídat polifku, aby nepřetekla ) na našeho známého obřího a velmi spolupracujícího!!! zajíce . Mysliím, že mu tam na zimu objednám pytel mrkve, za úžasnou spolupráci. Zatímco jeho kolega vzal kramle, tak on stejně jako minule, se připlesknul do brázdy a dělal, že není. VY-NI-KA-JÍ-CÍ VÝKON, má to jednu chybu, člověk dojde skorem až k němu a nic tak jsem zas musela směrem k němu házet hrudky, aby se zvednul. A Rumíček byl véééééééééééééle šikovnej. A pak KOláče cíplo, až do neděle. Kdy si zas došlo pro šípky a trnky a chvilku i cvičilo s pejscima. Páč byly už moc znuděný. A to je bral Brtnik 2x denně na procházku. Bubrdle nadšeně lítala mezi kýblema a následně krásně kýble odnesla domů. Rumíček kýble neodnesl, Rumíček musel za myšima. Ale aby to nebylo Koláčemu líto, uďál jí dvakrát krááásnou kočičku . Je to vůl, vždycky když se vrátí z louky na zavolání na zahradu, vyběhne rovnou po stromě nahoru, tam hodí gezichta a hópne dolů. A jde mě porazit. Dnešní vstávání bylo výživný. A pobyt zde taktéž. Přišel kolega, řeknul mi, že vypadám hrozně.Vyhodila jsem ho. Přišla paní uklízecí, řeknula mi, že nevypadám dobře. Vyhodila jselm jí s řevem. Stála za ní kolegyně, pravila, že mi to moc sluší Mrcha!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:24
- Nahlásit
Fajka
už teď v pátek?? to to uteklo zááávidííím
Darenka
tak zuby už padaj? tak ať to jde rychle a bez komplikací, to za chvíli začne i hárat, abyste měli taky veselo
topení snad nějakej topenář svaří, akorát se to bude muset vypustit, což je teda vopruz
při nejhorším jsem si našla, že existujou už na to nějaký tmely, ale to se vypustit musí taky, takže to už je lepší si to nechat rovnou svařit
prozatím je to vyřešený gumovou podložkou a kleštěma a hrncem pro jistotu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:27
- Nahlásit
PetraK
a koukám taky moribundus, je toho teď nějak moc, mě se furt drží kašllík, tudíž nevyspáno mám hodně
tak hlavně že jste přežili
Rumíčka za kočičku na stromě bych chtěla vidět
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2015 09:40
- Nahlásit
Fajka
tesim se na plysofotky
PetraK
tak to me mrzi, zes nakonec o vikendu lehla. A co bubi, hlidala dobre poblifku? LD
a supr, ze ste zajice potkali, ale aby si s tim pytlem nedopadla tak, ze se bude s rumickem za mrkev kamosit
Stála za ní kolegyně, pravila, že mi to moc sluší je videt, ze na hajzla nenarazis ani v praci
|