| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:36 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
birma
a jezdit s nim se z bezpečný vzdálenosti (ideálně se zakrytou klecí v pohotovosti) dívat jak startujou?
Tyblaho, tak to by nedal uz vubec. Starty balonu zkusim najit, ale tam to je asi dle toho, co si lidi objednaj. Edit - a taky, kterym smerem je pak vitr odnese.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:39
- Nahlásit
Fifi
Tyblaho, tak to by nedal uz vubec
tak myslim bezpečnou vzdálenost třeba půl kilometru, nebo klidně i víc, když budeš vědět, odkud maj letět a kdy, můžeš zastavit kilometr odtaď, ne?
Starty balonu zkusim najit, ale tam to je asi dle toho, co si lidi objednaj
to určitě, proto jsem psala domluvit se s firmou. Prostě příběhem o nešťastnym šěeňátku dojmout nějakou slečnu v kanclu a doufat, že ti ten jejich rozpis pošle...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:42
- Nahlásit
birma
Tech firem je vic, jak koukam, rozpisy tam maji. Bezpecna vzdalenost u tohodle bude asi ala tecka na obzoru.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:44
- Nahlásit
Fifi
když jsem slyšela o psovi, co mu při navykání na psy museli na horizontu ukazovat papírovou maketu psa, protože živýho neustál, tak proč ne tečkobalon
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:48
- Nahlásit
birma
Jemu dle myho vadi ten zvuk. Ale az mi bude lip, nakoupim nafukovaci balonky a pred vychazkou si je rozvesim na kere. Pak taky muzu koupit velkej horak a delat mu zvukovej doprovod... Nee, takovej magor nejsem.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 19:06
- Nahlásit
Fifi
to je blbý s Troldíkem, ale tak jediný pozitivní je, že doba těch balonů je docela krátká, většino roku nelítaj
birma
ono chovatelé neprováděj kontroly, ale většinou se to zjistí z inzerce, spousta lidí projíždí jen tak inzeráty a nevím jak u jiných plemen, ale u špiců se dá celkem v pohodě odhadnout podle věku, barvy a vzhledu od kterého chovatele to štěně je, takže chovateli to ovykle někdo napíše, no a ten už se pak jen poptá
kdyby si chtěl někdo zakreslit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 19:07
- Nahlásit
Fifi
svářečku doma nemáte? to dělá takovej dost podobnej zvuk
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 19:17 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Maya
svářečku doma nemáte? to dělá takovej dost podobnej zvuk
Ta mu nevadi. Zvuk toho horaku je jinsi kadence - viz treba nahodne tady, zhruba v 0:30.
Jo a podotykam, ze s jinejma zvukama nema problem, bourky, ohnostroje, nic mu nevadi.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 19:36
- Nahlásit
Fifi Arona nenáviděla balóny, rogala, parašutisty... A byla by schopná je lovit - pod balónem skákala do vzduchu...
Bohužel stejně nemusela hlučné věci v přírodě - motorová pila u souseda na zahradě jí nevadila - v lese ano. Motorka na silnici šla ustát, na polní cestě dělala policajta. A takový sněžný skůtr... to jsem tenkrát jela po břiše za ní, běžky neběžky (ale jen kousek, než jsem jí dořvala)
Nebyla to úplně klidná doguša
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 19:47
- Nahlásit
Xerxová
Kez by se Troldas naucil balony nenavidet. Stejne jak Kremyl. Motorky, kamiony, kombajny, traktory, popelari jsou mu fuk.
to jsem tenkrát jela po břiše za ní
Nebyla to úplně klidná doguša
Tak urcite, nejaka labilita tam byt musi, jinak je to psum sumak. Ja bych radsi variantu do "agresivna" nez do strachova. On je citlivka pindikovita.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 20:01
- Nahlásit
Fifi v bonitačním kódu měla napsanou nevyrovnanou povahu. Dodnes se divím, jak rychle a na první pohled ji prokoukli Ale byla to skvělá čubina - dítka na skautských táborech vychovávala několik sezón a k nim se chovala báječně
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 20:59
- Nahlásit
Xerxová
Jee, tyhle budky stanovaci, jak na pionyraku. Jak si lebedi, na karimatce.
Dodnes se divím, jak rychle a na první pohled ji prokoukli
Kouknou a vidi. Nevyrovnana povaha nevadi v beznym zivote, kdyz ma pes rozumny majitele.
Troldas se odstrachoval oproti poprve rychleji, tak budu vyhlizet balony a uzpusobovat tomu nejak vychazku a rezim.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 21:04
- Nahlásit
v průběhu celýho dne tu něco práská. Už jsem fakt vytočená, protože odpoledne bylo vidět, jak to Adamovi vadí a když ho to dožene i doma, tak kam se ku*va máme schovat?
A sbalila jsem nás na zítra, Adam se mi neustále pletl pod nohy a nakonec zalehl na chodbě, abych ho nezapomněla doma
Fifi
Jemu dle myho vadi ten zvuk
pokud jde hlavně o zvuk, co to najít třeba na trupce a pouštět mu to od úplně tichýcho s postupně vzrůstající hlasitostí?
Maya
ono chovatelé neprováděj kontroly
jasný, myslela jsem předem, že třeba neobvolávaj sousedy zájemce a nevyptávaj se, jestli už měl někdy psa a jak se k němu choval a že když je člověk magor, tak dokáže po mailech nebo i při jednom, dvou setkáních, tuhle skutečnost docela slušně zamaskovat a vypadat jako normální člověk, co se o psa dobře postará.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 21:12
- Nahlásit
birma
pokud jde hlavně o zvuk, co to najít třeba na trupce
Viz vyse, poustela jsem a ani to s nim nehlo. To je jak se strelbou, nahrana taky nezni jak opravdova.
v průběhu celýho dne tu něco práská.
To je nak brzo, ne? Co blbnou?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 21:37
- Nahlásit
Fifi
Co blbnou?
nevim, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby jim to hnáty zpřelámalo...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 22:36
- Nahlásit
birma
a že když je člověk magor, tak dokáže po mailech nebo i při jednom, dvou setkáních, tuhle skutečnost docela slušně zamaskovat a vypadat jako normální člověk, co se o psa dobře postará.
tak to určitě, proto taky tolik chovatelů těm lidem štěně prodá a to jde i o zkušený chovatele, kteří maj se zájemci zkušenosti, holt do lidí nikdo nevidí
Fifi
tak je třeba taky šance, že přes zimu na balony zapomene
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 22:56
- Nahlásit
Pruhy na nás plivly nějakej kožní problém - Adam se vykusuje a našla jsem zarudlý místo s řídkou srstí a lupama...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 23:09
- Nahlásit
birma
Jezis, uz ale!
To nebude od pruhu, ty nemely ridkou srst ani zarudly mista a lupy.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 23:28
- Nahlásit
birma
hlavně to neposílej dál, nic takovýho tady nechcem
nemá to jen hot spot když se furt koupe?
kdybyste byli na treku v nouzi
http://www.ekobydleni.eu/zivotni-prostredi/nejucin nejsi-filtr-vody-vetev-borovice
|
birma
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 04:34
- Nahlásit
Fifi
Však víš, že ty moribundusy nebejvej předávaný v naprosto nezměněný formě....
Maya
My si to nechávat taky nechcem
Hotspot si nemyslim - Adam už dýl plavat nebyl a je to spíš přeschlý než mokvavý
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 07:20
- Nahlásit
Zdravíčko všem a krásný víkend!
Chůdě pruhatý nešťastný. Dobrá zpráva je, že už se oklepal a je v pohodě. Nezbývá než doufat, že sezona balonů už opravdu brzo skončí a přes zimu si na ně ani nevzpomene.
birma
Vy tam máte teda petardový magory.....
Pobavila jsi mě s tím, jak Adam vartoval u dveří, abys ho náhodou nezapomněla doma
Doufám, že kožní problém nebude nijak zásadní a brzy se ho zbaví. Jestli to nebude lepší po víkendu, možná bude lepší, když se na něj podívá vet.
Maya
Setkala jsem se při schánění štěněte s různými přístupy majitelů chov.stanic. Adélu už máme a tak nebudu hodnotit chovatelku,..... ale narazila jsem na jednu - ta se mi moc líbila. Poslala mi meilem dotazník se spoustou otázek, na které jsem jí poctivě opověděla, ale zároveň jsem jí napsala, že už máme štěně vybrané jinde (jejich fena v té době zatím nebyla nakrytá a nevědělo se, kdy asi a jestli se zadaří....). Vidím její komunikaci na fb a myslím, že je to dobrá chovatelka. S tou naší docela vázne komunikace. Než jsme převzali Adélu, tak žádala podávání zpráv o štěňátku. Jakmile jsme Adél převzali, tak odezvy na naše zprávy jak se jí daří, případně odpověď na naše dotazy hodně vázly a když už odpověděla tak ve stylu šalamouna...) Slibovaný servis tedy fakt nic moc.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 07:27
- Nahlásit
Fifi
Jak Troldík s jeho kožními problémy - zabrala ta další atb?
Adélce se hýbou dva horní miniřezáčky. Jsem jak pitomá - pořád jí čučím do huby, jestli už náhodou nevypadly . Ve čtvrtek jsme konečně zvládly poslední očkování. Na vzteklinu půjdeme asi za 14 dní. Adéla už váží 10,95kg
Včera jsme byli na 2 hodinové procházce s Cane corso (nebojaksetopíše). Bylo to fajn. Ušli jsme asi 7 km. V půlce cesty byla Adél trochu unavená, ale jakmile jsme přišli k potoku a Cane c. se tam vrhl, vypadalo to, že se probudila a zkoušela packou, kolik je tam vody, že by to taky zkusila. Nakonec dostala odvahu jen smočit nohy ke "kolenům". K ničemu jí nenutím, ona na to přijde sama určitě příští rok, že je voda fajn.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 09:51
- Nahlásit
my teď byli hodinu a půl v lese. Hub minimum - jen osm kousků... Zato psisko vylítáno, vyřáděno, vycachtáno v potoce
A po kafi vyrážíme na zahradní práce...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 10:17 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
ste se vcera nastesti nejak krotili a dneska rano
Fifi
s troldikem to je blby, ale snad to jeste oddbourate, kdyby se pristi rok ukazal jako problem, letos uz skoro sezona konci...
Darenka
ja su rada, ze sme vybrali chovatelku celkem rozumne - normalni pani, jednou, dvakrat za rok napisu jak se ferinka ma a normalne mi odepise, na vystave sme trochu popovidali. Normalni pani s trema detma a praci, ale cas si najde vzdycky.
za 2 mesice bude mit feri narozeniny, tak ji napisu a pridam k tomu i tu zadni pracicku, asi z nas nebude mit radost
Xerxová
tak to zni skvele a jinak teda taborovej peeef je taky roztomilej ja mam vyprany dve pracky, uklizenou klec, napul vyndany skrine a vsude hromady veci, ktery cekaj na posun skrini a nacpani zpet...
muz doted lezel na posteli a delal, ze se ho to netyka, ale uz se mu blizi ty prazdny skrine
feri sem vcera zkousela na klec, aby tam sama lezla... koupila sem ale jiny pamlsky a jak to spis polyka nez kouse, tak je nad ranem vyhodila ven. Tyhle ji teda davat nebudu, aby jeste nebyla pred operaci v nepohode.
birma
snad se to adamkovi brzo uzdravi a nebudou z toho dalsi potize... dneska mas tech 45km?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 14:40
- Nahlásit
uffff - štěpkovala jsem větve, Pepa přeházel kompost a zavezl stromky novou zeminou... A Night ?? Otravoval, pomáhal a zlobil. Měl k dispozici lehký přenosný pelíšek - a místo, aby na něm ležel, tak s ním bojoval a trýýýskal zahradou. Když byl sprdnut (je ničitel) a pelech byl uklizen, tak chvíli uraženě žužlal jabka a pak kazil dětem od sousedů schovávačku, protože jakmile byl někdo ukryt blízko plotu, tak ho prozrazoval A děti rychle porozuměly, co jim chce sdělit
No a pak zmizel - myslela jsem, že je doma (měl otevřeno a umí si jít zdřímnout na kanapátko... omyl - v garáži stál opřen velký cestovní pelech, aby vyschnul po Najtí ranní cachtačce v potoce a psík si ho vytáhnul a protáhnul ho i tou čerstvě přeházenou hlínou... neb tam byl bez dozoru. Prase je to... Prý když mu jeden pelech zabavím a facana dostane, tak mi to vrátí...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 15:40
- Nahlásit
Xerxová
najtik je teda nicitel pelechu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 16:45
- Nahlásit
Maya
jen tak pro zajímavost
profi fotka
totéž fotka běžného turisty
Tak ale dnes je to nafoceni jen cast celyho procesu vyroby te "fotky".
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 17:53
- Nahlásit
Darenka
zabrala ta další atb?
Ty jeste porad bere. Zbyvaj mu jeste 4 dny. Ted jsem mu samponovala pupek. Je to o neco lepsi, ale ze by vykusovani ustalo uplne, to prozatim bohuzel ne.
Adélce se hýbou dva horní miniřezáčky.
Aa, prvni zuby pujdou ven, bude jak Troldas, pani kralikova.
už váží 10,95kg
Jeste, ze ne 10,96.
Xerxová
Hub minimum - jen osm kousků..
Aspon neco. Sucho priserny, misto hliny je prach.
Prý když mu jeden pelech zabavím a facana dostane, tak mi to vrátí...
Ehm, je stejnej jak Trolda - ten se urazil, kdyz sem mu sebrala botu, kterou kousat nesmi. Zmizel z dohledu a za chvili koukam, panacek na zahrade v koutku sysli druhou zakazanou do paru.
cernej caj
feri sem vcera zkousela na klec, aby tam sama lezla..
A leze? Pamlsky - radsi nez nejaky chemicky sragory, upec ji treba jatrovi. Nebo uvar kureci zaludky, srdicka, nakrajej a hned mas furu dobrych pamlsku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 18:16
- Nahlásit
Fifi
jj, celkem tam leze sama, tak snad to zvladnem.
A mame prestehovano akorat sem teda uz ke konci sil, cast skrine sem proste vyhazela na psotel a nahazela zpatky a rovnat to budu zitra
tak ja doufam, ze trolda uz je pak po dobrani nebude potrebovat, ale blby, ze uz je ma aspon ten tyden plus samponujete, ze se to vyrazne nelepsi
Darenka
jinak teda ste dobri, ze uz adelka v pohode zvladne 7km prochazku, to za chvili budete uz venku celej den
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2015 19:51
- Nahlásit
Koukám všichni si pěkně užívali krásnou sobotu, nám na zahradě skoro všechno zmrzlo jak byl ten mrazejk, nejvíc mě štvou mandevilie, nejhezčí kytka a taky to nedala, doufám, že po ostříhání se vzpamatuje.
Jinak samá bojovka, před dvěma tejdnama v sobotu se nám odporoučel koš ve studni, dneska pro změnu jsem zjistila, že kape topení, už se děsím, co bude do třetice.
|