Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 15:18
- Nahlásit

Maya zdaleka to všude neznám. A rozhodně ne do hloubky. Dlouho jsme cestovali jen po Čechách a Moravě... no a pak jsme to střídali - hlavně když Lída byla školou povinná - jednou poznávačka tuzemská, další rok nějaká ta cizina. Nyní je to většinou jednou ročně nějaká ta větší poznávačka Evropou. A "pamatuju si" - nejen to, co jsem fakt viděla, ale i to, o čem jsem třeba uvažovala a četla. Protože někdy bylo možností víc a měla jsem "sestudováno" dopředu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 15:49
- Nahlásit

Xerxová
dík, s Lucemburskem jsi mě potěšila a to ubytování je super, jen je tak na hranici té vzdálenosti od Mét (ty už mám prolustrovaný a vypadaj taky celkem dobře)
My máme na příští rok v plánu Slovensko, těšíme se.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 16:14
- Nahlásit

koukám, že jsem odpovídala Maye a on to byl Čajda, kdo předtím reagoval...
Kachna hele - s tím ubytováním to byl jen takový první pokus - prostě jsem zadala Lucembursko na málo dnů... třeba půjde stejně i ten okraj Francie

Xerxová
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 18:00
- Nahlásit

hmmm - tak tady úředničím, přinesla jsem si domů i úřední razítka "souhlasím" a "nasouhlasím" a vyřizuji žádosti. Jen jsem si došla zalít kafe, tak je Najtík prolustroval - a slepil mi papíry flusy od své večeře . Tak tu otírám žádosti...

birma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 18:01
- Nahlásit

Xerxová
chce ti pomoct, predlka

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 19:00
- Nahlásit

Xerxová
máš lepidlo zadara, to se třeba někdy hodí
já teda nevím, ale měli byste si už vyšlechtit nějaký dogy bez flusů

birma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 21:42
- Nahlásit

o mrtvých na Everestu - že jich je tam spousta jsem věděla, ale ten článek, to je fakt silný kafe. Fakt tohle asi neni můj mozek schopnej pobrat...

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 22:27
- Nahlásit

birma
No to je tak když amatéři chtěj dosahovat vrcholovejch výkonů, že většina těch lidí nepomůže se nedivím, si myslím, že až na pár trénovaných horolezců jsou sami rádi, že to přežijou.

Fajka
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 22:31
- Nahlásit

birma
uuuf

birma
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2015 22:45
- Nahlásit

Maya
já si to možná dovedu představit cestou dolů, kdy jsou sami na pokraji vyčerpání. Ale cestou vzhůru? Jako ve chvíli, kdy mám dost sil se někam šplhat, tak sakra musím mít dost sil na to pomoct člověku, co mi umírá před očima, ne?

birma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 01:37
- Nahlásit

Tak u nás ve výšce 2. patra 4 nad nulou. To bude na Osoblaze asi jiný spaní než na Fryštáku, kde jsem ani nedopínala spacák

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 06:18
- Nahlásit

xerxova
to nevadi, ze sis nas prohodila, koneckoncu to ninak neomezuje. obdivuju te, ze sinpamatujes i mista, kdes realne nebyla, jen cetla. ja po letech zapominam i kde sem byla

kachna
na wifi mrknu, nejak se mi z tel neotvira odkaz. kam na slovensko mate namireno? nebo zatim jeate nevite

birma
du na clanek ale z reakci usuzuju, ze tam fakt leze kazdej sruhej borec, ono je to dneska totiz snadny v uvozovkach pro kohokoli uz tim base kampem v 5000, vrtulnikem se shazujou zasoby a muzes si nahoru vylezt sjoro balehko... coz laka i namachrovany borce, co si mysli, ze to zvladnou a fyzicka je clastne jejih prespoklad .. v kinech je ted i film everest. du na clanek.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 06:22
- Nahlásit

birma tady zase křupe trávník a střechy jsou šedivě huňaté... stejně jako včera je šedivák

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 06:57
- Nahlásit

tak cestou do prace solidni klendra, moc nad nulou asi neni.

kachna_
tak sem si prohlidla tu wifinu, neni nejlevnejsi, toje fakt supr, ze se takhle ozvali

birma
tak prochazim ten clanek. Jojo, je to blby ale asi chapu, ze kdyz sou radi ze se tak tak drzi na nohou a nektery ty lidi jak tam pisou uz proste umiraji, tak je to spatne ale asi chapu, ze tam neni pomoci. Ten clovek by se pomoci nedozil a clovek, co je totalne v riti a jde mu o to slezt do zakladniho tabora a neumrit mu moc jak pomoct nema... ty ostatni pripady sou ale naprd. Zda se mi, ze vetsina tech lidi to porad moc podcenuje a jejich jedinej cil si udelat zarez za osmitisicovku. Tytam sou narocny pripravy lidi... navic s bombama je to castecne hoooodne nebezpecny, kdyz dojde, protoze nejsou aklimatizovany (mozna to je podobny jako u potapecu ktery nedelaj pauzy pri vystupu, to je ketonova nemoc nebo jak?).

HaZa
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 07:32
- Nahlásit

cernej caj solidni klendra
mě ukazoval teploměr -0 tak nevím ...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 07:54
- Nahlásit

HaZa
tak treba je u vas vetsi zima jinovatka nebyla a ta by byla kolem nuly, ne? (i kdyz mozna ne jeslti nebyla rosa

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:17
- Nahlásit

birma
no já mylsím, že je jedno kterým směrem jdeš, ty si musíš šetřit taky energii na návrat a taky myslím, že ono těm lidem v tý vejšce ani není moc jak pomoct, snést je nemůžeš, přivolat pomoc taky ne, podle mě, kdo není schopnej to dojít dolů sám, tak má smůlu

kosa teda ráno byla, ale myslím, že tady taky nemrzlo

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:20
- Nahlásit

cernej caj
neni nejlevnejsi
ona byla v akci , ale musí tam mít neskutečný pořádek, když dohledají, komu to mělo patřit
cernej caj
oni nejsou kvůli nedostatku kyslíku schopní uvažovat rozumně

http://info.24print.eu/antistresove-omalovanky/?ut m_source=24emailing_seznam&utm_medium=email&utm_co ntent=email_antistres_omalovanky&utm_campaign=24em ailing

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:29
- Nahlásit

Maya
cestovatel Adin, na dlouhy domaci vezeni sem si objednala tu jeho knihu co tam ma se psim sprezenim na jamal.

kachna_
tak oni to podle me dohledaj snadno, protoze k objednavce napipaj seriovy cisla i kvuli reklamaci, takze pokud se jim tam najednou vali nevyzvednuta wifina, kterou si objednal v minulym tydnu jedinej clovek, neni to moc prace...

no nejsou prave, nektery lidi lezou nahoru bez kysliku, coz je v jistym ohledu asi vyrazne narocnejsi na pripravu ale asi daleko lepsi pro telo, ze se v tom nauci fungovat a nemaj ten pruser, kdyz jim dojde kyslik, ze sou v riti

birma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:39
- Nahlásit

Maya
No ale pokud jdou nahoru, tak přece musej mít energii na to, aby vylezli i slezli ne? Tak jakto že nemaj energii aby pomohli slézt dolů jednomu člověku? Zvlášť, když maj s sebou x průvodců? A jestli to zvládnul ten Izraelec, tak nevěřim tomu, že nikdo další z tý spousty lidí by to už nedokázal. To mi přijde věrohodnější i když děsivější vysvětlení, že když si zaplatili výstup na Everest, tak tam prostě vylezou a to i doslova přes mrtvoly. Ono se líp chlubí, že člověk vylezl na Everest, než že 500 m pod vrcholem začal někomu pomáhat dolů a tak to nedal...

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:53
- Nahlásit

cernej caj
k objednavce napipaj seriovy cisla
se přiznám, že by mě vůbec právě nenapadlo, že takováhle malá mrcha má sériový číslo
birma
Tak jakto že nemaj energii aby pomohli slézt dolů jednomu člověku? Zvlášť, když maj s sebou x průvodců?
já jsem koukala na nějakej dokument (jestli to dokonce nebylo o tom beznohym horolezci) a ti lidi prostě dolů nechtěli, oni chtěli nahoru, NA TEN EVEREST, normálně tam jednoho nebo dokonce dva museli nechat, protože nebyli sto je dostat dolů, ti lidi nereagovali vůbec na nic, na prosby, volání, příkazy, na nic.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:55
- Nahlásit

kachna_
tahle omalovánky mám, jsou oproti těm zahraničním takový jednodušší

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 08:56
- Nahlásit

birma
on je asi problem v tom, ze x pruvodcu uz dneska nemaj, protoze to je drahy, sulej na vybave, sulej na zkusenostech, o jedne vystupove ceste se rika, ze je celkem snadna i pro nejakyho prumernyho horolezce, takze kdo chce zarez ze byl na 8mi tisicovce, tak pro nej neni dneska tezky ten zarez mit. Driv, kdyz v 8500 zjistili, ze to nejde, slezli, lip se pripravili a sli priste znova. Dneska chce kazdej dosahnout vrcholu a nedochazi mu, ze musi taky dolu...

ono se rika, ze izraelec byl na ceste nahoru (takze mel dost sil jit s nim dolu) zatimco ti co sli dolu byli tak tak radi ze dokazou dolezt sami a nezemrit cestou... (ale to zas k tomu, ze sou zavisli na kysliku a maj s tim vystupem/sestupem vetsi problemy, nez ti, co lezou nahoru bez kysliku - tudiz proste vetsine chybi lepsi trenink, lepsi zkusenosti, vetsi smysl pro to, co osulit a co je zivotu nebezpecny, kdyz to podceni...). Vzhledem k tomu, jak je to neuveritelne a nepredstavitelne fyzicky narocny ja nechapu, ze ty lidi sou casto tak malo pripraveny....

Ono se líp chlubí, že člověk vylezl na Everest
tak tak.

ja bych chtela videt ten film, je to o tom nestesti v 96 kdy tam zemrelo asi 8 lidi.

Maya
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:00
- Nahlásit

cernej caj
to vypadá zajímavě ta knížka, tak pak poreferuj
birma
tak podle mě záleží na hodně okolnostech a když ten člověk není schopný byť s pomocí slejzat dolů sám, tak si myslím, že v tý vejšce není nikdo schopnej ho dolů snýst
jako jistě jsou asi případy, kdy by ta záchrana možná byla, ale ve většina případů si myslím, že v těch extrémních podmínkách to možný není, on je docela rozdíl škrábat se tam někde sám s kyslíkovou maskou jentaktak a nebo vláčet na zádech ještě nemohoucího člověka, to si myslím, že už většina těch lidí nedá právě proto, že nejsou trénovaný a jsou sami rádi, že to přežijou, holt komerce Everestu je děsná, ale je to každého volba kdysž tam i s tím rizikem vleze

cernej caj
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:01 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

kachna_
no pokud nema, tak to asi zas lidi malo kupujou, ze to hned odhalili. Neco, ceho denne prodaj 30 kusu je asi obtiznejsi...

ti lidi nereagovali vůbec na nic, na prosby, volání, příkazy, na nic.
tak tohle sou nerada to rikam proste lidi, ktery asi nema smysl dolu tahat, protoze pokud dolu nemuzou aspon trochu sami, tak asi bez sance... ale pokud mu jen chybi kyslik, nejaky obleceni nebo tak, je to fakt ....

ja pise Maya oni tam s tim rizikem jdou

birma
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:05
- Nahlásit

kachna_
ti lidi prostě dolů nechtěli, oni chtěli nahoru, NA TEN EVEREST
Právě to si myslim a přijde mi to děsivý a zrůdný

cernej caj
ono se rika, ze izraelec byl na ceste nahoru (takze mel dost sil jit s nim dolu) zatimco ti co sli dolu byli tak tak radi ze dokazou dolezt sami a nezemrit cestou...
Jj to jsem ještě schopná možná nějak pochopit. Ale určitě to není tak, že by v jiných případech nešel nikdo nahoru. To, že je lidská bytost schopná opustit nebo dokonce překročit někoho, kdo bez pomoci umře a dál si šplhat na vrchol, je dost šílený. Navíc zpočátku pomoc takovýmu člověku nemůže bejt přece tak složitá...

kachna_
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:12
- Nahlásit

birma
no ale tam chtěli ti, co pak umřeli, zbytek tý výpravy (+šerpové) se je snažil přemluvit, aby se vrátili, ale jako to by je fakt museli čapnout za flígr a odtáhnout dolů.

Fajka
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:14
- Nahlásit

birma
ti lidi prostě dolů nechtěli, oni chtěli nahoru, NA TEN EVEREST

jako je a hlavně je to odraz dnešní doby.... vlastní ambice nad cokoliv i život člověka či kamaráda...

vysvětlení je jednoduchý..věnoval jsem tomu spoustu peněz času, příprav a je to možná moje jediná příležitost tam vylést... tak přece mě to nezkazí nejakej hej počkej (kterýho ani neznám) a nebudu mu pomáhat dolu když já chci nahoru!

A že jsou lidi co tam klidně nechaj i kamaráda nebo někoho s kým tam společně lezou ...to je bohužel dneska už taky normální... lidskej jájismus totiž bohužel dneska už nezná mezí

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!

řekla bych, že můžu zatopit, ne? Byla dneska solidní námrazička

[imgs]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commo ns/4/49/Heino_with_Rammstein_at_Wacken_Open_Air_20 13_02.jpg[/imgs]

Jsem včéra posílala Fifijový básničku, tak se s váma taky podělim:

Bubi našla ženicha.
Malýnkýho Ratlika.
A Rumíček venku za balonkem pospíchá.
Doma by však pořádal orchije,
což Koláče asi v brzku zabije

Bubi fakt ujíždí na těch mini psech Dneska ráno zasejc. Kabelkovej péf a vona ho jde znásilnit . Je neuvěřitelně megarychlá . Když jsem dorazila z nemocnice a obstarali jsme nákup a ještě jeden výlet za mámou a narvali si pupky, tak jsme šla aspoň na chvilku s každým zvlášť hrát a cvičit. Bubi včera nejvíc chtěla cvičít Jak dělá cíplej pejsek?? Furt s sebou mlátila vo zem, ležela a hýkala. A pak dělala bombaře. Je teď ale hrozně roztěkaná a zpovykaná,(asi že jak se dlouho nic moc nemohlo?) tak to bylo takový chaotický. Zato Štajnidlo byl výýýbornej, hledá fakt dobře.. O víkendu jsme si dali ty naše pseudostopy a to mu taky šlo hezky. Kdyby panička nebyla lempl, mohnul by bejt minimáálně, minimáálni minstr Evropy ve stopování a pak jsem nakrájela plnej plech šípkůch na sušení a! vYrobila si nádhernej věnec na dveře. Z břečťanu, suchýho dubovýho listí, šišek, šípků a kaštanů. Nic složitýho, jednoduchá primitivní věc a vyšlo to moc hezky.

Darenka

hééj moc krásný fotky čubajzničky!!

Maya

Adélka může dělat takovou parádu a co má? na zrzavejch chlupech oranžovej obojek

bys měla vidět ty naše socky Oba mají úplně obyčejný obojk

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2015 09:22
- Nahlásit

Hm, tak dneska asi nezatopim?? nejdou mi vložit obrázky

birma
To, že je lidská bytost schopná opustit nebo dokonce překročit někoho, kdo bez pomoci umře a dál si šplhat na vrchol, je dost šílený

vůbec nechápu, jak pak sám se sebou může vegetovat? To jim to nedochází?

Fajka
vysvětlení je jednoduchý..věnoval jsem tomu spoustu peněz času, příprav a je to možná moje jediná příležitost tam vylést... tak přece mě to nezkazí nejakej hej počkej (kterýho ani neznám) a nebudu mu pomáhat dolu když já chci nahoru!

jo, přesně, fakt nechutný.

<< 1 ... 324 . 325 . 326 . 327 . 328 . 329 . 330 . 331 . 332 . 333 . 334 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání