| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:30
- Nahlásit
Maya
Začínám náročný byrokratický proces
ssst, si to pojď zkusit u nás!
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:31 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
PetraK
se neboj, jak to spadne na průdušky, bude to se mnou slušně lomcovat, postup je vždy stejnej, z nosohltanu rýmička, z rýmičky kašlik
tohle mě potkávalo asi 5 let po sobě -od října do ledna jsem měla o zábavu postaráno. Na kašel nezabíralo nic......až jsem začala pravidelně každé ráno a večer užívat lžíci sirupu z květu černého bezu. To mi pomohlo. 2 poslední roky nic - v pohodě.
Tedy možná pomohlo i to, že jsem napřed omezila kouření a pak definitivně přešla na e.cigaretu.
Maya
já si budu ppřát od Ježíška taky knížky. Co člověk potřebuje, to si koupí v průběhu roku. Navíc 2 největší dárky už jsou skoro splněný (a to jsou dárky životní) - napřed Adélka a koncem listopadu vnouček od jediného syna
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:31
- Nahlásit
Maya
Drzim palce!!
(a normalne me to vratili i kdyz sem to sla resit asi az po par mesicich, kdy sem mela nahodou cestu na financni
tak krasnej vikend vsem, co se tu uz neukazou
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:32
- Nahlásit
PetraK
tak pro toho psa jedině dobře, že nebyl u tý magorky dýl než den, ale takový lidi už jsem taky zažila a snad každej chovatel je zná a to jsou i takoví vychcánkové, že chtěj to štěně prodat zpátky chovateli a to za víc než za něj dali, protože ho přece chvíli živili, hnus
pani s kokrem je teda dobrá, když takhle odkouká, někteří lidi si nechaj i přímo poradit, na některý bohužel neplatí nic
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:33 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:33
- Nahlásit
PetraK
ssst, si to pojď zkusit u nás!
vono to bude asi podobný
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:33
- Nahlásit
PetraK
souhlasím s tebou v tom, že pro pejska je lepší, že se ho paninka vzdala. Snad se pupíčkovi podaří najít vhodné milující páníčky.
Všem krásný víkend!!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:34
- Nahlásit
cernej caj
a normalne me to vratili i kdyz sem to sla resit asi az po par mesicich, kdy sem mela nahodou cestu na financni
to já než seženu všechny podpisy, tak vobejdu celej barák, to musí bejt cílená akce
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:35
- Nahlásit
Maya
někteří lidi si nechaj i přímo poradit
já přímo vyžaduju od všech známých pejskařů, aby radili a opravovali chyby.
Už mizím dopracovat co potřebuju.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:35
- Nahlásit
cernej caj
to je hezkej pavoukovitej dalmatin
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:36
- Nahlásit
Maya
no prave ja bych musela do 2ky a to se mi nechtelo tak si rikam, ze to necham propadnout a kdyz sem pak do dvojky musela koncem roku stejne, tak sem to jeste zkusila
tak uspesne akci zdar
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:37
- Nahlásit
s..e mě ten novej outlook, kterej mi ukazuje, že je došlá pošta asi tak čtvrt hodiny předtím, než ta zpráva skutečně dorazí
předpokládám, že s tím asi nic neudělám?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:39
- Nahlásit
cernej caj
no já jsem si říkala, že to nechám bejt, ale zblbla mě sekretářka když jsem jí nesla ty potvrzený formuláře, že jako můžu nadále v kanclu pracovati, že si to nechává proplácet každej a že člověk nesmí bejt blbej, no to mám za to
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:41
- Nahlásit
Maya
taky me v praci sere novej outlook 365 hlavne nechapu jak ti to muze ukazovat ze je dosla kdyz ji tam nemas? neni to problem spis serveru?
tak vidis, to je 100 nebo 150 to cloveka nezabije ale z principu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:44
- Nahlásit
Darenka
Tedy možná pomohlo i to, že jsem napřed omezila kouření
takhle nějak bych to asi viděl
já to tak mám odjakživa, no
souhlasím s tebou v tom, že pro pejska je lepší, že se ho paninka vzdala. Snad se pupíčkovi podaří najít vhodné milující páníčky.
snad jo a snad brzo, je to štěndo. A doufám, že nové majitele kapek prověřej, ať zas nemusí někam putovat.
Maya
podobný
řekla bych
tak pro toho psa jedině dobře, že nebyl u tý magorky dýl než den,
to bez debaty, jen prostě nepochopím to uvažování. Ani majitelky, ani chovatelky, která přece musela tak nějak tušit, pokud tedy spolu komunikovaly
ale takový lidi už jsem taky zažila a snad každej chovatel je zná a to jsou i takoví vychcánkové, že chtěj to štěně prodat zpátky chovateli a to za víc než za něj dali, protože ho přece chvíli živili, hnus
no to už je fakt vrchol!! Lidi jsou opravdový hovada.
pani s kokrem je teda dobrá, když takhle odkouká, někteří lidi si nechaj i přímo poradit, na některý bohužel neplatí nic
jojo, paní překvapila. První pes by kokr a byl to takovej ten případ, kdy se pes vychová sám, není s ním potíž, atd. A lidi nabudou dojmu, že tak je to normální /jako sousedi co měli RTW. Teď zase mají RTW navíc z nějakýho špíglnýgl spojení a nestačí se divit, že to je dost o něčem jiným. takže fena v jejich rukou dost nebezpečný stvoření/, no pak měli toho kníra - ti jsou kapek jiní v povaze, takže to úplně nevyšlo a teď, když nečekaně odešel, tak snad, snad aspoň to odkoukané a třeba i někde jinde zjištěné, uplatní a pesan bude fungat i bez vodítka.
cernej caj
ak krasnej vikend
a tobě též
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:45
- Nahlásit
naše dnešní procházka (už jsem to psala na FB, tak jen kopíruju)
Tak dneska opět záživná procházka...
- já jsem debil, aneb Adam se odešel poprat
- Adam je borec, protože se popral velice slušně a nakonec to ukončil vlastním odchodem (jo ve výsledku mám radost i z toho, že jsem debil)
- prvně jsem zkoušela při Adamově nejoblíbenější hře chodit a funguje to!!! - díky moc Katka Lerlova, že si cestou z tréninku vyslechla náš problém, ujasnila jsem si myšlenky a tohle by mohlo řešit aspoň jeho část
- viděli jsme corgiho Emotikona smile je trochu subtilnější než Aygo, ale stejně zbarvenej. Bohužel dokud nám byl na očích tak jeho panička telefonovala nebo na něj řvala...
- na závěr mě napípla skupinka mladíků, neb pár metrů od nás hodili petardu se zvukem jak střelba z hákovnice. Fajn je, že jsem mohla na bezpečném oploceném místě zjistit, že Adam už nikam bezhlavě neprchá. Jen jsme si zrovna hráli a řekla bych, že po tom zážitku se zase pěkně dlouho přetahovat nebudem (a navíc mě z toho rozbolela hlava)
cernej caj
ta by asi neklouzala, ale ten urizlej kus co sem mela na cviceni si muz privlastnil pod bedny
áááá mně nedošlo, že z ní máš jenom půlku
PetraK
čtyřměsíční vižlí chlapínek . V dočasce. Majitelka kráva ho měla u sebe jeden den. Zbavuje se ho proto, že chtěla labradora, že to je vižla zjistila druhý den
UPS. Když pominu tu kreaturu, co prcka měla, tak co chovatel? To fakt dá štěně pryč a když se ho novej majitel chce po jednom dni zbavit, tak ho nevezme zpátky??? Jako chápu, že to ne vždycky jde u dospělýho jedince, ale u prcka co předal den předtím??
Kdo je eva, kdo je žofka?
to jsou dvě "kámošky", lehly si spolu v lese, splynuly, zplacatily se a vytvořily novej typ karimatky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:46
- Nahlásit
cernej caj
co je to outlook 365?
no je to možná chyba serveru, to já lama netuším kde je chyby, ale prostě naskočí mi třeba 1 u došlý pošty, jakože nový a nepřečtený a nikde nic tak čtvrt hoďky než dorazí ten mail, jako to období zuřivého hledání kdeže mám tu nepřečtenou novou zprávu už mám za sebou, ale je to fakt k vzteku i tak
a navíc to nedělá každá zpráva, jen některý a nejsou od stejnýho odesílatele, prostě asi někdy si outlook vzpomene, že by si mohl udělat srandu nebo tak něco
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:52
- Nahlásit
birma
PS. Když pominu tu kreaturu, co prcka měla, tak co chovatel?
no nemusí o tom chovatel vůbec vědět. těžko říct. Navíc odhaduju, že to bude pes bez PP, kdy předpookládám, že chovatel s PP bude trochu víc prověřovat a odhalí, že nová majitelka tak nějak nebude nejvhodnější typ.
to jsou dvě "kámošky", lehly si spolu v lese, splynuly, zplacatily se a vytvořily novej typ karimatky
jo tak, voni so holky takový jako výhřevný!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:52
- Nahlásit
jdu dom, venku je krááásně, tak se tu mějte
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:53
- Nahlásit
PetraK
třeba i někde jinde zjištěné, uplatní a pesan bude fungat i bez vodítka
já mám zrovna dneska husinu z majitelů s touhle ambicí Viděla jsem dva - jedna ženská s corgim (viz výše), která si ho nevšímala a telefonovala, ale asi čekala, že pes bude číst její myšlenky a když to nedělal, tak na něj ječela, nakonec ho někam odvláčela za obojek (pes šel po zadních). Kdyby si ho tak aspoň na dobu, kdy telefonuje a nevěnuje se mu, připnula. A pak maníka s mladou RR, o tom jsem už kdesi psala - opět pes, co přece MUSÍ poslouchat a MUSÍ chodit bez vodítka, takže ji furt buzeruje a ideálně víc než nahlas
Adam jak tohle vůbec nezná, tak vždycky zírá, co se to tam jako děje...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:54
- Nahlásit
birma
naše dnešní procházka (už jsem to psala na FB, tak jen kopíruju)
tak jako není to úplně špatná bilance, ne? Když teda to zjištění, jak na tom mentálně člověk je
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:56
- Nahlásit
PetraK
nemusí o tom chovatel vůbec vědět.
pokud neví, ak to bych viděla jako velký selhání těch lidí, co štěně zachránili. A na nějaký prověřování plošně u chovatelů s PP nějak nevěřím, jen u těch slušných a to nebudou určitě všichni... Navíc si myslim, že ti divní se umí docela stavět v dobrém světle, že to nemusíš ani moc poznat.
jo tak, voni so holky takový jako výhřevný!!
To sou! A k tomu maj docela vysoký tření
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 14:58
- Nahlásit
PetraK
tak jako není to úplně špatná bilance, ne?
nebejt těch hovad s dělobuchama, tak bych byla nadšená. Takhle jsem byla šťastná jak blecha, jak si Adam nadšeně hraje a najednou rána jak z děla. Fakt se bojim, že minimálně na tu jednu konkrétní hračku se už ani nepodívá - a pokud to bude jen ta jedna, budu ještě hodně ráda...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 15:45
- Nahlásit
Ja teda nevim ale tech chovatelu s pp kteri si vzali upatky i ekolikamesic i stene ebo .mu nasli nivej domov znam docela dost
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 16:54
- Nahlásit
Maya
Jj tomu věřím, ale prostě moc nevěřím tomu, že všichni chovatele s PP provádějí nějakou hloubkovou kontrolu nových majitelů a to, že je člověk magor se na jedný, dvou návštěvách projevit nemusí...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:10
- Nahlásit
Peknej vikend vsem, slapkam zejmena, chcipackum ustup rymicek.
birma
S kym se Adamit porval?
neb pár metrů od nás hodili petardu se zvukem jak střelba z hákovnice. Fajn je, že jsem mohla na bezpečném oploceném místě zjistit, že Adam už nikam bezhlavě neprchá. Jen jsme si zrovna hráli a řekla bych, že po tom zážitku se zase pěkně dlouho přetahovat nebudem
To sou kok.ti! Pretahovani je dobra zabava, adrenalin, snad to Adam brzo pusti z hlavy.
Ja bohuzel vim, ze Troldas ma bubaka zrejme na celej zivot. Prave letely zase dva balony horkovzduch, tentokrat celkem vysoko. I tak total panika, piskani, stres, uprk ze zahrady domu, ted se chouli pod stolem a slinta. Tohle mu asi nepujde vysvetlit.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:18
- Nahlásit
Fifi
co ty? jak ti je?
S kym se Adamit porval?
buď to byl hodně štíhlej RR, nebo pižla v kohoutku tak o 10 - 15 cm větší než Adam (oba s divnou hlavou)
ale "rvačka" to byla fakt krásná. Nejradši bych si ji vylisovala a někam vystavila na horší časy
Ja bohuzel vim, ze Troldas ma bubaka zrejme na celej zivot. Prave letely zase dva balony..
to je mi líto tyhle věci, u kterejch nevíš kdy a kde se vynořej, se hrozně špatně vysvětlujou
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:20
- Nahlásit
pro zlepšení nálady - před chvilkou jsem cvakla část výlohy v řeznictví na rohu
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:25
- Nahlásit
birma
tyhle věci, u kterejch nevíš kdy a kde se vynořej, se hrozně špatně vysvětlujou
Prave. Bejt s nim venku, tak v panice poleti po poli klidne do silnice - ale tak tam bych si zase asi balonu vsimla sama driv. Chude maly, sere me to. Stejne jak rymicka, v nedeli mam planovanou vychazku, ale jestli mi bude takhle, ani bych to na misto setkani neodridila.
jsem cvakla část výlohy v řeznictví na rohu
To je super. Taky mam svyho oblibenyho reznika, tam se dycky tak krasne nakupuje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2015 18:32
- Nahlásit
Fifi
Bejt s nim venku, tak v panice poleti po poli klidne do silnice
a najít nějakou firmu, co ty lety s balonama v okolí dělá, vysvětlit jim situaci a zkusit se domluvit, že by ti řekli kdy a kde maj plánovaný starty a jezdit s nim se z bezpečný vzdálenosti (ideálně se zakrytou klecí v pohotovosti) dívat jak startujou?
jestli mi bude takhle, ani bych to na misto setkani neodridila.
tak tfuj tfuj ať je líp
|