Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:04
- Nahlásit

cernej caj
tak ste byli bez masa, jo

ano, protože můj návod co s masem z poblifky vzal jaksi za své

moc kdyz ne myslenku

hele uvidíme, jak moc mě chytne ten kašel, bývá to výživné

(heh, není moc, jako moc, že jo? )

ze kdyby treba mel to cekej nebo tak, ale to nema a je videt, ze hrozne taky chce neco.

supr, no tak mu dej jeho úkol. Klidně hlídat kus rohlíku na židli, nebo jen to prosté čekej, záleží na tom co umí, zvládne. Taky prokombinuj třeba: Vokoun má čekej, ty jdeš do jiné místnosti, 5x si kliknete, jdeš za Vokounem, pochválíš, odměníš, dáš mu jednoduchý povel-třeba pac, pak čekej, jdeš za Feri.... tím pádem oba cvičí, ale oba mají i ty správné krátké sekvence na cvičení a čas si "odpočinout". A ani jedno, ani druhý nemusíš dělat dlouho, stačí fakt pár minutek.

Jinak vite, jak pes rozklika klikr? tim, ze si ho bude chtit zmacknout sam

jojo, Ešus teda neklikal, jen si klikr vyndal z tašky a donesl.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:16
- Nahlásit

Maya

, ale dost pochybuju, že rozlišuou mezi známým a rodinným příslušníkem

nooooooooooooo, kdyyyž jáá nevím právě....

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:18 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

šiš nedatlete tak já nestíháááám číst psát níííc...

birma
Supééér! To už Adélka asi ani nespí, jak je natěšená,
no skoro ale já jí to krátím jak se dá
v sobotu měla na starosti todle akití mímo a byla z něj blažená Blažena

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:34
- Nahlásit

Fajka
akita a ipíckej pohled

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:43
- Nahlásit

Maya
akita a ipíckej pohled
na smradlavý střívko v ruce..

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 13:59
- Nahlásit

Fajka
akití mímo a

zdrcla se ti Fajfka? Proč ji pereš na 90?

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:04 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

PetraK

zdrcla se ti Fajfka? Proč ji pereš na 90?

jako potřebovala by trochu zdrcnout ale vyvařit mě ji ještě nenapadlo...já ji chudáka tejrám hladem

to bych jí musela přišít ještě piňdika todle je akití pruhatej kluk
Já měla na povel Fajfku jako nejstarší účastnici a Aduš měla todle mímo jako nejmladšího účastníka ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:11 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

Janiii
Darenka

a nebylo to myšleno tak, že když bude Darenka dokola volat "adél, ke mně, Adél, Adél ..." a milá Adelka nic, tak že si zvykne na to, že prostě "Adél" je nějaký zbytečný slovo, ze kterýho není potřeba si nic dělat, není potřeba reagovat?

to mě taky napadlo ...ze začátku je asi dobrý se soustředit na to a jméno spojovat jen s příjemnejma věcma....jídlo, hračka, hra, kontakt, pohlazení, jití ven atd...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:18
- Nahlásit

PetraK
prave ze vokoun nema cekej protoze ho neumi (ale mozna budu mit cas na tom zapracovat

Ešus teda neklikal, jen si klikr vyndal z tašky a donesl.
to je stejny

Fajka
ma supr bundu teda neterinka a se stenatkem jim to slusi

hele a nestojis tam vzadu s fajuskou?

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:19
- Nahlásit

No s tím jménem taky pěknej zlozvyk, kterej bohužel maj naši a odnačit je to nejde ani s nadliským úsilím, je volat na psa JEN jménem a věřit tomu, že přečte myšlenky, jeslti je tím myšleno Ke mně a nebo Fuj a nebo podobný jiný radostě.
Naši to maj ve zvyku zvláště když myslej Fuj a strašně se furt divěj, že pes je neposlechne a mě jo.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:20
- Nahlásit

kupte si knihu

tahle řada pro idioty je hodně obsáhlá, jsem koukala, že by něco bylo asi fakt zajímavý čtení, škoda, že u nás jsem to neviděla

Fajka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:24
- Nahlásit

cernej caj
ma supr bundu teda neterinka a se stenatkem jim to slu
bunda se dá sehnat u manmaťáků i v jiných barvách..taky o ní přemýšlím ale je dooost drahá :-/

hele a nestojis tam vzadu s fajuskou?
jasný poto sem to sem prskla jako důkaz že Fájuška se nezdrcnula

Maya
dobrej název..idiot´s guide

volat na psa JEN jménem a věřit tomu, že přečte myšlenky, jeslti je tím myšleno Ke mně a nebo Fuj a nebo podobný jiný radostě.
Naši to maj ve zvyku zvláště když myslej Fuj a strašně se furt divěj, že pes je neposlechne a mě jo.

jo tak to dělaj naši taky

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:29
- Nahlásit

Fajka

no jo Fajka je o dost světlejší, hlavně rajtky má světlý. Ale pupík je roztomilej.

cernej caj

prave ze vokoun nema cekej protoze ho neumi (ale mozna budu mit cas na tom zapracovat
no vidíš a hned máš co ho učit. A stejně tak v podstatě pak Ferri, když nesmí chodit a bude v kleci

to je stejny

jojo, ono je to moc baví, tak koukám, že Ferri to taky tak chytlo? Myslím, že se vám to bude líbit.

Maya
je volat na psa JEN jménem a věřit tomu, že přečte myšlenky, jeslti je tím myšleno Ke mně a nebo Fuj a nebo podobný jiný radostě.

u nás se de facto na psy jménem mluví furt, tím pádem vědí na koho je mluveno a následně co se po něm chce.

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:34
- Nahlásit

Fajka Janiii
Jo, možná je to tak. Možná si to ani neuvědomuju. Musím se víc kontrolovat. Díky
Že jí nemám přivolávat, když už dopředu vím, že neposlechne (ve hře, nebo při něčem velezajímavým), to vím, jen si to někdy včas neuvědomím. Kopne mě to až když jí zkusím přivolat. Musím se učit já, a pak teprve Adélka

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:40
- Nahlásit

PetraK
taky mluvim normálně jménem na psy, jsem ale myslela takový to pes žere něco 10 m ode mě, tak zařvu Dorine fuj a nechá to ho je klid a pak jsou osoby, který ve stejný situaci řvou Dorineee Dorineee v představě, že ten pes ví co má dělat nebo to pozná podle tónu nebo fakt nevim a vysvětlování že jméno není povel atd. je marný marný marný

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:43 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Maya

a pak jsou osoby, který ve stejný situaci řvou Dorineee Dorineee v představě, že ten pes ví co má dělat nebo to pozná podle tónu nebo fakt nevim a vysvětlování že jméno není povel atd. je marný marný marný

No ono by možná často i stačilo to jméno zavolat hlasem značícím něco velepříjemného a nechal by toho narozdíl od toho hlasu značícího něco výhružného

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:44
- Nahlásit

Janiii
tak to mas mozna takhle dobrej napad, ze to pripojuje k tomu privolani...

Maya
Dorineee Dorineee v představě, že ten pes ví co má dělat nebo to pozná podle tónu
a ten tvuj to jako podle toho nepozna?

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:53
- Nahlásit

Dali jsme si s Adámkem procházku - přes 3 hodiny a cca 9 km, chlapeček se okoupal ve Vltavě, plašil na pláních koroptve a slídil v rákosí. Moc hezký to bylo jen si teda nepamatuju, že by mě někdy po treku tak sviňsky bolely holeně.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 14:55
- Nahlásit

cernej caj
a ten tvuj to jako podle toho nepozna?
tak určitě pozná jeslti má průser nebo ne

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:01
- Nahlásit

birma
po treku tak sviňsky bolely holeně.

MO - RI- BUN-DUS!

můžu bejt za chytrou? ty koroptve bych využila právě. Aby je neplašil, ale vokázal. Výhoda koroptve a bažantůch jest, že seděj do poslední chvíle a ty tam máš možnost psu ukázat čehož se po něm chce. Adamita je chytrej, myslím, že pochopí rychle, zvlášť, když dneska už jste jinde, než v začátcích. A konec chytrýho hlásání, jdu si hladit bacila

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:07
- Nahlásit

PetraK
To já samozřejmě vím a i bych to tak ráda dělála, jenže když já ty potfory ve vysoký trávě nevidim dřív, než Adam udělá hooop a koroptev frnk.... A leckdy teda ani nevěděl, že je plaší, prostě šel po cestičce a dva metry vedle to zvedlo koroptev (který si pak ani nevšim, protože na druý straně byla Vltava, tak co do ulítlí koroptve )

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:10
- Nahlásit

birma
cernej caj
si furt stěžujete na počasí
https://www.milujemefotografii.cz/jak-vymenit-nudn e-nebe

a mnoho dalšího tam je

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:12
- Nahlásit

birma
Na to je supr pozitivni metoda ale vynalezena.

Prostě 15m stopovačku připneš pro změnu pevně na přední nohu - psovu.
Pes zahlídne objekt a za 3s se už jen směješ, až se za břicho popadáš, takže na psa působíš pozitivně.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:15
- Nahlásit

Maya
https://www.milujemefotografii.cz/jak-vymenit-nud n e-nebe
nikdy, opravdu nikdy nepouzivejte zoner, nechte ho Cvrckum a podobnym velkofotografum

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

birma

To já samozřejmě vím a i bych to tak ráda dělála, jenže když já ty potfory ve vysoký trávě nevidim dřív,

to nemusíš, musíš číst Adama. Já je taky nevidím.

než Adam udělá hooop a koroptev frnk....

tomu hop zpravidla předchází chvilička,kdy pes o zvěři už ví, a ověřuje si. A tý musíš využít, na ní stavět. Po kouskák.

A leckdy teda ani nevěděl, že je plaší, prostě šel po cestičce a dva metry vedle to zvedlo koroptev

tak jasně, to je jiná, s tím se v tomhle momentě neudělá nic (krom toho, že pokud ten fógl vylítne těsně u tebe, musíš se pak převlíct nebo počkat, až přejde infakrt, záleží na tom, jak na tom ten den jsi s nervama, jestli se po... z toho jak ses lekla a nebo rovnou dostaneš žinfákrt )

protože na druý straně byla Vltava, tak co do ulítlí koroptve

heh, někdy bys mu měla pustit to video z doby, kdy se s vodou seznamoval jeliman

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:16
- Nahlásit

zbrnd
No jenže vony kdsž už ty koroptve jsou, tak se většinou ani stopovačka nenapne, to bych se moc nenasmála

birma
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:20
- Nahlásit

PetraK
tomu hop zpravidla předchází chvilička,kdy pes o zvěři už ví, a ověřuje si.
Jenže to je pes taky ve vysoký trávě, takže vidim akurát ocas a to ještě jen někdy
V tuhle chvíli mi to přijde skoro zbytečný řešit. Až se přestěhujem, tak se budu zabývat tím, aby nelovil, teď když koroptve nebo jinou zvěř vidí maximálně jednou tejdně, tak mi to přijde zbytečný, zvlášť když máme jiný a pro nás oba důležitější věci k řešení

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:25
- Nahlásit

zbrnd
nikdy, opravdu nikdy nepouzivejte zoner, nechte ho Cvrckum a podobnym velkofotografum
pozdě
birma
třeba tam ani žádný koroptve mít nebudete jako nás

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:29
- Nahlásit

birma
Jenže to je pes taky ve vysoký trávě, takže vidim akurát ocas a to ještě jen někdy

no musíš jít s ním, být u něj.

teď když koroptve nebo jinou zvěř vidí maximálně jednou tejdně, tak mi to přijde zbytečný

já vím, jen, že s každým tím pokusem upevňuje. ale huž mlčim, hladim bacila

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2015 15:31
- Nahlásit

Maya
třeba tam ani žádný koroptve mít nebudete jako nás

a to by byla právě škoda, páč by neměla na čem trénvat, koroptev a bažant jsou právě dost dobrej matroš na trénovaní, jest toho zapotřebí využííti, neb zde má člověk krásnou možnost psu ukázat co se po něm žádál Tím že zvěř nevystartuje hned, je tam prostor pro upevněnší toho, aby se pes ovládnul. Sláva koroptvičkám a bažantíkům.

<< 1 ... 333 . 334 . 335 . 336 . 337 . 338 . 339 . 340 . 341 . 342 . 343 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání