| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 08:45
- Nahlásit
Maya
me ani nenapadlo zkoumat jestli dela paradu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 08:47
- Nahlásit
Darenka
Na těhle fotkách působí Adélka jako klidný ščeňátko
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 08:48
- Nahlásit
Maya
Růžovou barvu nesnáším, červenou taky nemám ráda. Ta oranžová jí jde pěkně k "pleti"
Je konec měsíce, jdu se utopit v práci. Opatrujte se
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 08:52
- Nahlásit
birma
Budiž jí ke cti - neštěká. A to ani v případě, že za dveřmi na chodbě slyší štěkat sousedovic psa a řvát děti.
A je moc čistotná. Doma už vlastně od začátku nic neudělala, když nepočítám tu první noc, kdy měla ten průjem. Spí celou noc a vydrží. Ale ze začátku jsme s ní chodili i v noci snad po 2 hodinách. Měla asi 2x nehodu, že přišla návštěva a ona si z radosti učůrla, ale to se nepočítá
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 08:54
- Nahlásit
Darenka
Další
ta je boží!!! Jak čučí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 08:59
- Nahlásit
Darenka
tak nezapomen jeste vypalavat
tak to je supr, ze je doma klidna a tu cistotnost ste skvele zvladli
dotaz k domacimu bydleni: kdyz mam tu studenou zed, kde sem mela se skrini nalepene na zed problem s vlhnutim veci ve skrini (a plesnivenim), kdyz se skrine oddelali o vetsi kus, aby tam lip proudil vzduch, vsechny problemy zmizely. A ted otazka - myslite, ze je v pohode na takovou zed naplacnout koberec a mit tam postel, ale s posteli se da jednoduse za ni dat desku a 3cm sloupek, aby nebyla nalepena, ale nevim, jestli ten koberec by byl v pohode? (asi by mohl, kdyz by na nem nic nebylo) ale jestli s tim mate zkusenosti? delat tam metr a pul vysoky oblozeni by bylo asi logisticky narocnejsi a casove
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:14
- Nahlásit
cernej caj
Já bych na zeď nic nedávala - nebude moci větrat (dýchat) a plíseň se znovu ukáže. Ale osobní zkušenost nemám. Já bych se bála i dřevěného obložení (aby se plíseň nedělala i za ním). V té mistnosti určitě nesuš prádlo a hodně tam větrej - jak jen to bude možné (nedá se nic dělat - i v zimě).
A mizím, práce mě honí.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:15
- Nahlásit
cernej caj
tak nezapomen jeste vypalavat
vo co gou?
kachna_
Díky, čučí jak když neumí do 5 počítat, co?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:26
- Nahlásit
cernej caj
asi bych místo koberce tak dala takovou tu rohož zápostelní nebo jak se tomu nadává, přijde mi to mnohem prodyšnější než koberec, když už koberec, tak něco tenkýho samozřejmě bez tý rubový gumy
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:27
- Nahlásit
cernej caj
obložení nebrat. Jinak pod postel můžeš dát větráček a občas tý zdi pomoc a přisušit jí. Klidně na spínací hodiny bych to tam pustila na hodinku denně, když jste v práci a bude to super.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:30
- Nahlásit
Xerxová, ty víš vše ohledně cestování
Chci jet na výstavu králíků to Mét (Metz). KOukala jsem, že kus vedle je Lucembursko, tak jsme si říkali, že bychom požádali o uvolnění Lucky ze školy a jeli čtvrtek-sobota (já bych v pátek jela na výstavu), nevíš, jestli Lucembursko a ideálně i ty Méty (Nancy), za to stojí?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:41
- Nahlásit
Maya
koberec mam (mela sem u nasich za posteli) a protoze to je studena venkovni zed, tak predstava, ze na studeni venkovni zdi je studena rohoz a ja od toho spim 5cm me moc netesi...
je takovej tenouckej a bez gumy (vzivote sem nevidela koberec s gumou, to se fakt vyrabi?)
Darenka
Spat na ty studeny zdi nechci...
kachna_
je to zaviraci celocalounena postel... a mych 13m2 nedava moc prostoru, kam ji umistit...
tyyyjo, to bude uzasna vystava kraliku a doufam,z e by to stalo za to i pro lucinku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:48
- Nahlásit
cernej caj
tak koberce na podlahu maj pogumvanej spodek skoro všechny a tyhle koberečky některý, jak jsem viděla, když jsem vybírala, asi aby to na podlaze neklouzalo
řešení by mohlo ještě bejt přidělat ten kobereček jen zvrchu, pak by třeba dole a po stranách trochu odstával a větral, případně mezi postel a ten kobereček postavit ten plastovej odvlhčovač, mě teda funguje super a tý vlhkosti vezme fakt hodně
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:50
- Nahlásit
kachna_
ty jo, to budet mít super výlet, v Lusembursku mě teda nic zajímavého nenapadá, Xerxová určitě bude mítnějaký tip
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:52
- Nahlásit
nový boty a sedřený paty obě pro změnu a to musím dneska dopajdat na anglinu a pak poklusem na bus, jeslti chci bej o hoďku dřív doma, protože píchačky
voni jsou to nějaký polský boty jsem koukala
ale chodí se v nich dobře v keckoidech
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 09:53 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
uzasna vystava kraliku
to jo, byla jsem před lety v Lipsku - neskutečný. Ten jeden den výstavy by asi děti strávily s Michalem. Podle mě skvělá příležitost vidět zem a místo, kam se hned tak nevypravíme
http://www.metz2015.fr/
je to zaviraci celocalounena postel..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:06
- Nahlásit
Maya
ja si je koupila ty odvlhcovace a mam jeden v kazdy pulce postele (mam tam zabaleny plysaky ve vaku pytlich a perovy spacaky)
takze kdyby byl pribitej treba jen nahore a obcas by se oddelal ode zdi dole, tak asi ok?
prelepit naplasti a zvyknes si.
kachna_
to uricte, a kdyz bys tam stejne jela, proc nevzit celou rodinu a nemit to jako fajn vylet, protoze to fakt nejsou mista, kam se jen tak clovek podiva...
co s cizima jazykama? anglina nebo nemina, v pohode? nebo to maj asi dle stranek cely francouzsky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:08
- Nahlásit
cernej caj
aj a nj jsou úřední řeči evropskýho svazu, toho se nebojím.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:16
- Nahlásit
kachna_
tak to je dobre, aby tam clovek nebyl pak kvuli jazykovy bariere (pokud nemluvis francouzky) akorat nestasten
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:27
- Nahlásit
cernej caj
takze kdyby byl pribitej treba jen nahore a obcas by se oddelal ode zdi dole, tak asi ok?
jj, podle mě ti to bude dole odstávat, když to bude volně, takže by to teoreticky mohlo trochu větrat
když pod to postavíš ještě ten odvlhčovač, tak by ti asi bylo v pohodě
navíc když to budeš mít dole volně, tak tam budeš moct občas kouknout, jestli tam přece jen není nějaká ta plíseň
kachna_
francouzská anglina zní jak francouzštšina, jestli to mají i s němčinou, tak to se pobavíte
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:37
- Nahlásit
kachna_
Určitě jeďte - bude to pěkný výlet a spousta nových zážitků
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:37
- Nahlásit
Maya
jako odvlhcovac dat pod koberec by slo jen obcas treba o vikendu, nebudu se valet po odvlhcovaci v noci, ale asi to zkusime, no. Natrit nejakym protiplisnovym naterem (pro jistotu) a otestovat to...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:46
- Nahlásit
cernej caj
tak uvidíš, já bych to zkusila a jen to pravidelně kontrolovat, abyste si tam případně nedejchali plísně, dát ten koberec pryč můžeš vždycky
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:47
- Nahlásit
cernej caj
jinak jsem myslela nedávat ten koberec až k zemi a ten odvlhčovat postavit ke zdi pod něj, ale nevím jak to přesně máte a jeslti by to šlo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:50
- Nahlásit
Maya
no postel bude prakticky namackla na zdi (max bude do vysky lozne plochy nejaka ta deska par cm ode zdi, at tam lip proudi vzduch) a nad posteli ten koberec, takze odvhcovat spis treba na policce vedle max... ono to je blba dispozice pokoje, no. nejradsi bych mela postel pristupnou z obou stran, ale tohle by castecne pomohlo i krz nejaky oblozeni postele pro feri, at neskace ale muze pres nejaky mezischodky, dve strany se budou resit lip nez 3...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:51
- Nahlásit
To je oooooooooooooooobr výstava, kde ty vlastně moc nepotřebuješ mluvit. Buď chodíš mezi zvířatama (a to máš katalog) nebo mezi stánkama jednotlivejch svazů. Mluvit nemusíš.
jestli to mají i s němčinou, tak to se pobavíte
to se nepobavíme
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:53
- Nahlásit
cernej caj
a co nechat si udělat 15 cm širokou "polici s ne zádama, ale předkem" za postel, aby se to tam dalo větrat a nebylo to namáčklý na zdi?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 10:59
- Nahlásit
kachna_
tak to je supr, ze staci koukat a kochat se
nevim, jak to myslis - jako ze by ta police proste zacinala nad posteli? (se bojim, ze by to psi rychle probrali a furt by tam byl bordel), ale mozna by to slo, no, ze by to byla treba "knihovna na vysokych nohach"
jinak kdo vi, jakej je rozdil v kleci a ve vystavni kleci?
vystavni klec
|
birma
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 11:04
- Nahlásit
Ááaaaaa mamka právě navrhla, že si v termínu Osoblahy udělá výlet do Krnova, takže nebudu muset řešit cestu! Jupí!!! Dáme si 4. long
Maya
francouzská anglina zní jak francouzštšina, jestli to mají i s němčinou
Moje zkušenost je, že oproti němčině je jejich angličtina perfektní
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2015 11:07
- Nahlásit
cernej caj
mezi našema výstavníma klecema by byl rozdíl třeba v tom spodku, že to nemá spojky se zemí, jestli to vysvětluju srozumitelně a třeba dvířka nejsou tak pohodlná jako u klece psí a je víc skládací, protože se předpokládá, že to po výstavě složíš a uklidíš. Jestli to vysvětluju srozumitelně?
Ale použitelné to je a snad bychom jí od tebe i jako organizace pak mohli odkoupit
|