| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 09:32
- Nahlásit
birma
no intuicii já si představuju trochu jinak, reakce na okolí vidím spíš jako instinkt
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 10:09
- Nahlásit
maya
asi zalezi na uhlu pohledu, instikt a intuice by se trebba mohli I prekryvatcastecne, nicmene instinkt spis vnimam jako nepromyslenou akci, kterou v dane situaci proste udelas bezmyslenkovite protoze pro telo je to svym zpusobem rutina, kterou v pripade nouze zopakuje bez cilenyho uvazovani, zatimco Intuice je spis to vnimani okoli kdy si to neuvedomujes ze to delas ale mimosmyslove jakoze bez premysleni nekde bokem vyhodnocujes na zaklade zkusenostidanou situaci a pak se v ni citis dobre/nedobre podle toho, jak ji vyhodnotis prave na zaklade tech zkusenosti
je otazka, nakolik tohle bude I psychologicka debata obecnw.
nadrazni hemenex mnam, slecna v zauceni mila a servirka po me hazela penize pomalu pohrdave pri vraceni...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 10:23 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
taky je to na mě moc abstraktní.
slecna v zauceni mila a servirka po me hazela penize pomalu pohrdav
já jsem dneska potkala v Kauflandu dvě držkatý nepříjemný zaměstnankyně. Hrozně mě to překvapilo, špatně teda.
edit. a už vim, co jsem chtěla. Chtěla jsem koupit čokoládu na vaření, páč budu dělat dort Martinovi k narozkám a ve všech orion čokoládách byl palmový olej , i v margotce (což je teda pro mě dobrá správa, páč rázem se z kategorie těžko odolatelná přesunula do kategorie nebrat ). Ale v kaufland čokoládách není!
Maya a birma
intuicii já si představuju trochu jinak, reakce na okolí vidím spíš jako instinkt
definýce
slibte mi, že mi večer uděláte výcuc, kdo vyhrál (nikdo ako vždy, že )
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 10:33
- Nahlásit
kachna
alergie nrbo presvedceni?
jinak mas pravdu, martinek uz bude mit ted nekdy roj, ze? to je uz velkej kluk
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 10:48
- Nahlásit
cernej caj
presvedceni?
přesvědčení.
martinek uz bude mit ted nekdy roj, ze? t
roj snad ne a ačkoliv má zvířata rád, pročež to úplně asi vyloučit nemohu , tak bych byla velmi nerada (to je tak krásnej překlep, úplně vidím Marťu, jak radostně hladí včelí roj ).
27.9. má narozky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:00
- Nahlásit
Maya
intuicii já si představuju trochu jinak, reakce na okolí vidím spíš jako instinkt
já intuici vnímám jako vnitřní pocit, kterej nevím na základě čeho mám. Instinkt jako chování na základě okolností, který jsou zřejmý, ale to chování je rychlejší, než stihne mozek vědomě situaci vyhodnotit.
Na tom příkladu s hasičem - on ani zpětně nevěděl, jak věděl, že je ta místnost nebezpečná (prý to pak zjišťovali nějak vědci a až když se ho cíleně doptávali na konkrétní věci, tak došli k tomu, že plameny měly špatný tvar i barvu, bylo jiné proudění vzduchu než mělo být a tak) a to je pro mě intuice. Za instinkt bych to považovala, kdyby se zřetelně začala podlaha bortit a on se zachránil okamžitým skokem do bezpečí, aniž by mozkem stihlo proběhnout něco na způsob "hle, bortí se podlaha. Jaké asi bude nejlepší řešení? Zůstat bych tu neměl, jinak bídně zahynu. Oknem to nepůjde, to je daleko. Chodba bude lepší. Běh nestihnu a tak radši skočím."
kachna_
v Milkách je taky prakticky ve všech. Z těch co mi chutnaj jsem přešla na mléčnou, protože ta ho nemá. Ze sladkostí jsem zjistila, že není v tmavých kolonádách, mléčných čokoládách, haribo gumídcích a orion čokopiškotech, jinak je fakt prakticky ve všem (nejvíc mě překvapily jojo gumídci teda, tam jsem ho fakt nečekala).
úplně vidím Marťu, jak radostně hladí včelí roj
27.9. má narozky
malý velký muž
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:00
- Nahlásit
kachna_
slibte mi, že mi večer uděláte výcuc, kdo vyhrál (nikdo ako vždy, že )
ve filozofických debatách nikdy nikdo nevyhraje
všechno nejlepší Martínkovi
s tím olejem mi to přijde takový trochu pokrytecký od Evropanů, zachraňovat někde v tramtárii něco, co jsme si u nás už dávno zničili, oni by tam třeba taky chtěli mít jenom kultivovaný lesy jako máme u nás a my jim v tom bráníme
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:04
- Nahlásit
birma
no s tím hasičem já to vidím trochu nejednoznačně
pro mě instinkt je nevědomá reakce na okolí a to ten případ s hasičem je, reagoval na změny v okolí, které si ale vědomě neuvědomoval (fuj to je věta )
intuice je pro mě spíš jednání bez příčiny, jakože že někdo nenasedne do letadla, protože mý blbý tušení a to letadlo pak spadne, což nemohl vědět ani nemohl nic nevědomě zjistit z okolí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:05
- Nahlásit
Maya
on je tam trochu problém v tom, že na půdě, kde je deštnej prales, už jim ani ten kultivovanej les dlouhodobě neporoste. Navíc naše smrkový monokultury proti tomu, co tam mají oni, jsou naprostý druhový bohatství.
A ještě navíc - ono to neni zdravý jen extra levný, takže jde o to, že výrobci hledaj, jak ještě víc oškubat zákazníka.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:12
- Nahlásit
Maya
já ale kromě banánů, kakaa, kávy (to si nedokážu odpustit) elektroniky a částečně oblečení, se snažím kupovat věci s minimálním podílem dopravy obecně, takže i kdyby jako nebyl palmovej olej nekvalitní, tak mi prostě vadí ten podíl dopravy na jeho produkci. I to oblečení se snažim pokud možno tak šitý v čechách z českejch látek. Teda aspoň to dětský, na dospělý nemám
Jinak ať si dělaj co chtěj, ale já se jim na tom podílet nebudu .
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:13
- Nahlásit
birma
tak samo že to zdraví je jinej argument
ale to jestli oni tam mají místo deštných pralesů palmový plantáže je jejich věc, třeba to tak chtějí ze stejných důvodů jako mi máme monokultury - prachy a eliminace nebezpečných zvířat
http://technet.idnes.cz/vymirani-antilop-kazachsta n-sajga-d5a-/veda.aspx?c=A150914_160928_veda_mla
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:16
- Nahlásit
maya
tak to sou jeste asi dva druhy intuice - jeden mozna ten, co ty ho prirovnavas na prikladu s hasicem k instinktu dle me a druhej ten vesteckej jako priklad s letadlem co spadne I kdyz k tomu nevefou zadny sledovatelny indicie.
kachna
bys mu asi nechtela dat roj k narozkam?
ja se snazim nekupovat mydla, v jidle to tak nesleduju, ale sunka, syry, zelenina to asi tolik nema. vudim problem v likvidavi prostredi pro nektery ohrozeny druhy nez ze by mi vadila primo ta monokultura
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:16
- Nahlásit
kachna_
teda popravdě když vidím jak to chodí v naší firmě, tak doprava kontejnerem z Asie je snad i ekologičtější než to jak se šíbuje se zbožím tady po republice kamionama sem a tam
osobně si myslím, že čistě český výrobek už ani neexistuje a i ty český výrobky maj materiál koupenej jinde
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:21
- Nahlásit
cernej caj
ale třeba oni tam ty ohrožený druhy nechtěj, nechtěj tam orangutany a tygry a podobný nebezpečný zvířata
k nám vleze jeden medvěd, roztrhá ovci a kde se uspořádá hon na nebezpečný zvíře, myslíš, že ti lidi tam to maj jinak? taky chtějí žít v bezpečí a mít prachy
my jsme prostě pokrytci když těm lidem říkáme vy si tam musíte nechat ty slony, co vám rozšlapávaj políčka a tygry, co občas zabijou dítě, protože jsou ohrožený a my se na ně chceme jezdit koukat, vždyť je to tak kůůůl se na ně mrknout a pak se vrátit do svý bezpečný Evropy
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:28
- Nahlásit
tak si hledám ty pojmy
podle wiki intuice
Intuice (z lat. in-tueor, in-tuitum, doslova v-hled) znamená vhled nebo náhled a v současném užití obvykle označuje náhlé poznání, chápání či odhad nebo rozhodnutí, které není zprostředkováno vědomým uvažováním a ačkoli bývá provázeno pocitem jasnosti a jistoty, není podloženo zřetelnými důvody. Jedno z českých synonym pro intuici je pojem tušení. Intuice může být podmíněna zkušeností a hraje významnou úlohu jak pro rychlé rozhodování pod časovým tlakem, tak také v umění a v každé tvořivé činnosti vůbec.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:30
- Nahlásit
a instinkt
Instinkt (z lat. instinguo, instinctus, pobídnout, podnítit) je stereotypní, nutkavé a přitom účelné chování, které není výsledkem učení ani zkušenosti. V přeneseném smyslu schopnost tušit věci, které nejsou smysly poznatelné, například hrozící nebezpečí.
tak nevím, mě to přiipadá i tak nějak zaměnitelný
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:31
- Nahlásit
no tak asi je to tak nějak pomíchaný
Vzhledem k potížím při definování nakonec psychologové i etologové pojem instinktu opustili a používají raději označení vrozené chování, vrozený vzorec chování.[1] Slovo instinkt se tak vrátilo do obecné řeči. kde jeho víceznačnost a neurčitost nevadí.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:32
- Nahlásit
Maya
tak mě to takhle přijde přesně naopak, než jsi říkala. Protože pád letadla je nemůže být výsledkem učení ani zkušeností.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:36
- Nahlásit
maya
to sem uz psala, ze mi prijde, ze se to dle me castecne prekryva.
jinak fotograf vypada jako sympatak, lidi v aute tez, auto velky tak mam misto na kolinko. samy pozitiva.
me se dari kupovat cz veci ale s latkou je pravda, ze uz se neda tak ovlivnit, kde to tkaji
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:36
- Nahlásit
birma
pád letadla je nemůže být výsledkem učení ani zkušeností.
a to si jako myslíš, že tu bombu uděláš jen tak? Bez učení a zkušeností?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:44
- Nahlásit
kachna_
a to si jako myslíš, že tu bombu uděláš jen tak? Bez učení a zkušeností?
ty to teda vždycky rozsekneš
birma
tak mě to takhle přijde přesně naopak, než jsi říkala. Protože pád letadla je nemůže být výsledkem učení ani zkušeností.
no mě přijde, že podle toho popisu je instinkt jen vrozené chování, jakože když kachně hodíšš do vody, tak plave, i když se nikdy plavat neučila
ale já to teda vnímám trochu šířejc, což teda asi víc lidí vzhledem k tomu závěru, že radši přešli na jiný pojmenování
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 11:53
- Nahlásit
maya
sem premyslela, co hodis kachne do vody ze ti v ty vete nic nechybi mi doslo po 3.precteni
kachna
nalit kyselinu do vody nebo naopak asi muzes I bez zkusenosti a kdyz nemas tu intuici...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:13
- Nahlásit
Proč tu vyhazujete letadla do vzduchu a lejete kyselinu do vody vy ekoteroristky?
Bubu byla dnes veleradostná, udělaly jsme si mudlací separé chvilku, kdy Herr Rumenige vartoval za dveřma a já Buibu drbala na zádíčkách, na zadnici a ona vyvalovala pupek a děsně kopalala haxnama do vzduchu , pak přišel na řadu Trpaslíček Štajníček . No a Rumíček krásně bez povelu slovního, jen na písknutí, vzorně zasedl na poměrně velkou vzdálenost, čímž si vysloužil velepochvalu a mrsknutí balonku, což je úplně nejvíc.
Otevřeli prý u nás - no u nás, je to na druhý straně sídláku, takže kapek pochod, ale! psí překážkový hřiště! Tak se tam musíme příští týdne vypravit.
a co se tu děje jinýho krom ekoterorismu? Jak Adélka? Jak třínožka Ferdinanda, jak Troldík?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:21
- Nahlásit
PetraK
všichni se léčej, včetně ještě Fajky a vlkovic Pindi nebo jak se jmenuje
tak překážky asi Rumíček ocení?
cernej caj
ze ti v ty vete nic nechybi mi doslo po 3.precteni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:32
- Nahlásit
všichni se léčej
na hlavu?
Fajky lkovic Pindi nebo jak se jmenuje
a co se stalo?
tak překážky asi Rumíček ocení?
já doufám, že jo, jsem zvědavá co všechno tam mají a taky jak moc tam bude narváno.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:39
- Nahlásit
PetraK
vím, že tobě bych to říkat nemusela, ale než ho vypustíš, zkontroluj si, nakolik jsou ty překážky bezpečné. U nás třeba skočky zasypávaly takovým štěrkem, že jsem tam Adama pustila až po dost dlouhý době, kdy se to udusalo a slehlo, houpačka je tu vyloženě nebezpečná, kladina kluzká i za sucha, za mokra bych ho tam nepustila ani za zlatý prase....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:44
- Nahlásit
PetraK
Pinďa pajdá, verdikt budou mít zejtra nebo přes víkend, stejně jako čaj, Fajka si ufikla prst, denyky jena slovači, akorát Adéla se snad už uzdravuje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:46
- Nahlásit
birma
no jo, holt na to nejsou normy jako na dětský hřiště
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 12:48
- Nahlásit