| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 19:47
- Nahlásit
Fifi
ze je v po volno, me by to nedocvaklo
ajoooo vono je v pondělí volno
... At se odbarvi a sroste co nejdriv. Kde budete tapat o vikendu?
dík ...
no máme dogtrekk tady za humnama na Malý skále.. tak tam nemůžeme chybět..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 19:49
- Nahlásit
cernej caj
ono je otazka
Tady v CR bych asi pojisteni psa neresila, presne jak rikas. Ale treba v Anglii to je jinak vymakany a tam se to opravdu vyplati, respektive jinak by se tam majitele psu nedoplatili.
a ja se pokusim dat vedet.
To budes hodna. Ale hlavne si tam odfrkni, fotografko, tesim se predem na fota.
Dneska tu chybi hlaseni Xerxovy, asi zase prejizdej, nebo uz maj zahlceny karty a vsecko.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 19:51
- Nahlásit
Fajka
ajoooo vono je v pondělí volno
Ses stejnej blesk, koukam, jak ja.
no máme dogtrekk tady za humnama na Malý skále.
Tam je kraasne, tak si to uzijte!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 19:52
- Nahlásit
tak mě přijde, že ty úrazy u psů zase nejsou tak častý a spíš se řeší dědičný věci, císaře a tak a na to se pojištění nevztahuje.
Nevrací ona se taky už Xerxová? mám nějak zafixováno, že tam jsou na tejden
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 20:01
- Nahlásit
černej čaj
noo to se taky těším že nám tu pak předáš nějaký fotografický moudra
Fifi
Ses stejnej blesk, koukam, jak ja
no smem no ....no mě to poslední dobou příjde že je pondělí a hned pak pátek...jak to letí...
Tam je kraasne, tak si to uzijte
budem se snažit je to jen čtyřicítka tak to bude taková delší jednodenní prochajda
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 22:20
- Nahlásit
to by šlo asi vytvořit i na zadní nohu si myslím
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2015 23:22
- Nahlásit
Fajka
je to jen čtyřicítka
Jen??!
Maya
to by šlo asi vytvořit i na zadní nohu si myslím
Blbe, jak bys to na zadni noze zahakla a o co, aby to psa nedrelo a tak, ale barevny to maj pekne. A navic tohle si chtivej pes hned prokouse, aby se dostal ke stehum. Nebo celkove na hnatu, ktera ho cela oholena svedi.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 05:53
- Nahlásit
Morgen, cajdo tak jasny s tim pojistenim, ja mela Bukise uz 2x pokousanyho a vse mi zacalovali. Navic ja s nim porad nekde trajdam takze to mam trochu jinak nez ty se svymi psy. Mam ho pojisteneho i na to kdyby zpusobil nejakou dopravni nehodu ze by utekl do silnice, nebo kdyby se serval s nejakym psem zNDR tak to bych se asik bez pojistky nedoplatila. Taktez kdyby zdrhnul a bydlel by par dni nekde v nemeckem utulku, to je taky palka. Ikdyz on nezdrha takze tohohle se tak nejak nebojim. Navic bude mu 7 let takze s tim jeho skakanim clovek nikdy nevi co se prihodi. Fifi Bukis je u kamosky v dii pii. Ma se fajn, bezemne je samo hodnejsi nez se mnou ohcas si telefonujeme (s kamoskou ne s Buki )
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 06:16 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
Denyk
Zdravím do Trenčína Ty umíš žít - burčáček , posezeníčko, pohodička.
U které pojišťovny máš Bukiho pojištěnýho a za jakých podmínek?
Někdo nám vyměnil psa - tedy vrátil Adélu. Už zase lumpačí a evidentně se jí ulevilo. Zapomněla jsem napsat, že už váží 9,95kg - to je hrozný, ale tlustá fakt není. Má volnou kůži a při nějakém pohybu jsou jí vidět i žebra.
Musím jí pochválit, protože je ochotná za pamlsek vrátit na zem hnusy, na druhou stranu zjišťuju, že je vychcanděná jako mraky, protože má pocit, že těch hnusů musí sebrat hodně - aby bylo hodně pochoutek Taky jsme se posunuly s tím, že mě vnímá, když jí dávám baštu. Čeká a čeká (tedy netrpělivě), ale vyrazí až když jí řeknu. Taky je ochotná čekat před dveřmi, když jdeme z venku - jednak aby si nechala utřít packy a jednak jí tam na chvilku musím nechat samotnou a odnést Elišku do jejího pokoje (pouštím jí i do předsíně, jak byla dřív zvyklá, když jdeme s Adélou ven).
Fajka
Doufám, že hojení bude probíhat bez problémů, při prvním náznaku zanícení padej k doktorovi!!!
Fifi
Co Trolda - je lepší?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 06:51
- Nahlásit
tak ani nevím, jak včerejší seminář shrnout pro mě to bylo určitě něco naprosto nového. Za celou dobu padla snad jedna věta o metodice a ta se týkala toho, že Gabby používá pozitivní posilování a my ostatní pravděpodobně také a jinak to bylo hlavně o intuici, co je intuice, proč ji při práci se zvířaty používat a tak. Fakt zajímavé. Takže mám koupenou (a od Gabby podepsanou) knížku a už jsem ji cestou domů i rozečetla
a před chvílí jsem se bohužel dozvěděla, že borderka, co s náma bydlela na táboře a se kterou Adam tak dobře vycházel už není ( Ještě jí nebyl ani rok a přejelo ji auto
Darenka
Někdo nám vyměnil psa - tedy vrátil Adélu
to je moc dobře
na druhou stranu zjišťuju, že je vychcanděná jako mraky, protože má pocit, že těch hnusů musí sebrat hodně - aby bylo hodně pochoutek
když ono to takhle úplně není pokud se učí tím, že ty označuješ a odměňuješ správné chování, tak jeho četnost se bude automaticky zvyšovat (kdyby ne, tak by odměna nebyla odměnou). A chování má tendence se řetězit. Pokud ona hápe, že je žádoucí pouštět hnusy, tak logicky je musí napřed najít a vzít do tlamy, aby ti mohla udělat radost tím, že je pustí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:20
- Nahlásit
darenka
tak to je skvely, ze je adel lip I ze uz zacina tak pekne spolupracovat, navic pes to nekdy chape dobre a rychle, za co padaj dobroty
fajka
uzijte si malou skalu a k tem figlum, ty je mas od cifa z prvni ruky jestli se deli
birma
tak to je supr, ze spokojena a pak rekni, co na tu knizku rikas, jestli mam rict jeziskovi
ja uz cekam na vlak do olmiku a pak cca 5h autem, to bude narez. muz dneska vyzvedava u kamaradky klec a od nedele zacne nacvik, az vyklidime tu skrin z rohu. taky sem ji vycesala jeste trochu a je nejaka pohubla, ne moc, ale uz ma zebra hmatnejsi...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:24
- Nahlásit
cernej caj
pak rekni, co na tu knizku rikas, jestli mam rict jeziskovi
jestli budeš chtít, tak ti ji půjčím mohla by sis ji přečíst i s věnováním od autorky
ja uz cekam na vlak do olmiku a pak cca 5h autem, to bude narez
tak ať ti to rychle uteče
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:24
- Nahlásit
denyk
jasny, s tou pojistkou chapu, zas kdyz clovek fakt vi, co ho ceka, navic takhle v priheanici je to taky uplne jiny, ja se na to I kdysi divala a prave mi to prislo asi v mym oonkretnim pripade jako nezajimavy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:27
- Nahlásit
birma
jezisek bude chtit vedet, ci chcu, tak si to spis necham jako zalohu, kdybys byla fakt spokojena
pucila sis od fifi tu knizku, nic neni zadarmo, nebo tak nejak, co sem ji poslala bonusem k sustovi? jak si ji chtela precist?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:36
- Nahlásit
pruvodci pri kontrole zalibne obhlidl bagl a s dotazem kam jedu zacal, ze od pondeli tatry a jeden jim chybi mladej, sympatak, jeste se zastavil pokecat ze prej vypadam jak spravnej typ na takovou akci
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:40
- Nahlásit
cernej caj
pucila sis od fifi tu knizku, nic neni zadarmo, nebo tak nejak, co sem ji poslala bonusem k sustovi? jak si ji chtela precist?
ještě ne. Teď mám v tabletu asi 20 knížek, co si chci přečíst, tak třeba ji vezme příští rok Fifina na tábor a přečtu si ji tam
zacal, ze od pondeli tatry a jeden jim chybi mladej, sympatak, jeste se zastavil pokecat
a máš ještě dovču?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:47
- Nahlásit
dovcu mam - za zrusenou 3-10.10 s muzem... a budu ji mit na rekonvalescenci feri... takze nic, no
tak 20knuzek bych mela na dva roky
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:51
- Nahlásit
cernej caj
já s tim tempem, co to čtu, je budu mít ještě na dýl
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 07:57
- Nahlásit
zas se clovek nemusi bat, co bude delat treba nemocnej a tak
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:09
- Nahlásit
Fifi
Blbe, jak bys to na zadni noze zahakla a o co, aby to psa nedrelo a tak, ale barevny to maj pekne
cha, u špice za vocas ne?
ale vážně by to šlo udělat zapínací a zapínat to kolem pasu
pro psa, kterýmu to jako protivykusovací zařízení stačí, mi to přijde praktičtější než triko, který se dost blbě převlíká
birma
ale tu intuici pro práci se zvířatama asi nemá každej, teda mě to tak připadá
cernej caj
si to užij, kontakt na průvodčího máš? třeba by to vyšlo někdy příště
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:15
- Nahlásit
maya
nemam, uz tak nevim, kam driv skocit a na vlasatyho by mohl muz zacit zarlit
me se ta ponozka taky libila - pro psa, co by to neresil. zatim zvazuju tu mikinu, to si v pase mikiny a teda cca v pase psa resila jak? prisitim knoflicku na spravnej obvod?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:16
- Nahlásit
Maya
tu intuici pro práci se zvířatama asi nemá každej, teda mě to tak připadá
tak jak ona to vysvětlovala, že intuici chápe, tak jde o soubor víc věcí a většinu z nich může člověk ovlivnit (jako sebevědomí, zkušenosti, zábava...)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:21
- Nahlásit
tak se tu stavil pokecat o foracich, kdyz kontroloval novou slecnu
birma
akorat si to lidi musi asi uvedemovat dost vsechno tohle, ne?
hak to ovlivnit a co presne vnimaj
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:27
- Nahlásit
cernej caj
akorat si to lidi musi asi uvedemovat dost vsechno tohle, ne?
intuice je podvědomej proces, takže si to asi moc uvědomovat nemusej?
musim si ten včerejšek nechat uležet, abych to mohla nějak zpracovat pro sebe.
k tý intuici říkala klasický příběh o hasiči "Příkladem intuice může být příběh Garyho Kleina o veliteli hasičů, který při zásahu uvnitř domu náhle zvolal "Rychle pryč!", aniž by věděl proč to řekl. Jen co požárníci vyběhli ven, podlaha domu se zřítila. Až poté si uvědomil, že požár byl neobvykle tichý a jeho uši byly neobvykle horké. Jeho dlouhou zkušeností získaný "šestý smysl pro nebezpečí" odhalil, že zdroj požáru nebyl v bytě, ale ve sklepě pod nimi."
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:29
- Nahlásit
cernej caj
no první den, když měl moje triko, tak to bylo s uzlem
pak ty koupený už mu byly akorát, to je z první operace, bylo to v létě a měl to rameno, tak jsem ty rukávy ušmikla
ale měla jsem to vymyšlený, že bych tam asi dala ty oboustranný suchý zipy, ale knoflík by podle mě taky šel
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:34
- Nahlásit
birma
mě ovšem někdy přijde, že takovou tu intuici pro práci se psem třeba maj některý lidi snad vrozenou a prostě bez jakýchkoliv znalostí dělaj všechno správně
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:41
- Nahlásit
Maya
nikoho takovýho neznám určitě má někdo větší a někdo menší předpoklady ty zvířata číst a vycházet s nima, ale fakt si nemyslim, že by se někdo narodil s tim, že rozumí jinýmu živočišnýmu druhu, když bez kontaktu s lidma v ranný fázi vývoje, nerozumí ani tomu svýmu. Spíš bych řekla, že to můžou být lidi, kteří mají dobré pozorovací schopnosti a s těma zvířatama třeba vyrůstají nebo jsou s nima dlouhodobě v kontaktu, takže se všechny ty informace ukládají, tříbí a pak ten člověk s nima může dobře pracovat i když nemá žádný znalosti.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:41
- Nahlásit
birma
aha ja vychazrla z toho jak si psala, ze hodne veci muze clovek ovlivnit, tak sem prave myslela, ze pak o nich musi vedet. no tohle je asi dost slozity tema, to by chtelo asi spis zaziy nez takhle, nez se ti to ulezi.
ja mam prave za to, ze intuice = mimosmyslive vyhodnocovat veci kolem, jako z tvyho prikladu - prislo mu tam bez premysleni neco jinak (divne) a proto reagoval. zpetne si pak uvedomil treba, co to bylo a priste uz ho to treba trkne rozumove hned.
maya
no uvidime. pirad doufam, ze dostanem lepsi diagnozu...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:46
- Nahlásit
cernej caj
ona tam měla vyjmenovanejch xy věcí, který do intuice zahrnuje a fakt jich byla většina ovlivnitelná. I třeba tím, že když jdeš a nevnímáš, co se kolem děje, tak přehlídneš ty věci, na který by tvoje podvědomí jinak třeba reagovalo. Nebo když na to podvědomí nereaguješ a ty signály dlouhodobě ignoruješ, tak o to hůř a složitějc se pak k tomu pak asi hledá cesta. A to jestli získáváš zkušenosti v nějakym směru ovlivnit můžeš dost jistě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2015 08:59
- Nahlásit
chtelo by to jasny priklady tohle je na moc abstraktni si to prebrat
|