| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 06:33
- Nahlásit
tady večer spadly asi tak tři kapky... ale ochladilo se. Ještě teď není 20 stupňů. Takže chladím průvanem barák...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 06:34
- Nahlásit
Darenka to zní dobře Snad už bude zažívání v pohodě.
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 06:50
- Nahlásit
U nás ani kapka. A nějaké ochlazení ani nepozoruju. Doma 27° zatím!
Jo a zjistila jsem, že máme netopýra a toho příšernýho pejska jako z reklamy na kofolu. Když leží na zádech, má rozhozené uši na zemi a cení na mě zoubky, vypadá přesně jako ta hrůza z reklamy
Jo jdu se převlíct. V noci jsem chodila venčit v pyžámku, teď už by to vypadalo blbě
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 06:52
- Nahlásit
Xerxová
Snad už bude zažívání v pohodě
Jj, vypadá to dobře.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 09:25
- Nahlásit
kachna_
tak jak budes mit chvilku, mrkni, pry to je taky antisepticky takze by mohlo na ty kousance trochu pomahat a nemuselo by stipat jak fenistil.
Darenka
pekne vam to jde a supr, ze uz sou to pevny hovnoty
u nas teda hic jak svina. doma mam 26.9, ven nelezu. Muz chrape, nechapu jak, ja v tom teple ani nespim a jemu je vsechno jedno
v patek fesaci byli super, meli s sebou Misu Tucnou,
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 11:23
- Nahlásit
http://plzen.idnes.cz/vlci-na-sumave-0f6-/plzen-zp ravy.aspx?c=A130806_104910_plzen-zpravy_pp
je hotová, bude zdarma, ale není jisté, zda vlka spatříte
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 14:13
- Nahlásit
Zdravím vespolek
Hlásím, že ještě žiju, ale zdechám společně s Brutem v tomhle vedru. Jediný velmi aktivní pes je mrňavá Clo, která se skoro vůbec nezastaví. Prostě pošuk. Horší je to s Brutíkem, který vedro moc špatně snáší...
Držte palce neb se v noci odebírám na pár dní na dovču. Snad si trochu odpočinu od toho našeho blázince.
Všem, kteří se chystáte na dovču nebo jí máte , tak přeji klídek a pohodu, trochu nižší teploty ( stačilo by do 29°C , co říkáte ? ) a taky spoustu zážitků
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 14:16
- Nahlásit
kachna_
to vypada dobre
brut
tak si ji uzij a krasne si odpocin
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 15:41
- Nahlásit
brut
Užijte si to, mějte se krásně a odpočívejte!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 20:13
- Nahlásit
brut
užij si dovolenou
Darenka
super, že se zažívání srovnalo, šrámy jsou normálka, já měla předloktí jak po bitce tak půl roku, holt manžel bude vysvětlovat, že on to nebyl
tady před chvílí bouřka a trochu sprchlo, tak teď máme saunu zdarma, protože jako že by se ochladilo, to ani omylem
příští tejden chcípnu buď v práce a nebo někde cestou, jestli ty předpovědi nelžou, mě se tak nikam nechceeee
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 20:14
- Nahlásit
Maya
a co my chudaci s naplanovanou dovcou, co my budem delat dokonce sem musela vyhrabat i kratasy!!!! abych byla pripravena
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 20:31
- Nahlásit
cernej caj
vy chudáci můžete dřepět někde ve stínu a v klidu se potit
jako já jsem ráda, že alespoň ten první tejden dovolený bylo normálně, ale teda furt v tom vedru lepší někde v klidu než do práce
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2015 20:32
- Nahlásit
cernej caj
a to já před pár dny vyhrabala i triko bez rukávů, co jsem měla naposledy před lety u moře, jinak to normálně nenosím, takže to už je fakt zoufalost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 06:09
- Nahlásit
maya
pravda, pri tech planovanych 86km se veeelmi mnoho nadrepime
ja teda nosim bez rukavu celorocne, ale ja bych se uvarila s rukavem
predpoved minimalne je ale priserna, nicmene mame 52h na to, kdyz si chtel kamarad zkusit nanecisto dt, takze masakr. zadnyho psa rozhodne neberu v tomhle by to bylo blby.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 06:16
- Nahlásit
chladím barák - všechna okna a dveře otevřená, všechny vnitřní dveře (máme jich relativně málo) jsou zaklíněná proti průvanu. Neb to venku kleslo dost pod dvacet, tak toho musím využít.
Psisko spí jak špalek - že můžu otevírat na zahradu, dělat mu snídani... úplně sama, že nemám rušit.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 07:54
- Nahlásit
Xerxová
tak to je supr, ze se dari vetrat, nam se vzdycky krasne ochladi pokoj pres noc, kdyz z venku pofukuje a spi se celkem dobre
to je teda spac sedmispac
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 08:17
- Nahlásit
Maya
Ty se máš že u vás aspoň trochu sprchlo. U nás ani kapka.
Večer jsem blila jak amina. Asi nějaký přehřátí. Kvůli té malé prdelce nějak zapomínám pít.
Další hlásání o Krakence jindy
Jen tolik, že původní Krakena Eliška je zlatá. Adélka je Kraken No. 1
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 08:34
- Nahlásit
Darenka
tak at je lip! mas dovcu nebo vyuzivas HO?
a kde sou ty fotky?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 10:37
- Nahlásit
tak jsem se prohrabala asi 300 mailama a teď bude následovat čučení do zdi včetně zítřek neb nám tady vtipně upgrejdujou systém, kterej tím pádem nejde, ještě, že alespoň net jde
asi teď budu hlubokomyslně přemejšlet, jestli bejt celej den o hladu, ale to by se mnou asi švihlo a nebo se v poledne v tom hicu vypravit do supermarketu neb prej nefugnuje ani jídelna
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 10:41
- Nahlásit
cernej caj
, pri tech planovanych 86km se veeelmi mnoho nadrepime
tak jasně, ale prakticky tě do toho nikdo nenutí, takže když si to rozmyslíš a zůstaneš dřepět, nic se nestane, na rozdíl od práce, kam musíš chcanechca
Darenka
tak už jsi OK? chce to pít a nosit čapku když jsi teď pořád venku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 10:45
- Nahlásit
Maya
tak o hladu bych byt nechela teda
ja si zrusim radsi dovcu, pac v klimatizovnym kanclu je vyrazne lip, ze jo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 11:17
- Nahlásit
cernej caj
provokuješ jak brácha, kterej div nenosí svetr, protože z klimatizovanýho auto to má do klimatizovanýho kanclu asi 3 kroky
já mám zabedněno a puštěnej větrák, zatím to jde, ale odpoledne bude horší
o hladu taky asi nevydržím, jsem prohrabala šuplík a mám jen žvejkačky
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 11:35
- Nahlásit
Maya
v nasem klimatizovanym kanclu je 27.5, doma mam kolem 27, takze nez v tom byt doma, muzu v tom byt v kanclu a neplytvat dovolenou na to, ze se doma valim u pc, kdyz v praci za to valeni dostanu zaplaceno
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 11:56
- Nahlásit
cernej caj
Jen telegraficky. Už je mi líp, Krakenka kadí normální pěkný šišky. Manžel si to zařídil v práci tak, že vybírá dovolenou ve dnech, kdy já musím na půl dne (3x v týdnu) do práce. Takhle to bude do konce srpna. Pak si vezmu pravděpodobě dovolenou po dnech já.
Na dnešek jak mi bylo blbě jsem neměla sílu dát další noc na zemi. Spala jsem v ložnici s mužem a měli jsme oevřené ke Krakence i do ložnice (vedlejší místnost). No jak to dopadlo, když se v noci probudila a přišla, šla jsem s ní na chvíli do jejeího pelechu, když usnula, vrátila jsem se a za pár minut už byla v ložnici zpátky. Už jsem neměla sílu, tak tam zůstala. I když chtěla do postele, tak jsme jí tam nevzali, spala na zemi.Na dnešek jsem spala 3 hodiny, včera 2 a den před tím 0.
Asi se jí pořád stýská, protože v noci strašně kňourá. Jedním okem a jedním uchem jsem pořád u ní. Ona nespí moc ani přes den - půl hodiny, maximum bylo hodina. Jsem zvědavá, jestli jí vůbec naučíme na samotu, aby vydržela v budoucnu 5 hodin doma sama a kdy s učením začít? Jak se má postupně navykat na samotu, to mám načtený i z některých starších věcí od PetryK, ale od jakého věku, poraďte - teď když je u nás tak krátce se mi to nezdá dobrý?
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:00
- Nahlásit
O teplotě mi ani nemluvte - doma 31, v práci 33
Čajíčku - 27 je luxus
Maya, každýho nutím aby teď hodně pil - a sama jsem debil, který zapomíná - omlouvá mě jen to, že se mi asi vrazilo mlíko do hlavy . Ven chodíme jen na vyprazdňovací procházky přes ty hice. Ráno jsme venku asi 30-40 minut, večer 2 - 3 hodiny. Vzít si klobouk, poděsím celý město
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:01
- Nahlásit
Darenka
teď když je u nás tak krátce se mi to nezdá dobrý
proč?
Hned, je to prostě normální součást života. Ono stačí, když odejdeš od štěněte zabraného do práce na chvilku, prostě nic se neděje, je to normálka.
Jenom teď odcházíš fakt na chviličku, když si můžete si dovolit ten luxus pomalého nácviku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:05
- Nahlásit
Darenka
tak to mate pekne zarizeny, aby mlade nebylo doma hned samo, ale nepodcente pripravu na samotu, i pres to, ze budete stridave doma a ty doma i castecne pracujes, bude to vic svadet k tomu to odkladat. Ja bych zacala klidne po tydnu, co u vas bude a uz bude zvyklejsi na nove prostredi (a vetsina lidi to tak i ma, ze jsou doma tyden, max dva se stenetem a musi se to proste naucit uz behem tehle doby). Myslim, ze muz taky trenoval tak od tydne (i kdyz on byl na pracaku tenkrat asi mesic nebo dva, to si uz nepamatuju), tak to taky bylo snazsi, ze sme nespechali a navic to mohl dost natrenovat.
zvykne si a bude spat, chce to cas. Je skvely, ze si takhle rika od malicka, toho si vaz, ferina treba si "nerekikala" ale pro nektery psi to znamena treba jit ke dverim, nebo te hypnotizovat, takze vlastne jejich snahu ani nevidis a nepostrehnes.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:23
- Nahlásit
darenka jsem ti psala - hned od prvního dne ji zvykat, že se nic neděje, když zůstane chvilku sama. Prostě žádné velké loučení (i když já při odchodu vždy psiskům dávala na jejich pelech hrst piškotů) , takže věděli, co bude následovat.
Všichna čtyři štěňata se to naučila ihned. Žádné nevyšilovalo. Prostě s páníky je sranda, ale bez nich se svět nezboří. A dá se čas samoty prospat. I hyperaktivní štěně má potřebu odpočinku. A někdy tu samotu paradoxně zvládá líp, než kliďas. Protože když nemá s kým řádit, tak se konečně v klidu vyspí.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 12:51
- Nahlásit
Darenka
já bych s tou samotou taky začala během pár dní, tak v bytě na chvilku sem tam, aby si zvykla, že není pořád s tebou, já jsem chodila třeba do koupelny často si mejt ruce, abych se tam mohla zavřít ale tak to určitě vymyšlíš a navodíš nějaký situace
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2015 13:29
- Nahlásit
Maya určitě je fajn, když psisko tě "pouští" bez problémů vedle do místnosti, ale mám pocit, že "úplný odchod" z domu je důležitější. I proto, že jsi "opravdu" pryč a to štěně moc dobře ví, že nestojíš hned za dveřmi a nemeješ si ruce.
Má-li být doma sama - a to má - cvičila bych ji na to od malička. Je to malý štěník, mělo by to jít podstatně snáz, než u starších psů. Začínala jsem ihned půlhoďkou, do týdne zvládali tři čtyři hodiny samoty. A to jsem se snažila mít "štěněcí dovolenou" - ale nácvik "sám/sama doma" jsem považovala i při dovolené za veledůležitý. A střídala jsem i hodiny odchodů - já nemám stále stejný pracovní režim a je potřeba, aby pes uměl být doma ráno, v poledne i večer... Na stranu druhou naši rozcapenci nebývají doma sami déle než šest hodin
|