Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 15:47
- Nahlásit

Darenka
A kde ji chcete v noci mit?
Pro me to je jasna odpoved - vzdy mam stenata u sebe. Pekne hadr ci pelisek u postele, ruku dolu, aby vedelo, ze tam jsem. Navic si te takhle stene i vzbudi, kdyz potrebuje curat ci kadit, zacne se hemzit. Nepocitej s tim, ze by stene prvni noc spalo jak nevinatko, treba si bude chtit i hrat, tulit se - prece jen jsou to obrovsky zmeny, styska se mu po sourozencich, matce, chovatelce. Nechat ho nekde separe od vas v noci, brr, to prosim ne!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 15:57
- Nahlásit

chůdě ukníkané... na to neporadím, žádné moje štěně nijak extra nesmutnilo - všechna byla veselá, hravá, pohodová...

K tomu spaní taky moc neporadím - protože všechny naše dogy vždy spaly v ložnici - i jako prevence torze. Prostě torze nejvíc "chodí" v noci a tak chci mít mamuta pod kontrolou. A žádné v noci nekníkalo. Když se začalo chrout a opouštět pelíšek (všechny začínaly v pelechu a nakonec skončily v posteli - ale tak to opravdu končit nemusí...), tak jsem vystartovala (stejně budeš spát slabě) a vynesla štěníka čůrat na travičku. Neb normální štěně v pelechu nečůrá a v náručí taky ne. Další výhoda spaní se štěníkem - rychle a snadněji se učí čistotnost.

PetraK. (a určitě i jiní) namají psa v ložnici - ale když byli maličcí, spali s nimi první dny (ve spacáku v předsíni). Nestresovali je samotou, ale pokud chtěli ložnici uhájit, byla tabu už od prvního dne.

Zato jsem hned první den večer na chvíli (tak půlhoďku) odešla a nechala mimíše samotného doma. Unaveného, nakrmeného - skoro spícího. Dala jsem štěníka na jeho místo, dala mu tam piškoty (nebo cokoli jiného - ale stále stejný signál odchodu) a odešla. KLidně vyraž pro ta prsa.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 15:59
- Nahlásit

Fifi tak teď jsem zase druhá já Napouštím totiž bazének, neb zítra dojedou trpajzlíci. Snad tentokrát bazén přežije... Night ho má zakázán na koupání (smí jen pít)

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 15:59
- Nahlásit

Jinak Troldik spal od privezeni presne tak, jak jsem psala, krasne me v noci dvakrat vzbudil, ze potrebuje curat. Kdyby byl nekde vedle, sam, byt s fenama, tak se zcela zbytecne pocura v dome. Vcera to vlastne byly dva mesice, co s nama prebejva. A v noci si sam uz jde lehnout treba vedle do kuchyne na dlazbu, kde je chladneji. Ale prvnich par dni byl dost nalipnutej na mne, potreboval ziskat pocit jistoty a bezpeci. Teda na mne ne, ale v noci u postele, kam jsem mu dala kus koberce a par svych starych mikin. A pres den se prdelinoval kamkoliv jsem se hnula.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:02
- Nahlásit

Xerxová
Snad tentokrát bazén přežije... Night ho má zakázán na koupání (smí jen pít)
No to jsem zvedava, zda zakaz dodrzi.
K tomu napousteni bazenu - hmm, u nas vyhlasili zakaz zalejvani, sucho, sucho, zasraty. Tohle je uz opravdu prilis, 37,2!!!

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:11 - Změnil/a: Xerxová
- Nahlásit

Fifi bazének není moc velký - je to jen pro Trpajzlíky. Až odjedou, tak ho poctivě vyzalejvám na rostlinstvo... Tady přeci jen s ohledem na Jizerky je pitné vody zatím dost

edit: na fotce je loňské štěnítko

Darenka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:16
- Nahlásit

Je rozhodnuto, budu s ním spát první noci na zemi. Naše ložnice má 1,90 x 3,5m, tam by hrozilo štěně zašlápnout. Postel odezdi ke zdi, na délku od okna do 2/3 místnosti pak pokračuje skříň hluboká 60 cm, takže pelech na ten miniprostor by se stěží vešel a hlavně, v noci rozespalý by člověk fakt štěndu zašlápnul.
Že se nevyspíme my, s tím počítáme. Jen doufám, že se vyspí sousedi. Večer až se ochladí půjdeme ven i s hračkama a zkusíme Adélku trochu utahat, aby se jí líp spalo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:24
- Nahlásit

Darenka
budu s ním spát první noci na zemi.
To je dobre.
Večer až se ochladí půjdeme ven i s hračkama a zkusíme Adélku trochu utahat, aby se jí líp spalo.
Myslim, ze to pro ni bude vsechno tak novy, ze na nejaky hracky si treba nezvdechne, jen bude objevovat novy svety. Pamatuj na voditko, nepoustej ji zatim na volno. Jo a kdyby ti nevyzadany rady lezly krkem, staci rict.
Xerxová
na fotce je loňské štěnítko
Ehm, "stenitko".
Tady přeci jen s ohledem na Jizerky je pitné vody zatím dost
Pitnou vodu tu zatim neomezili. Jen odber ze studni a potoku, HK a prilehlych 80 obci. Ani se nedivim, jen teda netusim, co si pocnou treba zemedelci. Ja si tu vodu na zaliti nasbiram pres den, v umyvadle mam misu, kam chytam vodu bez mydla a jaru, na tech par truhliku to vychazi kazdej den presne. Ve studni voda uz temer neni.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:25
- Nahlásit

Darenka irčitě je fajn ji zkusit unavit - ale bacha - je fakt vedro, měla průjem, je pro ni vše jinak, byla odčervená... takže raději s mírou (a nemyslím žádného Miroslava )

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:32
- Nahlásit

Fifi s tím vodítkem uvidí. Já třeba byla stoprocentně přesvědčená, že Nighta cestou domů u dálničních odpočívadel nepustím ani na vteřinu z vodítka. A na něm bylo tak vidět, že je ihned na nás totální závislák a zároveň veselý chlapeček, že jsme ho pouštěli na volno a trénovali přivolání na jméno od prvního dne. Je fakt, že mám psiska už asi načtenější než Darenka...

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 16:47
- Nahlásit

Xerxová
Je fakt, že mám psiska už asi načtenější než Darenka..
Ano.
Jinak samozrejme pousteni na volno v klidnym prostredi, uceni stenete cloveka nasledovat atd, proc ne. Ale na sidlisti, prvni den, nahoda je blbec, prilitne pes, neco bouchne... Jsem preventistka, priserna. No nic, at z nas Darenka nechytne nejakou depku, dozajista je na vse pripravena, rad ma z mnoha stran dostatek, oni to zvladnou.

37.4 °C

Darenka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 17:26
- Nahlásit

Děvčata jen raďte a vytýjkejte chyby. Jsem ráda, že vás mám. Vždyť jsem prvnička a potřebuju to. Rejže s prsíčkem a mrkví se vaří, bude i na zítra. Zítra zas podám raport.
Jinak u nás je taky hrozný sucho. Na zahrádce mám v zemi 2 cm škvíry - praskliny. Jsem zvědavá, kolik naměříme ve studně vody - pokud tam ještě nějaká vůbec je. Zvažuju, že tam zítra vezmem na půl dne Adélku. Je tam daleko lepší klima (není takové vedro, a jsou tam stinná místa). Určitě by jí tam bylo líp než v rozpáleném paneláku. Co?

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 17:31
- Nahlásit

Darenka
Zvažuju, že tam zítra vezmem na půl dne Adélku. Je tam daleko lepší klima (není takové vedro, a jsou tam stinná místa). Určitě by jí tam bylo líp než v rozpáleném paneláku. Co?
Klidne na cely vikend. Vodu do stinu do nizkyho lavoru a at se tam placati. Urcite vam tam vsem bude lip nez mezi rozzhavenyma panelakama.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 17:45
- Nahlásit

Darenka klidně ji vem na zahradu. Ber ji s sebou všude tam, kam s vámi bude chodit. Zvykej ji na váš život od malinkata. Jasně - berte na to mimino ohledy - ale zase ne moc velké

My máme pokušení dát zítra budík na 4 ráno... a vyjet do Jizerek. V pět tam bude vidět a nebude hic a tříhodinový výlet bychom mohli zvládnout...

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:10
- Nahlásit

Darenka
Čtu rozporuplné informace o tom, jestli ke štěněti v noci zajít když kňourá nebo nechodit. Jsem rozpolcená. Je mi jí líto, že se jí stýská, na druhou stranu jí nechci zvykat, že s ní budeme i v noci.
úplně stejný rady jsou na to, jestli nechat vybrečet malý miminko a teď už psychologové (konečně) odhalili, že z toho můžou bejt celoživotní následky. Za mě chudák každý mimino jakýhokoliv druhu, který je někde samo a volá si společnost, protože se bojí a ti co se o něj mají starat to z výchovných důvodů ignorují...
Naše ložnice má 1,90 x 3,5m, tam by hrozilo štěně zašlápnout.
Asi nechceš slyšet, že jsem v pokoji 2,2 x 2,5 měla taky štěně, co? A následně s Honzou jsme měli pokoj 12 m, tak jsme byli my, 55 kg Altárek, 2 hroznýši, užovka, raci, 2 potkani, myš a přibližně tisícovka sklípkanů
Ale co je důležitější - když je štěně v posteli, tak ho nemůžeš zašlápnout

Darenka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:18
- Nahlásit

birma
Už je rozhodnuto, první dny budeme bivakovat u Adélky, pak se uvidí.
Asi nechceš slyšet, že jsem v pokoji 2,2 x 2,5 měla taky štěně, co? A následně s Honzou jsme měli pokoj 12 m, tak jsme byli my, 55 kg Altárek, 2 hroznýši, užovka, raci, 2 potkani, myš a přibližně tisícovka sklípkanů
tak to byl mazec
Mě jde o to, že z postele se soukáme po zadku a po tmě by se mohlo stát, že prostě na štěně šlápnu (spíš manžel) ten spí snad i po cestě na záchod)

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:21
- Nahlásit

Hezký den ve spolek
Nemáte někdo zkušenost se zastřihovači vlasů a vousů v jednom?
Chtěla bych k Michalím narozkám, ty jeho už odcházejí do dža
My máme pokušení dát zítra budík na 4 ráno... a vyjet do Jizerek
máme stejné pokušení, ale s cílem udělat střechu na králičinec

kachna_
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:24
- Nahlásit

birma
přibližně tisícovka sklípkanů
připomnělas mi dětství a pakobylčí invazi (mimochodem se historie mnohokrát opakovala, když jsem pracovala ve Zverimexu. Ač jsme důsledně varovaly, že nenechávat vajíčka!!!)

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:26
- Nahlásit

já nemám žádná pokušení, protože v tu dobu budu vstatá, budu uklízet, povezu věci k ochotnému odvozu a přes největší pařák budem ve vlaku (modlím se za klimu) a pak šlapat pěšky. Bleeeeee

kachna_
s cílem udělat střechu na králičinec
jste stateční!

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:28
- Nahlásit

kachna_
historie mnohokrát opakovala, když jsem pracovala ve Zverimexu. Ač jsme důsledně varovaly, že nenechávat vajíčka!!!
Tohle nebyla jedna snůška, to byly různé druhy různé velikosti a věku Pravda většina naštěstí ještě ve filmovkách

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:28
- Nahlásit

Darenka
Mě jde o to, že z postele se soukáme po zadku a po tmě by se mohlo stát, že prostě na štěně šlápnu (spíš manžel) ten spí snad i po cestě na záchod)
Bivak to jisti, ty prvni dny. A pak uvidite, jak moc rychle si clovek zvykne opatrne naslapovat, hlidat zavirani dveri, aby stene neprivrel atd. Casem se vyvine instinkt, ze i v polospanku souras nohama a naslapujes veleopatrne. Vysneny stene bych se asi casem pokusila propasovat do ty loznice, kor kdyz jedinej zadrhel je stene nezaslapnout.
birma
Ale co je důležitější - když je štěně v posteli, tak ho nemůžeš zašlápnout

Dokud Trolda mel kratky nozicky, tak to bylo jasny, pekne dole. Ted po cloveku doslova chodi, kdyz se v noci ci k ranu rozhodne vstavat, ze curani ci hlad ho trapi. Jsem sama modrina a drasanec. Ale jinak spani vyslovene nalipnutej na cloveku nevyhledava, to ani ve stanu. Krome jedny fakt mrazivy noci, kdy si vlezl i pod deku.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:34
- Nahlásit

birma
protože v tu dobu budu vstatá, budu uklízet, povezu věci k ochotnému odvozu a přes největší pařák budem ve vlaku (modlím se za klimu) a pak šlapat pěšky. Bleeeeee
Fujho, tak at cestu zvladnete a tabor si uzijete!

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:38
- Nahlásit

kachna
pak dej vedet co ufikla pusnicka jedtli dosla. at kralikarna de od ruky

darwnka
jj na zaheadce csm bde lip

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:40
- Nahlásit

Fifi
jinak spani vyslovene nalipnutej na cloveku nevyhledava, to ani ve stanu.
Adam taky ne, zvlášť jak jsou tyhle vedra, tak do postele vyloženě odmítá. V zimě prej joooo, ale nesmim se lepit a nesmim ho přikrejvat. I venku se na mě lepil jen jednou a to na poslednim čundru s kafem, fakt je, že tam mi bylo chladno taky a nevzala jsem mu tu podložku, co brávám do zimy, protože jsem s tím až tak nepočítala

Xerxová
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:40
- Nahlásit

málokdo pochopí, že jsem tři týdny skautského tábora dokázala spát na jedné "čtyřkrajinkové" pryčně (tj. na šířku karimatky) s rok a půl starou dogou... Já ve spacáku, ona "v nohách". Když jsem se chtěla otočit - slezla, a pak se zase nacpala do volného prostoru - takový puzzlík.
Beta spala vždy pod dekou - i s hlavou. Taky u mě v nohách. V létě alespoň prostěradlo chtěla na sebe přehodit...
Xerxes jako jediný byl schopen postel opustit, pokud měl pocit, že se nemůže pohodlně natáááhnout.
Night nechce moc slyšet na to, že j mu vyhrazen prostřední dolní část velepostele. Stále zkouší, jestli by mi nemohl funět do ucha, případně si odložit hlavu k páníkovi na hrudník... Musí se chlapec ještě móóóc učit. Takhle ho občas vyženu (a občas vyženu sebe - hlavně když je vedro, tak odkráčím vedle- místa máme dost)

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:41
- Nahlásit

Fifi
tak at cestu zvladnete a tabor si uzijete!
děkujem!

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 18:45
- Nahlásit

Xerxová
Tak doga v posteli, to je uz jinsi level.

Darenka
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:08
- Nahlásit

Xerxová
takový puzzlík
Fifi
Bylo by to příjemný, mít pipinu přitulenou k sobě. Ale my nemůžeme: trávíme hodně nocí přes léto na chatce, kde spíme v podkroví. Do něj vede něco mezi uzoučkejma schůdkama a žebříkem. Navíc je to skoro kolmo, nemá to žádný sklon. Je to o hubu i pro nás (nechci to vidět za pár let). Metr od toho žebříku je kuch.linka, kdyby na to spadla, je po ní. Dole má ta místnost 3x3 metry holá a ještě okleštěný prostor o nábytek a malinkou místnůstku s koupelničkou. Kupovali jsme tu zahrádku s už hotovou chatkou a asi to jinak udělat nešlo. Takže doma jí zvyknout do postele a na chtě v odstrkově v přízemí, to by bylo hodně těžký. Postel se dolů nevejde ani náhodou.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:15
- Nahlásit

darenka
ty psi to neresi.my je mame doma v posteli a kdyz to nejde, taky sou venku nebo v jihlave spavali v garazi. v chatce by iinej rezim pochopila, ale samo je to na vas

birma
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:25
- Nahlásit

ještě jeden profi Adam

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání