| Autor |
Zpráva |
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:14
- Nahlásit
birma
Vím, že na sobě nesmím dát znát obavy, že se to přenáší na psa. Já se polepším. To asi jen teď, než to prtě přijde. Pak už budeme hozený do vody (obě strany) a budeme se učit společně plavat
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:15
- Nahlásit
zbrnd
díky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:17 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Darenka
Vím, že na sobě nesmím dát znát obavy, že se to přenáší na psa. Já se polepším
Ale prt, obavy jsou přirozená a správná věc. Nesprávná je třeba hysterie. Celoživotní "obavy" umožňují zvířatům přežít.
díky.
není zač
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:18
- Nahlásit
Darenka
Vím, že na sobě nesmím dát znát obavy, že se to přenáší na psa.
Ono je to v podstatě jedno, jestli je dáš znát nebo nedáš psi nás mají přečtené mnohem víc, než si myslíme a díky skvělým smyslům dokáží odhalit i třeba nárůst adrenalinu. Takže ve výsledku, když se budeš přemáhat, aby na tobě nebylo nic znát, můžeš být pro psa nečitelná, protože si různé signály, které bude pozorovat, budou odporovat a mást ho tím.
Možná začni meditovat
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:19
- Nahlásit
birma
díky skvělým smyslům dokáží odhalit i třeba nárůst adrenalinu.
tohle psi fakt nedokáží
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:20
- Nahlásit
Darenka
vsak se pak szijete a uz to bude snazsi mela sem to stejne i kdyz sme psi v rodine meli, clovek nechce nic zanedbat.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:23
- Nahlásit
zbrnd
nechce se mi dohledávat zdroje. Je to info, které se ke mně dostalo z více stran. Pokud máš někde důkaz o opaku, ráda se poučím
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:29
- Nahlásit
cernej caj
Jj, určitě to zvládneme. Jsme prvničky, tak nám to možná bude chvíli trvat Ale po těch letech čekání je to najednou tady... tak zkrátka je to jako před prvním rande
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:30
- Nahlásit
Darenka
my budeme očkovat taky v podstatě o den dřív, protože pak odjíždíme. a taky tam bude "cizí" pes na zahradě. a rozhodně budeme podnikat procházky a menší výlety, protože jak píše zbrnd, socializace je důležitější než strach z toho, že něčím onemocní někde z něčeho ...
přeju hlavně klíííííd, však ono to nějak dopadne. a můžeš se uklidňovat třeba tím, že každej (no dobře tak skoro každej ) si svého psa nějakým způsobem "zkazí"
|
cernej caj
Člen |
- Nahlásit
Darenka
ano ano, chapu
|
zbrnd
Člen |
- Nahlásit
birma
nechce se mi dohledávat zdroje
zadne nejsou
Je to info, které se ke mně dostalo z více stran
z kterych?
Pokud máš někde důkaz o opaku
mam ho ve sve velke chytre hlavem podle me to vychazi z jednoduche logiky
ráda se poučím
no ale ja jsem presvedcen, ze s tezi jsi prisla Ty, tak se mi nelibi napad, ze ja bych mel prvni argumentovat jeji zpochybnenii... to by byla podobna logika jakou predvedla jedna čupr prýnovinářka z Economia a.s., která prohlásila, že Dr. Rath bude nejspíš odsouzen, protože nepřinesl k soudu žádné nové důkazy o své nevině ))
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:32
- Nahlásit
Janiii
Já o socializaci nic nepsal, nezlob neb ti sním dva prcky. Nebo rovnou tři.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:36
- Nahlásit
zbrnd
óó, jak jsem se mohla zmýlit, velkomožný sorry, spojila jsem tě s HaZou
a viděl jsi tu foto berňáka na pekáči, co jsem ti sem dávala jo?
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:38
- Nahlásit
Darenka nejhorší ze všeho je smrt z vyděšení
Chovej se přirozeně, ber věci tak, jak přijdou. Je fajn být připravená, ale hlavně buď svá. Pokud budeš něco "hrát", nebude to tak fungovat, jako když to bude reakce tobě vlastní. Dítě jsi vychovala, s čubinou syna vycházíš báječně, fretku zvládáš... tak se neboj, vždy je to "jen" pes "jen" ve smyslu - že je to velmi přizpůsobivé, snadno vychovatelné a chyby odpouštějící zviřátko. Kdybys chtěla vychovávat třeba zebru, byla bys na tom hůř
Fakt se tolik neboj - každý někdy začínal . Hrozné scénáře si místo spánku v hlavě nepřehrávej, řeš je, až pokud přijdou.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:38
- Nahlásit
Janiii
sorry, spojila jsem tě s HaZou
tohle se neodpousti cekej obalku s moukou
a viděl jsi tu foto berňáka na pekáči, co jsem ti sem dávala jo? viděl, je super, dokonce jsem to chtel nejak komentovat, ale nic v norme me nenapadlo
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:40 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Darenka
jak pise Xerxová, snaz se byt prirozena, snad jedina oblast, kde stoji za to se pretvarovat je snazit se byt opravdu jednoznacna a dusledna, pokud nejsi prirozene od prirody a vychovy teda.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:40
- Nahlásit
něco pro Ešusku, aneb už sis vybrala jinej časopis?
zbrnd
How does that strange, menacing-looking dog smell our apprehension or fear as he approaches us? We spontaneously sweat under stress, and our perspiration carries a note of our odor on it: that’s the first clue to the dog. Adrenaline, used by
the body to gear up for a good sprint away from something dangerous, is unscented to us, but not to the sensitive sniffer of the dog: another hint. Even the simple act of increased blood flow brings chemicals more quickly to the surface of the body,
where they can be diffused through the skin. Given that we emit odors that reflect these physiological changes accompanying fear, and given the budding evidence of pheromones in humans, chances are that if we’ve got the heebie-jeebies, a dog can
tell.
(Alexandra Horowitz: Inside of a dog, What dogs see, smell and know)
taky mám za to, že se o tom zmiňovala Lenka Wami na jedný z přednášek
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 14:51 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
Prominou, mě z toho nikterak nevyplývá, že by nutně:
díky skvělým smyslům dokáží odhalit i třeba nárůst adrenalinu
Navíc anglicky neumím rozhodně tak dobře, abych byl ochoten polemizovat o významu textu.
Můj argument, abych ho nezapomněl uvést, je ten, že pes má nějakej lidskej Adrenalín někde neb ho vůbec enzajímá a ani netuší, že existuje natož, že se lidsky jmenuje adrenalín.
Naprosto věřím, že pes dokáže vnímat některé změny projevů člověka způsobené změnou hladiny adrenalínu za určitých okolností, ale s tou Tvou formulací fakt souhlasit nebudu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 15:00 - Změnil/a: birma
- Nahlásit
zbrnd
moc nechápu, proč by měl vědět, jak se lidsky adrenalin nazývá pro to, aby byl schopnej postřehnout jeho nárůst. Jsem si dost jistá, že dokáže poznat třeba stoupající vodu a nepotřebuje k tomu vědět, že se to lidsky řekne voda (zvlášť když se to řekne v každym jazyce jináč)
s tou Tvou formulací fakt souhlasit nebudu
to mi žíly netrhá
pro běžnou konverzaci mi přijde dost šumák, jestli pes vnímá nárůst adrenalinu nebo změny projevů člověka způsobené změnou hladiny adrenalínu (pokud tedy těma změnama nemáš na mysli třeba to, že člověk zrudne a začne nekontrolovatelně řvát
edit: Prominou, mě z toho nikterak nevyplývá, že by nutně:
díky skvělým smyslům dokáží odhalit i třeba nárůst adrenalinu
mně z toho vyplývá, že ho jsou schopni cítit.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 15:12
- Nahlásit
Janiii
čauko, blbej dotaz ale ..zejtra je první volnej den bez zednictva...máme se dovalit s foťákem nebo jo?
v pátek by jsme mohli teoretiky (pokud se nic nevyvrbí v práci) taky ale jen dopoledne bo odpolko už zas příjde tesař...
tož dej vědít....
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 15:12
- Nahlásit
Janiii
díky.
Xerxová
nejhorší ze všeho je smrt z vyděšení
Jj, to by byla prča představit si druhou půlku jak pesana zvládá sám
zbrnd
Důslednost, to by snad šlo musela jsem jí hojně využívat
při výchově freťulí a syn myslím taky není úplně špatně vychovaný. Jen je to bordelář (taťka po něm uklízel )
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 15:14 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
birma
moc nechápu, proč by měl vědět, jak se lidsky adrenalin nazývá pro to, aby byl schopnej postřehnout jeho nárůst
To Ti rad vysvetlim. Vis jak je dnes velka KANA? A jestli od vcerejska vzrostla?
to mi žíly netrhá
Já neměl v úmyslu Ti trhat žíly? Ty to máš ráda či co?
pro běžnou konverzaci mi přijde dost šumák, jestli pes vnímá nárůst adrenalinu nebo změny projevů
Tak samozřejmě, pro běžnou velkokynologickou komunikaci je to opravdu šumafuk neb velkokynologové třeba na czpsu se zcela běžně baví o naprosto odborných tématech aniž by si vydefinovali pojmy ..tudíž to je z hlediska velkokynologického zcela oukej.
mně z toho vyplývá, že ho jsou schopni cítit.
No mě z toho vyplývá, že autorka textu si to myslí, nic víc. Nebo lépe, že to napsala, myslí si kdovíco.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 15:48
- Nahlásit
zbrnd
Vis jak je dnes velka KANA? A jestli od vcerejska vzrostla?
ne, ale to neznamená, že kdyby to nějak ovlivňovalo můj život, tak bych si nevšimla změny stavu i v případě, že bych nevěděla, jak se to jmenuje.
Třeba si jsem dost jistá, že můj pes vnímá nárůst/pokles teploty - když je zima, spí u mě v posteli, když je vedro, dává přednost chladnější podleze. Ve vedrech taky tolik neřádí. Vnímá rozdíl mezi 30 nad nulou a nulou a to bez toho, aby znal význam slova "teplota" a věděl, co je to teploměr, případně stupeň celsia.
mě z toho vyplývá, že autorka textu si to myslí, nic víc. Nebo lépe, že to napsala, myslí si kdovíco.
Budiž. Vzhledem k tomu, kdo je autorka toho textu, mám větší tendenci se přiklonit k jejímu názoru, než k tvému mam ho ve sve velke chytre hlavem podle me to vychazi z jednoduche logiky
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 16:15
- Nahlásit
Fajka
domluvím se s paní domácí (a nemyslim Cácorku ) a zavolám
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 16:32
- Nahlásit
Darenka
Ale po těch letech čekání je to najednou tady... tak zkrátka je to jako před prvním rande
Bude to dobry, uvidis. Nenervuj se, ptej se. A neboj, ja sem pred privezenim Troldy byla taky cela rozechvela. Ockovani o jeden den posunout nicemu nevadi. S Trolajznikem jsem chodila po meste tyden po jeho porizeni, pekne navsteva nadrazi, autobusaku, srumec dopravni atd. S proockovanyma psama se setkaval hned, zadny cekani. Jo a jak se to bude vlastne jmenovat?
Fajka
máme se dovalit s foťákem nebo jo?
Janiii
Ja se chtela tez prijet podivat, ale v tehle hicech to asi nedam.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 16:44
- Nahlásit
Fifi
tak jedině navečer, když byste pani chtěla, to se už jakž takž dá fungovat ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 17:02
- Nahlásit
Janiii
to se už jakž takž dá fungovat ...
Neda...
Rozmazany Trolleni s Pet lahvema.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 17:31
- Nahlásit
Fifi
Neda...
my ne, mrňata po 8 večer včera ožily
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 18:36
- Nahlásit
Fifi
on fakt vypadá jako srandovní hyena
si vždycky vzpomenu na tu hyenu z Bohové musí být šílení
|
birma
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2015 18:41
- Nahlásit
Adam se stává frutariánem dneska si po mražený morkový kosti dal půlku banánu, kus melouna a trochu blum. Na to, jak nechtěl původně ani maso a k novejm jídlům se tvářil nedůvěřivě minimálně týden, se hezky rozjíždí
Fifi
Rozmazany Trolleni s Pet lahvema.
ňuňuuuuu
|