| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 09:42
- Nahlásit
denyk
jj ale vcera mi to jeste muz zakazal
chudacek jinak si to zitra uzij! moc a moc konecne celodenni radeni;)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 09:56
- Nahlásit
Pocasko vypada zn. ideal na vylety . U nas ted 14 stupnu. A vyzkousim i novou ortezu, dnes dovali. Njn musis tu podlahu chvili nechat at si zvykne .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 10:04
- Nahlásit
denyk
tak to je rychlost, tak su zvedava, jak s ni budes spokojena
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 10:11 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
cernej caj ja ji objednala hned ve stredu. Na co cekat ze. Proste je to potreba a doktor ji fakt docela studoval a rekl ze vypada dobre tak snad . A kamosce jsem uz hodila fotky tak mi hned psala mejla, ze super.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 10:18
- Nahlásit
denyk
tak to je supr, pak posli web at se muzem pokochat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 11:58
- Nahlásit
Zdravím!
Adam měl včera srajdu, dost mě to štve, protože mám pocit, že je to z plavání v tý nádrži a je mi líto, že mu to tedy budu muset odepřít... Nasadila jsem rejži a dneska už dobrý, ještě mu dávám klid, což mu pěkně vadí. Jo a je z něj děsnej šprt
denyk
Tak tfuj tfuj ať se s ortézou rychle skamarádíš a dobře se ti cape bez bolestí a dalších úrazů
cernej caj
Máš snad doma mýho chlapa?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 12:42
- Nahlásit
birma
dyz oni jak sou vsichni stejny, tak si proste nevyberes
tyjo, chudak adamek to se nejak siri teda
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 12:47
- Nahlásit
Nejsou všichni stejní...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 12:59
- Nahlásit
kam mi zmizel prispevek?
Xerxová
nee, ale 50% jich je skoro stejnejch
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 14:21
- Nahlásit
protože mají být zase vedra na padnutí, tak jedna zpráva z FB (zní to logicky, ale asi by mě všechno nenapadlo domejšlet takhle do důsledků):
"Minulý týden jsme měli v ordinaci nepříjemný případ přehřátí se smutným koncem. Chceme vás varovat, nepodceňte situace, které vypadají zdánlivě bezpečně!
Co se stalo? Mladíci byli se svým pitbulem v horkém dni u vody. Házeli mu do rybníka aport v podstatě nepřetržitě tři hodiny, protože psa to bavilo a oni měli pocit, že ve vodě se dostatečně ochladí. Pes pak ale začal zvracet, ulehl do trávy a posléze upadl do bezvědomí. K nám už přijeli pozdě Emotikona frown.
Důvodem kolapsu pejska bylo nejen přehřátí z horkého počasí a svalové námahy, na které voda nestačila, ale především nedostatečné okysličování organismu. Pes, který chladí, dýchá rychle a mělce, dělá si v tlamě jakýsi "větrák". Takové dýchání ale nestačí při fyzické námaze, kdy pes potřebuje dýchat zhluboka, aby se správně okysličoval. Kombinace horkého vzduchu, vysoké námahy a dlouhé doby intenzivní zátěže způsobila psovi oběhový kolaps.
To, že pejska nějaká činnost baví a nejeví známky únavy, neznamená, že jej nemůžete uhnat. Vy musíte myslet za něj a přizpůsobit délku a intenzitu zátěže plemeni, jeho zdravotní kondici a okolním podmínkám, v tomto případě především teplému počasí!"
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 15:58
- Nahlásit
birma taky jsem se s takovým případem už setkala. Vetrinářka Lucka (PetraK ví) takhle popisovala na svých stránkách konec nadějného mladičkého psa kavalírka. Aktivista aktivní (zdravý, měl všechny testy - byl to její odchov) se v horkém dni bez odpočinku u rybníka přehřál a zkolaboval... Taky plavání na ochlazení nestačilo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 16:02
- Nahlásit
Xerxová
taky o tom neslyším poprvé. Jen mě třeba nikdy nenapadlo přemýšlet nad tou souvislostí, že při ochlazování je dýchání mělké a při pohybu hluboké, takže vlastně nejde jen o to, že se pes zahřívá pohybem, ale ještě je pro něj prakticky nemožný se chladit..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 16:11
- Nahlásit
birma
jj zajimavy ti je.
vsem krasnej vikend
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 16:34
- Nahlásit
včera se uvolnilo místo na long na tenhle víkend. Samozřejmě mi to FB ukázal až teď, vědět to včera, tak bych to možnáááá zvládla zorganizovat a jet...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 16:57
- Nahlásit
birma
no mozna bud rada, ze to neklaplo, jestli zas bude vedro, tak to myslim neni dobry ani pro psy ani pro lidi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 16:59
- Nahlásit
cernej caj
zatim to vypadá, že to opravdový vedro má začít až po víkendu (asi aby se stihlo rozjet nám na tábor ). Ale je fakt, že i vzhledem k tý včerejší Adamově srajdě by to k tomu stejně dneska nebylo...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 17:34
- Nahlásit
birma
tak vidis, aspon si nemusela resit dilema, zda jet a je to lepsi, ze si pred taborem dachnete
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 17:41
- Nahlásit
Maya
abys nerekla ze se nepodelim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:10
- Nahlásit
cernej caj
aspon si nemusela resit dilema
to máš pravdu
abys nerekla ze se nepodelim
ta je parádní!!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:26
- Nahlásit
birma
to je zajímavý s tím psem, jako taky by mě to nenapadlo, ale popravdě taky by mě nenapadlo ve vedru házet psovi 3 hodiny
poslala ti čaj ty audioknihy?
cernej caj
pěkná podlaha, podobná jako mám já, akorát tmavší, taky jsem se rozmejšlela jestli tuhle tmavší a nebo světlejší, na pohled fakt jak dřevo, tak teď už je tyč a nábytek?
chtěla jsem se zeptat na ty složený fotky, jak to vyfotíš xkrát, aby byly stejný? teda jako když budu přecvakávat ten čas expozice, tak pak už těžko dám ten foťák úplně sttejně, aby ta další fotka byla stejná a daly se pak dát přes sebe?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:28
- Nahlásit
byla jsem dneska kupovat květináče, fakt jsem netušila, že na našem maloměstě jsou v podstatě nesehnatelný keramický květináče s miskou a jako 50 km do obi nebo jinejch marketů fakt nepojedu
jo a vykvetla mi pouštní růže, jeden květ teda jenom, ale parádní, fakt moc pěkná kytka,, zato čajovník vypadá, že to zabalí
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:36
- Nahlásit
Maya
preposlala sem, tak snad dosli ale ja sem je sosla vsechny tak kdyby nahodou, muzu je jeste preposlat.
ted uz jen aparat aby muz vyklidil z kuchyne sem a muze se jit dodelat kuchyn ten vinyl je fakt supr a psum to sice klouze ale trochu min jak dlazba, neni stopro hladkej ten vrsek
no to musis ze stativu/podlozky treba nekde ze zidky nebo tak.
tady kousek v krumviri je keramika s peknyma kusama, kdybys chtela online
birma
dik
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:41
- Nahlásit
cernej caj
tak online se dá sehnat všechno, ale zrovna květináče že bych tak musela kupovat
jsem si koupila už jiný, který jsem nechtěla, kytky už jsou přesazený a prdím na to
no to musis ze stativu/podlozky treba nekde ze zidky nebo tak
aha, no jsem si myslela, že vyfotít ten strom za náma, ale tam je jen louka a nic na co by se dal postavit foťák, tak budu muset vymyslet něco jinýho, stativ kvůli tomu kupovat nebudu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:49
- Nahlásit
a koupila jsem v penny tuhle kytku, tak jsem zvědavá, jestli i doma na zimu chcípne, ale vypadá pěkně a má zajímavý květy
http://www.purple-celosia.com/
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 18:56 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
Maya
a nemas doma treba nejakou hul? nebo nevim, si vzit treba zidli? z ruky to muzes taky zkusit ale je mozny ze se ti to pak nepodari zarovnat...
co autoskola? uz mas odchozeno ?
kytka zajimava
a de se pariiiiiiit muz ma volnej patek a hraje moje oblibena jo, kdyz si vemu ze pred 5ti lety ji muz neznal a dneska si s kapelnikem tyka
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 19:06 - Změnil/a: Maya
- Nahlásit
cernej caj
a nemas doma treba nejakou hul? nebo nevim, si vzit treba zidli?
no židli mám samo, to by asi šlo vzít si sebou plastovou, zkusím to zejtra, doufám, že mě nikdo neuvidí
co autoskola? uz mas odchozeno ?
ještě naposledy v úterý, ale je to fakt ztracenej čas když člověk jinak nejezdí, jsem jednou dojela s tátou do města a málem jsme se přizabili jak jsme se zhádali, oni to říkaj dobře v tý škole, že člověk musí jezdit sám, akorát na to nemám to svoje vlastní auto
de se pariiiiiiit muz ma volnej patek a hraje moje obliben
tak můj žánr to není, ale se dobře bavte, ty takhle mužovi dohazuješ kšefty?
sem včera v rámci zdejšího forovzdělávání i poslouchala chvíli ty rumštajny
jo a zjistila sem, že můj tlf chytne rádio i když připojím repráky místo sluchátek, sice chytnu jen asi 3 stanice, ale jedna se poslouchat dá a dokonce se dá z toho rádia nahrávat!!
ten tlf je furt samý překvapení
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 19:25
- Nahlásit
cernej caj
a kolik mám nastavit asi ty clony?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 19:37
- Nahlásit
Maya
poslala ti čaj ty audioknihy?
poslala - a tímto vám oběma moc děkuju. Jen jsem to ještě neotevřela...
koupila jsem v penny tuhle kytku
moc hezká
oni to říkaj dobře v tý škole, že člověk musí jezdit sám
nebo s nějakým velkým flegmatikem s mamkou jsem po autoškole taky jezdit nemohla (už proto, že mě štvalo, že jsem zvládala i nejrušnější místa Tábora i dálnici a ona byla ochotná se mnou jezdit jenom po parkovišti nebo na místě, kde projede jedno auto za měsíc). Pak se mnou občas někam jel kolega v práci (budi mu země lehká) - naprostej kliďas, pohodář, co dřív jezdíval s náklaďákem, furt mě uklidňoval a tvrdil mi, jak dobře jedu, i když to nebyla pravda a od tý doby dobrý
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 19:47
- Nahlásit
birma
no tos měla dobrý, bohužel takovýho žádnýho flegmatika neznám
sem vyfotila tu kytku, tak pro denyky asi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2015 19:48