Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Ešusovou III
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 598 . 599 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:03
- Nahlásit

Maya
on fakt vypadá jako srandovní hyena
On je srandovni. Celej. Jen obcas musim zavrit Kremylka, aby si ho Bazusak mohl porovnat, kdyz ji moc prudi. Jinak jim do toho Kremyl keca a snazi se to mit naivne pod kontrolou.
birma
Na to, jak nechtěl původně ani maso a k novejm jídlům se tvářil nedůvěřivě minimálně týden, se hezky rozjíždí
Vsak, ovoce psum chutna moc. Kdyz maji to spravny, dobry. Vcera smecka somrovala broskve stavnaty, svine sem byla, temer nezbylo.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:06
- Nahlásit

Fifi
Vsak, ovoce psum chutna moc. Kdyz maji to spravny, dobry.
když jemu to právě nikdy nejelo i ten banán, když jsem zkoušela asi před 14 dny prvně, tak ho vyflusnul a asi půl hodiny hloubavě pozoroval, jestli ho to uštkne a teď se musim bránit, aby mi to nerval z ruky ještě neoloupaný a vysvětlovat mu, že já chci taky svůj díl

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:10
- Nahlásit

Fifi
Ty nemůůůůžeš mít malýho psa Trolda bude pořádnej chlapák
Ta naše štěnda má ofic. jméno Diané, ale manžel pro ní vybral Adélku když bude hodná, Adél při výcviku, Adélu když bude na zabití . Výběr jména jsem nechala na něm, protože všechno další rozhodování "půjde" za mnou

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:13
- Nahlásit

Jaký můžu dávat pochoutky? Před týdnem ještě byly štěňata na máčených granulích. Mám se snažit co nejdřív převést asi na suché granule, ne?

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:16
- Nahlásit

Taky budeme Adélu vodit ven, aby se otrkala. Jen v těchto vedrech to asi nebudu zkoušet na moc dlouho.

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:20
- Nahlásit

Darenka
Ty nemůůůůžeš mít malýho psa Trolda bude pořádnej chlapák
Uvidime, jak si naroste. Zatim 16 kg ve 4 mesicich jsou ponekud necekany bonus.
má ofic. jméno Diané, ale manžel pro ní vybral Adélku když bude hodná, Adél při výcviku, Adélu když bude na zabití
Juu, Adelka je krasny jmeno. Adelaide jeste nevecerela.
Jaký můžu dávat pochoutky? Před týdnem ještě byly štěňata na máčených granulích. Mám se snažit co nejdřív převést asi na suché granule, ne?
Nic jinyho, nez granule stenata neznaji? Granule - kvalitni - urcite macet, nechat bobtnat. Nedavat suchy. Vic radsi nepisu, neb jsem masarka a Troldas si roste na mase.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:27
- Nahlásit

Darenka
Já granule zaleju vodou a dávám jim je hned, bobtnat nenechávám, ono ty kvalitní nebobtnaj, ale je z nich spíš pak kaše, když se nechaj dýl ve vodě, ale to je na tobě, mě se prostě nějak příčí dávát ty granule suchý.

birma
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:28
- Nahlásit

Darenka
Jaký můžu dávat pochoutky?
jestli chceš pokud možno zdravě, tak ideál asi maso - syrový nebo vařený případně pečený (Adam moooooc oblibuje pečený kuřecí srdíčka, ještě větší lahoda jsou prej husí a výborný jsou prej taky hovězí srdce), skvělý jsou i domácí sušenky ať už játrový nebo tučňákový
v přiměřeném množství můžeš i nezdravosti typu párek, sýr, piškoty...
a jsou psi, co oblibujou zeleninu a ovoce tak moc, že za ně i cvičej, třeba na agi s náma chodila blbradorka, co kvůlivá štíhlý linii běhala za kousky mrkve a salátový okurky

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:29
- Nahlásit

Darenka
Jo a jako mlsky od štěněte asi nejvíc dávám sušený pařátky a sušený maso a piškoty.

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:31
- Nahlásit

Fifi
[i]Uvidime, jak si naroste[i]
Já už to vím - bude se chtít vyrovnat spolubydlícím

U chovatelky mají granule máčené a nějakou spešl kaši. Doporučila mi koupit granule od acany pro štěňata velkých psů. Taky jsem koupila na její doporučení sirup apto-flex na klouby. Uvidím jak do budoucna, možná někdy taky přejdeme na maso.
Koupila jsem sušené uzoučké kuřecí masíško - tenoučké plátky pro štěňata - tak zkusím postupně po malých kousíčkách. Musím mít nějakou pochoutku v záloze a taky malé psí piškotky.

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:35
- Nahlásit

Mayabirma
Holky díky. Vyzkouším všechno postupně. Snad se trefím pinděti do chuti ♥
Kde se kupujou sušený pařátky, to jsem ještě asi ani neviděla.
Ještě se musím hooodně učit a zjišťovat možnosti po okolí

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:43
- Nahlásit

Darenka
Doporučila mi koupit granule od acany pro štěňata velkých psů.
A tak treba na prechodny obdobi, nez se stene aklimatizuje a opusti ho stresy, bych krmila tim samym. Nebo jeste lepe prvni dva-tri dny uvarit kureci prso, rozvarit ryzi s mrkvi, tu rozmackat... Jinak, kdyz bych chtela krmit granulama, tak bych volila urcite nejaky bezobilny, neco z tohoto sortimentu.
Taky jsem koupila na její doporučení sirup apto-flex na klouby.
To bych steneti vubec nedavala. Preventivne.
Jinak k tem pamlskum, smecce je odmenou i kus mrkve, kedlubny, kostalu od brokolice, kvetaku, pripadne kus tvrdyho chleba. Pri vychove potrebujes nejaky pamlsky nedusici, ideal treba uvarit kureci zaludky, srdicka, jatra, nakrajet na pidi kousky a mas vystarano. A piskoty to jisti, taky rozlamany na pidi kousky.

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:48
- Nahlásit

Fifi
ty kuřecí vnitřnosti do určitě vyzkouším. Ten sirup prý dává štěňatům od 3 týdnů každý den

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:51
- Nahlásit

Darenka
Ten sirup prý dává štěňatům od 3 týdnů každý den
A duvod? Maji rodice nejaky ortopedicky problem? Mne to prijde coby nesmysl.

Darenka
Člen
- Nahlásit

Jsem děsný kopyto, Udělala jsem si něco s obrazovou na ntb. Hrozně se to zmenšilo. Jdu zkoušet co s tím.

Maya
Člen
- Nahlásit

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:53
- Nahlásit

Fifi
DKK A/A oba.
Možná si myslí, že je to tak OK. My tomu nerozumíme tak jsem to koupila - 500 ml - 800,- Kč. Ale cenu jsem neřešila, protože jsem si myslela, že je to nutný.

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:54
- Nahlásit

Maya
Ty jsi googlitel

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:55 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Darenka
DKK A/A oba.
No tak si to schovej nebo prodej, dle expiracky. Neni to nutny.
edit: nebo jestli budes mit lepsi pocit, ze to Adelce podas, tak davej... Ja nevim, zrovna vizlice neni zadnej mamut, aby byl dotovan takhle preventivne.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 19:55
- Nahlásit

Darenka
Kde se kupujou sušený pařátky, to jsem ještě asi ani neviděla
u nás normálně ve zveráči, nekupovat ty bílý, ale ty normální,ale je to teda dost drahý
a nebo na zoohitu maj uzený, ty teda tak voněj, že bych si dala sama
nic na klouby bych teda já osobně taky nedávala, však pižla není žádnej mastodont

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:01
- Nahlásit

Maya
a nebo na zoohitu maj uzený, ty teda tak voněj, že bych si dala sama
Tak uzeny pamlsky vubec nebrat, nedejboze zataveny v igelitu nejakym. Ideal, jak si priotravit psisko, kor v tehle vedrech. Prd vis, jak to skladujou. Jestli neco, tak jen suseny, volne lozeny. Jinak prednost davam u reznika koupenym spalikum pravy morkovy kosti, kde si pak u zamrazeny muze prezubujici stene zuzlat a chladit tesaky rostouci, velky kloubovy kosti, kdy si prcek jehlickama jen ohloda kloubni pouzdro a chrupavky anebo treba kureci skelety masity, s kuzi a biskupama, velkej flak, ze kteryho si stene taky jehlickama odkouse jen tolik, co zvladne.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:02
- Nahlásit

Darenka tak maličkýmu štěníkovi nedávám preventivně na klouby nic ani já. A to je doga extrém...

Pak - od začátku přezubování najedu na obyčejný chassoton - a dotuju do konce růstu. Ale nic extra. Max. Caniviton. Teď Night nedostává nic.

Nevím, proč to podává preventivně - možná že z důvodů odstavení od mámy (jestli jsem to dobře pochopila).

Jen pro zajímavost - já zase vždycky granule podávala suché - jen ať to chroupaj... Co člověk, to zkušenost a názor... Já suché, Maya čerstvě zalité, Fifi rozmočené A vyber si

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:05
- Nahlásit

Fifi
jakože myslíš, že uzený může bejt zkažený? to by snad bylo cejtit ne po uzeným, ale jinak?
jsem je teda měla už xkrát a nikdy nic, ale pravda všechno je jednou popravý a nějakou otravu to bych nerada
vždyť maso pro lidi se taky udí, aby vydrželo bez mrazáku, tak to mě fakt nikdy nenapadlo, že by se to mohlo zkazit

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:09
- Nahlásit

No, s granulema to budeme zkoušet v jaké formě jí nejlíp budou chutnat. Na ten sirup se ještě zeptám chovatelky i veta. Já mám pocit, že něco o tom sirupu jsem zahlídla i v kupní smlouvě. \do té jsem jen letmo nahlídla při návštěvě v CHS.
Proč mají DKK v písmenech. Znám spíš 0/0, 1/1,...

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:15
- Nahlásit

Jinak - už teď trénuju utírání hoven a loužiček.Elišce jsme odebrali záchůdek (zrovna ten používala nejčastěji) v předsíni. Ještě má další ve svém pokojíku. 4 roky do něj byla naučená, tak teď s tím má trochu problém, no. Ze 6 hovínek denně tam 1-2x prostě šoupne do místa kde stál. Nepanikařím. Ona je šikovná, tak to zvládne. SNAD

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:18
- Nahlásit

Darenka
Proč mají DKK v písmenech. Znám spíš 0/0, 1/1,.
FCI to sjednotilo, teď všichni musej uvádět písmena
kupní smlouvu ti nedali domů k prostudování?
jestli maj to podávání sirupu ve smlouvě, tak popravdě ač to je právně nevymahatelný, tak by se mi dost příčilo něco takový podepsat a nebo to podepsat a nedodržet, protože podle mě to je zbytečný zatěžování organismu, však ani dětem se nic takového nedává a kdybyste pak nedejbože měli fakt nějakej ortopedickej problém, tak máš po ftákách, protože tělo už na to bude tak zvyklý, že bys snad jedině musela zvyšovat dávky nebo co

Darenka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:22
- Nahlásit

Maya
Já to s tou paní ještě proberu, to bych nerada - zatěžovat pižlici hned od mala.

Jedu zalejt, tak se tu chlaďte nějakým příjemným tématem.

Xerxová
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:22
- Nahlásit

Darenka jestli to má ve smlouvě, tak je to divné. Vždyť to bude tvůj pes, ty za něj budeš odpovědná. Ty budeš volit potravu a doplňky, které uznáš za vhodné.
Mimochodem - mám štěně ze zahraniční obří "fabriky na šampiony" - a písemná smlouva se neuzavírá. Za to chtějí doporučení od osoby, kterou znají...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:36
- Nahlásit

darenka
my meli stendo na acane (byla zvykla) a nemaceli sme ani. sice nechtela zrat moc, tak sem zkousela namocit, vyvar, pastike a nezabiralo...

eliska to urcite zvladne a adelka je pekny jmeno a zaklad je podobnej.

fifi
nunu a jak si spolu zuzlaj

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2015 20:50 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
ne, ale to neznamená, že kdyby to nějak ovlivňovalo můj život, tak bych si nevšimla změny stavu i v případě, že bych nevěděla, jak se to jmenuje.
to se pletes, zmeny stavu neceho by jsi si vsimla treba, ale rozhodne by jsi nevedela, ze je to dane tou KANA nebo jo a pak nejsi Birma, ale Libuše.

Třeba si jsem dost jistá, že můj pes vnímá nárůst/pokles teploty - když je zima, spí u mě v posteli, když je vedro, dává přednost chladnější podleze. Ve vedrech taky tolik neřádí. Vnímá rozdíl mezi 30 nad nulou a nulou a to bez toho, aby znal význam slova "teplota" a věděl, co je to teploměr, případně stupeň celsia.
no on nevnímá nárůst teploty, to fakt ne, to je stejnej příklad )))) a to nechci Adámka teda podceňovat

Vzhledem k tomu, kdo je autorka toho textu, mám větší tendenci se přiklonit k jejímu názoru, než k tvému
priklanej se uplne kam chces, slova, slovni spojeni a vety maji svuj vyznam, to nezmenis i kdyby ses priklonila k Japonsku

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 598 . 599 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání