| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:27
- Nahlásit
nadhernej
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:36
- Nahlásit
Darenka Beta spala doma v posteli. Když se jí o dovolené schody do ložnice nelíbily (hladké mramorové strmé v Itálii), spala bez řečí dole. Já se nevyspala a chodila ji kontrolovat, jestli tam snad netrpí... Ona chrápala všech sedm nocí jak špalek...
Poslední dovolenou v CHorvatsku spala v dřevěném zahradním domku. Venku. Neb strmé hladké schody do patra jsme nechtěli riskovat. První noc jsem tam s ní spala. Od druhého dne si tam chodila lehat i ve dne (byl ve stínu, měla tam velký měkký pelech a trvale otevřené dveře) a spala tam sama (ehmmm věčer jsem přes ni hodila prostěradlo, neb spí se přikrytý ) . A jak říkám - byla od malička postelový pes.
Zvyknou si - nejsou blbí... a umí toho pravda i zneužívat
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:36 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Darenka
Takže doma jí zvyknout do postele a na chtě v odstrkově v přízemí, to by bylo hodně těžký.
Nebylo. Moc to produmavas. Ja mam na tabore taky Kremyla s Bazunou pres noc v aute (letos vivat bocnim dverim, krasne jim tam bylo), zatimco stene u sebe ve stanu. A jsou tam spokojeny, lepsi, nez aby je prudily pruhy. Ktery si me zase vzbudi, kdyz potreboval curat. Zaroven pres den si sam chodil a ba i vyzadoval zavreni do klece prostorny, kde mel klid a vyspal se. Takze naucit stene na klec je dobry napad, treba prave na tu vasi chaticku. A neboj, ze by tam nejak stene utrpelo ujmu, srovna se s obema rezimama.
birma
ještě jeden profi Adam
Vypada jak skoromalej psek. Az na ty spicaky nahoru zahnuty.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:37
- Nahlásit
Xerxová
tak ted jsme se setkaly, v minute.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 19:56
- Nahlásit
no ono se nic moc jinýho dělat nedá, než sedět u PC... Pes chodí pít a bublat do bazénu - ale fakt jen potápí hlavu, nemá ZATÍM tendenci tam vniknout. Už dal pár koleček tryskem - ale bylo to předčasné - teď funí zcela placatý na koberci...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:03
- Nahlásit
Darenka
doma jí zvyknout do postele a na chtě v odstrkově v přízemí, to by bylo hodně těžký. Postel se dolů nevejde ani náhodou.
Psi špatně zobecňujou, což člověku připraví dost perných chvil v tréninku, ale na takovýhle případy je to skvělý. Oni vážně nemají problém se naučit, že na tenhle gauč se smí a na támhleten ne. Že tenhle člověk jim od stolu dá a ten druhej ne. Že do postele se leze jen v týhle místnosti a v tamtý ne....
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:10
- Nahlásit
ochlazení, které slibovali na neděli už vygumovali...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:12
- Nahlásit
cernej caj
nejde mi už změnit ten původní příspěvek, tak znova
normální fotka, přepnuto na 7M, což jak jsem teď zjistila, je mnohem ostřejší a tudíž hezčí fotka než jak je běžně nastaveno 0,3M tuším
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:16
- Nahlásit
maya
proti notmalni je to fakt krasne viditelnej rozdil
to bude tozliseni, 7mpx proti 0,3 mpx ale ty 0,3 mas I hrilozne mrnavy, ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:24
- Nahlásit
cernej caj
le ty 0,3 mas I hrilozne mrnavy, ne?
nemám, jsou to normální fotky i jak jsem koukala mají stejně MB
mě napadlo, jestli to nejsou jako metry? jako vzdálenost ostření nebo tak něco? fakt nevím
každopádně ten rozdíl zaostření je krásně viditelnej, hlavně na tý trávě
asi už bude dělat jen hdr krajinky
škoda, že se tak nedaj vyfotit i psi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:27
- Nahlásit
Darenka
já bych to spaní v posteli nehrotila, mě psi v posteli nespěj a žijou
ale pár dní je mám vždycky u postele, tak buď tak a nebo spát mimo s ní a pak jí prostě učit spát na pelechu jinde
jako hned první den jí vyšoupnout, to bych neudělala
pelíšek trénovat přes dnes a třeba na chatu ho vzít s sebou
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:28
- Nahlásit
maya
tak to netusim co to he teda, myze byt zdalenost ale mi prijde divny tam mit u kompaktu pevne nastacenou vzdslenost ostreni sle mozny je secko
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:37
- Nahlásit
cernej caj
fakt taky nevím, a kde mám cd s návodem už taky netuším, tam to bude určitě popsaný, ale to už asi nenajdu, no každopádně na to hdr to trochu funguje
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 20:47
- Nahlásit
cernej caj
tak už jsem našla, že by to snad mělo týkat ohniskové vzdálenosti a označuje se to jako zvětšení neboli magnification tudíž M
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 21:01
- Nahlásit
Maya
já bych to spaní v posteli nehrotila, mě psi v posteli nespěj a žijou
Snad nikdo nerikal, ze bez spani stenete v posteli to nejde?
ale pár dní je mám vždycky u postele, tak buď tak a nebo spát mimo s ní a pak jí prostě učit spát na pelechu jinde
Vsak. Ale pelech v jinym pokoji = zbytecny louzicky a teskneni.
Jsem podrazdena, vychazky v hicu vecernim se dvema haravkama, grrrr, selektivni hluchota. Aspon ty pruhy sou zatim normalni a vnimaj. Btw, v ramci podrazdenosti si zahraju na zlou a mayo, pak ji učit, jakože tu. Ne jí učit.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 21:21
- Nahlásit
Fifi
Ale pelech v jinym pokoji = zbytecny louzicky a teskneni.
nevím, se psem v bytě zkušenosti nemám, ale co vím od lidí, daj si budík v noci každý 2-3 hodiny a jdou se štěnětem ven
já měla štěně u postele tak tejden nebo max dva, mě teda žádný jeho hemžení nikdy nevzbudilo, ono taky na koberci to není slyšet, tak jsem to taky tak dělala, pak šel spát ven a nikdy žádný tesknění nebylo, louží pár, takže to beru podle svý zkušenosti
ramci podrazdenosti si zahraju na zlou a mayo, pak ji učit, jakože tu. Ne jí učit.
sypu si popel na hlavu ale jo, tohle a mě mně jsou moje gramatické nedostatky, to už holt budu mít asi do smrti
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 21:23
- Nahlásit
Maya
o vím od lidí, daj si budík v noci každý 2-3 hodiny a jdou se štěnětem ven
tohle jsem zkusila s Altarem - odměnou mi byla protestní louže hned na chodbě, aby mohl jít zase spát. Když jsem ho nechala spát až do rána, neměl problém Ale on byl extrém, ve 4 měsících vydržel jednou 14 hodin
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 21:44
- Nahlásit
Maya
pak šel spát ven a nikdy žádný tesknění nebylo, louží pár, takže to beru podle svý zkušenosti
Jasny, tak spicove jsou jinsi povaha. U brachy sla mala taky po par tydnech ven a byla tam spokojenejsi nez v baraku.
Ale nahaty vizle, ktery je stvoreny jinak pro tu spolupraci s clovekem - jasny, u nekterych majitelu to je prijezd a kotec a vyrovnej se s tim. Klidne se tam i pochcij, vykad. Ja mam psiska barakovy a tukam, Troldas ve 4 mesicich me opravdu bud vzbudi, kdyz jsou zavreny dvere, nebo se jde vzorne vycurat ven. A to samy bylo na tabore ve stanu ci kleci, rekl si, ze potrebuje, ani by ho nenapadlo neco pod sebe udelat. Takze tech "par louzi" je treba prave ten drobnej rozdil, kdy pak stene to trva odnaucit delsi dobu.
sypu si popel na hlavu
Nesyp, ja to jindy opomijim, jen jsem fakt uz zpruzela z tropu.
birma
tohle jsem zkusila s Altarem - odměnou mi byla protestní louže hned na chodbě, aby mohl jít zase spát. Když jsem ho nechala spát až do rána, neměl problém
mel asi velkej mechyrek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 22:09
- Nahlásit
Fifi
Asi je to o názoru, já kdybych byla v bytě a nechtěla psa v ložnici, tak se ho budu snažit naučit spát jinde, po tý aklimatizaci samo a radši překousnu těch pár loužiček než psa dalších 15 let se snažícího dostat do ložnice
jakože špic by se tam snažil pak dostat furt, když by byl delší dobu zvyklej, jak vižla fakt nevím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 22:10
- Nahlásit
birma
tos ho asi zašpuntovala
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 22:36
- Nahlásit
Maya
špic by se tam snažil pak dostat furt
jenže první pravidlo vlastnictví špice je
"co nechceš, aby špic činil, nedopusť, aby věděl, že činit může"
základní pravidlo vlastnictví odstatních psů je
"když to nemá dělat, zakaž mu to"
a speciálně pro ohaře
"vysvětli mu, proč už to nemůže dělat"
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 23:19
- Nahlásit
kachna_"když to nemá dělat, zakaž mu to"
to je pěkný blbost, psovi nesmíš nic zakazovat, musíš ho nechal zvolit a pokud se rozhodne správně, odměníš ho za to tos nevěděla?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 23:38
- Nahlásit
Maya
Asi je to o názoru, já kdybych byla v bytě a nechtěla psa v ložnici, tak se ho budu snažit naučit spát jinde, po tý aklimatizaci samo a radši překousnu těch pár loužiček než psa dalších 15 let se snažícího dostat do ložnice
Ano, pokud po prechodny to obdobi se majitele obetuji a spi se stenetem treba v jinym pokoji, chodbe. Plne respektuju, ze nekdo psa v posteli nema rad a nechce, pritom mu da prvni posledni.
kachna_
základní pravidlo vlastnictví odstatních psů je
"když to nemá dělat, zakaž mu to"
a speciálně pro ohaře
"vysvětli mu, proč už to nemůže dělat"
Ja bych to poupravila. Na "Kdyz to nema delat" - ukaz mu, co delat ma. A u terieru ci oharu - tohle plati dvojnasob. Teda ted zahrnuju i krizence.
zbrnd
psovi nesmíš nic zakazovat, musíš ho nechal zvolit a pokud se rozhodne správně, odměníš ho za to tos nevěděla?
Tos nacetl kde? Hanbim se, ze stene nezna jeste ve 4 mesicich povel fuj a radsi si zvoli ten pamlsek.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 23:48
- Nahlásit
vedro! Za necelých 10 hodin vyrážíme na vlak. Ještě musim mamce předat komplet krám, vyšůrovat celej byt, dobalit a odvézt věci. Taky jsem doufala, že se vyspim.
Nejhorší je, že mám v hlavě jen tři myšlenky:
- je mi vedro
- lepím se sama k sobě
- jak přežijem tu cestu?
a to mi poněkud brání ve všech těch činnostech, co potřebuju udělat
Fifi
mel asi velkej mechyrek
hlavně měl neuvěřitelnou povahu. Nevěřím, že ještě někdy natrefím na takovýho psa...
|
birma
Člen |
# Zasláno: 7 Srp 2015 23:52
- Nahlásit
Fifi
Hanbim se, ze stene nezna jeste ve 4 mesicich povel fuj a radsi si zvoli ten pamlsek.
prosimtě běž na pouť do Říma, takovej hřích jinak neodčiníš
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2015 00:26
- Nahlásit
Fifi
Tos nacetl kde?
hahahahah kde asi jinde nez tady?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2015 00:29
- Nahlásit
birma
Nejhorší je, že mám v hlavě jen tři myšlenky:
- je mi vedro
- lepím se sama k sobě
- jak přežijem tu cestu?
a to mi poněkud brání ve všech těch činnostech, co potřebuju udělat
Zcela chapu. Ale to das.
prosimtě běž na pouť do Říma, takovej hřích jinak neodčiníš
Si delas prdel, ale ja si to uvedomila dneska pri vecerni vychazce, kdy jsem u cerstvych kozich bobku jen rikam ee a pochvala, kdyz kouknul na me. Nakej nezvyk. On vlastne krom svyho jmena nezna nic moc povelu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2015 00:31
- Nahlásit
zbrnd
kde asi jinde nez tady?
No jo.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2015 00:41
- Nahlásit
zbrnd
tos nevěděla?
ne, já mám toho špice
Fifi
nj, ono by ještě pro šeltii mohlo být "pomysli na to, že nechceš, aby to dělala"
Ale jako rozdíl špic a ohařojd je neskutečnej, neuvěřitelnej, propastnej.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2015 10:06
- Nahlásit
Jsme už doma z Jizerek. Asi deset kiláčků - bylo moc hezky - menší teplo (nelze napsat chladno, neb i tam jsou už rána teplá) bez lidí, úplně krásný výlet.
Jen na konci před parkovištěm mě poprvé Night dostal na zem - já už ho měla na vodítku a vyběhl proti nám pejsek... A byla tam rosou mokrá tráva a Night pochopitelně huráááá pejskééék vyrazil a já ujela. Ale alespoň stál chlapec na fleku, jak se lekl. Padla jsem zcela lehce a elegantně, ani modřina nebude.
|