Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 28 . 29 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 21:57
- Nahlásit

kejta
No, urobit by som to mohla, to je pravda. Sama som sa zmierila vsak s tym, ze bohuzial, to co operovatelne je (jeden laket a obe bedra nie su - resp. su, obe zrele na endoprotezy, laket sa ale vymenit neda) proste nevystaci. Stale budu na tom zle tri nohy... Tie veci, co sa daju operovat pravdepodobne by vydrzali dlhsie ako to, co operovatelne nie je. Aspon to mi tu povedali traja lekari. V podstate asi tolko, ze dam za operacie par desat tisic a aj tak ho polozia bedra a laket dokopy No, tak neviem... My sme boli v Trnave, co je najlepsia veterina na Slovensku, tym lekarom tam doverujem. Teda aspon p. Fajnorovi

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 21:58
- Nahlásit

kejta
A drzim palce, nech vam to dobre dopadne! Budeme na vas mysliet a podavaj spravy!

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:00
- Nahlásit

Fifi
Tak to máte taky veselé příhody z veteriny. Samý lepší. Nedávno jsem brousila na webu mujpes a tam psala nějaká paní velmi nevybíravě o veterinářích. Čím víc čtu ty různý fóra a čím častějc jsem na veterině, tak tím víc s jejím názorem souhlasím.

Já mám pocit, že si budu muset něčeho sosnout už teď a nevim, kolik toho padne zejtra, natož v to úterý.

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:06
- Nahlásit

pigie
Na Slovensku žádné vety neznám (zaplaťpánbůh), takže se nemůžu přidat k jakýmkoli názorům na ně.Tady v Čechách si ale toho Beránka já osobně nemůžu vynachválit a slyšela jsem stejný názor na něj i od mnoha jiných pejskařů. Navíc vzhledem k tomu, že jsem s malou tady oblezla těch ortopedů nespočetně mnoho, tak jsem dospěla velmi rychle k závěru, že pokud bude mít jakákoli z mých pusinek nějakej ortopedickej problém, tak ačkoli jsem z Prahy, tak vždycky ho pojedu řešit už jenom k Beránkovi do Brna. To posouzení zase tak moc stát nebude. Jestli chceš, tak mu zavolej a zeptej se ho nebo se s nim rovnou i domluv. Tel . je 545234035

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:16
- Nahlásit

kejta
Diky moc. Ja som sa vsak uz rozhodla. Pokial pes nekriva, tak ho necham na pokoji. Riesit budem veci uz az neskor. Teraz uz na to nemam sil sa priznam.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:16
- Nahlásit

kejta
No vesele prihody, zkratka souhlas s tebou, nezli by ortopedicke problemy meho psa meli do budoucna resit jakykoliv veti krom Brna - lecbu odmitam, a jedu rovnou do Brna - ja teda k Necasovi, ikdyz je drahy. Veta nevyplaci VZP, je to soukromy sektor, u kazdy operace podepises de facto, ze oni za nasledky nezodpovidaji - takze v tom pripade si priplatim u - mnou- osvedceneho odbornikova.

Sosej uz treba dneska, ale s mirou, at muzes pozitri pri predani psa vetovi pejsu psychicky podrzet! Po narkoze to uz bude psovi jedno a ty se aspon mezitim otupis...

pigie
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:18
- Nahlásit

Fifi
Ano, na Necasa sme v Trnave dostali odporucanie, ze ked uz teda chceme par tisic obetovat, tak u neho (Oni tieto typy operacii ako endoprotezy a artroskopiu nerobia)

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:23
- Nahlásit

pigie
Jak chceš. Moje málá má taky DKK oboustranně,DLK oboustarnně a tu osteochondrozu kolene. Ptala jsem se Beránka, co mám a co nemám řešit. On řekl, že ta osteochondroza se musí vyřešit co nejdřív a že to ostatní může počkat. Vzhledem k tomu, že kyčle artroskopicky vyřešit nejdou a problémy s nima má skoro každej druhej pes,tak jsem taky řekla, že je řešit nebudu. Tu osteochondrozu nám bude dělat stejně on a řekl, že za stejnou cenu tam sfoukne i ty lokty, který by se v budoucnu asi stejně musely řešit, aby tak moc nezatěžovala ty kyčle a nevznikala tam tak rychle ta artroza. Navíc prý čím dřív, tím líp. Takže jdeme v úterý na dva lokty a koleno. Vim, že jsi z toho už asi taky pěkně vyšťavená, ale přimlouvám se, abys mu přecijen zkusila aspoň zavolat a promluvit si s nim o tom. Třeba by to mohlo Huginovi fakt pomoct.

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:29
- Nahlásit

Fifi
No vesele prihody, zkratka souhlas s tebou, nezli by ortopedicke problemy meho psa meli do budoucna resit jakykoliv veti krom Brna - lecbu odmitam, a jedu rovnou do Brna

JO,JO. Nečase neznám, ale taky jsem na něj slyšela jen samou chválu. Mě se osvěčil ten Beránek, i když tam taky nejsou z nejlevnějších. Prej je tam i možnost zafinancovat tu operaci pomocí homecreditu, které budeme nuceni využít. No v každém případě Brno a nic jiného.

Sosej uz treba dneska, ale s mirou, at muzes pozitri pri predani psa vetovi pejsu psychicky podrzet!

Míru tu žádnýho nemám,tak to budu muset zvládnout i bez něj. Na tu veterinu jí budu muset taky nejspíš dávat v trochu podnapilém stavu právě proto, abych jí mohla být oporou,jinak bych se tam asi rovnou složila vedle ní a to i bez narkózy.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:40 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

kejta
Ja nechci Necasovi delat nejakou reklamu - zkratka mluvim z vlastni zkusenosti!, Beranka neznam, ale taky k nemu jezdi spousta lidi!

kejta
Dokud zvladas kopirovat prispevky na forum, je to OK! A Ver tomu, ze by se neslozis, kdyz na tebe hafusa upre zraky - Ty mne tu fakt nechas????! - tak silna musis byt, a budes!!!!!!!!!!!!!!!!!! Slozit se muzes pak!

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:45
- Nahlásit

Fifi
No právě,že nechat jí tam asi nepřežiju.Jsem s nima 24 hodin denně,tahám si je i do práce.Samy jsou jedině když jdu někam nakoupit, tak abych je nemusela někde uvazovat,tak je nechám chvilku doma a i tak vždycky v tom krámě lítám jako blázen,abych byla zase co nejrychlejc u nich.
Dokonce jsem se ho ptala, jestli nemůžu být přítomná u té operace. Prý bohužel ne, ale bude to nahrávat a pak mi to přehraje a dá mi k tomu i komentář.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 22:53
- Nahlásit

kejta
Hele, ja taky byla s Dorotou furt, a ty jeji vycitavy oci, kdyz ji oblblou odvadeli kamsi nadosmrti nezapomenu!!!!!! Je zbytecny ti opakovane rikat, at se nenervujes, takze: BEZ SE DNESKA JESTE NEKAM RYCHLE OPIT, at je ti zitra spatne a pozitri to zvladnes! Ja fakt uz nevim, co ti poradit - ja s Durou na operaci nastupovala po proparene noci/proplakane/, bylo mi zle, a dneska vim, ze uz bych to znovu neudelala....

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 23:04
- Nahlásit

Fifi
Teď hlavně lítnu už do postele. Zítra musim do roboty a s kockou bych tam toho moc nepodělala. Na to úterý jsem si vzala volno,tak se zlísknu až zítra. Snad to bude stačit.

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 23:06
- Nahlásit

kejta
TAK nighty night, sladke sny, klidny spanek! Zitra se zliskni jen minimalne a hlavne v ut napis, jak to dopadlo!!!

kejta
Člen
# Zasláno: 15 Led 2006 23:09
- Nahlásit

Fifi
Jasný. Ještě v autě si spočítám šedivý vlasy a hned sem písnu výsledek svých výpočtů a samožrejmě, že i tý operace.

Anonymní
# Zasláno: 15 Led 2006 23:47
- Nahlásit

Nečas je hrozný kokot!

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 17:39
- Nahlásit

Ahoj holky!
držíme vám na zítra všechny pěsti!Jinak ty oči co natebe koukaj pohledem, ty zrádče kam si mě to vzala a necháš se mnou takle zacházet nás s přítelem složili oba!

kejta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:32
- Nahlásit

Jumi
Už zítra je taky uvidim. Fakt se netěšim. Ještě dneska jsem mu volala, co si máme vzít s sebou a bylo mi řečeno, že nic. Brali jste si s sebou něco? Třeba deku nebo ubrousky, prostě něco.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:36
- Nahlásit

kejta
Ahojda. My meli pevnou deku, aby jsme ji mohli pripadne prenest do auta, a blici hadry, kdyby ji bylo v aute blbe po narkoze.... Ani jednoho nebylo zapotrebi.... tak drzim palce!!!!!! Zvladnete to.

kejta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:43
- Nahlásit

Fifi
OK, tak deku maj holky v autě stabilně na sedadle,aby ho jako neušpinily , asi nemusim říkat, že je tam úplně k prdu. Raději jí ale vezmu nějakou o něco málo čistší. Blicí hadry jdu hned přibalit do krosničky. Máme s sebou tolik krámů, že až nás ten vet uvidí,tak pojme podezření, že se mu tam chceme nastěhovat.

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:51
- Nahlásit

kejta
Já jsem vzala čisté prostěradlo a vyplatilo se mi to, Thorin docela hodně krvácel, ale to prý není normální, pan doktor omylem poškodil nějakou podkožní cévku, což se prý normálně nestává, takže z ran není ani kapka. Já mu to musela doma dokonce zavázat!

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:52
- Nahlásit

kejta
A vy ji dostanete hned ten den nebo pojedete pro psa druhej den???
My meli jeste misku na vodu, nase stary svetry, aby nas citila v boxu, obojecky, kosik - a vse nam vratili, ze to neni potreba...

kejta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:53
- Nahlásit

Jumi
Dobře, tak ještě vezmu i čistý prostěradlo. Napadá vás někoho ještě něco?

kejta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:55
- Nahlásit

Fifi
Nám jí daj hned po operaci ten samej den. Zatímco se bude probírat z narkózy, tak nám doktor pustí to video,kde bude nahraná celá ta operace a bude o ní mluvit a dávat nám další instruktáž,jak se psem zacházet po tý operaci. Pak hned pojedeme i s malou domu.

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:58
- Nahlásit

Fifi
My měli Thorinka za tři hodiny zase zpátky.

kejta
Jo a taky se připrav na to, že pesan na tebe bude naštvanej i pooperaci a tvářit se na tebe jak na vraha malejch pejsků - to jsem taky nenesla zrovna nejlíp.Jo a taky bude pravděpodobně první noc brečet na to je dobrý se připravit předem - já byla varována a jsem ráda, že jsem to čekala!

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 21:59
- Nahlásit

kejta
Aha. No, jak tak dumam, uz me vic nic nenapada. Mozna jen uzpusobit auto k prevozu, Dorota jezdila vzdycky vzadu, ale po operaci se ji lip jelo na sedackach na zdravem boku. Byla oprena o operadlo, takze to s ni tolik nehazelo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 22:03
- Nahlásit

Jumi
Jojo, ale to je artroskopie..
Jinak, my mely asi horsi operaci, ale s Dorotou jsem spala na matracce na zemi, aby byla v teple, ani nemusela mit limec, nic si neblemcala, stacilo, ze jsem byla dusi i telem s ni. Je to vzorna pacientka... A brecela prvni noc - nebo spis, rtw nebreci, jen funi, a upira smutny oka na panicku - na to se fakt priprav, v tom ma Jumi naprostou pravdu.

kejta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 22:05
- Nahlásit

Jumi
Proboha, tak to se můžu jít už rovnou zahrabat. Už teď se mnou nemluví, protože dneska dostala asi už třikrát spískáno.Napřed proto,že skákala na sousedku a pak proto, že ze žárlivosti kousala Coru. Už jí to drží asi dvě hoďky.

Jak jste odnaučovali psy skákat na lidi? Mě už docházej nápady. Když jí mám na vodítku, tak je to v poho,ale jak jí pustim a nestačim říct fuj dřív,než se připraví, tak už je to v háji a stejně,i když se mi to podaří jí to zakázat, tak je na mě pak uražená,jako třeba právě teď.

kejta
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 22:07
- Nahlásit

Fifi
Jééé, ty máš rotwinku? Ty se máš. Teďkon 27.1. to bude přesně rok,co mě tam moje rotwajleří láska opustila a doteď se s tim nemůžu úplně smířit. Byla naprosto dokonalá.

Jumi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2006 22:08
- Nahlásit

Taky jsem spala na zemi - teda spíš nespala, Thorin brečel tak že když vydechnul tak se vždy ozval zvuk jakoby spolkl píšťalku. Límec jsme vůbec nepoužívali jen tričko a i to jen kůli tomu, že se drbal a lízal na rameni jak murostly chlupy a jeho to svědilo.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 28 . 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání