| Autor |
Zpráva |
Hanna
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:55
- Nahlásit
Když jsem u těch reakcí psů..moje fenka ridgebacka/už nežije/
jednou štěkala na přání k narozeninám,na kterém byla fotka psa/foxteriéra/,dostala jsem ji a vystavila na skřínku a ona se dala tím směrem do strašnýho řevu,dokud jsem to nedala pryč..
H
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:58
- Nahlásit
Jirikovo
Z toho vyplývá... jaký pán takový pes - tzn. tys jí to naučil nebýt flegmatická, asi jsi taky plašan...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:59
- Nahlásit
Hanna
Neznám. Jistě ji znají moji kamarádi pracující rovněž v ZOO a jsoucí rovněž od koní. Ale já ne. Neznám nikoho, kdo má koně doma.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:00
- Nahlásit
Jandula
ja a plasan? nesmysl!! ve skutecnosti jsem totiz liny, nudny, tichy a nezabavny. prijdu z prace domu, psa vezmu vyvencit na pul minuty pred barak, sednu pred televizi a az do vecerky nic jineho nedelam. tak jakypak ja jsem plasan??
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
Jirikovo
Nelži tady... Kdo lže ten krade a do pekla se hrabe...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:11
- Nahlásit
Jandula
kdo lze, ten krade a muze i zabit ... ale ja nelzu, ja jsem opravdu tichy plachy nenapadny hoch ....
(no dobre, tak ted jsem si trochu zalhal ...)
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:27
- Nahlásit
Jirikovo
No právě... kolego jeden státnický... nelhat nelhat nelhat nebo se z toho zblázníš...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:29
- Nahlásit
Jandula
kdepak, zatloukat, zatloukat, zatloukat a kdyz se na to prijde, tak zatloukat. vzdyt treba takova diplomacie prece taky o nicem jinem neni ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:37
- Nahlásit
Jirikovo
Diplomacie není o zatloukání, ale o jemném přesvědčení partnera, že ty máš pravdu a velice opatrně mu říct, že nemá pravdu...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:44
- Nahlásit
Jandula
v jednom ze svych predchozich zamestnani jsem majiteli firmy diplomaticky rekl, ze jeho pozadavek na muj pracovni vykon je znacne nerealny, neb narazi na platnou ucetni legislativu a svym zpusob z jisteho uhlu pohledu by se mohla tato cinnost otrit i o trestni zakonik a proto je nepravdepodobne, ze bych jeho prikaz nebo spis prosbu splnil dle jeho puvodnich predstav. na to on mi diplomaticky odpovedel: "Ja to tak chcu" (byl to ostravak jak poleno). no a ja na to diplomaticky: "Romane ty vole neser, proste to nejde." Cela kancelar utichla, vsichni koukali na nej, na me, na nej, na me, na dvere, na hodinky (za jak dlouho poletim) a sef nakonec rekl "Kdyz nejde tak nejde" a odesel ... ja bych se do diplomatickych sluzeb asi nehodil, vid?
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:50
- Nahlásit
to garfield
díky za odpověď--
H
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 14:58
- Nahlásit
Jirikovo
No to asi ne...
Ale mám v živý paměti kolegu se kterým byla vždycky hrozná legrace, zastával názor, že každá ženská po svatbě se změní v příšeru doma poletující v natáčkách a vytahanejch teplákách.
Jedna z jeho nejlepších hlášek byla (pracovní doba končí v 16:15, on se vždy v 16:00 převlíkl z obleku do riflí) a s pohledem na hodinky a plného stolu nám oznámil: zaměstnavatel mi výší mého platu dává jednoznačně najevo, že si nepřeje, abych pracoval přesčas a proto vás opouštím (my tam zmírali do devíti do večera)...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 17:40
- Nahlásit
Jandula
Tak to je přesně ta autodeka co máme my(ta první). Já myslím, že pásy se mu nezaříznou, měly by fungovat jako ty lidské a po nárazu se vypnout.
Dnes čekáme známé na návštěvu, měli by přijet i s psíkem - Thorinův oblíbenec.To jsem na to zvědavá, možná bych si měla dát nějaká sedativa už předem.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 18:51
- Nahlásit
Jandula
Tak toho kolegu jsi popsala hezky, já jsem něco podobnýho. Tuhle přišel šéf a povídá, že potřebuje, abychom něco rychle dodělali a že den prý má jen 24 hodin tak ať máknem. Já mu na to odpověděla, že jen 8 hodin je zaměstnavatelem placených (placení přesčasů je leda tak vzdálený sen) a tak že po 8-mé odpracované hodině peláším domů!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 08:25
- Nahlásit
Jumi
Tak jak dopadla návštěva???
My měly něco podobnýho, naštěstí v pohodě, je to labrouš se kterým Sára trávila do operace většinu svého času, ale po přiškrcení Sáry se uklidnila a byla v pohodě, bez výskoků a přískoků..
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:16
- Nahlásit
Jandula
Známí nakonec přijeli bez psa, báli se aby psi moc neřádili, ale druhý den jsme s nimi byli na prochajdě.Thorin byl sámo na vodítku ale trochu se vyřádili, očmuchali a i poskákali ale Thorinek byl opravdu nadšený!O víkendu nám tu napadl sníh včera ho bylo tak 10cm tak jsem ho na zahradě pustila, aby si v něm zaskotačil a pořádně se vyválel.
My to máme dnes ty 4týdny, takže budu pomaličku po lehoučku zkoušet dovolovat víc pohybu. Ve čt jsem mu vysadila prášky a druhý den kulhal trošku víc, takže nechci nic uspěchat. Taky při cvičení mu v tom loktíku včera večer lupalo, tak mě to trochu vyděsilo.Stává se Vám to taky.
Večer pršelo a do rána to namrzlo, takže jsem se na ranní procházce celkem obávala o své zdraví. Thorin na mě moc ohledy nebral
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
Jumi
Nee, Sáře nic nelupe, ale je pravda, že na tu pravou si občas zakulhá...
My máme teď problém, Sára má falešnou březost, takže je nesnesitelná, furt kňučí - hrozně jsem se vyděsila, v sobotu večer jsme se vrátily z prochajdy a ona kňučela, tak jsem se bála, jestli jí nebolí klouby, ale ne - jen prostě si odchovává svoje imaginární štěňata...
Buď v klidu, Sára na mě taky ohledy nebere, ale tady sníh ještě není...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:27
- Nahlásit
Díky bohu, že psi falešnou březost nemají, to už by mě asi dorazilo!
Já si absolutně nedokážu představit tu chvíli, kdy půjdeme ven a já ho pustím z vodítka, jak ho tak pozoruji tak po cvaknutí karabiny už ho asi nikdy neuvidím!
Navíc už mu narostly chlupy, takže na první pohled není zřejmé že je na tom tak, jak je a lidi se na mě venku koukaj jak na vraha malejch pejsků, že tu chuděrku vláčím na takovém vodítku a ani ho nepustím.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:37
- Nahlásit
Jumi
Už mu narostly chlupy??? Sáře začínaj obrůstat nohy, ale ty plece ne... Nehledě na to, že je furt oranžová? Co Thorin, vykoupala jsi ho nebo jak jsi se toho oranžovýho nádechu zbavila...
Na mě taky koukaj jak na pošahance, já jí vždycky, když okolo nás prochází nějakej pes, dám příkaz sedni a ty debilové vždycky přijdou k nám, aby se přece pejsi očuchali - marné je vysvětlování, že pes je po operaci a tudíž nemůže běhat, skákat, což vždycky po příchodu druhýho psa udělá... Jinak taky za ní vlaju...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:48
- Nahlásit
Jandula
Narostly do délky labradora, tam co měl kanylu, tak to na první pohled není vidět, ale když se koukneš, tak jsou ještě kratší než ostatní. Prapor ten bude mít tak nejdřív v létě! Ale když se na něj jen tak koukneš když kolem prochází, tak jak to je jen ta jedna noha tak to není tak do očí bijící, takže kamarádka mi říkala, že kdyby to nevěděla tak by si asi nejdřív vůbec nevšimla.
S oranžovou jsem nic nedělala. Z kůže nějak zmizela sama a tam co mu natřeli i chlupy, tam je oranžový stále.
Lidi dost často nerespektujou přání majitele psa, někdy by je člověk fakt nejraději nakop.Nejvíc miluju, když na něj někdo začne mluvit, on se k němu rozběhne a dotyčný mě seřve ať si tu potvoru držím
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:50
- Nahlásit
Jumi
Já si absolutně nedokážu představit tu chvíli, kdy půjdeme ven a já ho pustím z vodítka, jak ho tak pozoruji tak po cvaknutí karabiny už ho asi nikdy neuvidím!
Když jsem psa pouštěla z vodítka, tak bylo zrovna dost sněhu a on ho miluje. Lítal po poli jako splašený a já nervila, že si ublíží a zase to bude mít horší. Brala jsem tenkrát s sebou ven kameru, že ho panu doktorovi natočím, aby měl srovnání, jak chodí (točila jsem ho i před operací). Chtěla jsem ho točit v klusu, protože to bylo to kulhání nejvíc patrné, ale pes celou dobu cválal a skákal jako kůzle a snažil se mně neustále vyzývat ke hře takže právě ty hravé přískoky mně hrozně děsili. Nakonec jsem ulovila na kameru část jeho lítání a s obavami jsem jela na veterinu, co mi pan doktor řekne na to jeho lítání. Původní pokyny totiž zněly tak, že ho můzu začít pouštět, ale nic se nemá přehánět. A pes to s tím lítáním přehnal dle mého názoru opravdu hodně. Naštěstí pan doktor byl spíš potěšen, že pes je na tom takhle dobře. V té době již nebral žádné prášky a tak doktor konstatoval, že kdyby ho to bolelo, tak by byl na sebe opatrnější a kdyby měl ty lokty hodně špatné, tak by mu ty pohyby co předváděl asi vůbec nedovolili. Takže jsem měla velikou radost. Plece mu postupně zarostly asi do 2 měsíců.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:55
- Nahlásit
Jumi, Jandula
Jestli vám psi snesou prochajdu s jiným psem, tak určitě doporučuju. Dasty je od mala lítací a navíc v té době ho popadla puberta a i přes ty bolavé lokty si zkoušel psy spíš podřizovat, takže my jsme prochajdy se psi moc nedělali. Po rekonvalescenci jsem pak jeho výpady vůči psům celkem dlouho odstraňovala. Určitě v tom hrála svou roli puberta, ale taky to odloučení od psů.
Pokud jsme venku potkali nějakého psa, a ten vypadal, že by mohl Dastyho ohrozit, tak jsem psa odháněla já.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 10:59
- Nahlásit
Bora
Když ten náš troba na sebe není vůbec opatrnej. Kolikrát letí nevšimne si příkopu, přední se mu podloměj a on jede 2m po štěrku po tlamě. Nebo u sousedů vidí kočku rozběhne se neubrzdí to a uplně se rozseká o plot.No je to normální???
Asi rok po tom co jsem si pořídila psa mi dr. našla slabou šelest na srdci, hned jsem mu řekla, že to mám z něj. Vždyť já z něj mám každou chvilku zástavu srdce!
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:19
- Nahlásit
Jumi
Slona v porcelánu mám doma taky. Hlavně teď když u nás nasnězilo, se pes rozeběhne a než mu dojde, že musí brzdit, tak mu podjedou nožičky a zabrzdí o zeď nebo patník. Kolikrát si říkám, jak může být tak neohrabaný!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:24
- Nahlásit
Já taky dřív myslela, že zvířata jsou šikovnější než lidi, ale tyhle iluze už jsem ztratila. Před operací uklouzl na jinovatce, když letěl za igeliťákem v domění, že je to kočka, kterou tam den před tím viděl a tu nemocnou nohu si narazil, že na ni nemohl došlápnout.
Na prochajdě s jiným psem jsme byli od operace 2x Thorin si jich během procházky nevšímá, jen k nim sem tam čuchne a přitom je s kamarády.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:26
- Nahlásit
Kéž by si Sára jiných psů nevšímala... Ona se začne celá kroutit, táhne jak kůň, já jí samozřejmě nemůžu ani cuknout, protože se narozdíl od ní o ty klouby bojím a takhle je to furt... Občas zabere nějaká odměna a vrátí se mi hezky k noze... Ale už jí přes týden vyhrožuju, že v sobotu je tady výstava a že jí koupím slabej stahovák, kterej je psům nepříjemnej... A mají ho jen na výstavách...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2005 11:41
- Nahlásit
Jandula
Nechápej to rozhodně tak, že když potkáme nějakého psa, že to neprobíhá stejně, jak popisuješ. Ale když ten pes jde s námi, tak si ho Thorin očuchá na začátku a to chce i blbnout, ale jak se vydáme na prochajdu(teda to obejití baráku,na pár minut než se vyvenčí)tak si čmuchá okolo a psa si moc nevšímá.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:17
- Nahlásit
Tak moje nervy jsou definitivně v kýblu
Dnes jsem Thorinka pustila asi na 2 min v rámci zahrady z vodítka. Měl hroznou radost.Prolezl všechna zákoutí všechno očuchal a pak se začal s hroznou chutí a chrochtáním válet ve sněhu. Celou dobu mu krásně svítila očička a smál se od ucha k uchu!
Jenže mi to nějak dojalo a teď tu sedím a řvu, jak malé dítě. Už aby byl zas všechno bylo při starém a on si mohl lítat po okolních lukách....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:31
- Nahlásit
Jumi
No tak, kliiid. Je to všechno pro jeho dobro, i to vodítko, i ta bolest. Vím, že tvoje (a ani moje) nervy na tom nejsou nejlíp, já pokaždý trnu, kdy Sárina něco vyvede, rupne, křupne a všechno bude v pr...
Sára se zase dneska (tady sníh ještě není) pokoušela chytat poletující listí... Taky to nebyla předpisová rehabilitace...
Ten sníh ber pozitivně, v návodu přece je napsáno, že by bylo dobrý se psem chodit ve vysoký trávě nebo písku, tak ten sníh je podle mě stejnej jako písek, takže ať posiluje...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:40
- Nahlásit
Jandula
Jo, jo ze sněhu mám radost, to si taky říkám, že nahradí tu trávu a písek. Ale s plaváním to vidím bledě, bojím se aby neprochladl, když je pořád zavřený doma v teple a pak bych ho hodila do ledového rybníka. Navíc by se to asi moc nelíbilo ani těm kloubům.
Chtěla jsem mu koupit dětský bazének a strčit mu ho do toho pokoje co moc nepoužíváme. Ale naši můj skvělý nápad rezolutně zamítli a brumlali něco o nějakém poškození té dřevěné podlahy co tam je
|