| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 10:48
- Nahlásit
Jumi
Plavat ne, na to je moc velká zima.
Jinak my nemáme ani tu trávu, ani písek, a ani sníh... Takže jen cvičíme...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2005 11:16
- Nahlásit
Jandula
My také cvičíme, ale je při tom na uškrcení!!! Vždycky zatne všechny svaly, aby mu ta noha nešla pokrčit a při tom simuluje, že spí: Já nic já muzikant ,to ta nožička dělá úplně sama je to hrozný, jak jsou ta zvířátka vyčůraná!
|
King
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2005 21:28
- Nahlásit
Ahoj všichni,
28.11.05 jdu se svým ročním labíkem na artroskopickou operaci
obou loketních kloubů.Po pročtení diskuse mých předchůdců mě jímá hrůza z pooperačního klidu mého Centa. Dobře zvládnu
čtrnáct dní ŘD, ale co pak i když nezůstane sám, mám obavy, že to nebude jak to má být. Kam lze až zajít. Co skok na křeslo atd.To ho mám zavřít do klece jak papouška? Je silně nevypočitatelný.
|
Maya
|
# Zasláno: 27 Lis 2005 00:36
- Nahlásit
Jandula
Jumi
Konečně se sem po dlouhé době dostávám a vidím, že rekonvalescence u vás zdárně pokračuje. Určitě to bude dobrý, to kulhání ještě nic neznamená, když jsem prvně vypustila mého pejsu, kulhal snad víc než před operací a to kulhání trvalo několik týdnů, ani doktorovi se to moc nelíbilo, ale já se rozhodla počkat a kulhání postupně ustávalo a teď už chodíme i přes 10 km a nic, ani nezakulhá. Asi to chtělo jen rozchodit.
|
Maya
|
# Zasláno: 27 Lis 2005 00:48
- Nahlásit
King
My byli sice na operaci ramene, ale pooperační klid je stejný, mě se nepodařilo zamezit vyskakování na mě, s tím se prostě nedalo nic dělat, ale jinak jsem asi nastolila tvrdší režim než tu popisují Jandula a Jumi, celých 6 týdnů jsme dodržovali doporučený režim, tedy více procházek max.10 minut jen na krátkém vodítku, jinak byl pejsa přivázaný na asi 6m řetězu nebo zavřený v kotci, který byl na doporučený veterináře zmenšený na prostor tak 2x2m a nebo byl zavřený v domě v jedné místnosti v přízemí, aby neběhal po schodech. Pak další 2 týdny jsem ho postupně vypouštěla, nejdřív na zahradě, pak i venku, doma po schodech tak max.2x denně, až po dvou měsících víckrát. Ale zúročilo se to, musím to zaklepat, ale je úplně v pořádku.
Mít ho v bytě, tak bych ho asi zavřela do jedné místnosti, kde bych odstranila nábytek, na který by mohl vyskakovat, to bylo první, co nám doktor řekl, zamezit vyskakování (a seskakování) na jakýkoliv nábytek.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 16:39
- Nahlásit
Maya
King
Ano, ano před vyskakováním a seskakováním z gauče jsme byli důrazně varováni. Kamarádka psa v době po operaci zavírala do výstavní klece.Já jsem po dobu prvních 14 dní psa hlídala 24h denně a potom už jsem musela občas odejít, v té době je zavřený na předsíni, kde nemá kam vylézt a kde vyskakovat. Ven jsme chodili od začátku tak 5x denně z toho jednou na delší prochazku na vyvenčení.Ale jak si tu můžeš přečíst, nehody se stávají různé a pes mě občas opravdu doběhne.
Kam a ke komu na operaci jdete?
budeme na vás myslet a držet palce, určitě se ozvěte jak na tom jste
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 16:43
- Nahlásit
Maya
A kdy jsi ho prvně vypustila? a po jaké době, zhruba kulhání zmizelo?
My máme v pondělí 5týdnů od operace a pořád kulhá. Taky se hrozně rychle unaví, ani ne 20min na prochajdě a příjde domů a padne na zem a chrní.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 16:44
- Nahlásit
Jo a kloubní pouzdro má pořád zduřelé začnu mu dávat proti artrotické bylinkové čaje...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 16:48
- Nahlásit
King
Důležité jsou psychologické bariéry, pes myslí, že tam nemůže, ale není to tak úplně pravda. Ve vstupu na schody mu brání pověšený hadr, kdyby chtěl, tak tam proleze, ale jeho to ani nenapadne
|
King
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 18:38
- Nahlásit
Původně jsm chtěl jet do Brna Dr.Beránkovi, dělal posudek,ale pak jsem objevil kliniku v Klánovicích u Prahy Dr.Vlacha a jelikož do Brna to mám 400 km a do Prahy jen 100 km,dal jsem přednost zájmu pacienta.Ta cesta by ho umořila.Jistě,pokud by nebylo zbytí. Ale Dr.Vlach je také velmi dobrý.Tady u nás je jen klasika a tudíž dvojnásobná doba rekonvalescence,když potřebuje obě paciny.Tohle je vždy obtížné,člověk chápe,když je nemocný,že není zbytí,ale vysvětlete to psu,když se probudí a je lazar,proč jste mu to udělali.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2005 20:25
- Nahlásit
King
Já si myslela, že to budou Klánovice, když to připadá na pondělí
To bude mít pan doktor Vlach jistě radost, že se mu tu zjevil další pacient
Zítra na Vás budem usilovně myslet a držet všechny palce.
Tohle je vždy obtížné,člověk chápe,když je nemocný,že není zbytí,ale vysvětlete to psu,když se probudí a je lazar,proč jste mu to udělali.
Tohle bylo na celé té operaci pro mě to nejtěžší a musím se přiznat, že jsem to před během a nakonec i po zákroku obrečela. Určitě si to tu četl, ale opravdu se připrav na to, že po operaci na tebe bude pesa naštvaný. Tedy Thorin i Sárinka byli.Je to dost těžké když seš smutný, že tvůj miláček musel na takovýto zákrok a on se pak na tebe ještě dívá, jak na vraha malých pejsků. Ale ono ho to velmi rychle přejde. A mám pocit, že u Thorina to částečně korelovalo i s podáváním opiátů kanilou. Myslím, že mu po nich nebylo nejlépe a tak byl mrzutý.
Taky bude po operaci první noc asi fňukat,což pro mě také nebylo moc příjemné,protože můj pes nikdy předtím nefňukal,ale naštěstí mě před tím varovali a tak jsem na to byla připravená.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 08:28
- Nahlásit
King
Moje čubina taky šla na obě packy a myslím, že je to úplně jedno, jestli jedna nebo obě, akorát musíš cvičit s oběma.
Neboj, bude to v pohodě, já měla největší strach, že bude psisko po operaci takový rozbolavělý, nešťastný a Sára byla naprosto v pohodě, jen ten první den (přečti si naše zážitky), zamezit skákání se mi podařilo, protože Sára nemá ve zvyku lézt do postele nebo na gauč, takže má volný přístup po celým bytě, schody nemáme, ale když vycházíme z baráku, tak jí snáším (předtím jsem jí i nosila nahoru, ale přiznávám, že už je to neúnosný, protože je těžká jak...). Jinak procházky na vodítku, doopravdy omezený jen na vyčůrání a vykakání, teď začnu postupně prodlužovat (jsme asi čtyři týdny po operaci), Sáru jsem dostala tím, že jsem jí pořídila stahovák, protože si zvykla šíleně táhnout na procházkách...
Jumi
Sáru jsem včera zkusmo pustila na zahradě u kamarádky, jak zjistila, že není na vodítku, tak to brala šílenými kruhy dokola a dokola... uf, než se mi jí podařilo zastavit, tak jsem málem zešílela.
Já si fakt nedokážu představit, jak to bude vypadat, až jí budu moct pouštět, resp. až jí poprvý pustím... O vánocích s ní chci sjet do Klánovic na kontrolu a uvidíme, co řekne doktor.
|
King
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 09:54 - Změnil/a: King
- Nahlásit
Normálně si gauče,křesel a jiných nástrah nevšimne, jenže někdy ho vezme rapl a začne lítat třeba v malé místnosti,že si myslím,že skončí rozpláclej na zdi a to bere útokem i ty křesla.
Je to strašně rychlé a když ho chytnu,tak dělá,že je v pohodě a jakmile uvolním sevření začne to znovu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:20
- Nahlásit
Jumi
A kdy jdete vlastně na kontrolu vy?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:28
- Nahlásit
do Brna to mám 400 km a do Prahy jen 100 km
nechci rypat, ale asi mam doma spatnou mapu republiky, nebo kdyz jedu z Prahy do Brna, tak znam super zkratku, nebot je to o 100 km kratsi ... zkus D1 (ale bacha, ta zkratka se posledni dobou nejak proflakla, tak tam ted jezdi pomerne dost aut)
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:34
- Nahlásit
Jirikovo
Tady není řeč o cestě Praha-Brno a zpět, tady jde o rozdíl jestli jedeš z HR do Brna nebo do Prahy. To je o to kudy vjedeš do ČR a pak je to jinak daleko do Brna a jinak daleko do Prahy.
Jinak o té zkratce veřejně nemluv. Občas do Prahy taky jezdím a beru to přes D1 taky. Ale myslím, že už to pár lidí tuší.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:36
- Nahlásit
Garfield
nemas (samozrejme zcela vyjimecne) pravdu. pokud to ma odkudkoliv do Prahy 100 km, tak ze stejneho mista to ma do Brna maximalne 300 km, protoze vzdycky muze jet pres Prahu (100 km) a potom zkratkou pres D1 (200 km), takze celkem 300.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:42 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
...příspěvek vymazán... byl trochu mimo mísu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:43
- Nahlásit
Jirikovo
No tak třeba nemůže jet po D1 a musí to do Brna složitě křižovat vlastmi českými, protože její vůz není schopen dosáhnout minimální povinné rychlosti na dálnici (je 60 km/hod? já už nevím).
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:45
- Nahlásit
Garfield
jenze to nepsala Jandula, ale King ... u vas v kancelari bych si nekdy nechal delat pravni rozbor, je videt, ze si vzdycky zjistis vsechna potrebna fakta ...
jinak je to ale jedno. jak je to jednou do Prahy odkudkoliv 100 km, tak kdyz z toho mista pojedes do Brna a pojedes pres Prahu najedes maximalne 300 km (pokud nezabloudis v hlavnim meste). priznej si to, at mam taky nejakou radost na tom svete ...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:49
- Nahlásit
Já když vidím "Jirikovo" tak automaticky předpokládám, že narážíš na mě nebo chudáka Jandulu, takže jsem ani nečetla to co bylo před tím.
Taky mě konsternoval Tvůj způsob logického uvažování.
Teď už chápu a beru zpět.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 12:50
- Nahlásit
Garfield
jsem rad, ze Tva konsternace mym myslenim jiz odeznela ...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:47
- Nahlásit
Jandula
Na kontrolu jdeme 5.12. to mi připomíná, že tam musím zavolat a objednat nás.
Thorin má kloubní pouzdro pořát zduřelé(porovnávám to s tou druhou nohou) a občas zakulhá.
Taky jsme chodili jen na vykakání a hned dom, ale thorinovi to jaksi zabralo tak 15 nebo 10min (nevím na minuty přesně jen odhaduju, já to spíš měřím na trasu kterou ujdem)venku.V průběhu minulého týdne jsme tedy tuto trasu trošku prodloužili, dnes ráno jsem to měřila a je to na 17min.Tento týden jsem se rozhodla, že prodlužovat nebudem, naopak možná trošku zkrátíme, protože ho nechávám chodit na stopovačce(na té nelítá a chodí způsobně pomalu).
Thorinova reakce když jsem ho poprvé pustila z vodítka na zahradě byla úplně to samé....ˇv týdnu jsem ho na to,ale navykla a už se tam pohybuje pomalu a způsobně.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 13:54
- Nahlásit
Jumi
U nás je to dnes přesně měsíc, taky jsem říkala, že ještě týden a začnu prodlužovat. Mně se ty klouby zdají naprosto v pohodě, nekulhá, nic...
Fakt mám strach, jak to dopadne až jí prvně pustím z vodítka a hlavně až jí budu moct prvně pustit mezi psy...
Za jak dlouho myslíš, že to bude?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:06
- Nahlásit
Já bych řekla, že vy jste na tom lépe než my a gratuluju k měsíčnímu výročí.S tím pouštěním z vodítka to právě řeším tou stopovačkou, alespoň to nebude ráz na ráz. takhle si už pobíhá trochu volněji.
Kamarádky pejsek byl u dr. Musila, taky obě paciny ale klasicky a po 6 týdnech už lítal puštěný s ostatníma, pan dr. Vlach na nás má mnohem přísnější metr a to i v jiných ohledech. Ale řekla bych, že pod stromeček jí můžeš věnovat volný pohyb a hru s kamarády
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:10
- Nahlásit
Jumi
Ježíš, kéž by, jinak se z ní fakt zblázním... Vždycky když přijdu domů, tak mi předvádí rituální tanec na pokračování... Bylo by super, kdybych jí mohla už o vánocích pouštět aspoň na zahradě, protože budeme v ČR na chajdě a Sářina oblíbená činnost je kecnout si blízko krmítka s ptáčkama a koukat na to jak na telku a já bych tam s ní fakt nerada mrzla jenom kvůli tomu, že musí být na vodítku...
pan dr. Vlach na nás má mnohem přísnější metr a to i v jiných ohledech
To až si přečte, tak dostaneš...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:16
- Nahlásit
Jandula
vezmes jeden silny dreveny kolik, popripade kovovou tyc. dale uchopis do prave ruky (za predpokladu ze jsi pravak) kladivo, do leve ruky vyse popsanou tyc, kterou umistis smerem kolmo k zemi. kladivem pak nekolikrat uderis silou do toho konce tyce, ktery je vzadlenejsi od zeme. tento postup budes opakovat tak dlouho az tyc dostatecne zajede dovnitr do zeme. k teto tyci nasledne privazes Saru. Sara pak muze byt na voditku, sledovat ptaci televizi a ty muzes byt doma v teplicku ...
tuto radu jsem ti poskytl zcela zdarma a jen z ciste lasky k bliznimu ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:20
- Nahlásit
Jirikovo
Děkuju za radu, jsem obouruč, tzn. levák přeučenej na praváka, kterej píše oběma, některý věci dělám pravou a některý levou (moje máma ze mě dodneška nevěří)... Takže ozkouším, ale předpokládám, že bych kladivo uchopila do levé ruky...
Sára ti za tuhle radu bude vděčná... Dá ti mokrý polibek (a to je zážitek)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:22
- Nahlásit
Jandula
dobra, doufam, ze jsi schopna cely postup aplikovat i pri pouziti druhe ruky ... jen nezapomen, ze pokud uchopis kladivo do leve ruky, tak tyc musis uchopi do prave. pokud bys i tyc uchopila totiz do leve ruky, doslo by zrejme k problemu s koordinaci pohybu ...
na mokry polibek od Sary se uz tesim, jen ji prosim domluv, at pred tim nezere zadny ohavnosti ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2005 14:23
- Nahlásit
Jirikovo
Eště mi poraď, jak to udělám, až bude mínus deset a země zmrzlá jak... Ti zavolám, ať mi to přijdeš ukázat...
|