Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 28 . 29 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:14
- Nahlásit

Garfield
chapu to tak, ze bys panicce doporucila oci vypichnout a vlozit jine (sklenene) v odstinu vystihujicim lepe barvu jejich kaderi??

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:18
- Nahlásit

I tento postup lze aplikovat. I když paní fenková je na tom velmi podobně, že ano.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:22
- Nahlásit

Garfield
Samozrejme ze by se tento postup mel uplatnit i na Saru, ale jelikoz do tohoto neboheho zvirete, neme tvare, bylo jiz z popudu panicky rezano, nedostava nazrat, hracky ji kradou, boule ji vyrabeji a podobne, doporucoval bych postup nejprve aplikovat na panicce a az v pripade, ze se osvedci, mozna bych pristoupil i prakticke aplikaci na psa ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:36
- Nahlásit

Garfield
Jirikovo
Zbiju jednoho i druhýho.

Za prvé: v HR jsem dva roky a tři měsíce, i moje máma mi říká, že už mám s češtinou problémy.

Za druhé: jsem blondýnka s modro-šedo-zelenejma očima, Sára mi to kazí, ona je blondýna s hnědejma očima. Jinak ladění barev, zvláště teď po operaci, značně pokulhává, protože Sárinka si dala udělat ještě takový oranžový přeliv nad předníma packama, takže to moc nejde zkombinovat.

Garfielde, jak dopadlo vyšetření???

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:40
- Nahlásit

Jandula
nejde skombinovat preliv?? to v Chorvatsku nejsou kadernici, ze by ti na blondatou hrivu napatlali trochu oranzove barvy?? jako ani takovehle minimum pro sveho psa nejsi ochotna udelat???

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:40
- Nahlásit

Jandula
Vyšetření dopadlo zatím tak, že to asi není cukrovka, ale jsou to ledviny v prde..zadku. Teď je otázka, jestli je to něco nevážného (jestli vůbec něco takové existuje), nebo chronické či akutní selhání ledivn (důsledkem obého je dialýza a transplantace ledviny) nebo nádorové onemocnění ledvin či močového ústrojí. Takže jsem rezignovala, protože mi stejně nezbývá nic jiného než čekat a čekat a čekat a čekat na výsledky a podstoupovat nová vyšetření. Asi je to běh na delší trať.

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:41
- Nahlásit

Jirikovo
Oranžový přeliv jsem si několikrát udělala svépomocí, ale jelikož jsem pak měla problém vyjít mezi lidi, tak už to znova zkoušet nebudu. A sakra, já už jsem se kvůli psovi natrápila dost, tak ať taky udělá něco ona pro mě a ne jen to, že mě v sobotu budí už před osmou...

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:43
- Nahlásit

Garfield
No počkej, ale při dnešní úrovni medicíny by ses snad měla brzy dozvědět, co to je, nebo ne???
No i když můj zážitek z doby před pěti lety, kdy doktorka kvůli mým neustálým obtížím s imunitou, uzlinama a aftama vyvodila, že bych mohla mít leukemii a dokonce mi to i řekla, a rozbor krve trval vic jak tyden, tak se nicemu nedivim, ja mela v ty dobe nervy v pr... (kyblu)...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:44
- Nahlásit

Jandula
no prave kdybys sladila mimikry se Sarou, tak by ses nemusela bat vyjit ven mezi lidi, protoze bys byla tak dokonale zabarvena, ze by si te nikdo nevsiml ...
a Sara pro tebe snad nic nedela? kdo ti dela radost po prichodu z prace, kdo te vita, lize a podobne??

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:46
- Nahlásit

Jirikovo
Myslíš, když mi ve smradlavý držce přinese ještě smradlavější opici??? Jooo, to skáču nadšením.

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:47
- Nahlásit

Jandula
No ono se mi to trošku zkomplikovalo nedorozuměním s praktickou lékařkou. Ale v pátek bych měla být určitě moudřejší, ale zjistit co konkrétně s těmi ledvinami je, bude opravdu na dýl. V pátek bych měla vědět, jestli jsou schopny ještě pracovat sami a jestli pracují či už nikoliv.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:48
- Nahlásit

Jandula
tak to nemuzu soudit, protoze v mem souziti s Ronie jsem to ja, kdo se smradlavou drzkou se vraci domu s opici ....

Garfield
myslim si, ze ledviny budou v pohode. podle toho, jak tady popisujes svuj zivot si myslim, ze jsi je v mladi dostatecne zavlazovala a ony ti to ted vrati tim, ze prestanou zlobit a budou v pohode ... proste do tydne to prejde

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:49
- Nahlásit

Garfield
ja vim, ze se o tom nezertuje, ale nezlob se, tvrdit nam tady takrka do oci, ze v patek budes moudrejsi ... si myslis ze ti na takovou kravinu skocime???

Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:51
- Nahlásit

Jirikovo
Přemýšlím o vhodné zdrobnělině sprostého slova v 2 osobně čísla jednotného.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 14:53
- Nahlásit

Garfield
per to sem pod tlakem a vykasli se na zdrobneliny

Jandula
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 15:00
- Nahlásit

Garfield
Jen to řekni...

Jirikovo
Blbečku...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 15:06
- Nahlásit

Jandula
za co soudruzi, za co???

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 21:28
- Nahlásit

Jandula
Tak ty boule jsou asi nějaká neznámá choroba, nebo pooperační komplikace Thorinovi se dnes objevila šílená boule vedle páteře v oblasti volných žeber. Když jsem to našla, tak mě málem kleplo (rodinná rada to posoudila jako naražené), fakt netuším, kde k tomu přišel.

Kontrola probíhala tak, že pan doktor nožičku prohmatal, vyzkoušel ohyb a kouknul se na Thorina venku při chůzi. To tedy zprvu vypadalo blědě, protože se pes snažil zavrtat pod tu kosodřevinu, co mají před vchodem, ale nakonec jsme to zvládli. RTG se na těchto kontrolách, co já vím nedělá a jsem tomu ráda, ještě aby ho zas uspávali, chuděrku!

Jinak si myslím,že pan doktor by na ten návod, co dělat po operaci měl rovnou psát i kontakt na nějakého humánního lékaře z oboru psychyatrie!

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 21:29
- Nahlásit

:shamesychiatrie

Jumi
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2005 21:31
- Nahlásit

jejda nějak mi to nejde - asi půjdu raději do hajan

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 08:20
- Nahlásit

Tak ty boule jsou asi nějaká neznámá choroba, nebo pooperační komplikace Thorinovi se dnes objevila šílená boule vedle páteře v oblasti volných žeber. Když jsem to našla, tak mě málem kleplo (rodinná rada to posoudila jako naražené), fakt netuším, kde k tomu přišel.

To je přesně to, co má Sárina - takže jako zkušený boulař - teplé obklady.

Když zkoušel ohyb - jak moc jí Thorinek dokáže ohnout?

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2005 18:13
- Nahlásit

Jandula
Když zkoušel ohyb - jak moc jí Thorinek dokáže ohnout?

Nevím úplně, jak to popsat, já bych řekla, že při úplném ohnutí mu tam zbývá úhel tak asi 15°. Já to porovnávám s tou zdravou, což vy bohužel nemůžete, když ho drbu na břiše a on leží na zádech s pokrčenejma nohama a operovanou ohne jen o trochu míň než zdravou.

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:10
- Nahlásit

Jumi
Takže když je v leže, ohneš jí o něco víc jak do pravýho úhle? Já mám totiž pocit, abych to Sárině nelámala až moc, když spolupracuje, tak jí to totiž ohnu až tak, že se tím spodnějším kloubem (fakt nevím, jak ten se jmenuje, vypadá to jak koleno) dotýká hrudníku...

Jumi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:49
- Nahlásit

Jandula
Teď jsem to asi úplně nepochopila. Na přední má pes rameno, operovaný má loket a tomu poslednímu kloubu na konci tlapy říkám zápěstí (abys věděla,co čím myslím). Takže když leží na boku a ohybám mu nohu tak jí ohne o hodně víc než do pravého úhlu, ale zápěstím se ramene ani hrudníku nedotkne. Kosti v lokti svírají úhel asi 15°. Ale on jí nemá ještě dobře rozcvičenou,proto máme cvičit dál

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:55
- Nahlásit

Jumi
Mně přišlo blbý napsat zápěstí, ale myslela jsem totéž co ty...
S těma 15°, já nejsem moc matematickej a technickej typ, ale asi chápu. No ještě to se Sárou vyzkouším, ale když chce, tak jí má fakt skoro až k hrudníku... ale musí chtít...

Jumi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2005 21:31
- Nahlásit

Jandula
Tak jsem Thorinkovi prohejbala obě nohy a tu zdravou dá až k hrudníku, takže mezi kostma není žádný úhel, má je přiložené k sobě. Ta operovaná je na tom, jak jsem psala. Matematický typ taky nejsem, takže jsem si to představovala na svý ruce - pravý úhel z něj půlka a z tý půlky taky zhruba půlka - trochu menší....moje dedukce 15°(úhloměr jsem nenašla )

Já už na Thorina občas používám trochu hrubého násilí, jinak bychom tu nohu nerozcvičili nikdy. Když ji nechce ohnout, ohnu mu ji v zápěstí až se dotkne předloktí a zmáčknu mu ten sval v lokti, takže mu je to natolik nepříjemné, že povolí a já můžu nohu ohnout, ale připadám si při tom vždycky děsně - jako tyran a doufám, že si to tu nepřečte někdo z Ligy na ochranu zvířat!

Ono v tomhle si myslím je dost velký rozdíl i v tom jejich věku, přecejen i u lidí je při rehabilitaci pomalejší pětačtyřicátník a dvacetiletá mladice(nebo na kolik by vyšel Sářinčin věk na lidské)

Taky mě napadlo, že když budete přes vánoce v Mníšku, tak to není z Říčan tak daleko a kdyby se Vám to hodilo, tak si k Vám můžem udělat výlet na nějakou prochajdu

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 08:18
- Nahlásit

Jumi
Taky mě napadlo, že když budete přes vánoce v Mníšku, tak to není z Říčan tak daleko a kdyby se Vám to hodilo, tak si k Vám můžem udělat výlet na nějakou prochajdu
Super, napísni mi na mail svoje číslo mobilu a já ti napíšu svoje...

Jinak s těma nohama, včera jsem to zkoušela se Sárou, taky jí nedá úplně k hrudníku, ale myslím, že je to lepší...

Včera se mi na prochajdě vyrvala z ruky a pobíhala po silnici, naštěstí pak poslechla...

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 16:05
- Nahlásit

Jandula
Mě Thorin taky zdrhnul, ale to je na dlouhé povídání a hlavně néé, tady

Psala jsem do animal klinik, kde se prý specializují na rehabilitaci, co by nám nabídli a kolik by to stálo. Napsali mi, že bez zprávy ošetřující ho lékaře mi nic nedoporučí, ale bazén mají jen od května do října(to můžem do rybníka), klasické cvičení, akupunkturu a shia - tzu masáž. Cenu raději neuvedli. No moc mě nepřesvědčili o tom, že jejich služby jsou pro nás to pravé a nezbytně je potřebujeme a tak raději pojedem do hlubokého sněhu někam na hory

Lenny
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 16:00
- Nahlásit

Jumi
jé koukala jsem na vaše stránky a jsme skoro sousedé! Já a můj Montík bydlíme v Babicích

Anonymní
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:21
- Nahlásit

Ahojky,
v dřívějších příspěvcích jsem četla že používáte pro hafany přípravek pro lidi jménem Chondrosulf. Mohl by mi někdo napsat na kolik to měsíčně vyjde? Kde to kupujete, kolik stojí a jak to dávkujete? Má štěňíka retrívra (v dospělosti cca 30kg) tak by mě zajímalo jestli je to i na preventivní podávání nebo až v případně nějakých pohybových problémů.

Díky Lenka

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 28 . 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání