| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 11:09
- Nahlásit
Jirikovo
Jelikož se pak projeví tendence ke zdrhání, tak ocas je až poslední...
Jumi
Packy vypadají už přijatelně, ale ten hrudník... Kamarádka říká, že má takovej slepičí hrudníček (tam má necelej cenťák)...
Jinak velkou kůži má taky, teď jak se nehejbe čím dál tím víc, hlavně si myslím, že i ty útvary (boule pod kůží) měla od toho, že nic nedělala a povolilo jí svalstvo...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 12:41
- Nahlásit
Jandula
My když uviděli Thorina po operaci - oholená oranžová noha, tak nám to připomínalo slepici na paprice. přítel se kůli tomu Thorinkovi do teď posmívá!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2005 12:42
- Nahlásit
Taky češem ocas poslední, protože pes pak naštvaně mizí a rozhodně nespolupracuje!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 10:28
- Nahlásit
Né že bych byl škodolibý nebo tak něco, ale docel jsem se po přečtení tohoto fora bavil. Mám totiž labradora cca 1/2 roku po artroskopii obou LK. Tedy vím, jak je problematické takovou dlouho dobu držet psa v klidu (natož půl roční štěně), docela mne potěšilo, že v tom nejsem sám. Do té doby, než jsem ho mohl vypouštět normálně, bylo to peklo (zničený nábytek, neustálé hlídání, aby neskákal...)
Martin
|
King
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2005 16:22 - Změnil/a: King
- Nahlásit
Všem pejskařům, kterým nejsou lhostejné problémy našich čtyřnohých přátel, přeji krásné vánoce a hodně zdraví i pro jejich miláčky.Hlavně, aby dopadli všichni tak dobře jako my s Centíkem. Je měsíc po operaci obou pacin a je to OK.P.S.:Škody na majetku značné, ale je to radost.
Krásnější vánoce jsem nikdy nezažil.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2005 17:22
- Nahlásit
King
Tak to je super. Jen tak dál. U nás bylo taky spousta zničených věcí, ale hlavně, že je Sárinka v pořádku.
Jumi
Tak jsme byly u Vlacha, dokonce už v pátek. Paciny prohmatány, prozkoušeny, zohýbány, vše super, jen ta levá - tam ještě není úplný rozsah pohybu, ale neloupe a nekřupe, takže ok. Když jsem se ptala, kdy jí můžu pustit, tak dr. Vlach se ptal, kdy byla operována, tak já suveréně 30. listopadu a on, že teda mám ještě počkat tak dva týdny, aby to bylo těch šest týdnů a pak jí můžu pustit. Teprve v autě jsem si blbec uvědomila, že jsem řekla 30 listopadu a ne října, takže už jí můžu pouštět.
Hned jsem to taky udělala, Sára už se uklidňuje, na dvoře je v pohodě, ale když jí pustím venku na poli a ona vidí, že má volný pole působnosti, tak lítá jak kretén... přivolání je taky trošku horší než bylo, ale ona je prostě jen nevyřáděná...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 10:26
- Nahlásit
Koukám,že s nevylítaným pesanem nemám problém jen sama.Mého operace teprve čeká ale klidový režim dodržujeme už třetí týden.Bohužel to začíná být už o nervy.Půlroční pes a navíc temperamentní knírač Myslíte,že může chodit alespoň na navíjecím vodítku nebo je lepší na krátkém obyčejném?Dostal pod stromečkem flexi vodítko aby mohl alespoň trošičku dál.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 13:16
- Nahlásit
Jandula
Tak to mám radost! Ale já jsem si to myslela, že už budete moct normálně lítat! My jsme měli trošku problémy s přivoláním už před operací, takže ho ze stopovačky raději nepouštím. Včera mi ovšem utekl i s ní a proháněl po poli zajíce a já se klidně mohla stavět na hlavu!
Ježíšek mu přinesl velkou kost z bůvolí kůže, vždy ji kolem deváté večer tak hodinu kouše a pak si ji jde zahrabat a vyndá ji až druhý den. Bohužel ji dává do hromady písku a má z toho čumák sedřený do krve trumpete jeden!!!
evina
Já jsem ho před operací v klidu moc nedržela říkala jsem si ať si užije dokud může. Proto bych ho před operací na flexi klidně dávala.Ale po operaci určitě néé, nevím jak máte dlouhé my 8m, ale po operaci musí mít naprostý klidový režim neměl by ani popobíhat a mě dělalo problém tomu zabránit na 1m vodítku, takže na flexi by to bylo nemožné. Po operaci si ho musíš držet skoro u nohy jinak ti bude popobíhat nebo skákat a ty nebudeš mít čas zareagovat - teda podlé mé zkušenosti.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2005 22:22
- Nahlásit
Jandula
Jumi
Takže všechno máte zdárně za sebou, to je super. Tak ať si vaši pejsci užívají nynější sníh.
evina
Souhlasím s Jumi, před operací klidně, ale po operaci 6 týdnů ani náhodou. I my museli flexi odložit.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 10:07
- Nahlásit
Jumi
Včera se u nás sešlo široké příbuzenstvo, no a když odcházeli, tak Sárinka proklouzla otevřenými vrátky ven na ulici, já v tričku vyběhla ven a snažila se jí přivolat. Ona celá radostná, že může lítat, má svobodu atd... ignorace největší. Táta (nervák) na ní začal řvát, tak jsem ho stopla, že si to vyřeším sama. Sárinka se mezitím vyřádila a uráčila se přijít... No síla...
Sáře veškerý kousací kosti z bůvolí kůže vydržejí tak přesně dva dny... Ona dostala plyšovýho medvěda, jakýho má Mr. Bean, a je přešťastná, furt ho tahá...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 10:15
- Nahlásit
Jandula
a plysovej medved ji vydrzi dyl jak dva dny?? to je nejaky divny, u nas u kazde plysove hracky dotycny predmet do dvo minut prijde o ocicka, do peti minut o ocasek (pokud tuto vymozenost dle ®onie naprosto zbytecnou vlastni) do druhe dne prijde o nozicky a treti den je po pitve ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 13:33
- Nahlásit
Jirikovo
Nee, Sárinka je pravá maminka, všechny plyšový hračky (ty který jsou její) si chrání a opatruje, medvěda se sice snaží zbavit mašle, ale ještě žádnou plyšovou hračku neroztrhala (teda ne svojí, kamarádky labrador má taky tyhle hračky a jemu je Sárina vždycky zlikviduje)...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 13:43
- Nahlásit
Jandula
tak to nevim, jak jsi to s ni dokazala. to ®onie vidi v kazde hracce potencionalni korist, kterou je nutno co nejdrive zardousit a pote rychle naporcovat tak, aby ji mohla sezrat jeste cerstvou .... jako by se ta napln plysovych hracek snad mohla zkazit, nebo co ...
myslel jsem si, ze kdyz dostane konecne po mesici na stedry den nazrat, tak se to zmeni a nebude mit nutkani hledat potravu i tam, kde evidentne neni, ale bohuzel zadnou pozitivni zmenu v jejim pristupu k hrackam jsem neobjevil ...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2005 13:57
- Nahlásit
Jandula
Tak to je u nás normálka! A to ho nechávám lítat déle než ty a pořád je divokej jak čert!Dnes na prochajdě lítal jak pominutej, kupodivu teda poslouchal a neutekl ani nespáchal žadnej průšvih, ale hlasivky mám vyřvaný pěkně!
Plyšáci jsou Thordovi nejoblíbenější hračky a kupodivu mu i dlouho vydrží, ale protože hraček má plnou bednu, tak letos dostal mlsání!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 11:57
- Nahlásit
Thorinek na tom byl včera po procházce hrozně bídně, vůbec nechápu jak se to stalo. Procházka nebyla nijak dlouhá, jedině snad, že trochu prohnal kočku, ale néé moc daleko, ale to už dřív prohnal zajíce mnohem dál a nic mu nebylo. Včera ale nemohl vůbec vstát, očividně ho bolely i kyčle a na operovanou nožku skoro nedošlapoval, normálně se se mnou přesunuje po baráku a spí, tam co jsem, ale včera mu to dělalo takové obtíže, že raději ležel uprostřed místnosti a smutně koukal. Nakonec jsem mu raději dala čtvrt movalisu, abych mu alespoň trochu ulevila, ale žádný zázrak. Dnes ráno ještě stále trochu pajdal, což se nikdy nestalo, doposavaď se z toho vždy vyspal, ale už je naštěstí alespoň veselý.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Led 2006 13:39
- Nahlásit
Doháje,vy mě tu všichni pěkně děsíte. V úterý 17.1. jdu s malou na artroskopickou operaci do Brna k doktoru Beránkovi a nejen, že jsem vypláclá z té operace a z částky,kterou nám pan doktor řekl, ale navíc mi tu i berete iluze, že to bude lepší. Napište sem někdo taky něco pozitivního.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 18:31
- Nahlásit
Anonymní
Jéé. Já nechtěla nikoho děsit! Je tu mnoho faktorů, které musíš zvážit!
Thorinkovi je 5,5let,takže se léčí pomaleji než ostatní, jeho diagnóza je velmi špatná a pan doktor Musil i Vlach nás varovali, že kulhání se už bude objevovat vždy a plně zdraví už nebudem a do třetice nám bylo řečeno, že úplně uzdravený pejsek je po artroskopii až tak během 6měsíců a my jsme po operaci teprve 2,5měsíce.
Já jsem jinak s průběhem léčby zatím naprosto spokojená a jít na operaci bylo rozhodně správné a pes je na tom lépe než před operací. Tyhle obtíže měl poprvé a během dopoledne přestal úplně kulhat. Dám mu teď pár dní klidu a uvidíme - nevím čím to bylo, ale na psí klouby např. působí změny počasí, stejně jako u lidí
|
kejta
|
# Zasláno: 8 Led 2006 20:06
- Nahlásit
Nemůžeš mi prosím napsat v kolika jsi u něj poprvé pozorovala,že začíná kulhat? Jemu operovali jednu nohu?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2006 21:53
- Nahlásit
kejta
Tak jsem pročetla fórum kyčle a koukám,že to máš celkem veselí. Budu vám rozhodně držet palce.
S tím kulháním je to těžké po operaci jsem o tom hodně moc přemýšlela, mám totiž hodně velké výčitky jestli jsem v minulosti něco nezanedbala a nemohlo se na to přijít dřív.
Zcela jasně a prokazatelně začal kulhat letos(teda už loni) na jaře, to mu bylo 5let. Kulhal na konci i krátkých procházek a velmi špatně vstával po odpočinku. Ale když jsem přemýšlela, tak jsem si uvědomila, že měl kulhavá období i dřív, ale vždy třeba jen pár dní a pak byl pokoj, vždy jsme to přešli tím, že se narazil, nebo si natáhl sval - je totiž blbeček a v plné rychlosti se rozseká o plot, když honí kočku, nebo si nevšimne příkopu podlomí se mu nohy a on jde 2m po tlamě. není divu, že se mu pak něco stane.
|
kejta
|
# Zasláno: 8 Led 2006 22:12
- Nahlásit
Jumi
Kdybych nevěděla,že moje dva tanky ještě neznáš,tak si myslim,že píšeš o nich.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 14:41
- Nahlásit
je Jumi, tohle jsem úplně přehlédla... Určitě to bylo jen tím, že se dost namohl... Já teď když je velká zima pozoruju, že Sára je taky míň pohyblivá, ne na přední, ale spíš na ty debilní zadní, který má špatný...
Jak mu je teď?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2006 22:50
- Nahlásit
Jandula
V neděli se vyslunil a byl rázem zdráv takže mu asi budu muset pořídit nějakou výhřevnou dečku, na kterou ho po prochajdě uložim, aby se prohřál.
Thorin má taky kyčle nic moc a ta jedna ho poslední dobou nějak zlobí. co se týče té operované, tak ta je na tom poměrně dobře, ale poslední dobou nějak šíleně lítá a sprintuje, když si ho přivolám a pak ho pustím, tak je v mžiku pryč to dřív nedělal, takže z procházek chodím totálně vyřvaná a rozhodla jsem se pořídit si na něj píšťalku! No a výsledkem je že na konci prochajdy občas trochu pajdá. Raději se snažím ho šetřit a nechodíme proto na nějaké dlouhé tůry ale jen tak na hodinu maximálně!
Tyhle strašný mrazy jsou na ty jejich chabrusácký klouby nic moc
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2006 08:29
- Nahlásit
Jumi
No s tou výhřevnou dečkou bych se poradila s Vlachem, jde o to, abys mu ty klouby ještě víc nezhejčkala... Ale nevím...
To s tím lítáním a přivoláním mi připomíná Sáru, sakra ona byla před operací poslušná a v 99 % přišla a teď najednou nechce, lítá, kraví a když už se konečně uráčí přijít, tak s takovým ksichtem, že bych jí umlátila...
Včera jsem jí prvně pustila s ostatníma psama na louce... Byla zaručeně ze všech nejrychlejší... pošahanec... Já taky procházky nepřeháním, zatím tak 45 min. Zítra to chci zkusit zvednout na hodinu, tak uvidím, jestli jí odrovnám...
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:05
- Nahlásit
Tak už pozítří jdeme na to. Musim na to furt myslet a jsem z toho vyklepaná jako ratlík. Snad jí to aspoň pomůže.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:06
- Nahlásit
kejta
Jejku, ja uz brousila, ze to mate za sebou... tak pevne nerviky hlavne panicce!!! A neboj, nejak to dopadne!
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:19
- Nahlásit
Fifi
Mám pocit, že už teď mám z toho nervy v kýbli a to na ní ještě zatim ani nesáhli. Nevim, co budu dělat, až bude na sále. Netušíte někdo, jak dlouho to tak asi trvá? Budou jí dělat tři nohy- oba lokty a koleno.
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:35
- Nahlásit
pigie
Ahojky. Jen mě při opětovném pročítání celého tohoto fóra napadlo, jestli by nebylo třeba dobrý si vyžádat Hugovi RTG snímky a poslat je na posouzení MVDr. Beránkovi do Brna. To posouzení moc nestojí a přecijen víc hlav víc ví a Beránek je v tomhle oboru fakt kapacita. Navíc malá má taky skoro to samý jako Hugo a operaci nám i přesto doporučil a bude nám dělat hned tři nohy najednou. Bejt tebou, tak bych to asi zkusila.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:43 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
kejta
No, kdyz nam doc. Necas delal koleno, tak jsme pak fenku rano v 7 dovezli, , kolem poledne mi volal, jak vse probihalo(ale to ji predelaval i dve zmrseny predchozi operace na temze kloubu) a druhy den rano v 7 jsme si ji odvazeli - cili tam pres noc zustala pro jistotu na pozorovani...
3 nohy, to uz je slusnej zaber, uvidis, zeptej se na vse pred operaci, urcite ti reknou, kdy si mas zavolat, tipnout dobu operace si netroufnu.Moje zkusenost je, ze cim budes starostlivejsi a hysterictejsi panicka, daji drive vedet!
A sezen si odvoz, az bude pejsa na sale, dej si nekde panaka nebo dva, necekej v cekarne!!!!
|
kejta
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:49
- Nahlásit
Fifi
Vám tu operaci dělali taky artroskopicky? Já jen, že tam musela zůstat.
Neboj, jedu tam s přítelem a musíme vzít s sebou i tu naší druhou můru, protože nám jí nemá kdo hlídat, takže přítel bude lítat se starší a já budu někde v Brně v knajpě nasávat, aby mě nejeblo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 21:53
- Nahlásit
kejta
Pravda, artroskopicky nam to nedelali, bylo zapotrebi vymenit predchozi nahrady obou kolennich vazu v jednom koleni a jeste navic odstranit urvanej meniskus, takze my jsme to nakonec meli horsi! Tak se nenervuj, urcite to bude OK!!!!!!!!!!!!! Nasavej, nasavej, neklepne te a stejne budes bulet.....
|