| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:03
- Nahlásit
Jandula
Borderka by na mě byla moc pro pokročilé.Má ji náš známí a má ho naprosto otočenýho kolem prstu, přesně ví jak na něj. Obávám se, že se mno by to dopadlo stejně, na mě je ten pejsek prostě moc chytrej
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:09
- Nahlásit
Jandula
Ale já někde četla, že psi, jak mají ten dvou denní rytmus v jednom dni tak se mají cvičit brzo ráno, tak do 9h a nebo pak až večer, že jim to pak jde nejlíp.
S tím psem po stěhování si ještě užiju, dost se toho bojím, jestli si zvykne na byt a Prahu a hlavně co naši,nechci být mrcha co jim krade psa, ale taky ho tam přece nenechám a nebudu bez něj a nedej bože si ještě pořídím novýho. To by mi teda přišlo opravdu hnusný, opustit ho a koupit si novýho a navíc by se mi po něm děsně stýskalo a vím, že by tu neměl dostatek pohybu a zábavy a vůbec.
No, jsem na to zvědavá, jak to dopadne!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:17
- Nahlásit
Jumi
Kdybys jí viděla teď ještě před operací, měli jsme základní zkoušku poslušnosti (interní chorvatskou), která se skládá z odložení, chůze u nohy, motivace při vedení psa, přivolání a dvakrát odvolání ze hry s psama. Při odložení jako jedinej pes vydržela (to bude asi tím, že usnula), motivace byla docela dobrá, přivolání až na podruhý, odvolání ze hry - poprvý až na potřetí (a to jsme málem vylítly - protože jakmile ti pes na třetí zavolání nepřijde, tak máš smůlu a letíš) a podruhý napoprvý a chůze u nohy - naprostá katastrofa... Ze sto bodů jsme měly osmdesát.
A přitom den předtím večer (její hodina) to nanečisto udělala na 99....
No není na zabití...
Thorin si zvykne, když mu dáš dost pohybu a před odchodem do práce ho unavíš, tak to bude super. Sára je vždycky ráda, že vypadnu, protože když odcházím, tak jí dávám jídlo tak, aby nepostřehla, že jsem odešla. A když bude potřeba, tak využiješ hlídání u rodičů, to je ta nejlepší varianta.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:26
- Nahlásit
Jandula
Díky, je to moc super, když tě takhle někdo uklidní
To my bychom nezvládli ani tuhle zkoušku! Odvolání ze hry, tak to bych se tam klidně mohla stavět na uši. Odložení mu jde taky výborně, to je asi tím, že to jsme vždy hojně využívali(ne že by přivolání ne, ale to si nějak do tý svý makovičky nevštípil). Jinak jste moc velký šikulky vždyť 80 je naprosto supr!A že to umí na 99 je ještě lepší a že to nepředvedla nějakýmu zkoušejícímu?přece se nebude předvádět před cizíma lidma néé
|
Maya
|
# Zasláno: 9 Lis 2005 16:15
- Nahlásit
Jandula
Jumi
Holky, díky, vy jste na mě tak hodný s těma granulema.
Když by to bylo akutní, tak se příhlásím.
Jandula
Já na cvičák nechodím, cvičím si sama a žádný vrchol to tedy není, jen normální poslušnost. Zkoušky bychom mohli tak maximálně bez aportu a bez obran. Taky cvičíme prvky z tance se psem, pejsu to hodně baví.
Tou měkkou povahou zlaťáků jsem myslela, že v sobě nemají žádnou tvrdohlavost, svéhlavost a samostatnost, kterých má můj pejsa vrchovatě a to by mi chybělo.
80 bodů je skvělý, my bychom asi pohořeli víc, protože pejsa sice povely umí, ale jak s ním šijou všichni čerti, tak chůze u nohu je +- půl metru, při sezení a ležení nadskakuje, při ke mně to někdy neubrzdí a musí mě oběhnout atd.
Jumi
Uvidíš, že si Thorin v bytě zvykne, moje známá si s přítelem v domku na vesnici koupili dva labíky a když bylo psíkům 3 roky, rozhádali se, známá popadla jednoho labíka a odstěhovala se do bytu do Prahy a pejsa si v pohodě zvyknul.
Taky u nás prodali jedny lidi barák i se psem, kokrem, asi 6letým, že mu v domku bude líp i s novými majiteli a odstěhovali se do paneláku, ti noví se o kokra moc nestarali a asi po roce už ho nechtěli, tak si ho původní majitelé vzali do paneláku a taky v pohodě a musím říct, že pejsa vypadal mnohem šťastější než když byl v baráku, kde si ho nikdo nevšímal.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:50
- Nahlásit
Maya
že v sobě nemají žádnou tvrdohlavost, svéhlavost a samostatnost
Tak to tě budu muset seznámit s naším Thorinem, to teprve budeš koukat, jaké vlastnosti se mohou skrývat v ZR. Jinak znám spoustu ZR a řekla bych, že to nejsou ty samovychovácí psi, jak se o nich traduje. Taky potřebujou pevnou ruku a odkázat do patřičných mezí a zrovna samostatní a svéhlaví podle mě umí být moc dobře. Tvrdohlaví asi zas tak nejsou, to je pravda.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2005 21:52
- Nahlásit
Jo a ty nový granule mu děsně jedou, ve vteřině vyluxoval celou porci a koukal na mě, že by si dal ještě. Když pochopil, že to opravdu bylo vše,tak šel alespoň vylizovat prázdnou misku!!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 07:50
- Nahlásit
Jumi
Sárině to moc nejede, ale to je tím, že má na tom nasypaná Caniviton a ráno to žere se satelitem... Ale jinak si myslím, že jsou docela v pohodě, nejvíc jsem se bála, aby neměla průjem, je k tomu náchylná jak..., a zatím je vše ok.
Včera jsem zkoušela přemýšlecí hry: ale paní doktorka opomíná jednu věc: chce to psa, kterej spolupracuje!!!! Já jí schovávám pamlsky a ona přilítne jak torpédo a tancuje okolo mě, tak jí ponoukám ať hledá, jooo i něco najde, ale rozhodně nejde o klidnou hru... Spíš se přískokem přemísťuje z místa na místo...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 09:59
- Nahlásit
Jandula
Toho průjmu jsem se taky dost bála, příjdou mi takové hodně mastné, ale zatím také v pohodě.
A kdy jdete na vyndavání stehů, aby už Sárinka měla od toho obludnýho satelitu pokoj?
Thorin taky pobíhá po místnosti a zuřivě hledá, a kupodivu mu to jde!Zkoušeli jsme to často o prázdninácha a to byli jeho výsledky dost slabé, ale teď to vyčmuchal i na docela zapeklitých místech, což mě potěšilo.Ale taky si u toho povyskočí!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:13
- Nahlásit
Jumi
Naštěstí už zítra, satelit bere jako útok na svojí osobu a když jí ho nasazuju, tak jsem já i saťák největší nepřítel... Já větší, protože do ní cpu prášky...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2005 10:38
- Nahlásit
Jandula
Tak to je dobře!
To Thorin bere prášky jako mlsání. Vždy s nima hrábnu do taveňáku,stačí jenom trošku ovonět kraj a zblajzne to jak malinu. Vždy po večeři si už sedne k lince a těšíse na mlsání. To máš vydět jak se olizuje, když ty prášky vytáhnu a když mu dáváme proenzi, tak zachrastíma lahvičkou a on se okamžitě přiřítí a už natěšeně čeká
|
Maya
|
# Zasláno: 11 Lis 2005 15:33
- Nahlásit
Tak vet mi o granulích všechno zjistí, takže tak za 14 dní budu vědět co a jak.
Jumi
Já znám pár ZR a všichni jsou takoví hodní, ani hlas na ně nemusíš zvýšit a poslechnou, ale možná je to tím, že s nimi nejsem pořád, že si třeba taky někdy umí postavit hlavu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 08:14
- Nahlásit
Jumi
Tak jak přežíváte???
Já už jsem na prášky, Sára vždy v nestřeženym okamžiku poskočí, nadskočí atd... V sobotu začala zase pokulhávat (fakt jí zastřelim), ale jen někdy...
Jinak jsem byla na cvičáku a naše trenérka poradila, že mám vyvařit nejdřív dvě dřevený polínka nebo tříšky ve vodě, obě je rukavicema vyndat a pak jednu dát bez rukavice do ruky, tak aby načichla, dát je obě psovi a ať označí, která voní (laicky řečeno), až bude zvládat tohle, tak přidávat ty bez vůně...
Já včera Sáře koupila takovej ten míček, kde nastavíš velikost, dáš do něj granule a oni chrastí a při pohybu z toho vypadnou. Sára zase spáchala skákací scény, poštěkávala na to atd. Prostě ani to jí v klidu neudrží...
Maya
K tý hodnosti ZR - Sára se sice zlatá, ale křičet na ní nemůžu z toho prostýho důvodu, že bych jí úplně srazila, hlavně ze začátku to byl takovej roztřesenej psík, teď už je to lepší, ale takový to upravování do polohy rukama - to nemůžu do dneška, spíš pamlskem a vše hooodně pozitivně.
|
Maya
|
# Zasláno: 14 Lis 2005 08:55
- Nahlásit
Jandula
křičet na ní nemůžu z toho prostýho důvodu, že bych jí úplně srazila
to je přesně ono, co jsem měla na mysli tou měkkou povahou, na mě když skočil sousedův ZR, tak jsem na něj zařvala jak jsem zvyklá od svého psa a ZR šel tak do kolen, až mě to vyděsilo, na mého psa můžu řvát jak chci a nic si z toho nebude dělat, jen bude dál provokovat, jestli se zlobím, že neposlechl, nebo ne, je mu jedno, hlavně že on se má dobře, člověk u něj musí být pořád ve střehu, nepovolit mu žádné provokace a tak, jinak by si za chvíli pejsa dělal co chtěl.
Jinak mě ještě napadlo, že po operaci jsem pejsovi na zabavení dávala trhat krabice, připadalo mi to fyzicky nenáročné a natrhat je na malinké kousky mu zabralo docela dost času.
A mě potom uklízení.
A taky jsme hráli hru v které ruce je mlska - za zády si dáš do jedné ruky mlsku, obě ruce v pěst a pak je natáhneš od sebe před sebe, pejsa sedí před tebou a měl by čumák strčit do ruky kde je mlska. Můj pejsa tuhle hru miluje.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:36
- Nahlásit
Jandula
My se máme dobře. Příjde mi, že se to kulhání zlepšuje, ale nechci to zakřiknou. konečně se i naučil jíst ty granule, děsně mu chutnaj a první dny je vždy doslova vysál a pak se dusil, divně sebou škubal a vyrážel vzduch a přitom škemral o další, když nedostal, tak ještě dusící se začal vylizovat prázdnou misku.
Já mu zatím schovávám mlsky po bytě a dávám mu pet flašky, které nejprve zbaví etikety a potom víčka.Také trénujeme chůzi u nohy atd. při tom se pohybuje celkem v klidu...Při venčení je to teda trošku o nervy ale zatím to ve zdraví zvládáme oba.
Ten míček chci taky ale zatím jsem ho viděla jen za 300Kč.
Maya
To s tou granulí v ruce je dobrý,to zkusíme.
Já teda se svým psem musím být také stále ve střehu a zařvat se na něj občas taky musí, ale je to pro něj větší trest - seřvat ho, než plesknout vodítkem. Když ho chci někam přemístit, tak ho drapnu za kožich a odtáhnu, absolutně mu to nevadí. A provokatér je teda děsnej!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 09:53
- Nahlásit
Jumi
Sára právě téměř nekulhala od tý operace, chodila trochu strnule, ale nebylo tam výrazný kulhání. Od soboty, když se zvedne (ale jen někdy), tak zase kulhá... Fakt už nevím...
Mě ten míček vyšel tady asi na 200 kč, ale není to ten s více dírkama jak pes musí dolovat, ale jen s jednou, velikostně nastavitelnou. Sára z něj byla vodvázaná.
Jo, setkala jsi se s L. Štorkovou? Koukala jsem, že byly na výstavě v Praze o víkendu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:05
- Nahlásit
Jandula
Jo, chvilku jsem s ní mluvila, ale ona neměla moc čas, když vystavovali a hlavně nedopadli tak jak si představovala
Thorin, když chodí tak kulhne jenom sem tam, ale když popobíhá, tak při rozběhu zakulhal vždycky a občas i v průběhu poklusu a teď je to právě mnohem lepší. Ale já jsem o tom přemýšlela a ono s holou kostí bez chrupavky by byl div, kdyby byl hned v poho...To bude chvilku trvat než se tam vytvoří ta nová, musím být trpělivá.
Nevím jestli jsi se dívala do fora o TOP.Máme tam vzkaz z Klánovic
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:09
- Nahlásit
Jumi
Koukala, ale p. doktor měl spíš popřát pevný zdraví nám, protože já za chvilku skončím v Bohnicích (resp. v místním blázinci)...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:18
- Nahlásit
Jandula
Jo přesně tak!!!! A to ti Sára ani nesimuluje u cvičení!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:22
- Nahlásit
Jumi
Jo tak tos jí neviděla, dělá fóry, přivře oči a zapře nohu, že jí musím polochtat, aby jí trošku pustila...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 10:27
- Nahlásit
Jandula
Fakt, no jupíí, promiň, že z toho mám radost, ale jsem ráda, že to není výmysl jen toho mýho padoucha!!!Já mu zas strkám před čumák pamlsek a posouvám ho tak, že jak se natahuje tak tu nohu povolí a já mu jí pak rychle pokrčim až k tělu. Stejně je to sranda, jak s náma ty psi cvičej a my kolem nich skáčeme jak pominutý co?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 13:26
- Nahlásit
Jumi
Máš naprostou pravdu, už si připadám švihlá, jak jí neustále kontroluju, aby neskákala, aby toto, jestli kulhá... že snad už jí ty problémy svým sledováním jen přivolávám...
Jak dlouho se má s nima cvičit???
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2005 18:15
- Nahlásit
Jandula
Já nevím, takže budu asi cvičit do další kontroly,to je ještě tři týdny.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 16:17
- Nahlásit
Ahoj holky!
Tak jsem konečně sehnala ten míček, co se do něj dávaj granulky. Thorinek je z něj naprosto nadšenej, má ho narvanej v tlamě, děsně máchá ocasem a běhá po celém domě a všem ho ukazuje.A to ještě ten trouba ani nezjistil, jak krásně kváká, natož, že jsou v něm ukryté mlsky
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 16:30
- Nahlásit
Jumi
Tak u nás to vypadá následovně: Sára na něj chvíli doráží a pak se ho najednou bojí... Asi bude darován psisku od máminý kolegyně...
Ale teď po dvou dnech vzala na milost nový pelech, protože ten starej už byl humusoidní...
Tak míček třeba dopadne stejně...
Jinak včera po příchodu z práce mi předvedla to, co by p. dr. Vlach, velice nerad slyšel: snažila se přemisťovat přískoky z jednoho koberce na druhý a meziskokem to brala přes nový pelech... Na zabití!!! Tak jsem jí zklidnila žáhu, začala jsem na ní křičet a dala jí do odložení... Vůbec se to holce nelíbilo...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 16:42
- Nahlásit
Jandula
Je to s nima kříž. My už budem mít v pondělí 4 týdny po operaci, tak už jsem mu dovolila jít hlavním vchodem, jsou tam dva dočista nizoučké schůdky a chvilku ho nechala projít po zahradě bez vodítka, naštěstí se nerozběhl! Ale jinak taky vyvádí děsný věci, např. ty intelektuální hry - odložim ho schovám mlsku, příjdu k němu a dám hledej...Pes tryskem dolítne do prostředka místnosti a pak se přískokama pohybuje z rohu do rohu.
Z míčku už vypadly nějaké mlsky, tak je rychle zblajznul, ale ještě vůbec nepochopil, kde se vzaly!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 16:43
- Nahlásit
Jandula
moc si to beres - musis se na to divat z te druhe stranky. predstav si, jak mas zodpovedneho psa, ze si mezi priskokama z koberce na koberec v klidu odpocine v novem pelisku. za prve ti tim dava najevo, ze se ji pelisek libi a za druhe se proste nechce unavovat, zatezovat klouby, tak odpociva ...
jinak samozrejme je to vsechno tvoje chyba, protoze kdyby ty koberce na sebe plynule navazovaly a to i barevne, tak by nemela duvod preskakovat z jednoho na druhy ...
tak, a ted me klidne zastrel, stejne uz za necelou hodku opustim zamestnani ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 16:45
- Nahlásit
Jumi
Já jí dolů ze schodů ještě tahám, ale musím říct, že nejsem zas až tak silná žena a že mě to zmáhá. Nahoru po schodek jí ráno, kdy jsem úplně hotová, dovolím jít, samo pomalu /je to asi osm schodů/.
Jirikovo
Joo, já vím, že můžu za všechno a vždy, moje mami mi to taky neustále opakuje...
Střílet tě nebudu, opouštím zaměstnání už teď a mizím za tou potvorou... Pa v pátek
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 16:46
- Nahlásit
Jandula
hade, jit tak brzo z prace ... doufam, ze se aspon stydis ...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 10:00
- Nahlásit
Jandula
tak jak pokracuje lecba?
|