Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >>
Autor Zpráva
Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 09:17
- Nahlásit

Jumi
Tak hlásím, že jsme v pořádku dojely. Sára byla v pohodě, i když nespala, tak ležela a čučela. Cesta trvala skoro devět hodin a když jsme přijely, tak Sárinka sebou kydla do pelechu a spala téměř až do rána. Jen jsem jí vyvenčila a to se ukázalo jako největší problém - všude chodí psi a ona si s nima chce tak hrát.... je k neudržení...

Jinak furt dělá problémy s pitím, když jí to dávám z ruky, tak se napije, ale dneska v noci mě vzbudila, jak polyká a jakoby má sucho v tlamině... Nevím, jestli je to po těch všech práškách, že má vyschlo a blbej pocit, ale furt jakoby se jí lepí jazyk na patro... Ale sama se nenapije...

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:07
- Nahlásit

Jandula
Tak to mám radost,že jste v pořádku dorazili. Sára je skvělá, že to tak bezvadně zvládla, já bych byla za 9h v autě mrtvá.Thorin je dneska hyperaktivní ráno na mě furt mručel a poštěkával - to je jeho oblíbená ukecaná nálada - a nemohla jsem nikam projít aniž bych neměla otisk plyšové papriky na kalhotech.
Večer mě při venčení zatáhl do křoví a ven jsme vítězoslavně vypochodovali i s ježkem v tlamě. Teda byl dost zklamanej, že jeho nadšení nad novou hračkou nezdílím
To s tím pitím je opravdu divný, ale Thorin jak je pořád doma a vůbec nelítá, tak taky moc nepije. Taky je možný, že jí po těch antibiotikách prostě není úplně dobře. Mně po nich Thorda přišel, že není úplně ve své kůži, hlavně jí je dávej po jídle, nic víc se asi nedá dělat, ve čtvrtek stejně berete poslední,ne?Tak to už nějak doklepete.Po tom movalisu by jí nijak blbě být nemělo.

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:25
- Nahlásit

Jumi
Mělas mě vidět, když jsem Movalis krájela na 1/8... Sranda...

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 10:40
- Nahlásit

Já dávám 1/4 a úplně mi to stačí, 1/8 bych asi nezvládla, to z toho musí být jen drobky! Ještě, že je ten náš pes takovej velkej!To by mě zajímalo, jak to porcujou takovému jezevčíkovi

Maya
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:11
- Nahlásit

Jandula
Jumi
Vidím, jak zdárně pokračuje vaše rekonvalescence, jen tak dál. Hlavně to přežijte ve zdraví.

Jandula
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 13:31
- Nahlásit

Jumi
Hlavně, že jsem těch 9 hodin přežila já, já jsem totiž řídila, takže nechci se chlubit, ale

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2005 21:36
- Nahlásit

Jandula
Tak to se chlub, to já bych teda nezvládla. Už dvě hodiny jsou na kraji mých možností a pes už taky ztrácí trpělivost. Fakt seš dobrá.

Maya
Ty mě pořád tak děsíš, že při každém venčení čekám, kdy už teda pojedu po tom břiše neznámo kam

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:46
- Nahlásit

Jumi
Bylo to fakt náročný, Sára ale byla v pohodě, jen já jsem v tý mlze a hnusným spavým počasí ztrácela koncentraci, takže jsem pila jeden Red bull za druhým

Jinak jsem včera u kamarádky Sáru pustila na zahradu, nejdřív jsem s ní chodila na vodítku a když ne a ne udělat hromádku, tak jsem jí pustila, a náhle jak když do ní střelí, jak šipka to vzala rozběhem přes celou zahradu, takže za trest šla zase na vodítko, ne ne ne - není jí možný vysvětlit, co se má dělat a co ne...

Taky začala zneužívat procházek, dřív vždycky udělala loužičku, hromádku a pak byla procházka. Teď zjistila, že se hned poté jde domů, tak to začala protahovat, takže rady p. doktora Vlacha, prvních šest týdnů max. 5 minut jsou nepoužitelný...

Maya
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:46
- Nahlásit

Jumi

Nechtěla jsem tě poděsit, bylo to myšlené s trochou nadsázky.
A můj pejsa je poděs, hyperaktiv, nevím co ještě, a zvládli jsme to, takže vy to určitě zvládnete v pohodě taky.

Maya
# Zasláno: 8 Lis 2005 08:56
- Nahlásit

Jandula
To zneužívání procházek, to jsme měli taky a nepomáhaly ani odměny za hromádky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2005 20:02
- Nahlásit

Jandula
Maya
Tak to je úplně stejné u nás. Pokusila jsem se ho pustit na zahradě a nabral takovou rychlost, že jsem ho hned zase pěkně šoupla na stopovačku, na té na zahradě nelítá.
S těmi procházkami je to u nás taky tak. 5min tak leda vyčůrat a jak je to pes a značkuje, tak ani to né pořádně, ale na vyvenčení mu to nestačí ani náhodou. V návodu stojí "první 4 týdny jen nejkratší možnou dobu na vyvenčení" a to je u nás alespoň 15min
Já ho taky pořád napomínám a okřikuju a taky furt nechápe, proč by se měl loudat, když k těm dveřím muže radostně doskákat!
Dnes jsem mu koupila ty Hills, doufám,že mu to pomůže.Příští pytel už zas bude něco normálního, protože tohle je na mě opravdu dost drahé A taky jsem se pěkně zděsila, když jsem to otevřela, takhle smradlavé granule jsme opravdu ještě neměli.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 07:57
- Nahlásit

Jumi
Víš co člověka potěší??? Že v tom není sám

Já se ze včerejší procházky vrátila z nervama v kýblu. Trpělivě jí snáším po schodech a zase vynáším, aby se náhodou prdelka moc nenamohla. A ten blbec na procházce po práci, já chápu, že je nevyužitá, nevyblbnutá, se přesně v rozporu s návodem dr. Vlacha, skáče, hrne se na vodítku k úplně cizím lidem (ne že jindy to nedělá, je seznamovací typ, ale v takovýhle míře..., je to spíš flegmouš, to mi řekli i v Klánovicích, narodíl od tvýho Thorina Sárinka v poklidu ležela a čekala, až panička - rozumněj ta zrádkyně, přijde), vyštěkává psy za plotem a já za ní vlaju. Bojím se s ní trhnout, abych jí ještě víc neublížila... No z procházky jsme se vrátily tak, že Sára byla příjemně unavená s tím, že by si ráda ještě zablbla a já úplně vyřízená...

Ten Hills je drahej, ale zase na druhou stranu si radši utrhnu od pusy, když vím, že jí to pomůže... Smrdí to příšerně, ale víc snad ještě Caniviton, který jí dávám na klouby...

Maya
# Zasláno: 9 Lis 2005 08:36
- Nahlásit

Jandula
Jumi
Ty granule od Hills se můžou dávat dlouhodobě jako prevence nebo jen nějakou dobu po operaci? A k nim ještě kloubní výživu?
Já jen, že my už jsme nějakou dobu po operaci, tak jestli se po nich mám pídit.
Každopádně bych si musela nejdřív sehnat nějaký vzoreček nebo malé balení, můj nežravec hned tak něco nesní a navíc, jestli hodně smrdí, tak to tedy nevím nevím...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 09:26
- Nahlásit

Maya
Ty granule se jmenujou Hills Prescreption Diet J/D, má to být pro psy s artrózou. Dávám k nim ještě i kloubní výživu a můžou se dávat dlouhodobě, resp. po celý život. Zkus se zeptat na veterině, normálně nejsou k dostání.

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:24
- Nahlásit

Jandula
Jééé, to máš pravdu, kdykoliv tady něco napíšeš, tak hledám psa, jestli náhodou nemáš toho mýho
Já se taky z venku vracím vorvaná a pes by šel klidně ještě jednou!A to co poslední dobou předvádí doma to snad nedělal ani v nejhorší pubertě!Normálně nasadí rychlost a začne lítat po předsíni sem a tam, nebo se pohybuje pouze přískokama a nebo nejlépe vyskočí 2m do výšky a pak pěkně dopadne na tu operovanou nohu.Já když to vyděla, tak jsem nejdřív začla ječet a pak jsem se rozbrečela, že takhle nebude v pořádku nikdy - no jsem zralá na návštěvu psychiatra

Maya
Já si myslím, že jestli, máte problém s artrózou, což my s Jandulkou máme zatraceně velkej tak je to pro vás dobrý klidně i teď. S tím vzorečkem bych to ovšem viděla bledě Taky je to opravdu pálka kamarádka za ně v Klánovicích platila 1633 a já tamtéž 1815, ale jim to prý pomohlo, tak doufám, že to pomůže i nám!

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 10:26
- Nahlásit

Jandula
Jak dlouho máte prosím brát po operaci ten Movalis, mě vet řekl na kontrole, že podle toho, jak mi to napsal do návodu a já doma zjistila, že tam mám napsáno 2-4 týdny!

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:02
- Nahlásit

Jumi
Psala jsem svý veterinářce z Dobříše a ta mi poradila, že se mám snažit Sáru zabavit hrama na psychiku, schovávat věci atd. Jestli někdo znáte nějaké blbosti, které lze provádět, napište.

Jinak Movalis máme napsaný 4 týdny. Tak mu ho zkus třeba za týden vysadit a uvidíš, když začne kulhat nebo uvidíš, že ho to bolí, tak mu ho znova dej...

Já platila za ten Hills taky 1815, ale to bylo kvůli tomu, že jsem to chtěla do druhýho dne, abych to stihla před odjezdem.

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:33
- Nahlásit

Hmm, já to do druhýho dne nechtěla, ale to je jedno. Hele ty chodíš do té Dobříše k vet Líbě Štorkové, myslím, že jsem to někde četla? Já jen, že je to moje známá z jiné diskuze a že ten svět je asi opravdu dočista malej!
Itelektuální hry teda zkusíme, já s ním doma trochu trénuju i tu poslušnost v rámci předsíně, chůzi u nohy a obraty na místě atd. při tom alespoň chodí pomalu a nelítá jak tornádo!

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 11:54
- Nahlásit

Jumi
Jo, je to ona, musím teď veřejně chválit, jsem z ní naprosto nadšená. V únoru jsem mi Sára jako štěndo neustále zvracela téměř hned po jídle, v Příbrami mě vyděsili, že by to mohla být genetická vada rozšířenýho jícne. Na RTG jsme jeli na Dobříš, pí doktorka velice sympatická, sama má retrieverky (bude mít vrh na jaře, docela přemýšlím ještě o jednom), všechno v pořádku, jen změnit granule...
Teď v srpnu to samý, bez objednání udělala RTG všech nohou...
Když jsem v Chorvatsku a něco potřebuju, napíšu mail a ona mi hrozně rychle odpoví.
No prostě já jsem spokojená a budu chválit...

Napadají tě ještě jiný intelektuální hry na zabavení??? Mě jen schovávání hraček nebo žrasa...

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 12:11
- Nahlásit

Jandula
Jéé tak to je skvělé, že je to ona. Je opravdu moc hodná já jí taky neustále otravuju nějakýma dotazama a ona my vždycky velmi trpělivě odpovídá. V sobotu jdu na výstavu do Letňan a ona tam myslím bude taky tak se těším, že ji konečně poznám osobně. O těch štěňátkách vím a musím se přiznat, že jsem o tom, že bych od ní jedno chtěla už taky uvažovala, ale trochu se obávám, že je to spíš utopie, protože v březnu hodlám vylétnout z rodného hnízda a pejska si asi nebudu moct dovolit

Teda kromě schovávání věcí mě nic nenapadá...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 13:01
- Nahlásit

Jumi
Já se zase bojím toho, že když stále ještě v rodném hnízdě jsem (resp. se tam zase vrátím na jaře), tak mi druhý pes povolen nebude (i kdybych si ho zaplatila sama)... Máma už mě takhle považuje za pošahance, kterej je ochotnej se psem v lijáku, sněhu a bouřce jít dvakrát tejdně na cvičák a mrznout (ale to, že poslouchá, za to je ráda)...

Má krásný fenky, zvlášť Aireenka je naprosto dokonalá... Oproti mý Sáře (bez PP), která je menší než většina retrieverů, tak Aireenka je prostě tak akorát... ani obr, ale ani drobek...

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:26
- Nahlásit

Jandula
No vidíš. Thorin je taky bez PP a co z toho teď máme ze starosti
O tom, že by mi naši dovolili dalšího psa není ani řeč. Thorina zbožňujou, ale jejich názory na výchovu a výcvik mě někdy přivádějí k šílenství. Chození na cvičák berou za šikanu, ale venku se ho bojí pustit z vodítka, aby jim neutekl. Chození na 2h procházky je zbytečné, protože pes se přece dostatečně vyběhá na zahradě atd.
Já teď čekám jestli naší laborce udělí ty granty o které jsme si požádali a pokud jo, tak bychom měli s přítelem po 5ti letech konečně prostředky na to se sestěhovat, ale na pejska by nám už asi nevyzbylo.Ale kdyby náhodou jo ...
Thorin je nádherně mohutnej s velkou hlavou a obříma pacinama!Takovýho bych chtěla, ale nevím docela uvažuju i o fence. Musím to pořádně promyslet a myslím, že na to mám moře času.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:35
- Nahlásit

Jumi
To mi připomíná tátu, když Sára mámě v srpnu proklouzla (je pravda, že šlo o moje zanedbání, ale když byla na zahradě, tak jsem během svý dovolený nechtěla s ní chodit na dlouhý procházky) mezi vrátkama ze zahrady a ven, tak samozřejmě šílenej poprask, táta řval na Sáru, máma taky. Když jsem přišla já a s přehledem si jí zavolala (prostě Sára jen měla potřebu se podívat, co se děje venku), pochválila, jakej je to šikovnej pejsek, zase pustila a zase přivolala, tak táta zastával názor, že jí mám vynadat a sám jí chtěl vytřást za kožich, to že pes si to nespojí s tím, že vyběhnul ze zahrady, ale s tím, že sám příšel, naši prostě nechápou. Mají to tvrdě rozdělený, požadovaná činnost - odměna, nepožadovaná - trest (já jsem takhle reagovala úplně na začátku, kdy jsem si myslela, že se Sára vychová a naučí poslouchat sama od sebe)...

Ten samostatnej bytík vám přeju, tak hlavně aby to vyšlo. Jestli ale uvažuješ o dalším psovi jako o fence, tak si nech zajít chuť, Thorin by se v době jejího hárání zbláznil a v bytě přece jen nemáš možnosti, kde jí pořádně zavřít atd.

Já bych chtěla ještě jednu fenku a právě jsem se zamýšlela nad goldenkou nebo borderkou (rozdílný povahy, ale borderka mě láká kvůli agility atd)...

Maya
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:38
- Nahlásit

Jandula
Jumi
Díky za vysvětlení těch granulí, zítra jedu k vetovi s kocourem, tak se zeptám, jestli je má.
Artrozu zatím nemáme, ale bylo mi řečeno, že v operovaném kloubu se dělá rychleji a protože můj předchozí pes jí měl v 15 letech, tak vím, jak je to hrozné, tak bych nerada, aby můj současný takhle dopadl už třeba v 10 letech, takže to chci jako prevenci.
Ovšem jestli bude k mání pouze 15 kg pytel, tak to asi nerisknu, protože pravděpodobnost, že to můj pesa nebude jíst, je dost vysoká.
Nemá ta vaše opěvovaná veterinářka CHS Brdské zlato? Jestli jo, tak ačkoliv já retrívra nemám, tak její odchov se mi moc líbí, občas kouknu na její stránky.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:42
- Nahlásit

Maya
To je přesně ona... Že má super psiska??? a hezky dělaný stránky.

Jestli bys vydržela do vánoc až pojedu do ČR, tak ti můžu odsypat a můžet to zkusit... Když to nebude žrát, tak nic...

Jinak není to 15 kg ale jen 14.

Maya
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:47
- Nahlásit

Jandula
Bordery jsou na agility skvělé, ale musíš vědět, že s ní budeš moct pravidelně běhat nejmíň 10 let. Často se stává, že přijde dítě, na psa není čas a borderčí povaha se okamžitě překlopí do hrůzostrašné podoby.
Jo, můj brácha by o tom mohl vyprávět.

Maya
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:54
- Nahlásit

Jandula
Díky za nabídku, uvidím, co mi řekne vet zítra, třeba prodávají i tříkilovky.
Ještě i přemýšlím, že to koupím a jestli to nebude žrát, tak to hodím do útulku, jako už asi 2 sotva načaté pytle. Granule na artrozu by se jim tam taky mohli hodit a byl by to vánoční dárek.
Uvidím.

CHS Brdské zlato vedu v patrnosti, kdybych si někdy chtěla koupit zlaťáka, i když to asi nehrozí, tu jejich měkkou povahu moc nemusím, ale vzhledově se mi líbí a člověk nikdy neví.

Jumi
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:56
- Nahlásit

Maya
Jandulka mě předběhla, ale chtěla jsem ti taky nabídnout, že ti odsypu!

Jandula
Jo tak to, že se Thorin vychová tak nějak sám jsem taky očekávala, ale bohužel mnohem dýl než ty, takže ta poslušnost mu do teď občas dělá potíže. Zvlášť přivolání si občas vysvětluje dost po svém a nechci ho vidět za ty dva měsíce.
U nás je problém to, že naši a bratr by jaksi asi nezvládli to, že jim beru jejich pejska (o kterýho se samozřejmě starám já, pořídil se na můj popud a jsem jeho hlavní páník)a to ještě ke všemu do paneláku! A taky nevím jak se tam bude líbit Thorinovi, přece jen je z venkova ze zahrádky,tak to zatím plánuju, že se o něj budem tak trochu střídat.Když toho budu mít v laborce hodně bude u našich a jinak se mnou a to hárání případné fenky bych právě řešila ai obdobně a to pobytem Thorinka na venkově, ale on to stejně nakonec bude asi pejsek.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 14:57
- Nahlásit

Maya
CHS Brdské zlato vedu v patrnosti, kdybych si někdy chtěla koupit zlaťáka, i když to asi nehrozí, tu jejich měkkou povahu moc nemusím, ale vzhledově se mi líbí a člověk nikdy neví.
No vidíš a pro mě zase přicházeli goldeni téměř jako jediní, protože jsem co se týče psů (i když jsme měli kokry) téměř nedotčenec, resp. co se týče jejich výchovy, takže se Sářinou měkkou povahou se mi zatím skvěle pracuje, něco jí stačí ukázat jen jednou a už to ví. Takhle jsem jí naučila ještě před operací, aby prosila, teď to po ní nechci a ona mi to stejně předvádí na všechno... Potvora, a během tý doby to dopracovala k dokonalosti...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2005 15:02
- Nahlásit

Jumi
Jo, tak takhle by to šlo vyřešit. Sára je odmalička vychovávaná v bytě, ale když přijedeme jednou za dva měsíce k našim, tak je téměř neustále venku a stává se z ní bouďák, který si jde domů jen lehnout (ale to je zase vybíravá, táta si jí naučil spát v posteli, tak teď, když byla po operaci a nemohla na postel, tak šel táta na zem)...
Nemysli si, že Sára je přeborník v poslušnosti, některý věci si vykládá taky po svym, hlavně přes den, když má na cvičáku něco dělat, nedej bože chodit hezky u nohy a zamilovaně se koukat na paničku... ha ha Zvykla jsem si s ní pracovat jen večer, protože na cvičáku máme umělý osvětlení a děláme až kolem osmý, takže prostě přes den z ní nedostanu ani desetinu toho, co odpo a večer... Takže všechny zkoušky jsou pro nás odsouzený k neúspěchu....

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání