| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 08:21
- Nahlásit
pigie
Já si včera dopisovala se svojí vete v ČR a chválím Sáru, jak je v pohodě, přestala kulhat atd.
No a co myslíš večer? Byly jsme na cvičáku, psi puštění a my je měli odvolávat, najednou Sára (ani se mi nezdálo, že by na ní naletěl nějakej pes) vyjekla a začala kulhat na přední pravou. Já vylítla jak... Chvilku ležela a po 10 min. začala chodit normálně. Dneska ráno taky.
Já si tak nadávala, že jsem to zakřikla...
No uvidíme, nevím, jestli to taky neni trošku herečka...
|
Maya
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 09:26
- Nahlásit
Tedy my to měli vždycky opačně.
Pejsa doma pajdal, ale jak jsme přijeli k vetovi, dělal hrdinu a chodil úplně normálně.
To jsem si pak někdy u veta vyslechla pěkný věci.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 10:51
- Nahlásit
Maya
No, u nas presne tak ;)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 10:58
- Nahlásit
Anonymní
Ten anonym som ja
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 13:46
- Nahlásit
Náš pes kulhal hrozně na jaře a přes léto to nějak rozběhal a rozplaval. Když si ho vet prohlížel v kroku, tak mi přišlo, že jde normálně, ale doktor hned poznal, že není něco tak si říkám, jestli vlastně vůbec poznám, kdy chodí normálně a kdy ne
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2005 08:40
- Nahlásit
A ta moja hnusoba, zajtra mame ist na RTG, co z toho vyplyva? No, ze zase nekriva. Od vcera. On si so mna ,podla mna, srandu robi
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 14:17
- Nahlásit
Nuz, tak sme po RTG, vysledok?
DBK4/4, DLK4/1, lavy ramenny klb osteochondroza. Hovori to za vsetko
|
Maya
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 14:59
- Nahlásit
pigie
To je mi líto, ale snad ti nebude moc kulhat, já znám psa, co má DKK 4/4, je mu 8 let a vůbec nekulhá a můj nemá na rtg nic a kulhá. Je to hodně individuální.
A co ti řekli? To rameno a loket se dá operovat, ne? Tedy osteochondroza ramene určitě, to operovali nám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:04 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
Da, rameno, ale vet povedal, ze to nema cenu riesit, lebo by to mohlo stav iba zhorsit. Pes by zatazoval par mesiacov klby, ktore su na tom omnoho horsie. Povedal, ze to nechava na nasom rozhodnuti, dal nam aj kontakt do ciech, ked uz, tak artroskopicky, ale keby to bol jeho pes, tak by to tak nechal. Kazda noha je nejak postihnuta a preto nech ich uz zatazuje tak ako su rovnomerne, casom mu zacnu odchadzat. Povedal, ze to bude horsie ako len ti co maju DBK, lebo predne nebudu zvladat uniest tu vahu. Same zle prognozy. Najhorsia znela v styroch rokoch euthanazia. A to nehovorim o tom, ze mi povedal, ze v zapadnych krajinach by mi ho vet navrhol uspat hned, okamzite
|
Maya
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:35
- Nahlásit
pigie
To je asi pravda s tím zatěžováním, to mě nenapadlo.
Ale nesmíš to vidět tak černě, fakt někteří psi s takhle špatnými rtg se dožijí v pohodě vysokého věku a zakulhají jen občas, většinou při špatném počasí. Chce to nějakou kvalitní kloubní výživu, pohyb, aby měl svaly a držet ho zkrátka v jídle.
Já jsem teď objednala na klouby Artidual, doporučil mi to známý, stejně se má po pár měsících měnit značka, tak to vyzkouším a uvidím.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:41 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
Chudy je dost, pohyb bude nadalej plavanie (teda najcastejsi), teraz po 3mesacnom Chondrosulfe som mu kupila Caniviton, nejak to prezijeme ;) .
Chovatelka mi to ani verit nechcela, sama ma doma 3/3 psa , ma 11 rokov a hovorila mi, ze len minuly rok mal prvy problem a to zapal klbu.
Nevidim to az tak cierno. Maly sa zacal prave preberat, knuci, lebo ho nohy este neposluchaju, hoci uz je pri zmysloch.
Snad sa mu to krivanie, ktore teraz zase prestalo nebude casto zjavovat a snad nejake velke bolesti ani nenastupia. Je to moj milacik, nejak to spolu dozijeme
|
Maya
|
# Zasláno: 27 Zář 2005 15:55
- Nahlásit
pigie
Tak podrbej za mě Huga za uchem a řekni mu, ať kouká ještě nejmíň 10 let pořádně běhat nebo uvidí...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 16:10
- Nahlásit
Maya
Dakujem, odkazala som, na potvrdenie, ked vsal zozral vsetko co mal v miske
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 17:31 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit
pigie
napsala bych ti, že je mi Huga líto, ale asi by to nebyla úplně pravda. Když mi začal kulhat Dasty, tak jsem z toho prvních pár měsíců byla hodně zničená, doktor mu ještě i po operaci DLK nedával moc naděje na bezproblémový život. Ale Dasty se z toho dostal a do dnes mně přesvědčuje, že to nejlepší pro jeho život, je milující panička, páníček a jeho kocouří a psí kamarádi. Venku lítá podle chuti a my ostatní se mu snažíme dopřávat to nejlepší, pro bezproblémový pohyb. Zatím se daří. Nijak ho nelitujeme a kromě omezení skákání ho bereme jako zdravého psa a Dasty se podle toho chová!
Tobě i Hugovi držíme palečky i pacičky a jsme přesvědčení, že si spolu žijete ještě mnoho dlouhých let bez zdravotních problémů. Myslím že Hugo je šťastný pes, protože má Tebe!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2005 22:03
- Nahlásit
pigie
Tobě i Hugovi přejeme hodně štěstí a síly to všechno zvládnout. I já znám psi se čtyřkovými klouby a jsou relativně v pohodě. Nám ještě v Brodě radili, že existují nějaké injekce, kde je nějaké velmi účinné chondroprotektivum, které v ostatních lékách není. Dochází se k vetovi po několik týdnů na injekce. Vet povídal, že nám to říká jako jednu z posledních možností,ke kterým se dá sáhnout až to bude špatné. Tak ti to tu píšu také, abys věděla, že existuje i něco takového.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2005 08:16
- Nahlásit
Bora,
Jumi
Velmi vam dakujem (aj za Huga) za prejavenu podporu, potesilo ma to. Ja naozaj nestracam nadej, ze sa spolu s nami dozije vysokeho veku. Vdaka Jumi, o tych ijekciach som nevedela, popytam sa na to.
Nas Hugo, aby ma presvedcil o tom, ze mu nic nie je, vobec nekriva a lieta ako sarkan, ked sa stretne so psom. Snad mu to vydrzi. Aj ked je pravda, ze ako sa ochladilo zmenil sposob spavania. Dovtedy to bolo 2-3x do noci u nas v posteli na pol hodiny a teraz je to 2-3x do noci na balkone na pol hodiny, inac sa tlacime v posteli Klby zimu radi nemaju.
Aj ja Vam zelam vela peknych chvil ci uz zdravymi alebo "krivkajucimi" hafanmi. Ci su zdravi, alebo chori, milovani su rovnako a to je to podstatne
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 09:11
- Nahlásit
Taky se přidávám k holkám, držím palce.
My půjdeme se Sárou na operaci DLK (nakonec na artroskopii) na přelomu října a listopadu. Sára mi zase po měsíci začala kulhat, tak už to nemůžu oddalovat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 09:52
- Nahlásit
Jandula
Dik a drzim palce ja tebe, nech to vyjde!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 10:30
- Nahlásit
pigie
no jo no,tak akorát zapomeň na chovný využití,když tak ho nech kastrovat,ať má klid od hormonů,drž ho v hubený osvalený kondici,a hlavně odpočinek v teple,zátěž plánovitá a systematická,hodně plavat,chondroprotektiva v terapeutickcých dávkách,zatím perorálně,když tak při výrazných obtížích injekčně,nevím jak se to jmenuje pro veterinární použití,ale humánní přípravky jdou požít taky,při rozvoji atrosy a bolestech podle potřeby NSAID,a ono to nějak půjde.U lidí to taky nějak musí jít.....ti se euthanasií neřeší.Zase endoprotéza je u lidí placená pojištovnou...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 10:57
- Nahlásit
Sali
Presne tak. Endoproteza by este bola riesitelna, aj ked na oboch nohach by to vyslo asi na 80tis. korun a to by bohuzial neslo. Laket vsak nie je vobec operovatelny, lebo na ten nahrada zatial nie je... Aj ja si myslim, ze to pojde, havino zatial nejake vyrazne problemy nema, hlavne co zacal brat Chondrosulf. Takze tak. Aj ked mi dost dobre nejde do hlavy ta diskutabilna dedicnost, ked v jeho chovnej linii je sem tam jedna jednotka na jedinca... Chovat som nemienila, mal byt chovny skorej koli chovatelke Kastrovat ho nebudem, lebo to uz by bol uplne pomaly, takto aspon za fenkou pobehne
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2005 16:05
- Nahlásit
Nemáte někdo kontakt nebo www stránky na veterináře, kteří v Německu provádějí akupunkturu zlatem?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Říj 2005 22:20
- Nahlásit
Ahojky, tak podávám průběžné zprávy. Pondělní předoperační vyšetření nám dopadla O.K. Takže 24.10. v 10h nastupujem na operaci, tak nám držte palečky. Jediná zpráva co mě opravdu nepotěšila byla, že se pes po takovéto operaci zotavuje půl roku, než z kloubu zcela vymizí zánět. Tak jsem na to zvědavá, ach jo!
|
Maya
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 08:54
- Nahlásit
Jumi
Tak ať vám to dobře dopadne.
S tím zotavováním to můžu potvrdit. Nám původně řekli 2 měsíce, ale to pořád hodně kulhal, proto jsem tu sháněla informace o artroskopii, ale teď už je to přes 3 měsíce a kulhání se sice pomalu, ale lepší.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:18
- Nahlásit
Jumi
Držím palce, my se Sárou jdeme týden po vás. Tak podávej zprávy, jak přesně vše proběhlo.
Fakt to trvá půl roku??? Já myslela, že tak po dvou měsících budu s psicí cvičit poslušnost.
Maya
Co myslíš, po jak dlouhý době je možný s psiskem cvičit?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:28
- Nahlásit
Jumi
Jandula
Drzim vam palce, nech vam to dobre dopadne!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:19
- Nahlásit
Jandula
Já se psem chci samozřejmě taky co nejdříve trénovat poslušnost, aby nezvlčel, ale to myslím není tak namáhavé, že by to nemohl dělat i trošku pajdající, no uvidím, jak to bude vypadat.
|
Maya
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:42
- Nahlásit
Jandula
Trochu jsme cvičili poslušnost na vodítku už po měsíci, aby se pejsa trochu zabavil.
Po 2 měsících myslím, že by to šlo po chvilkách, aby neměl moc velkou námahu najednou, samozřejmě ale vynechat skoky a rychlý sprinty, třeba pro aport.
My teď, po 3 měsících, ještě ani nejsme na původní délce procházek, prodlužuju postupně a když to přeženu, pejsa hned potom pokulhává.
Na plnou zátěž bych to viděla fakt až tak za půl roku.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:46
- Nahlásit
Maya
Ta moje potvora není na aport nějak vázaná, takže problém nevidím. Spíš se bojím, aby fakt za těch pár měsíců nezvlčela. Bude nevyblbnutá (miluje totiž honičky a okusování se s ostatníma psiskama).
Ty jsi s ním postupovala klasickou operaci, viď?
Jumi
Jdete taky do Klánovic k dr. Vlachovi?
|
Maya
|
# Zasláno: 14 Říj 2005 12:56
- Nahlásit
Jandula
Jo, klasickou, třeba to s tou artroskopií budete mít lepší, i když je tam prý 6 týdnů na vodítku taky. A u nás to taky byl ramenní kloub, který je větší než loket, tak se asi taky déle hojí.
Pejsa mi taky zvlčil, když jsem ho pak prvně pustila z vodítka, tak jsem myslela, že už ho snad v životě nepřivolám, dělal, že ten povel slyší prvně, ale stačilo jít párkrát se stopovačkou, připomenout mu to a je to v pohodě a stejně tak ostatní povely. Ale to asi záleží pes od psa, můj je špic a ti nikdy nic nezapomenou, třeba po roce stačí jen připomenout jak má povel vypadat a hned ho zase umí, takže s tím jsme až takový problém neměli. To spíš s tím nevyblbnutím, protože můj pejsa je šílený hyperaktiv.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 14 Říj 2005 13:06
- Nahlásit
Maya
Zásah do kloubu jako zásah do kloubu. Tam u artroskopie jde hlavně o tu menší ránu a tím menší možnost nějaké infekce. To bude zábava. Ale co, stejně teď dva měsíce nebude fungovat na cvičáku tréningová skupina poslušnosti, tak aspoň o nic nepřijdeme (teda jestli v neděli složíme postupový zkoušky AO - jestli ne, tak bude prdlajs a ne trénink)
|