| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 11:26
- Nahlásit
Jumi
Jo jinak ta moje potvora vůbec nechce pít, čeká neustále nějakej podraz, takže nejdřív jsem myslela, že je to kvůli satelitu, ale ani když jí ho sundám, tak nechce pít a když jí k tomu strkám čumák, tak zdrhá. Takže jsem zvolila variantu hodně namočený granule a občas stříkačka s vodou...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:19
- Nahlásit
Jandula
Jsou to lumpové, mně nejdřív nečůral a pak se zas první dva dny nevyvenčil, naštěstí už je to v pohodě. Teď máme zase nějaký potíže při rehabilitaci, tak doufám, že to bude vše v pořádku v pátek jdem na vyndání stehů, tak se tam na vše musím pořádně vyptat. Jinak se celkem bojím jak ho dostanem do ordinace, jako malej podstoupil drobný chirurgický zákrok a od té doby měl panickou hrůzu z veta, teď se to malinko zlepšilo, ale po tomhle zážitku...
Já mu s tou desinfekcí nic moc nedělala a jak mu přes to rostou chlupy tak to světlá. Ale určitě to půjde opatrně umejt vodou.
Jestli je to takovej žrout jako ten náš tak jí do tý vody rozpusť trošičku masoxu a uvidíš jak to rychle vylemtá
Thorin dostal za operaci novou hračku a pořád s ní otravuje, ale v noci naštěstí spí. Tobě přeju, aby ses taky v noci trošku vyspala. Uvidíš, že jí bude den ze dne líp. Nám bylo v út taky ještě nic moc ve st lepší a od minulého čtvrtka už je
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:26
- Nahlásit
Jandula
Taky mě napadlo,že až se vrátíte zpět do ČR, tak bycom mohli ty naše dva chromajzlíčky seznámit, co myslíš
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:48
- Nahlásit
Jumi
Taky mě napadlo,že až se vrátíte zpět do ČR, tak bycom mohli ty naše dva chromajzlíčky seznámit, co myslíš
Souhlas... Určitě budeme v kontaktu a až ti lumpíci budou moc běhat a hrát si, tak se domluvíme.
Sáru jsem tam taky včera rvala, nejhorší je, že jsem to s ní absolvovala všechno já, táta čekal venku a máma doma. Takže já jsem ten nejhorší z nejhorších...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:58
- Nahlásit
Jandula
Jejda, tak to sis teda mákla, mezi mnou a Thorinem je zhruba 10kg rozdíl, takže třeba ze země na stůl ho opravdu neuzvednu. Se mnou naštěstí chodí přítel a ten ho teda zkrotí. Ale bojím se aby si něco neudělal s tou nohou až se bude zapírat, že nechce jít.
Jinak já jsem taky za vraha malejch pejsků, ty pohledy co na mě vrhal byli opravdu děsivý, chvíli jsem dokonce myslela, že to snad i obrečím, ale jak se mu udělalo líp tak mi naštěstí odpustil. Ta rehabilitace se mu taky vůbec nelíbí,takže raději celou dobu předstírá,že strašně tvrdě spí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2005 12:59
- Nahlásit
muj e-mail: mijur@atlas.cz
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 09:17
- Nahlásit
Jumi
Mezi mnou a Sárou je přece jen větší rozdíl, Sárina má něco přes dvacet a já přes pětapadesát, ale stejně, když se začala třást a zdrhat ze stolu RTG, tak jsem měla co dělat.
Jinak ta potvora furt nechce pít, zkusila jsem jí dát suchý granule (jako dřív) a stejně se nenapije, nevím, jestli je to tím, že jak nechodí ven a furt jen polehává (v lepším případe, už s ní začíná být k nevydržení, včera hlídala máma a když jsem přijela, chtěla mě přivítat skoky na hlavu), tak nemá takovou potřebu pít... No dneska jedu do Klánovic, tak se zeptám...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:09
- Nahlásit
Jandula
Rtg v Klánovicích se Thorinovi taky ani trochu nelíbí, on se na stole bojí, takže položit ho na bok je opravdu zážitek! A když jsme ho konečně přeprali a on ležel v klidu na boku, tak s ním začli jezdit, aby si ho srovnali, takže se vymrštil a mohli jsme ho pokládat znova.
Thorin taky moc nepije, napije se tak 2x denně a to většinou když příjdeme z venčení. To vítání je opravdu děsná vlastnost u nás se domu všichni potichoučku plížej a je přísnej zákaz používání domovního zvonku!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 16:05
- Nahlásit
Jumi
Ale ona jindy takhle nevítá, jindy vezme kačenu nebo opici (svoje nejoblíbenější hračky) do tlamy a vlní se. Teď jak je nevybouřená, tak dělá takovýhle blbosti... Teď se rozeběhla a přískokem to vzala do pelechu, ale v tomhle jí fakt nevím, jak zabránit...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:33
- Nahlásit
Jandula
A bude hůř!Jak u vás, tak u nás Já toho našeho troubu taky pořád hlídám a okřikuju,ale když se najednou na předsíni tryskem rozběhl proti tátovi ve vchodovejch dveřích prolomil mu obě kolena na druhou stranu a vyběhl před dům na někoho zaštěkat, tak tomu taky nešlo nijak zabránit
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Lis 2005 22:34
- Nahlásit
Anonym jsem samozřejmě já
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:01
- Nahlásit
Jumi
Začal si taky Thorin drásat ty nohy? Jak jí tam rostou chlupy nebo se jí hojí ty rány, tak se škrábe a to takovým stylem, že tam má červený šrámy. Včera jsem volala na kliniku, co s tím, protože i přes natáhnutý triko (límec jí v tom samozřejmě nezabrání) to má rozdrápaný. Tak jí mám dát ponožky (chodí jak kůň na parkuru) a potírat roztokem z hypermanganu... Už se to pomalu lepší.
Dělal to Thorin taky???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:20
- Nahlásit
Tady kdosi nazval límec "satelitem" a já se málem počurla smíchy, představila jsem si svého zesnulého štěka s tím "satelitem a jeho ve středu jako výkonný příjímač" a měla jsem dost.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 11:23
- Nahlásit
Garfield
Já taky převzala označení satelit a bratranec se přišel zeptat, jestli Sára chytá HBO, že tam dneska dávají super film...
Jinak naši říkají lampička...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:12
- Nahlásit
Jandula
Tak to dělal taky, kolik za to dostal pohlavků, ale asi po třech dnech ho to přešlo. Strupy tam má ovšem do teď moc pěkný, tak jem zvědavá jak se na to pan doktor bude dneska tvářit. Byla jsem z toho taky pěkně nešťastná a mazala mu to kde čim, pantenolem, dokonce jsem zkoušela i gel proti svědění po bodnutí hmyzem, ale nic nepomohlo jenom hlídat a chytat za nohu!Teď už má takový roztomilý jemňoučký kraťoučký chloupky, jsou fakt supr, musim si je pořád hladit.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:42
- Nahlásit
Jumi
Tak dej pak vědět, co na to říkali, ale to je přirozený věc, přece mu neusekneš zadní nohu jen kvuli tomu, že ho to svědí a drbe to, že jo?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 13:57
- Nahlásit
A dyť mu je usekni.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:03
- Nahlásit
Garfield
Když useknu obě dvě zadní, tak vyřeším DKK... Joo, to je výhodný...
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:11
- Nahlásit
Můj haf si oholené plece a nohy nedrápal, ale zato důkladně lízal. Ty dorůstající chloupky i stroupky ho dost svěděly - při holení ho místy drobet pořezali nebo alespoň tu kůži dost podráždili. Zkoušel to hlavně v noci, takže od té doby jsem dodnes při každém jeho mlasknutí vzhůru, abych byla připravená mu vynadat!
Ten "satelit" se mi taky líbí!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:15
- Nahlásit
Bora
Jo tak na to má Sárina satelit, ale v drbání ji moc nezabrání ani ty fusekle... Kdybyste jí viděli, satelit, dětský pyžamo se sněhulákem a černý fusekle... K tomu ještě stále oranžový chlupy od desinfekce, takže vypadá jak lvíček...
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:23
- Nahlásit
Dasty měl místo satelitu košík s fuseklí. Se satelitem se totiž celý den téměř nepohnul z místa, ležel křečovitě v předpisové poloze, dělalo mu problém trefit se do dveří (vždy zavadil o futra) a nelehl si ani na bok, aby si odpočinul, jako vždycky leží. Za ten jeden den, byl hrozně vyčerpaný jak se bál i lehnout. Prostě satelit u nás nezvítězil, a navíc se psa se satelitem bál i náš kocour, což psa zranilo na dušičce asi nejvíc.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:42
- Nahlásit
Jandula
Bora
Vzhledem k tomu, že Thorin na satelit reagoval dost obdobně jako Dasty,tak jsme nakonec neuposlechli ani to veřejné napomenutí od pana doktora(viz. výše) a žádnej satelit nenosil, přece jen v první větě odpovědi se pan doktor také zmínil o tom,že stres zpomaluje uzdravování Thorin si navíc stehů nevšímá, takže jediná komplikace je to strupatý rameno.Chodil tedy jen v tričku.Drbání jsem bránila tím,že jsem ho hlídala a chytala mu nohu, nosí totiž obojek se známkama i doma,takže když se pokouší drbat tak cinká na celej barák
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:51
- Nahlásit
Jumi
Jandula
moc vám přeju ať už to máte za sebou a pesani zase můžou běhat. Dasty je po operaci DLK teď už 1 a 3/4 roku a je v pohodě. Za tu dobu co marodil mi skoro přestal žrát, byl jako kostlivec, naučil se ukázkově tahat na vodítku a mockrát mi na ledovce narazil kostrč! Ten pohled na něj když lítá po poli ale stojí za to!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 14:58
- Nahlásit
Jumi
Bora
Sára sice taky stehy nekouše, nelíže, ale satelit radši má. Fakt se bojím. Doma sice neustále poslouchám řeči o chudáčkovi Sárince atd...
Tobě Dasty přestal žrát, mně Sára pít, dřív pila docela dost, teď jí vyloženě musím nutit a dělat komedii.
Taky už se těším, až jí budu moct pustit z vodítka, teď je to teprve pět dní a už je nadržená. Nejhorší, že vypadá, jak když jí nic není, ani nekulhá nic...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:27
- Nahlásit
Jandula
Bora
Až ho pustím z udidla, to bude opravdu krása!Thorin při chůzi nekulhá, ale když se snaží popoběhnout,tak kulhne.
Jinak ale začal nehorázně zlobit během té rehabilitace, když vidí ten polštářek, tak zdrhá, pak se porvem,aby si lehl a když začnem cvičit tak zatína všecky svaly a ta noha mu prostě nejde ohnout.První náznaky se objevily v pondělí a já se nejdřív bála,že se mu něco stalo a zoufale psala dr.Vlachovi.Včera a dnes jsem ovšem získala jistotu, že to dělá naschvál - prostě stávkuje!
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 15:49
- Nahlásit
Dasty byl téměř vzorný pacient, naučil se krásně povel "hají" (na boku) a nechal si okukovat i ošetřovat paciny. Doma vůbec nezlobil, nic nerval, fakt byl zlatíčko. Stačilo mu, když byl poblíž mně a když jsem nebyla doma, tak ležel na svém koberečku a spinkal. (Hlídali ho střídavě přítel a babička). Jeho jedinou zábavou bylo žvejkání gumového kolečka, které si opravdu vychutnával - jak mu při žvejkání vrže mezi zuby. Míčky jsem schovala, aby za nima nemohl běhat, a to kolečko bylo výhodné protože se mu většinou nikam nekutálelo. Za tu dobu co byl doma, jsme vypilovali povel "přines" protože pes se neustále chodil s kolečkem chlubit! Bohužel jsme nebyli na operaci atroskopem, a kulhání trvalo tak asi ještě 1,5 měsíce po každé operaci a pak ještě asi měsíc sem tam zakulhal. Nejhorší byli prochajdy venku, protože přestože byl pes vyhublej, tak sílu měl jako "bejk" a na ledovce mně vůbec nešetřil, ale tahal a tahlal!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 16:09
- Nahlásit
Jumi
Bora
My začaly taky dneska rehabilitovat, Sára na mě kouká nezúčastněným pohledem, stylem když tě to baví, tak mi těma nohama kruť a tahej mě za ně... Nemám ani pocit, že by jí to nějak bolelo...
Jinak Sára má nejoblíběnější hračky plyšový, který se jí nekutálej, furt to tahá a píská nám s kachnou Ferdinancem u ucha.
Včera naši, když jsem nebyla doma, zjistili, že nechce chodit chodbou, že se buď zastaví a s hrůzou v očích kouká nebo se plíží. Mysleli, ona je taková lekavá a bázlivá (prostě trubka), že je to kvůli takovýmu tomu přístroji na vodu, kterej pouští bubliny. Pak jsem je vyvedla z omylu, je to tím, že Sára dvakrát narazila satelitem do futer a spadla na prdel a pak se bála...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 18:50
- Nahlásit
Jandula
Tak jsme se vrátili z Klánovic, Thordín kupodivu nedělal žádný scény normálně přišel do ordinace a dokonce na sestřičku zamával ocáskem.Mám pro tebe skvělou zprávu, všichni se zajímali jen o loket,takže rozdrbaného ramene si nikdo ani nevšiml Loktík prý vypadá naprosto v pořádku, takže jsem moc a moc ráda.
Plyšové hračky jsou taky Thorinkovi nejoblíbenější, jednu novou dostal za operaci a s tou teď neustále otravuje, tak divně vrčí,ale víc mi vadí že je úplně prosáklá slinama a já ji mám furt připláclou na kalhotech.Naopak se mi na ní líbí že má úplně stejnou barvu uší jako Thorin nohy.
Jo to narážení satelitem je normální,jedna známá mi říkala, že její pesan to pak dělal naschvál a dokonce i na schvál lezl úzkejma místama,kde normálně nikdy nechodí, aby to dělalo děsný rány a oni mu to sundali
Při prvním cvičení nasadil Thorin výraz -muč si mě jak chceš já nevydám ani hlásku a od druhé už pokaždé předstírá,že děsně tvrdě usnul a nic na světě ho nemůže vzbudit.Cvičíme od středy a v pondělí ho to přestalo bavit a začal zlobit.Jinak taky namám pocit,že by ho to bolelo.Včera snědl poslední antibiotika, takže má zas o odměnu míň on se na ně vždy těšil a hned po večeři už přiběhl k lince a čekal až dostane tu mňamku
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 4 Lis 2005 20:05
- Nahlásit
Jumi
Tak to jsem ráda, že Vám to takhle dobře dopadlo. Tak si budem podávat zprávy.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Lis 2005 10:45
- Nahlásit
Jandula
Tak zkoušíme cvičit s odměnama, pokaždé, když mu chci skrčit nohu, tak mu dám k čumáčku pamlsek a on jak se po něm natahuje, tak tu nožičku sám skrčí, je to sice poněkud komplikované, ale alespoň účinné.
Dneska jsem ho pustila na zahradě z vodítka, ale hned se chtěl rozběhnout, takže bohužel zůstává i na dále i na zahradě, alespoň na stopovačce
Vy zítra vyrážíte zpátky do dalekých krajů, viď.Tak to mi na Vás budeme moc myslet, aby cesta proběhla v pořádku a Sárinka ji v pohodě zvládla. Tak za nás tu svoji feňulku podrbej a mějte se fajn
|