Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2005 21:39
- Nahlásit

Jandula
Jasně jdeme k Vlachovi. Už máme doma satelit a zkoušela jsem mu ho nasadit, ale moc se mu to nelíbí, protože naráží do věcí, takže jen strnule stojí a odmítá se hnout. Ale bude ho muset mít po operaci mu nechaj v žíle kanilu do druhého dne a odmítám riskovat, že by si jí náhodou vytáhl. Taky jsem mu už koupila tričko na procházky ven, to mi doporučila jedna kamarádka co má za sebou to samé ale klasicky a na obou nohách. Moc Thorinovi sluší, jenom on si to nemyslí

Maya
# Zasláno: 19 Říj 2005 08:46
- Nahlásit

Jumi
Kanylu jsme měli taky, převázanou takovým tlustým obvazem, pejsa si jí ani nevšiml, večer byl stejně ještě omámený a ráno jsem mu jí vyndala, to spíš potom měl snahu si to místo lízat,to bylo horší.
Triko nosil v podstatě pořád 6 týdnů, protože jakmile se sundalo, okmažitě si začal ránu drbat, ale když ho měl nasazené, tak si jí ani nevšiml. Takže jsem mu ho sundavala právě na procházkách, kdy jsem ho měla pořád na očích, doma jsem se neodvážila, stačilo se na vteřinu otočit a už to drbal.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:12
- Nahlásit

Maya
Aha, já původně myslela, že by neměl límec, ale jen to triko, ale ta kamarádka mi říkala, že ten jejich ho hned rozškubal. Na ven mu ho chci dávat, protože už pomalu začíná mrznout a opravdu bych nerada, aby k tomu ještě nastydl. Holá noha v tomto období není nic praktického. V jakém měsíci jste byli na operaci vy?

Maya
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:33
- Nahlásit

Jumi
My byli v červenci, takže opačný problém, vedra a pejsa chlupatec s trikem, no, přežil to.
Možná je to jak který pes, můj si trika ani nevšiml, takže límec mít nemusel, ale první noc jsem se taky bála, tak jsem mu ho dala a vůbec jsem se nevyspala, protože byl odpočatý po narkoze, pořád chodil a límcem všude narážel, rachot to byl pořádný. Ráno jsem mu límec sundala, zjistila, že si trika ani nevšimne a límec jsme uklidili.
Nejhorší bylo oblékání a svlékání trika, zapínací na zádech se nám neosvědčili, takže klasická trika oblékaná přes hlavu, pejsa to nesnášel.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 10:45
- Nahlásit

Jé tak doufám, že u nás to půjde taky vyřešit trikem, to by mi spadlvelký kámen ze srdce!Zatím, když ho má na sobě tak si ho nevšímá a je celkem v pohodě. Není z toho sice nadšenej ale normálka, ale s tím límcem jen třeští oči a úplně strnule stojí.

Maya
# Zasláno: 19 Říj 2005 12:39
- Nahlásit

Jumi
Chudinka tvůj pejsek. Můj s límcem hned chodil, ale tak se jako potácel, jako opilý. Taky jsem ho asi vyšokovala tím, že jsem mu ten límec zapínala snad čtvrt hodiny, vůbec mi to nešlo a při představě, že tohle budu dělat několikrát denně... Byla jsem ráda, že jsme límec mohli uklidit.
Uvidíš, třeba vám taky bude stačit triko, hlavně musí být dobře přilehlé, aby se netočilo a pak si nepřišlapával rukáv, to by ho k trhání mohlo vyprovokovat.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 13:04
- Nahlásit

Maya
No uvidíme, nicméně díky za rady. Příští týden dám vědět, jak to zvládáme.

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 14:25
- Nahlásit

Jumi
Maya
No já jsem zvědavá na Sáru, nemá tendence ze sebe něco rvát (naštěstí), když hárala, tak kalhotky byly v pohodě (naše předchozí čuby to vždycky rozervaly).
To jako oholej celý nohy??? No to bude síla, retriever s oholenejma nohama (bude vypadat jak chocholouš)..

Maya
# Zasláno: 19 Říj 2005 15:35
- Nahlásit

Jumi
Určitě dej vědět.

Jandula
Na oholený rameno se můžeš podívat tady, to na druhé noze je ovázaná kanyla
http://www.sweb.cz/assil/fotky_operace/01.jpg

loket bude asi to samý, jen níž

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2005 19:02
- Nahlásit

Jandula
Jestli to zvládnu tak toho našeho taky vyfotím a pošlu ti to, ať to vidíš přímo na retrívrovi a od Vlaha.

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:18
- Nahlásit

Ahoj holky, tak Thorinek dostal spousta injekcí, pak ho uspali a teď je na sále mz máme 2h času, po 13h si ho máme vyzvednout. Jsou to celkem nervy

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 12:25
- Nahlásit

Jumi

Drzim, drzim palce, nech to vsetko dobre dopadne

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 14:18
- Nahlásit

Jumi
Taky držím palce, mě ty samý nervy budou čekat za týden, plně ti rozumí...

Maya
# Zasláno: 24 Říj 2005 15:03
- Nahlásit

Jumi
Držím palce, ať je Thorin zase brzo fit.

Anonymní
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:31
- Nahlásit

Tak je to za námi, doufám, že už bude vše v pořádku. Thorin se na mě tváří trošku ublíženě, co jsem mu to vyvedla. Jinak se zas předvedl, pan doktor nám ho přivedl do čekárny se slovy, že nám ho dává o dost dřív, ale že na pooperačním dělá takovej bordel, že si ho máme raději vzít a když ho po tom co mi dal všechny papíry a tak viděl spát v čekárně, tak to ještě zopakoval, že teď si tady spí a předtím tak řádil!
Jinak jsme se dozvěděli, že žádný odlomený výběžek kosti neměl, ale že má kloub opravdu moc poškozený a místy chrupavka úplně chyběla a měl tam jen holou kost, prognóza je prý zlá.Tak uvidíme, budeme se muset moc snažit aby byl kloub alespoň ve stávajícím stavu co nejdéle.

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:32
- Nahlásit

Anonymní
Jsem byla já

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:33
- Nahlásit

Jandula
Budem na vás moc a moc myslet. Všichni tam na nás byli moc hodní a vstřícní.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2005 19:39
- Nahlásit

Jumi

Uz to mate za sebou a aspon vies, na com ste. Drzim palce, aby sa to uberalo tou najlepsou moznou cestou

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 08:17
- Nahlásit

Jumi
Hlavně, že je to za vámi. Uvidíš, že se to začne zlepšovat, hodně záleží i na jednotlivým psovi, některej je bolestínek a některej ne.

Takže psa ti dávají probuzenýho? Já jak jsem s Vlachem komunikovala přes telefon z Chorvatska, tak jsem zapomněla na spoustu věcí...

Maya
# Zasláno: 25 Říj 2005 08:29
- Nahlásit

Jumi
Koukám, že je Thorin pašák, vyvádět hned po operaci, to hned tak někdo nezvládne.
Dostali jste nějakou kloubní výživu? Nebo alespoň doporučení na nějakou?

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:30
- Nahlásit

Jumi
Tak jak vypadá psisko druhý den?

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:52
- Nahlásit

Maya
řekl nám, že ji máme užívat, já odpověděla, že teď bere proenzi3, což nám schválil

Jandula
je na mě trošku mrzutý a je smutnej, pořád tak kouká vyvalenejma očičkama a sem tam kníkne, nechtěl ani dingo suchar, zato by pořád chodil ven na prochajdu.Jinak ani moc nekulhá jen sem tam. Satelit jsem mu vůbec nedávala jen to triko, ale to jsme nakonec taky sundali a v pohodě - zatím.Většinou pospává. Každých 6h mu dávám kanilou přímo do žíly analgetikum. Jo a rozhodně si sebou vem nějaký čistý prostěradlo, tu ranku mu vůbec nezavázali a ono mu z toho ještě celkem tekla krev, tak jsem mu to zavázala doma a to prostěradlo jsem naštěstí prozřetelně měla, tak tou ránou ležel na čisém a nezakrvácel auto.

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 10:55
- Nahlásit

Jumi
Tak hlavně, že se drží, já se tak bojím, že v noci vůbec nebudu spát, mám tendence ji neustále kontrolovat. Prostěradlo vezmu. Ona bude mít operovaný obě nohy, tak nevím, jestli bude moct spát, resp. jak bude vůbec ležet.

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:13
- Nahlásit

Jandula
To se neboj na té noze leží úplně normálně, když leží tak na něm není absolutně nic poznat(krom holé oranžové nohy )V noci jsme toho opravdu moc nenaspali zaprvé se mu ve 2h dávala ta analgetika a za druhý chvílema docela dost pískal(asi jako by spolkl píšťalku,při každém výdechu) a často jen tak ležel se zvednutou hlavou a koukal.Taky jsem se bála, že ho budou cévkovat,protože od 10h dopoledne nečůral, ve 4h ráno jsem ovšem zjistila, že to je protože je naštvanej,že má to triko a když jsem mu ho sundala tak se hned vyčůral.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:17
- Nahlásit

Jumi
Chudacik. Drzal koli tricku.

U nas Hugo po narkoze, ked sa prebral (vzdy) sa postavil, presiel par krokov, zastal a potom omluvne na nas pozrel a vypustil aj dva litre A ja som bola kludna, ze zase moze pohodlne spat.

Maya
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:21
- Nahlásit

Jumi
Tedy to jsi mě překvapila s tou krví, on to nemá sešitý? Nebo má a i tak mu z toho tekla krev? To si nedovedu představit, my měli na ráně přišitý obvaz (viz fotka výše), ale žádná krev netekla, i obvaz byl úplně čistý.
I tu kanylu jsme měli jen pro všechny případy, kdyby prý nezačal do druhého dne pít a jíst, tak aby ho nemuseli znovu napíchávat, dávat mu tím něco přímo do žíly brrr, to bych nemohla. My měli analgetika i antibiotika normální ochucené prášky, takže je zobal jako piškotky.
Jak je vidět, tak co ordinace, to jiný postup.
Alespoň na tom proenzi se shodnout, hned jak dobereme současnou výživu, tak ho půjdu taky koupit, chválí to hodně lidí.

Maya
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:27
- Nahlásit

pigie
Omluvný pohled, to znám, k tomu kňučení, a já to vůbec nepochopila, až když se pesa vyčůral na koberec, tak mi to došlo, že chudinka chtěl ven a držel to, dokud to šlo a dával to najevo, jak uměl a já pořád nic.

Jandula
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:30
- Nahlásit

Jumi
Maya
Jsou to zlatíčka, já taky, když Sára byla po narkóze při RTG, jsem jí furt držela, aby ležela a ona mermomocí, i když se neudržela na nohách, vstávala. Když vyšla ven a čůrala, tak mi taky došla, že prostě příroda je příroda.

Bože, fakt se bojím.

Maya
Řekla bych, že tam u artroskopie jde o to, že ta rána není tak velká, tak proto se tam (asi) obvaz nedává..

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:30
- Nahlásit

Maya

No, prvy krat aj on sa snazil, ale vobec sa nemohol donutit presunut sa niekam. Tiez len knucal. Druhy krat uz som bola pripravena, akonahle zastal, dala som pod neho plienku, a ked hodil ten pohlad, tak som sa usmiala a pohladkala ho a uz to slo Inak, neviem ako vy. Ale moj pes po prebrati sa nedokazal sam znovu polozit, museli sme ho polozit. Vsetky nohy roztiahnute ako zapreta koza a ani hore, ani dolu, ani doprava, dolava, dozadu, dopredu. Nic. Tak sme pesa chytili a polozili a on konecne zavrel oci a znova zaspal... Toto na narkozach naozaj nenavidim Dufam, ze uz ich nikdy nebudeme potrebovat.

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2005 11:35
- Nahlásit

Maya
Sešité to má, prý dva stehy je to na vnitřní straně loktu, takže jsem si to ještě neprohlížela, nechci ho tím otravovat,a normálně to vůbec vidět není. Je to opravdu malinké. Krve to bylo musím přiznat docela dost a oni mu na ro žádný obvaz nedali. Jinak to podávání analgetik mi taky není moc příjemné, ale ve dvě to bude naposled.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 28 . 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání