Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 585 . 586 . 587 . 588 . 589 . 590 . 591 . 592 . 593 . 594 . 595 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:32 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

Roxana
by pes behal po lese desitky ci stovky metru od panicka stylem "on to jen prozene a hned se vrati
- tak to souhlasím, protože každýmu z nás je nepříjemný když narazí na psa na volno a ještě bez pána Tuhle jsem tady psala, že jsem překonala "hradbobijí" jak říkáme našemu průchodu kolem plotů se řvoucími psy, na konci jsem vyčerpaná, vylezu kopec s tím, že konečně louka a klid a on tam stál pes bez všeho , takže jsem se zase otočila a mazala jinam, protože nemůžu vědět jak se pes bude chtít kámošit a jeslti když se nebude chtít kámošit ayrina psa od nás ve zdraví dostanu.

Daimon
Tam co jsme byli s Ivet bych je nepustila, běželi by daleko
Ayrin běžela od toho vstupu na louku nahoru skoro až tam kde jsme zalejzali do lesa. Pořád jsem jako nadávala jako špaček, ale když jsem viděla, že běží pořád a pořád ......... tak už jsem letěla taky, v půlce pole (víš jak je to velký) jsem už nemohla, zastavila se a v tu chvíli z lesa vykoukla Ayrina jako kde sem a letěla zpátky naštěstí. Asi zjistila, že za ní neběžíme a vrátila se zpátky, protože aby tu srnu ztratila, tak to nehrozilo, je to tady přehledný. Akorát blbý jsou ty dvě silnice, co to oblemovávají. Takže tam nepouštim už dávno, naposledy tak v půl roce.

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:46
- Nahlásit

Roxanaze by braska Katcina Maxe
Presne tak!Po Casiusovej smrti/náš prvý/ hladali pre Adyho nového majitela,tak sme sa ho ujali,mal už skoro 5 rokov v tej dobe a všetko bolo v pohode,zvykol si on aj my.

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:47
- Nahlásit

ankaras
no, nejen riziko ciziho psa na volno, ale proste ZADNY pes nema pravo jen tak litat po lese a prohanet zver, i kdyz treba se drzi majitele nekde na dohled .. Arisha neni svata, bohuzel ma taky na konte jednoho zajicka a i slepici, ale nikdy bych ji nedovolila vzdalit se vic, nez odkud vim, ze ji privolam, popr. zastavim - coz je u nas cca 20m. Neexistuje, aby zasla za zatacku sama apod ..

worick
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:48
- Nahlásit

Daimon
V tom lese, kam jezdíme je to super, člověka sme potkali jen jednou, ale zvířátka tam sou to vím jistě.
U nás to probíhá asi takhle, vyrazí po stopě a za chvíli sou zpátky a vyrazí po další stopě. Když se jim povede něco vyplašit, proženou to a za chvíli sou zase zpět, nikdy sem nemusela na ně někde čekat a většinou je pořád slyším jak někde bortí les, ale jak říkám hlídají si mě. Málokdy je musím volat, přibíhají sami. Prostě jdu kam chci a oni mě odněkud sledují

Ta rána, co jste slyšeli, tak to jsem právě závistí ,,pukla"!!!!
Psi na volno mi vážně nijak nevadí - nemám žádné prcky, tak si snad nějak poradí...

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:50
- Nahlásit

casira
Presne tak!Po Casiusovej smrti/náš prvý/ hladali pre Adyho nového majitela,tak sme sa ho ujali,mal už skoro 5 rokov v tej dobe a všetko bolo v pohode,zvykol si on aj my.
aha tak super, ze jste sehrana rodinka - jestli mas nejake foto, budem radi, kdyz nam ho predstavis
worick
Psi na volno mi vážně nijak nevadí - nemám žádné prcky, tak si snad nějak poradí...
covece, to jsi teda docela "odvazna" ...

Daimon
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 14:23
- Nahlásit

worick
Jak už sem psala, je to náš les, fakt tam nikdo není a je to tam bezpečný, známe tam už každej kámen a co je ještě lepší, je to kousek za Plzní.
A ten zajíček?? Mluvila sem o něm s hajným co ke mě chodí nakupovat, říkal, že musel být nemocnej, oni ho totiž nehonili. Byli sme s Jardou asi tak tři až čtyři metry od psů, Daimon začal čuchat v trávě, ale stál najednou ho měl v hubě a začal s ním klepat, Awashi byl taky kousíček a hned přiběhl a jak ho vzal z druhý strany, byl konec. Takže sem to měla z první řady v přímím přenosu . Nestihli sme vůbec nic, myslím že to byla vteřinová záležitost.
Taky mi říkal, že zdraví zvíře by stejně nechytili a je to opravdu hajný a ne myslivec, má hájenku tady kousek za Plzní.

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 14:39
- Nahlásit

Roxana
covece, to jsi teda docela "odvazna" ..
- ale no tak ženský Worick to nemyslí nijak zle a nebo trubkovatě, ona jenom prostě má hodný psy a neviděla, co se může stát a doufám, že se nic nestane

Daimon
- tak to by ještě tak hrálo, aby od něj kluci něco chytli vid Já svýho králíka Žufa vlastně obětovala Měla jsem ho v hale v takový obří krabici, menší království, jenže jsem zapomněla zavřít všechny důležitý dveře a Alma si pro něj až do tý haly došla . Pak u mojich dvou zakrslíků jak se k nim dostala rvala pletivo, u Ayrin jsme tomu předešli, ta na ně chodí koukat a vrtí ocasem, jenže oni jak už jsou vycvičený od Almy tak třeba dupou a nebo začnou lítat a ona se jich BOJÍ a vždycky uteče, myselal jsem že jí to přejde jak poroste ale vypadá to že zálusk na ně nemá a bere je jako domácí pasažéry, hoď sem fotečeku Awašiho s číčama

Daimon
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 14:48
- Nahlásit

ankaras
Se ti to řekne a nevíš asi jak???
To že sem píšu je asi vrchol mýho počítačovýho umění, včera sem zjistila, že tu sou i fotky psů a další věci

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 14:49
- Nahlásit

Daimon
A máte tu fotku někde na rajčeti? pošli mi jí přes skype, hodim to sem přes moje rajče, at to worick vidí

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 14:52
- Nahlásit

ankaras
cus, ja vim, resp. verim, ze to nemysli zle .. ale stat se toho muze opravdu dost ..
a pristup, nechat behat sveho psa po lese, jak se mu zlibi, byt beha relativne "v blizkosti" pana, s tim tedy nesouhlasim, i kdyz jak pise Leona, psi by zdravy zvire nechytili a nestvou zver pres cely polesi (obavam se, ze v zime staci srne i ten stres a muze to skoncit spatne), a neni to zkratka dobre .. a nic proti Leone nemam, naopak, fandim jim jakoze dost

to je fuk, kazdy at si dela se psem, jak uzna za vhodny, ale taky musi pocitat s nasledkama .. (viz nas vyletik s Aldikovejma na Sumave, taky jsem pak malem calovala kohouta )

Daimon
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 15:32
- Nahlásit

Roxana
Vím to že nám fandíš a to se ani osobně neznáme , kdybys to viděla jak to tam vypadá, kam jezdíme, pochopila bys co tím myslím. Mám je dva tak strašně ráda a taky znám dokonale jejich povahu, že bych je nikdy neohrozila a strašně se bojím, aby oni neublížili někomu jinýmu.
Jak říká náš výcvikář a moje kamarádka která má psy mistry, to že Daimon ještě nikomu nic neudělal, je tím, že ty mu prostě nedáš šanci a tak strašně je hlídáš .
I když je fakt, že párkrát sem už sevřený půlky měla, ale jen jednou ze svý vinny.
Taky se mi stalo, že sem s nima šla na návštěvu a kousíček od silnice byl zajíc, viděla sem ho první a věděla, že Daimonkovi vystartuje přímo pod nosem. Tak sem se zapřela a čekala sem ten nápor.... no nápor byl,ale vodítko to nevydrželo. Bylo to strašný, ještě dneska je mi zle, auta tam jezdí rychle a je tam hustej provoz, strašně lidí, do toho tam zrovna zastavil autobus a vystupovali lidi . Daimon běhal jako šílenej, už sem viděla mrtvího psa a lidi v autech polomrtví. Na silnici teda nevběhl,ale mohlo se to stát. Uřvala sem ho a vrátil se,ale podle mě to bylo strašně dlouhý než se zklidnil, dodnes nedokážu říct, jak dlouho to trvalo.
A poučení??? Sem cvok,ale dneska každý týden podrobně zkoumám stav vodítek, tehdy byl ještě Awashi malej a občas ho Daimonkovi žvejkal, prdlo v tom nažvejkaným, nebylo to totiž poznat

Daimon
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 15:35
- Nahlásit

Jo a ještě sem zapoměla, to byla poslední kapka, pak sem je nechala pojistit, kdyby se někdy něco stalo, takže sou pojištění do 5 000 000. Nicméně mě to nijak neuklidňuje a dávám pozor pořád.

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 15:52
- Nahlásit

Roxana
to je fuk, kazdy at si dela se psem, jak uzna za vhodny, ale taky musi pocitat s nasledkama .. (viz nas vyletik s Aldikovejma na Sumave, taky jsem pak malem calovala kohouta
ještě, že si nakonec nemusela, i když nevim kolik takovej kohout stojí . Teď šel okolo chlap se štěnískem rotvíka, jak jsem psala že si ho tady koupili, chce se mi blejt a řvát štěnísek se plazil na volno u jeho nohou a chlap se zastavil,na někoho zamával a pes zalehnul a nejde normálně , ale nožičky pokrčený a pořád na něj kouká, takže je mi jasný co s nim doma dělají, zmrdi lidi fakt to akorát nám zablokujou zase další vchod do lesa, protože se budu okolo bát chodit tak za půl roku už jsem fakt nasraná. Už jsem to přenesla i na naše, nadávají jak špačkové . Nechceš s náma vyrazit na výlet?

Daimon
- stanou se různý věci, Ayrin jinak mazlík, jindy posránek, jindy požírač fen známe to všichni

Lidi, tady jsou fotky zabijáka

AmAkita
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:05
- Nahlásit

Připomínám, že ZÍTRA proběhne na PVA v Praze klubová výstava AA.

Najdete nás v HALE č.1 , KRUH č.44 od 11h

První knihu AKITA vydanou v CZ beru s sebou jako vzorek...kdo by chtěl

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:06
- Nahlásit

Jééj,to je krásna idilka!A vraj že zabijak.

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:10
- Nahlásit

jestli mas nejake foto
Musím si nastudovak ako sem vkladat fotky,ešte to neovládam,ale mam stranku,tam sú nejaké a adresa je ked klikneš na "člen".

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:25
- Nahlásit

casira
ono sem z estranek vkládat nejde, ale z FB by to mohlo jít. Z nepřihlášenýho profilu Přidám si tě do odkazů jeslti můžu.

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:38
- Nahlásit

ankaras
Jasne že možeš.
Niekde som to tu čitala ako vkladat,ved ja si to najdem a vyskúšam,ked bude čas...a nervy nato.
Do Prahy nejdeš-pozriet?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

ankaras
Daimon
hodim to sem přes moje rajče, at to worick vidí
teda holky, vy jste zlaté....dík za fotky, to je paráda, takhle je na Worička i podobný . A ta kupa kočin...Koukám, že ta černobílá je taky nějaká s delší srstí. Naše obyč micka taky měla jeden ,,luxusní vrh" dlouhosrstých koťat. Pak jsme zjistili, že sousedi přes potok mají norského kocoura. Musím já říct Tomovi, ať nás někdy vyblejskne. Teda hlavně ty mazluše všechny spolu. Gucci se ke klukám lísá a nadskakuje jako trdlík a chce si hrát -jenžeoni s ní ne, protože ta koza do nich jde hned drápkama - a Berryna s nosem neustále na Leonkově zadku
Roxana
Setkáváme se se spoustou psů - na vesnici je hodně vořechů malé a střední velikosti volně pobíhající a nestalo se, že by do nich šli naši psi agresivně, vždycky se chtěli jen seznámit a hrát. Ani když ne ně pejsa zavrčel, mu to neopláceli. Prostě ho nechají jít. Normální komunikace. Náš starý Alf je rypák, serval se několikrát a jednou s ním velký pes pořádně smýknul, až vletěl do potoka, ale se poučil a už se mu klidí z cesty) Pokud je pes normálně vedený a není to plemeno šlechtěné k boji s jinýmy psy, tak by neměl být problém. Jako - to není normální stav, že se na ulici potkají dva psi a hned si jdou po krku. Běžně si spolu normálně vymění info co-kdo a jdou si po svých Kdyby jsme v lese potkali nějakého bula na volno, tak bych strach měla, ale ti tam moc nechodí (u nás jich ani moc není)

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:42
- Nahlásit

Daimon
vsak v pohode

ankaras
no, cece, nebylo mi ouplne do zpevu, zvlast kdyz me michal strasil, ze pry to je urcite nejakej vzacnej mistr kohout .. no nastesti se kokrhacovi nic nestalo
jak vyletik mate ted v planu?

AmAkita
tak snad zitra navidenou

casira
hezke stranky, pani, uz treti akita, to mas teda naskok prima fotky, dik za odkaz v oblibenych, rada si te taky pridam, mohu-li

worick
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:46
- Nahlásit

Roxana
no nastesti se kokrhacovi nic nestalo - tak to já tehdy hledala Woricka a našla ho s tlamou v slepičině hrudníku, blééé

Roxana
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:49
- Nahlásit

worick
Jako - to není normální stav, že se na ulici potkají dva psi a hned si jdou po krku. Běžně si spolu normálně vymění info co-kdo a jdou si po svých
vis, to neni tak uplne pravda, je dost psu, kteri o cizi psi spolecnost nestoji, a ani nestoji o to se s nima seznamovat, zvlast pokud jsou stejneho pohlavi - beru, ze tam "u vas" mate svuj rytmus, ktery vam vyhovuje, tady "u nas" to chodi podle mych zkusenosti zase jinak .. ale to je fuk, neresme to

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:52
- Nahlásit

http://lh3.ggpht.com/_Lke_RZdC3pQ/Su2w4PcBGxI/AAAA AAAAByY/pCsD2QKnbnU/s640/PB010040.JPG

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:56
- Nahlásit

Roxana
worick
Správně, neřešte to

Teď se chystáme s Daimonkovic na ty Podzimní toulky na Příbramsku, je to příští sobota Většinou vyrážíme hodně brzo, ale teď si myslím to posuneme, J jde na noční a ráno už je dlouho tma a kosááá. Se přidejte

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 16:58
- Nahlásit

mohu-li
jasne,to sa ma ani nepýtajte.Je tretí a neplanovaný,ale je už náš.

Daimon
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:00
- Nahlásit

ankaras
Díky žes to sem dala .
casira
No to sou naše, tady doma, ale cizí kočka by dopadla jako ten zajíček, tím sem si 100% jistá
Jinak všechny kočky co tu jsou, jsou pohozenci a to doslovně, největší drzost byla, když sem měla na plotě tašku a v ní 4 koťata, takže celej vrh, krabice od bot Nike, ale na kastraci asi ti chudí lidé neměli V Plzni není útulek a nikdo je nechce, tak většinou zůstanou u nás, vyléčím je a už sou naše, ale jak sem psala, máme jich moc takže kdyby se nějaký kotě udalo, tak se zlobit nebudu.

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:06
- Nahlásit

casira
Tak jsem to projela a nevím jestli jsem to pochopila dobře, měli jste dva hafany, fenka byla sourozencem Katky Agáty? A druhej hafan Casius byl štěnískem od Katky?

casira
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:08 - Změnil/a: casira
- Nahlásit

Ankaras
Nie,nie.Cassius bol od Katky,z jej prvého vrhu,naša Agata s Katkou nema nič spoločné,bola od p.Smolíka zo Zlatých Hor,ch.st.Czech Aurum,neviem či ešte chová,ale mal krasny horský hotel.Mala byt pár s Cassiusom,boli v pláne aj šteniatka,ale osud to nechcel....Ale boli obaja úžasní.Chodievali sme aj do Rožnova,naposledy asi v roku 2002,alebo03?Lenže potom sa mi neplanovane narodilo dieta a hafani museli trošku z mojej strany bokom,naštastie sa im mal kto venovat.

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:12
- Nahlásit

Víte, že Corýšci už mají chovatelskou stanici?

ankaras
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 17:18
- Nahlásit

casira
Já si myslela, že to mam nějaké zmotané. Ale u Cassiuse jsem věděla . Asi už nechová, protože já tu chovku vůbec neznám. Jinak do Prahy se nejedu podívat, jsem zrádce

<< 1 ... 585 . 586 . 587 . 588 . 589 . 590 . 591 . 592 . 593 . 594 . 595 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání